Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onrustige ‘night before’ in Marseille: vuurwerkgevechten en getrokken messen

Laatste update:

Het werd de inwoners van Marseille vannacht niet makkelijk gemaakt om in slaap te komen. Nadat aanhangers van Feyenoord en Olympique Marseille woensdagmiddag al de confrontatie hadden gezocht in het havengebied van de Franse stad, bleven de opstootjes ook 's nachts aanhouden. De fans bestookten elkaar met vuurwerk in de binnenstad, terwijl omstanders tevens beelden vastlegden van een rondrennende man met een machetemes.

Op de beelden is onder meer te zien hoe de fans van Feyenoord en Marseille vuurpijlen en andere vuurwerkbommen naar elkaar toe slingeren. Op een ander fragment filmt een inwoner van de Provençaalse stad hoe een ogenschijnlijke fan van één van beide teams door de straten rent met een machete in zijn hand geklemd, een groot type kapmes dat bijna twee keer zo groot is als een gemiddeld keukenmes.

Woensdagavond deelde het lokale La Provence al beelden van fans die elkaar met vuurwerk bekogelden en achterna zaten. In totaal zouden daarbij zeven man zijn opgepakt. Ook zou er vuurwerk naar autoriteiten zijn gegooid, zo bevestigde een woordvoerder van de lokale politie aan de krant. Op beelden uit het stadscentrum was tevens te zien dat er een fan roerloos bleef liggen op de stoep.

Donderdagavond treffen Marseille en Feyenoord elkaar in het Stade Vélodrome voor de return van de halve finale van de Conference League. De Rotterdammers verdedigen vanaf 21.00 uur een 3-2 voorsprong. Ook voorafgaand aan het heenduel waren er diverse rellen uitgebroken rondom De Kuip. Afgelopen donderdag leken Feyenoorders voor het betreden van het stadion met vuurwerk aangevallen te worden door fans van L’OM.

De lokale autoriteiten in Marseille twijfelden voorafgaand aan de halve finale van de Conference League al of deze nog uitfans wilden toelaten. Er heerste al groot ongenoegen over misdragingen van Griekse fans in de kwartfinale tegen PAOK Saloniki (2-1). Uiteindelijk gingen de autoriteiten toch overstag, waardoor er circa 3250 kaarten vrijkwamen voor supporters van Feyenoord. Er schijnt echter nog een flink aantal kaarten voor diverse vakken te worden verhandeld op de zwarte markt, aldus De Telegraaf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tbh, dit is een normale dag in Marseille, die zijn wel wat gewend daar.

5 mei 2022 om 08:18

Wilde hetzelfde zeggen. Welkom in Marseille..

5 mei 2022 om 08:34

Marseille sowieso geen al te fijne stad om door heen te lopen, moet constant om je heen kijken.

5 mei 2022 om 08:38

Gewoon voor je kijken, niks aan t handje. Als je laat zien dat geïmponeerd bent ben je verloren.

5 mei 2022 om 08:45

Geloof me, je moet echt wel om je heen kijken anders ben je zo gerold

5 mei 2022 om 09:05

Dan zal ik wel geluk hebben gehad. Ik ben 2 keer in Marseille geweest, ook buiten het centrum en ook 's nachts. Alleen en redelijk aangeschoten, maar ik voelde me niet onveilig en er is mij niets overkomen.

5 mei 2022 om 09:13

Klinkt als een leuke vakantie.

5 mei 2022 om 09:31

Jij bent gek he, iedereen wordt daar beroofd en moet in het water springen om hun leven te redden. Heb al minimaal 10 verhalen gehoord over berovingen vannacht

5 mei 2022 om 09:36

Uiteraard geen aanleiding geven om gerold te worden, maar tis nou ook weer niet dat er 5 mensen per dag worden vermoord en je kruipend de rondvliegende kogels moet ontwijken. Brutaliteit is lichtelijk een deugd daar,dat staat buiten kijf. Onverstoorbaar je ding doen is t beste. Paar keer straatruzies meegemaakt ook daar. Met honkbalknuppels een keer. Boogje erom heen en door.

5 mei 2022 om 09:42

Paul jij snapt er vrij weinig van, ze zijn op zoek op zoek naar feyenoorders dus hoe kan je met een boogje erom heen en weer door? Letterlijk zijn er overal spotters in de stad om te kijken waar feyenoorders in kleine groepjes zijn zodat zij worden aangevallen. Maar jij bent stoere paul

5 mei 2022 om 09:56

bijzonder dat je dat hier meldt. ging je ook naar een voetbalwedstrijd of gewoon uit? Marseille kent erg veel no go areas waar de politie geen controle heeft is zonder meer nodig om te weten waar wel en niet in je eentje aangeschoten moet gaan wandelen snachts. goed verhaal wel.

5 mei 2022 om 10:22

Stoere Delano tis jagen en gejaagd worden in dat wereldje. Tis nou niet zo dat Feyenoordfans zich alleen verdedigd hebben... Ik weiger medelijden met Feyenoordfans te hebben die daar pontificaal in Feyenoordshirts rondlopen(en soms ruzie zoeken), is dat gek?

5 mei 2022 om 11:02

" tis nou ook weer niet dat er 5 mensen per dag worden vermoord en je kruipend de rondvliegende kogels moet ontwijken."

Je moet ze ook niet ontwijken door te kruipen, nooit gekeken naar The Matrix zeker?

5 mei 2022 om 19:35

Ben altijd in marseille. Valt wel mee al die verhalen. Maar misschien omdat ik zelf marokkaan ben. Tenzij je met rolex rond loopt dan gaan ze je in rdam ook proberen te beroven.

5 mei 2022 om 08:44

Tsja, als ik het zo begrijp sporen die van Marseille echt niet en zien sommige Feyenoorders dit als een mooie uitdaging... Garantie voor rottigheid. Hé tis te hopen dat iedereen heel thuis komt.

5 mei 2022 om 08:53

Dat hoop ik niet. Stop dat tuig daar maar ergens in een cel en gooi de sleutel weg.

5 mei 2022 om 08:51

Nou ik schaam me kapot als Feyenoord fan, weten toch weer negatief de aandacht te grijpen na zo’n prachtige campagne.

5 mei 2022 om 09:42

@berend, ik ben ook helemaal klaar met dat soort gasten. We komen er maar niet vanaf. En ja ze geven er aanleiding toe, maar voetbalzone smult er ook weer van om het uit te melken. Ieder voorval, hoe klein ook, krijgt een artikel. Ik heb genoeg vrienden die naar Europese uitwedstrijden van Ajax en PSV gaan en zij vertellen mij dat er altijd wel wat gebeurt. Incidenten groot en klein, maar ook rellen. Eén van die gasten vertelde me dat enkele jaren geleden toen Ajax tegen een Italiaanse club speelde de stoet van Ajax supporters langs een markt kwam en dat er een deel van de supporters even huis ging houden. Gehele markt gesloopt en spullen werden gejat. Nergens is dit in de media gekomen.Laatst in Eindhoven, genoeg beelden van een confrontaties tussen Leicester en PSV supporters. Er zijn ook aanhoudingen verricht Ik heb er hier geen artikel op voetbalzone over gezien. Gewoon om het verschil even aan te geven.En nogmaals ik keur het volledig af, maar de extra aandacht die voetbalzone er nu bij Feyenoord aan geeft is weer opvallend te noemen. Ofja, eigenlijk valt het me niet eens meer op. Dus voetbalzone ...of doe het bij iedere club op dezelfde manier (en ja dan zal er bij Feyenoord nog wat meer gebeuren dan bij anderen, maar is het niet zo opvallend als nu) of laat artikelen over deze randzaken altijd links liggen.

5 mei 2022 om 11:07

Ja, in alle serieusheid is het wel iets waar ik zelf ook wel moe van word. Het is eigenlijk gestoord, want je hebt zowat een maandabonnement op UEFA-boetes en sowieso is het te gek voor woorden, want het is maar voetbal.

5 mei 2022 om 11:21

Fr010

Wij Ajax maar ook Psv supporters betalen elk jaar contributie aan de media zodat onze clubs minder snel in een kwaad daglicht worden gezet. Ook zal de media Feyenoord sneller in een kwaad daglicht zetten hierdoor.

5 mei 2022 om 11:43

Kan je vertellen waar jullie dat doen? Dan kunnen wij dat misschien ook eens gaan doen.Nogmaals ik ontken niet dat het gebeurt en keur het volledig af, maar er wordt een apart artikel gemaakt over een man met een Ajax shirt die wat biertjes over zich heen krijgt, maar over de confrontatie tussen Psv supporters en Leicester supporters waar ik ook genoeg beelden van heb gezien lees ik helemaal niks terug op voetbalzone. Dan ben je als site dus bewust beeldvorming aan het beïnvloeden

5 mei 2022 om 11:55

Tienerjochie geen man

5 mei 2022 om 12:43

@FR010FRDAM De confrontaties tussen Leicester en PSV fans zijn zwaar overtrokken. Was zelf ook in de stad voor en na de wedstrijd en het viel allemaal wel mee. Een uitwedstrijd in Marseille daar in tegen zou elke ploeg confrontaties krijgen omdat het samen met AS Roma supporters toch echt het afvoerputje van Europa is.

5 mei 2022 om 13:32

Klopt @psv vvv lfc, maar de "confrontatie" tussen de man/tienerjochie met Ajax shirt was nog veel minder en daar kwam ook een artikel over. Dat laat voor mij zien dat er verschil wordt gemaakt.

5 mei 2022 om 15:34

Fr010

Laatste Champions League wedstrijd van Ajax stond er gewoon een artikel over hoe de ME misdragende Ajax fans met traangas heeft bewerkt. Ook na de bekerfinale stond er een artikel over hoe fans van Ajax zich misdragen hebben en confrontaties zochten met de ME plus een artikel hoe Ajax fans op de tribunes aan het pissen waren.

Bij de wedstrijd Heracles Ajax was het ook weer hommeles, ook dat was gewoon hier te lezen.

5 mei 2022 om 17:51

@PSV,VVV,LFC zijn messentrekkers ja maar doe je toch Zagreb, Belgrado, Saloniki zwaar tekort zijn ook geen schatjes 😇

5 mei 2022 om 11:24

Ik heb gisteren een video ontvangen waarop een groep Marseille-fans te zien is die de een Feyenoord-fan dood hebben geschopt. Hij lag in een plas bloed. Naast hem zat een andere jongen verward om zich heen te kijken terwijl de politie de Fransen weg joegen door waarschuwingsschoten te lossen. Wat een wereld is dit als je niet eens veilig naar een uitwedstrijd met je medesupporters kan gaan. Wel apart dat dit de mainstream media niet heeft bereikt.

5 mei 2022 om 11:40

Hij is niet dood hij is knock out gegaan en die jongnen die op de grond zat was een fransman die opgepakt is

5 mei 2022 om 17:56

haha nou, ben heel wat uitwedstrijden geweest en echt zeer zeer sporadisch dat je ongewenst in zo’n situatie belandt hoor. koppie erbij houden en je afzijdig houden dan kom je er zelfs in een chaotische situatie goed af. je kan het opzoeken als je wilt knokken en als het dan verkeerd loopt tja vind ik niet zo zielig. ik generaliseer maar vermoed dat mensen die hier al ruim van te voren lopen te knallen niet vies zijn van een beetje sensatie. garandeer je dat je prima een uitwedstrijd kunt bezoeken zonder dood te gaan.

5 mei 2022 om 11:40

Ja of een normale dag als je Feyenoord op bezoek krijgt, hopelijk laten ze de stad heel en buitenstaanders met rust. De boetes zullen weer hoog zijn maar gelukkig kunnen ze Sinistera voor veel verkopen om die boetes en schuldeisers te voldoen. En maar afvragen waarom ze de stap naar de NL top niet kunnen zetten. Laten we maar weer een directeur bedreigen dan, dat moet dan vast helpen....

5 mei 2022 om 11:52

Dat zijn hangjongeren die mee gaan doen heb je in rotterdam ook daar zijn ze dit ook gewend.de feyenoord hooligans zijn ook geen kleine jongens die mogen in nederland het stadion niet in maar gaan wel europees.vanmiddag zullen meer feyenoord hooligans arriveren.

En dat zit straks ook nog deels door elkaar. Man man man. Prehistorische taferelen. Hersenloos.

5 mei 2022 om 09:20

Feyenoord is het afvoerputje van de Nederlandse supporters. Al jarenlang is het overal een chaos waar ze komen, je schaamt je diep als Nederlander voor dit volk. Dan de eerste paar reacties hier ook nog dat Marseille geen pretje is, dat klopt maar Feyenoord is gewoon geen spat beter. Als KNVB en de club Feyenoord zou je hier ook harder tegenop moeten treden, maar kennelijk teveel belangen en de goede mogen niet leiden onder de kwaden, ze vergeten dat er steden & stadions continu afgebroken worden. En ja andere clubs zijn ook
niet braaf, maar hoor toch een stuk minder bij Ajax, PSV en Az.

5 mei 2022 om 09:32

Waarom zou jij je moeten schamen? Je hebt een weinig vrolijk leven als je je voor elke Nederlander die zich misdraagt schaamt. Als je niet zo druk was met je voor van alles en nog wat te generen, dan had je dit jaar gezien dat er een opwaartse lijn zit in het gedrag van Feyenoorders in Europa. Alle tripjes zijn mooi geweest. Geen rellen met andere supportersgroepen, niet tot nauwelijks incidenten. Feyenoorders nu eindelijk weer het afvalputje kunnen noemen zal jou ongetwijfeld goed doen, je hebt er immers even op moeten wachten dit jaar, maar misschien zou je je voor zo'n opmerking eventjes moeten schamen?

5 mei 2022 om 09:32

Jij bent gekke arie zeker? PSV met het bedelen vergeten? Fey fans worden massaal beroofd in marseille, en ja zitten allemaal niet lieverds tussen maar bij die andere clubs die jij op noemt ook niet. Oja az wel maarja heeft dat supporters?

5 mei 2022 om 09:34

Zo dat voelt fijn he. Dat je bij de zowat 20e Europese wedstrijd van Feyenoord dit seizoen eindelijk je gal kan spuwen. En hoe verklaar je dat het nergens fout is gegaan en bij Marseille elke thuiswedstrijd wel? Zal het nu die ook weer niet een heeel klein beetje aan Marseille liggen. En waar je link met Ajax vandaan komt is mij een raadsel.

5 mei 2022 om 09:35

En we beginnen mensen weer in een hokje te duwen. Elke supporterschare heeft idioten waar de clubs machteloos tegen zijn. Al decennia roepen we om betere wetgeving om dit tuig van straat en uit de stadions te houden. Beetje ongepast om alleen naar Feyenoord te wijzen naar de incidenten van de afgelopen jaren

5 mei 2022 om 09:43

Arie ik begrijp wat je bedoelt maar laten we niet alle Feyenoordfans op een hoop gooien. Feyenoord ansich trekt denk ik wel vechtjassen aan. Ook in verhouding meer dan bij andere clubs. Jaren 90 waren t de gabbers. Ik heb serieus mensen in een Feyenoordshirt gezien na de dood van Picorni die niks met voetbal hadden,maar bij zo'n ""stoere"" groep wilden horen. 1 daarvan had net zn gymnasium gehaald. Niet eens een domme gozer. Heel bijzonder. Maar nogmaals, niet alle Feyenoordfans zijn boefjes.

5 mei 2022 om 10:24

Er zijn bij bij bijna elke voetbalclub van die randdebielen die wedstrijden van hun club misbruiken om te rellen. Je kunt dit geen fans noemen en je kunt het de clubs ook niet kwalijk nemen. En de problematiek in Marseille is algemeen bekend. Die zieken niet alleen hun soortgenoten op, maar ook gasten die zich wel op een fatsoenlijke manier willen gedragen. Wat mij wel.opvalt is de enorme sensatie hier op Voetbalzone en met name door de redacteuren zelf. De hoeveelheid aan artikelen vind ik wat overdreven. Kan iemand mij uitleggen waarom hier zoveel aandacht aan wordt besteed? Wellicht wat meer aandacht aan de ploegen zelf.

5 mei 2022 om 12:10

De harde kern van feyenoord is veel gewelddadiger dan andere clubs uit nederland.ook heel veel hooligans. hebben ze een slechte naam

6 mei 2022 om 10:09

Daar heb je helemaal gelijk in, het grootste gedeelte van de Feyenoord supporters is niet zo. Ondanks alle bovenstaande commentaren die duidelijk op gevoel zijn gebaseerd of slecht gedrag proberen goed te praten. Een deel van de harde kern van Feyenoord zorgt systematisch voor grote problemen, ik snap ook niet dat andere fans dit blijven bagatelliseren, ze doen de club namelijk veel afbraak.

Wie dit niet zag aankomen heeft oogkleppen op. Beide supporters groepen staan nou niet bepaald bekend als brave mannen. Dat er mensen rondlopen met een machete is bizar, mag hopen dat hij het alleen als afschrik middel heeft gebruikt.

Als politie zijnde zou ik hier moedeloos van worden.

5 mei 2022 om 08:24

Ik snap er ook geen snars van. Uitfans hadden ze in dit geval niet moeten toelaten. Tuurlijk waren er dan nog hooligans op eigen houtje naar Marseille afgekomen maar je geeft er mee wel een signaal af. En t waren er mogelijk niet zo veel geweest als nu.
Dat dit zou gebeuren kon iedereen voorspellen

5 mei 2022 om 08:27

Marseille - Galatasaray rellen
Marseille - Lazio rellen
Marseille - Basel rellen
Marseille - PAOK rellen

Feyenoord speelt nu de negende Europese uitwedstrijd van het seizoen en er is geen enkele keer sprake geweest van rellen. Als je dat inderdaad afzet tegen Marseille waarbij het elke thuiswedstrijd is misgegaan dan kan je vrij simpel de conclusie trekken.

5 mei 2022 om 08:45

Als alle Feyenoorders gewoon in hun bed liggen hebben de Marseille fans niemand om tegen te rellen. Beetje makkelijk om dit af te schrijven op alleen Marseille.

5 mei 2022 om 08:50

Je weet dat het in de middag ook al rottigheid was, toch? Hoe kun je verwachten dat, in dit geval de Feyenoord fans dan op bed gaan liggen?

5 mei 2022 om 08:52

Dus omdat een andere groep het onmogelijk maakt om je normaal in de stad te vertonen moet je maar in je bed gaan liggen? Is dat niet een beetje de omgekeerde wereld?

5 mei 2022 om 08:58

@Troy meestal heb je een hotelkamer. @beide, dus je moet dan ook maar gelijk vuurwerk terug gaan gooien en je verlagen naar het niveau van Marseille? Goede oplossing! En inderdaad is het misschien verstandig om niet in je Feyenoord outfitje door de stad te lopen als je weet hoe ze daar zijn en de politie het niet onder controle heeft. Simpelweg, waar 2 vechten hebben 2 schuld.

5 mei 2022 om 08:59

@cfcsfc, jij ligt de hele dag op bed? Ja er waren 's nachts wat issues maar bij lange na niet alle issues. Daarbij geldt dat ook voor al die andere clubs; Galatasaray, Lazio, Basel, Paok etc?

edit: lees nu je tweede reactie, mooi dat jij de andere wang toekeert in conflictsituaties. Volgens mij heeft dat in geweldkwesties nog nooit gewerkt.

5 mei 2022 om 09:30

Als ik naar een uitwedstrijd ga waar er aangeven word dat er een risico is op rellen etc. Zoals Marseille dan lag ik inderdaad niet op bed, maar mijn Chelsea shirt kwam wel pas te voorschijn bij het stadion. Heb de waarschuwing, die vanuit Chelsea zelf kwam, maar 2x gehad trouwens (en ben naar vele (uit) wedstrijden geweest), dat was in Amsterdam en Kiev, Nederland heeft al een niet te beste reputatie op dit gebied internationaal gezien en de Feyenoorders in Marseille bewijzen maar weer eens waarom.

5 mei 2022 om 10:34

@ffeyenoord,

Wat voor conclusie wil je hier uit trekken?

5 mei 2022 om 10:42

Dat een wedstrijd met uitsupporters in Marseille een 'recipe for disaster' is. Lijkt me een niet al te ingewikkelde conclusie.

5 mei 2022 om 12:09

Nog altijd liever zon reputatie dan de kinderschoolreisjes reputatie van Engelse fans die uitspelen.

5 mei 2022 om 13:31



Cfcsfc Fc Twente is daar voor Europees voetbal ook jaren geleden geweest (zo'n 312,5 jaar geleden). Die moesten in diezelfde europese campagne ook naar Parijs waar een Twente supporter met een bijl op zijn hoofd geslagen is, en in het ziekenhuis belandde, en daarna in dezelfde europese campagne tegen Marseille waar het ook weer enorm uit de hand liep en messen getrokken werden. Ik was er zelf (goddank) niet bij maar als ik de verhalen destijds moet geloven van Twente supporters die er waren leek het er nergens op in dat land. Messen, bijlen, knuppels; alles hebben ze gezien van die Fransosen/algerijnen. De messen waren het meest populair. Frankrijk is een land waar ik ver uit de buurt blijf, mocht Twente europees voetbal halen.

Ik heb weinig met Feyenoord, vind hen bij thuiswedstrijden bij ons in de Veste verreweg het meest irritant in thuisvakken (en ik zit vaak in mijn familievak in de buurt van 'verdwaalde' uitsupporters), maar je kunt toch niet ontkennen dat OM next level gajes is?

5 mei 2022 om 16:45

Das daarom serieus lang geleden man

5 mei 2022 om 09:14

Dat ze uberhaupt uit supporters mee mochten nemen. Het enige wat ze achter laten is een hoop schade, maar ja zolang ze amper gestraft worden blijven ze doorgaan.

5 mei 2022 om 10:01

Er is bij geen enkele trip problemen geweest van Feyenoord. Alleen 2 idioten die besloten de muur te beschilderen in Berlijn. Maar dat waren er dus twee op DUIZENDEN! De enige die stelselmatig dit seizoen rottigheid uithalen zijn de supporters van Marseille. Daar mag je Feyenoord niet van te voren voor straffen door geen supporters mee te maken. Omgekeerde wereld natuurlijk

Echt de slechtste kant van het voetbal die je kunt bedenken. En dat wordt dan toch groot uitgemeten hier. Jammer. Het is niet eens een discussie waard, dus wat moet je dan met zo’n artikel?

5 mei 2022 om 08:48

Ik wil er wel een serieus antwoord op geven maar dan krijg ik punten in mindering, dus om dat te voorkomen ga ik nu iets on topics verzinnen:

Wat erg dat dit gebeurt, deze mensen hebben het IQ van een stoeptegel. Ze zouden een levenslang stadionverbod moeten krijgen op z'n minst. Gevangenisstraf zou ook passend zijn, zeker voor de messentrekkers. Je hebt trouwens wel lef als Feyenoordfan als je mee bent gegaan naar Marseille. Ik had het waarschijnlijk in m'n broek gedaan.

5 mei 2022 om 08:48

Zo werkt de media nou eenmaal, was tig jaar geleden ook zo, nu heb je alleen meer beeldmateriaal. Je kan het ook moeilijk negeren niet?

5 mei 2022 om 08:58

Ik denk dat Yoda bedoelt dat dit een voetbalnieuwssite is en dat hij deze taferelen liever gescheiden ziet van voetbal. Daar kan ik me eigenlijk wel in vinden.

5 mei 2022 om 09:01

Ik snap je standpunt wel, echter schijnt dit helaas er ook bij te horen. En links of rechts om is dit toch nieuws wat met voetbal te maken heeft. (Als je het zo mag omschrijven). En het levert natuurlijk veel clicks op 🤷🏼‍♂️

5 mei 2022 om 09:44

En als dat dan gebeurt kunnen we als Feyenoord zijnde dan x-jaar na dato een sfeeractie doen om zo'n jongen te eren?

Lekker tendentieus weer allemaal! Tot nu toe is elke Europese thuiswedstrijd van Marseille nog in een veldslag geëindigd met die straatratten daar.

5 mei 2022 om 10:07

Ik verdedig werkelijk nooit geweld van supporters, maar ik vind wel bijzonder hoe de berichtgeving is in Nederland en dat lijkt er toch mee te maken te hebben dat het Feyenoord betreft. In de Franse media is het nauwelijks een issue. In de lokale media spreken ze juist van een relatief rustige avond waarin een aantal kleine groepjes supporters de confrontatie met elkaar hebben gezocht en wat heeft geleid tot 10 tot 20 arrestaties, waarvan het merendeel Frans. Tuurlijk is dat nog steeds niet goed, maar zeker niet zo sensationeel als het hier wordt gebracht. Overigens is dat ook wat je op de beelden ziet: kleine groepjes die vooral uitdagen en vuurwerk gooien.

5 mei 2022 om 10:46

Ik heb ook beelden gezien van bijna dode feyenoord supporters. Die helemaal zijn beroofd.

Volstrekt kansloze figuren. Alles omtrent een halve finale van je club in Europees verband zou een feest moeten zijn. De voorbereiding, een biertje in de kroeg, het stadion in met je vrienden en medesupporters, gezonde rivaliteit, de tegenstander 'outshinen' met de support voor je eigen team en natuurlijk het dromen van een finaleplaats. Maar nee, wat doet men: elkaar de kop inslaan, vuurwerk naar elkaar flikkeren en de keukenla (tegenwoordig zelfs met machete en al) leegtrekken op zoek naar scherp gerei. Triest.

Zoveel mogelijk onder de aandacht brengen, zoveel mogelijk artikelen hierover, laat de wereld maar een zien hoe ziek deze mensen zijn.

Schandalig dit, en dadelijk weer jezelf afvragen waarom je een boete krijgt ?!

Zulke clubs moeten ze compleet weren uit het Europees voetbal.

5 mei 2022 om 08:41

Ben ik het niet geheel mee eens, vindt niet dat je een club moet weren van Europees voetbal.Misschien is het handiger om voortaan in alles stadions, zowel nationaal als internationale wedstrijden geen uit supporters meer toe te laten, dat dit alleen voor thuis supporters toegankelijk is. Wordt er dan misbruik of onrust gemaakt kan je voor verdere sancties en eventuele uitsluiting nadenken. Weet ook niet wat de club tegen deze hooligans kan doen.

5 mei 2022 om 08:57

@ricottofc,

Je ziet dat nu, dan gaan er kaarten gekocht worden via de zwarte markt.
Of gaat dit tuig toch afreizen, puur en alleen om te vechten etc.

Nee alleen met het weren van de club ga je dit oplossen.

5 mei 2022 om 09:04

Dan kan je als hooligan ook voordoen als iemand anders. (Net als het eerdere gedoe met die persoon in ajax shirt, overduidelijk een Marseille supporter die iets uitlokt zie de personen met capuchons erachter).

5 mei 2022 om 10:26

@ricottofc,

Denk je echt dat bijvoorbeeld Ajax supporters naar Marseille gaan afreizen om zich daar voor te doen als Feyenoord supporters ?

5 mei 2022 om 09:28

Je moet gewoon stoppen met uitfans. Alsof de club er wat aan kan doen. Dan kan je vrijwel alle traditionele grote clubs opdoeken en alleen verder gana met de nieuw geld clubs.

5 mei 2022 om 10:29

@migi,

Je wilt dus de supporters die zich gewoon netjes gedragen, gaan straffen voor wat dit tuig allemaal uithaalt ?! Lijkt me niet echt de juiste wijze.

Gewoon hard aanpakken, en clubs uitsluiten.

Als dit 2x gebeurd met een club, gaan ze echt wel even nadenken.
En vooral clubs als City, Chelsea, Madrid, Barca etc. Als zij 2 jaar de CL inkomsten mislopen, gaat dat ze problemen opleveren met de hoge lonen die zij betalen.

5 mei 2022 om 12:06

Moet je een betaald voetbalorganisatie die hier niets aan kan doen wel straffen dan? De meerwaarde van uitfans weegt gewoon niet op tegem de schade. Uiteindelijk is het maar voetbal.

Dit is normaal in Marseille, maar zo gaat het toch al gewoon tientallen jaren in de voetballerij? Zie ook niet in hoe dit gaat veranderen; geen aandacht aan besteden en door!

5 mei 2022 om 08:49

Geen aandacht geven lijkt me ook niet de oplossing, via beelden proberen dit soort lui te pakken en straffen.

Ik zie de kranten kop alweer voor me. Het was zo’n lieve rustige jongen, stond voor iedereen klaar.

5 mei 2022 om 09:06

2e alinea.
Niemand had gedacht dat deze jongen zich in liet met vechtpartijen en hooliganisme.

Heerlijk, denk je straks lekker naar de Conference League finale te gaan van je favoriete club, ben je niet meer welkom door een stel neanderthalers die een beetje stoer doen belangrijker vinden dan hun club

5 mei 2022 om 08:36

De UEFA mag geen supporters toegang weigeren door dingen die buiten het stadion gebeuren

5 mei 2022 om 11:30

Nuttige informatie, thanks!

Marseille is ook echt het uitschot van Frankrijk. Dit was natuurlijk te voorspellen voor de wedstrijd, het loopt daar altijd finaal uit de hand. Zou er niet gek van opkijken als er zwaargewonden of doden gaan vallen, ik acht die kans namelijk echt aanwezig als je dit soort bizarre taferelen ziet.

5 mei 2022 om 08:43

Maak daar gerust uitschot van Europa van.

Dit zijn geen fan’s. Dit zijn pillen slikkende hersenloze sukkel die gewoon willen rellen.

Zo zie je maar weer dat voetbalsupporters niet het meest intelligente volk is dat er rondloopt. Of rent in dit geval.Ze starten dan wel een crowdfunding om Dessers definitief over te nemen van Genk, maar vergeten zegeltjes te sparen voor het AH messenset.Resultaat:De Marseille mafkezen hebben een machete en de hersenloze uit Rotterdam hebben niets.Zo sta je al met 1-0 achter.Groet,Smulders

Bizar, gedraag je nou eens. Maatje van me is in Marseille en is zijn oog kwijtgeraakt door een getrokken mes!!!

5 mei 2022 om 09:39

heeft zijn moeder hem dan ook nooit geleerd dat messen scherp zijn en dat je daar niet mee moet spelen?

5 mei 2022 om 11:44

@thom_1996

Mooi kerstverhaal.

Er zijn flink wat gewonden aan beide kanten hier, maar niemand is “z’n oog kwijtgeraakt”.

Stop met het verspreiden van dit soort fakenews, daar heeft niemand wat aan.

Marseille staat nou niet bepaald bekend om de gezellige "supporters". Broeierige mix met Feyenoord natuurlijk. Dit is helaas geen nieuws want dit had een ieder kunnen voorspellen.

Off: Kan mij ook nog wedstrijden herinneren tijdens een EK in Frankrijk waarbij het in Marseille gigantisch uit de klauwen liep tussen Russen en Britten. Was ook heul gezellig toen..

5 mei 2022 om 08:42

Ja en in 1998 Engelsen met locals. Tientallen Britten met steekwonden. Ging naar mijn idee er toen nog wat bloediger aan toe.

Op het moment dat Marseille als volgende tegenstander bekend werd wist je al genoeg, dit gaat fout. Marseille heeft iedere wedstrijd dit soort problemen en er lijkt geen enkele poging gedaan om dit nu te voorkomen. Dat snap ik echt niet. Het is iedere Europese wedstrijd een chaos geweest in Marseille, doe er dan wat aan. Je kunt er op wachten dat de eerste dode een keer gaat vallen daar. Vrees dat dat nodig zal zijn om wat mensen wakker te schudden daar in Marseille.

En dat was dan de voor-avond, vandaag de wedstrijddag. Dus er zal nog genoeg gebeuren. En dat dit zou gaan gebeuren was vooraf bij een ieder wel bekend. Ben er gewoon steeds meer voorstander van om geen uitsupporters (waar dan ook) toe te laten. Helaas zijn we met z'n allen zo ver al gezakt!

5 mei 2022 om 08:50

Sluit me hier bij aan, zowel nationaal en internationaal lijkt dit wel de logische stap helaas.

5 mei 2022 om 09:29

Meestal is de vooravond meer geschikt voor rellen. Vandaag zal er meer politie op de been zijn, dus het wordt een stuk moeilijker voor ze.

Hoe kan het toch dat bij elke Europese thuiswedstijd van Olympique Marseille het ''weer'' raak is daar, echt ongelofelijk!
Wordt eens tijd dat de lokale autoriteiten daar eerst eens naar de eigen ploeg/cub/supporters kijken en straft ipv kijken of er wel uitsupporters heen mogen.

Nou moet ik wel zeggen dat de al die gasten van Noord-Afrikaanse afkomst daar echt overal schijt aan hebben en zich ook niet echt lieeren aan Olympique Marseille maar nog eerder aan de maffia daar die alles aanpakken om te vechten en te rellen. Dat ze daar met wapenstokken, messen en zelfs machete's lopen zegt mij wel genoeg.

Tsja. In alle eerdere Europese uitwedstrijden van Feyenoord dit seizoen was er eigenlijk niks aan de hand. In alle Europese thuiswedstrijden van Marseille dit seizoen, plus meerdere thuiswedstrijden in de competitie, is het raak geweest. Trek dan je eigen conclusies maar.

Bizar. Er is echt nooit, nooit alleen eens iets positiefs over Feyenoord. Al-tijd dit simpele gedoe. Bij andere clubs gebeurt het wel eens, maar hij hen al-tijd... En natuurlijk altijd een excuus want "geprovoceerd" of "ja, zij begonnen" of een andere redenatie a la kleuterklas.

5 mei 2022 om 09:06

Dit ligt grotendeels toch aan de "supporters" van Marseille die iedere thuis duel lekker bezig zijn. Volgens mij zijn de feyenoord supporters alleen in uit duels op hun vingers getikt vanwege vuurwerk in de stadions.

5 mei 2022 om 09:06

Wat nou wel in het voordeel van Feyenoord spreekt (daarmee wil ik dit primitieve gedrag absoluut niet goedpraten) is dat Marseille nog wel een slag erger is. Wat ik gisteren op beelden zag waren de Feyenoord supporters overdag lekker aan het pilsen en zingen. Er hoeft er natuurlijk van beide kanten maar 1 tussen te zitten die een scheet dwars heeft zitten en het ontploft.

5 mei 2022 om 09:17

Wat een kansloze opmerking weer. Met je altijd 9 Europees wedstrijden fantastisch gehad met mooie gezamenlijke sfeer zie beelden berlijn en praag. Wat zou jij doen als je staat te bieren en gasten met machetes en messen komen op je af . Zeker lachen en zwaaien?! Mafklapper

5 mei 2022 om 13:25

@Atlenico... ik keur die actie zeker niet goed, maar kijk de beelden is terug... achter de jongen met ajax shirt staan allemaal lui met capuchons en maskers op, lijkt erop dat dit Marseille hooligans zijn en een vorm van uitlokking doen.

"volwassen mannen gedragen zich kinderachtig".

Laat dit soort berichten in te toekomst anders gewoon weg van VZ. Nagenoeg alle clubs hebben hier last van en des te meer aandacht, des te vaker het gebeurt. Dat mag misschien op de nos of nu.nl, laten we het hier over voetbal houden. Dat is namelijk iets dat feyenoord meer dan uitstekend doet en waar Nederland trots op mag zijn (overigens de hele Europese campagne dit jaar)

Waarom mag Marseille nog publiek eigenlijk als ze bij werkelijk ALLE wedstrijden ernstig gaan rellen.

5 mei 2022 om 09:19

Geen idee hoe het er in de stadions aan toegaat met Marseille supporters maar hierover kunnen ze natuurlijk weinig zeggen want dit gebeurt in de stad..

5 mei 2022 om 09:32

Misschien tijd voor landen om daar eens te kijken wat daarin mogelijk is. Ik snap dat het niet de schuld van de club is, maar dit soort geweld en vernieling voorkomen lijkt me belangrijker dan de afweging of het eerlijk is dat een club geen supporters mee heeft.

Met alle respect, we weten dat Feyenoord fans nogal een reputatie hebben. Maar de rellen van gister kun je echt niet op de conto van Feyenoord rekenen, daar waar de Feyenoord supporters aanwezig waren op cafe's en in de Fanzones zijn de OM supporters hen komen bejegenen, je ziet ook enkel beelden van in het centrum en niet daarbuiten. Wie weleens in Marseille is geweest weet heel goed dat die banlieus waar deze primitieve-lingen vandaan komen ver verwijderd liggen van de haven en het centrum. Kortom, het is niet dat Feyenoord naar hen komt maar zij OM fans naar Feyenoord.

Men moet eens een keer stoppen om elke keer Feyenoord supporters weg te zetten als IQ loze, primitievelingen of dergelijke. Met alle respect als iemand je aanvalt ga je toch niet staan toe kijken? Daarnaast tot nu toe zijn er weinig tot geen ongeregeldheden geweest van Feyenoord supporters (op fakkels na, vuurwerk en bierdouches, en twee idioten die een muur bekladden) dit seizoen i.t.t. OM fans die letterlijk elke Europees duel hebben gepakt om te rellen.. en dat thuis.

ps. Ook circuleren er nu beelden rond van OM supporters

5 mei 2022 om 11:04

Toch heb ik beelden gezien waar feyenoord supporters de confrontatie begonnen te zoeken... Dus dat alleen Marseille fans aanvallen klopt niet helemaal. En die banlieus liggen toch dichter bij het centrum van Marseille dan waar de feyenoord fans vandaan komen...

5 mei 2022 om 13:08

Nadat zij werden aangevallen.. Dan krijg je inderdaad simpele zielen die de aanval inzetten.

5 mei 2022 om 11:25

Je vergeet onze Duitse vrienden die gezellig in het centrum van Rotterdam op een terrasje zaten.

Dan gaat Feyenoord zo goed en staan ze in de halve finale van een Europees toernooi, En dan ga je dit doen ipv genieten. Ongelofelijk. Hoop echt dat veel gasten worden opgepakt en lekker de wedstrijd missen.

Dit moest fout gaan 2 hersenloze groepen " supporters"

Je verwacht het niet in het derde wereldland genaamd Frankrijk en al helemaal in Marseille. Ze zouden eigenlijk die lui gewoon moeten uitsluiten, die hebben zich volgens mij nog nooit gedragen.

Dat is gewoon sfeer . Vraag me af of die burgemeester al spijt heeft dat hij alsnog uitsupporters heeft toegestaan.

Weet niet of het binnen de stikstof vergunning past, maar kunnen we voor dit soort figuren niet één groot colosseum bouwen met landbouw grond erom heen? Iedereen zijn/haar materiaal naar keuze, wat blijft liggen nog iets fijner maken, en uitstrooien goed voor de landbouw grond. Wel een fatsoenlijke drainage systeem, en waarschijnlijk een zandgrond om vlekken te voorkomen. Wellicht dat sommige het nog zien als vermaak en wereldwijd neemt na één seizoen het gemiddelde IQ met 10 punten toe. Na een paar maanden heb je de kosten van politie inzet eruit want die is immers niet meer nodig. Maarja die stikstof limieten...

Feyenoord supporters hebben gisteren hun eigen glazen ingegooid door te beginnen met gekkigheid. Ze dachten volgens dat ze utrecht uit spelen. Zulke taferelen moet je in marseille niet uithalen want dan kom je van een hele koude kermis thuis. Ik voorspel veel narigheid voor de feyenoordfans vandaag.

die jongen op de grond is waarschijnlijk een fransman in zijn korte broek je hoort ze ook frans praten.een feyenoord hooligan loop daar niet in een korte broek

5 mei 2022 om 12:45

Uh toeristen lopen juist in een korte broek. Voor ons is het warm daar, voor de locals niet.

En dan roepen 'wij zijn Feyenoord, wij zijn Feyenoord'. Als Ajax-fan durf ik te stellen dat jullie alles behalve Feyenoord zijn. Jullie zijn een groepje stumpers die Feyenoord, Rotterdam en Nederland te schande maken in Europa. Feyenoord is een ontzettend mooie voetbalclub, en daar horen deze eencellige totaal niet thuis, hoe hard ze ook roepen dat ze Feyenoord zijn.

5 mei 2022 om 13:28

Waar slaat deze reactie op? Je kent de harde kern van Marseille en hum reputatie niet? Deze onrust komt grotendeels door deze hooligans, iedere thuis duel is het wel raak, dus svp niet de schuld schuiven in de schoenen van feyenoord

5 mei 2022 om 13:38

Dat doet Paul toch ook juist niet? Hij distantieert deze idioten juist van de club Feyenoord.

5 mei 2022 om 20:47

Natuurlijk weet ik hoe erg de aanhang van Olympique Marseille is, maar ik denk dat de aanhang van Olympique Marseille in Rome vrij klein is. Wat ik bedoel, je kunt niet zeggen dat er geen hooligans zijn die zich supporter van Feyenoord noemen. Kijk ook even hoe er werd gereageerd op een jongen met een Ajax-shirt, dat waren ook geen 'supporters' van Olympique Marseille toch? En zoals altijd zal ik nog even benadrukken dat elke club last heeft van een groep eencellige. Dus ook Ajax, ook PSV, iedere club.

Feyenoord is niet een club eencellige die overal elke stad slopen. Hoe hard deze eencellige ook roepen dat ze Feyenoord supporter zijn, dat zijn ze niet.

Ik vind de rivaliteit tussen Feyenoord en 'mijn' clubje Ajax mooi, maar daar hoort geen geweld bij. In 2002 heb ik met bevriende Feyenoord-supporters op de Coolsingel de UEFA-cup finale van Feyenoord gekeken en gevierd. Niet perse om dat het Feyenoord was, maar omdat het een Nederlandse club was. Ik vind dat dat moet kunnen. Ik zou niet weten waarom ik iemand die een andere club support iets aan zou moeten doen of zou moeten haten.

Wat zijn we weer lekker uit hè.

On-topic: om doodmoe van te worden. Ik hoop volgend seizoen op een EL poule waar Feyenoord en Marseille aangevuld met bijv Antwerp en nog een club waar dergelijke idioten zich 'fan' noemen. Dat maakt het lekker makkelijk om bij elke wedstrijd een grasveld toe te wijzen waar ze elkaar naar hartenlust in elkaar mogen meppen zodat we die onzin al lekker hebben gehad in de groepsfase. Kunnen we de steden in de rest van het toernooi gewoon heel houden.

2 harde kernen die een reputatie hebben in Europa. Daarbij aan Marseille kant ook nog veel jongvolwassenen die bende-gerelateerde praktijken bedrijven. Mocht Feyenoord doorgaan/winnen dan verwacht ik een veldslag.

Je hebt toch wel lef of bent gestoord als Feyenoord hooligan om in de hol van de leeuw de uitdaging aan te gaan

Nieuwe UEFA boete incoming in 3...2...1....
Toch fijn die "supporters".

5 mei 2022 om 20:51

De rellen buiten het stadion om hebben in principe niets met Feyenoord, Olympique Marseille of de UEFA te maken. De Franse politie kan deze gasten op pakken, de Franse justitie kan ze vervolgen en aangerichte schade op ze verhalen. Maar de UEFA kan geen Feyenoord geen boete opleggen voor rellen die een dag voor de wedstrijd in het centrum van de stad gaande zijn.

5 mei 2022 om 19:33

Volgens mij ziet iedereen dat de feyenoord hooligans te keer gingen ..isterenavond en vanacht en gingen de confrontatie aan.dat er fans zijn die geript worden zijn geen hooligan.je ziet dat die fransen moeten lopen in hun stad .in nederland zie je geen nederlandse club die rotterdam effe bezoek om te rellen.je ziet feyenoord de confrontatie aan gaat in andere steden laats nog in ondiep tegen utrechtfans.een andere club zou dat niet durven om in rotterdam af te spreken.als een club lef heeft en voor niemand terug deinsen is dat feyenoord wel

Het zal vast weer allemaal uitgedaagd zijn door Marseille-fans, Banlieue-jongeren en de lokale Gendarmerie. Feit blijft dat als je geen herrie wil, je er ook van kan weglopen. Maar dat is natuurlijk niet stoer....kansloos gedrag van elke nep-voetbalsupporter die hieraan mee doet!

Je zal er maar lopen hé met je kinderwagen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren