Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontslagen Dijkhuizen hekelt NAC: ‘Het respect ontbreekt, mensonterend’

Laatste update:

NAC Breda nam donderdag afscheid van Marinus Dijkhuizen. De 44-jarige oefenmeester kreeg tijdens een gesprek met de clubleiding te horen dat zijn contract, dat volgend jaar zomer afloopt, niet wordt verlengd. Beide partijen besloten daarom per direct uit elkaar te gaan. Het ontslag doet Dijkhuizen veel pijn.

/

"Ik ben erg teleurgesteld in de handelwijze van NAC. Dit heb ik niet verdiend. Het is mensonterend en respectloos. Triest om dit zo doen”, verzucht de zwaar aangeslagen Dijkhuizen in gesprek met BN De Stem. Technisch directeur Hans Smulders gaf afgelopen week nog te kennen dat Dijkhuizen de trainer van NAC was, dat hij niet met andere trainers in gesprek was en dat er tot aan het trainingskamp in de eerste week van januari niets zou gebeuren. Donderdag kreeg Dijkhuizen echter het slechte nieuws te horen.

Dijkhuizen vraagt zich openlijk af wie de leiding heeft bij NAC. "Om dit zo vlak voor kerst te doen, nota bene een dag nadat ik bij de kerstborrel dinsdag de spelers heb toegesproken, vind ik zwaar respectloos. Dat hoort niet. Ik heb niet eens op een fatsoenlijke manier afscheid kunnen nemen van de spelers en mijn staf. Het respect ontbreekt. Mensonterend. Kan het niet anders zeggen."

Dijkhuizen werd in oktober 2015 aangesteld met als doel promotie af te dwingen naar de Eredivisie. Daar slaagde de trainer net niet in; in de laatste ronde van de nacompetitie was uitgerekend Willem II te sterk. NAC heeft dit seizoen na negentien speelronden tien punten achterstand op koploper VVV-Venlo.

Marinus Dijkhuizen was een goede trainer voor NAC Breda

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is dus precies wat ik in het andere topic al aanhaalde. Er is sprake van een wanbeleid bij de club uit Breda en het schiet helemaal niet op om deze trainer nu te gaan ontslaan. Dit is vast uit pure emotie gedaan zonder enige toekomstvisie. Ik geef Marinus 100 gelijk in deze en snap zijn standpunten zeer.

Overigens is het voor NAC natuurlijk momenteel ook niet fijn om jezelf op de 8e plek terug te vinden en kan ik me voorstellen dat je je zorgen maakt of je nog kans maakt op promotie deze jaargang. In het achterhoofd houdende dat Jong PSV en Jong Ajax niet mogen promoveren moet het echter geen probleem zijn om minimaal bij de 1e 4 te eindigen om aan de play-offs mee te mogen doen.

Kortom, ik blijf het een rare beslissing vinden en vraag mij af wie dit zooitje nu uit de brand moet gaan helpen. Het is overigens wel weer duidelijk geworden dat, wanneer er een statement naar buiten komt over de clubleiding die achter een onder zware kritiek staande trainer staat, de kans groot is dat hij op zeer korte termijn wordt ontslagen.

Had-ie kunnen weten voordat hij in de Bredase slangenkuil aan de slag ging. De beruchte 5e colonne in Breda. Hij was niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn.

Bij NAC zijn ze druk bezig de kant van Fortuna op te gaan. Net zo'n roemruchte club met geweldig verleden en potentieel grote aanhang, zelfde handelswijze, met als gevolg dat er in Sittard helemaal niks meer over is. Behalve dan de ego's die voor de hele ellende verantwoordelijk zijn.

Ik hoop dat het bij NAC over een jaar of vijf niet hetzelfde is, zou kostelijke zonde zijn...

Iedereen weet hoe het zit en o wat is het zielig. Weten jullie wat zielig is, elke week naar een trainer kijken die veel wisselt en na iedere verliespot pretendeert dat het allemaal wel goed komt. Nee Marinus heeft weinig tot niets laten zien maar het betreft een sympathieke vent. Spelersmateriaal is zo slecht nog niet maar je moet ze wel trainen. Daar ben je namelijk trainer voor.

23 december 2016 om 09:10

Zou het echt aan de trainer liggen als je elke anderhalf jaar je trainer op straat smijt?

23 december 2016 om 09:58

Bij NAC zijn ze niet voor niks gedegradeerd, en vorig jaar niet gepromoveerd. Varen nu alleen op de koers van Manchester city. Club heeft geen eigen visie en beleid op dit moment. Zonder fundament kun je niet bouwen.

Ik vind termen als mensonterend totaal niet bij deze situatie passen. Wat als NAC had besloten om deze mededeling over de kerst heen te tillen en dan vooruit ook nieuwjaar, zodat Marinus dan goed het nieuwe jaar in kan gaan? Was Marinus dan boos geweest, omdat hij het pas zo laat hoort? En daardoor minder tijd heeft om iets nieuws te zoeken. De competitie heeft winterstop en die evaluatie moest er komen, omdat hij maar een half jaar contract heeft, dat NAC niet wil verlengen.
Wie er toen besloten heeft om maar meteen te stoppen, kan ik niet inschatten. Maar als NAC daar de enige in was, dan kan ik me voorstellen dat dat jammer is. Wat betreft dat afscheid nemen dat begrijp ik nooit zo goed. Ik heb niet eens afscheid kunnen nemen. Je kunt toch als je ontslagen bent, gewoon naar de club komen om afscheid te nemen. Je hebt toch geen stadion/trainingsveld verbod, of wel? En als iedereen al op vakantie is, dan kom je na de winterstop een keer langs na de training.

Hoe kan een club met zo'n grote achterban er maar niet in slagen om een beetje rust te krijgen in de organisatie. Het doorgaangshuis van trainers, technisch managers, bestuursleden en ga zo maar door maakt de club zeker niet stabieler. Zonde van zo'n club dat eigenlijk gewoon in de eredivisie moet zitten. Maar ja, met die geklooi gaat dat de eerst komende jaren niet meer lukken.

23 december 2016 om 15:24

Door de grote betrokken achterban is er juist geen rust in de tent bij Nac.
Na de wedstrijd blijft iedereen hangen aan de bar en wordt er heel wat af geroddeld en iedereen weet het beter. De lijntjes naar directie en Raad van Commissarissen zijn vanuit supporters en sponsoren zeer kort.
Als de resultaten tegenvallen, dan breekt in Breda al snel de pleuris uit en wordt een trainer onhoudbaar.
Overigens hebben we sinds een paar jaar iets dat lijkt op een financieel beleid en ook voor het sportief beleid (o.a. Jeugdopleiding) zijn er verbeteringen zichtbaar, maar elke trainer van NAC blijft 'hired to be fired' en die periode is bij NAC gewoon wat korter dan bij andere clubs, juist vanwege die grote en betrokken achterban.

23 december 2016 om 17:16

Als je op het trainersvlak geen rust krijgt, en veel blijft wisselen, kun je de rest van de organisatie op poten hebben, maar blijft het geklooi doorsudderen. Dat is toch verschrikkelijk jammer. Als ik NAC was zou ik Langeler maar als trainer aantrekken. Dat is een topper met een heel positieve visie. Wel de tijd gunnen dan en niet alleen maar aan scorebordjournalistiek blijven doen. Hoop dat NAC snel terug is in de eredivisie!

Gewoon heel jammer hoe ze met mensen omgaan bij NAC...zou het ook niet weten welke trainer het wel zou kunnen ....ben bang dat NAC er jaren of gaat doen om terug te keren op hoogste nivo....als dat ooit weer gaat gebeuren

Misschien lees ik het verkeerd maar hij kreeg toch in 1e instantie te horen dat zijn contract niet werd verlengd?? Dan klopt het toch wat de technisch directeur zei...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren