Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongekende uittocht dreigt bij Juventus: La Gazzetta weet welke spelers weg mogen

Laatste update:

La Gazzetta dello Sport meldt dat Juventus deze zomer kiest voor ‘een revolutie’ wat betreft de invulling van de selectie. De club van trainer Massimiliano Allegri kreeg maandagavond tien punten in mindering wegens financiële malversaties en kan Champions League-voetbal – en daardoor miljoenen aan inkomsten – zo goed als vergeten. De huidige nummer zeven van de Serie A beseft dat het moet bezuinigen en wil daarom af van een groot aantal spelers.

Juventus stevent volgens de Italiaanse sportkrant af op een tekort van vijftig miljoen euro. De Italianen willen dat gat dichten door afscheid te nemen van verschillende grootverdieners, waaronder verschillende spelers die dit seizoen werden verhuurd. Zo zouden Arthur Melo (verhuurd aan Liverpool), Dejan Kulusevski (verhuurd aan Tottenham Hotspur), Weston McKennie (verhuurd aan Leeds United) en Denis Zakaria (verhuurd aan Chelsea) allemaal moeten vertrekken. Allegri, die tot medio 2025 negen miljoen euro netto per jaar verdient, zou overigens wel mogen blijven zitten.

Juventus zou het liefst verdergaan met Adrien Rabiot, al denkt de club dat het zonder Champions League-voetbal erg moeilijk wordt om de Fransman te behouden. De middenvelder, die over een aflopend contract beschikt, stond vorig jaar in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United. Juventus is in gesprek met Juan Cuadrado over een contractverlenging, waarbij hij een deel van zijn salaris zou moeten inleveren. De Colombiaan verdient nu naar verluidt vijf miljoen euro per jaar. Daarnaast zouden Federico Chiesa en Dusan Vlahovic niet ‘onaantastbaar’ zijn voor Allegri, waardoor Juventus ook naar aanbiedingen voor dit tweetal wil luisteren.

Vlahovic zou belangstelling genieten uit de Premier League, waarbij Chelsea en Manchester United het meest geïnteresseerd zijn volgens La Gazzetta. Ook Bayern München houdt de Serviër in de gaten. Het aflopende contract van Ángel Di María, die naar verluidt zes miljoen euro per jaar verdient in Turijn, wordt niet verlengd. De Argentijn kan daardoor transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Juventus staat ook niet onwelwillend tegenover een vertrek van Wojciech Szczesny, Daniele Rugani en Moise Kean. Als er aanbiedingen voor deze spelers binnenkomen, dan gaan de Italianen daarnaar luisteren.

Alex Sandro, wiens contract net automatisch is verlengd tegenover een jaarsalaris van zes miljoen euro, mag ook weg als clubs zich melden. Er wordt later een beslissing genomen over een eventueel langer verblijf van Arkadiusz Milik, die wordt gehuurd van Olympique Marseille. Tot slot noemt La Gazzetta de naam van Paul Pogba, die met een jaarsalaris van tien miljoen euro een van de grootverdieners is. De Fransman heeft door privé- en blessureproblemen een zeer teleurstellend jaar achter de rug en als hij weg zou willen, dan houdt Juventus hem niet tegen. De Oude Dame zou zich echter beseffen dat de kans klein is dat de clubs in de rij staan voor Pogba na zijn teleurstellende seizoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zou toch wel heel jammer zijn als Chiesa zou vertrekken

23 mei 2023 om 17:21

Zegt wel genoeg misschien dat dat de enige is die je noemt. Vind zelf dat Di Maria sczesczny en Vlahovic ook wel echt wat hebben toegevoegd de afgelopen jaren. maar een kleine rotzooi is het wel geweest zeg

23 mei 2023 om 18:32

Vlahovic? Die heeft behalve een goed begin toch totaal zijn prijskaart niet waar gemaakt.

23 mei 2023 om 22:35

Klopt, zou het inderdaad niet erg vinden als alle andere genoemden zouden vertrekken en dan gewoon met de jonge jongens iets opbouwen

23 mei 2023 om 18:25

Hoe komt het dat hij zo'n laag rendement heeft? Ik kijk nooit maar vind het wel heel matig

24 mei 2023 om 11:06

Dat komt door Allegri

Dat is nog eens een grondige verbouwing. Zitten toch wel een paar namen bij die niet zouden misstaan bij heel veel grote clubs. Maar Mo mag wel blijven begrijp ik?

Tja, zo houd je bijna geen spelers meer over. Ik ben het er verder wel mee eens dat deze spelers weg moeten/mogen. Ik zou Vlahovic en Chiesa wel behouden, twee jonge spelers die nu een redelijk niveau hebben en kunnen groeien. De rest van de namen zou ik allemaal laten vertrekken. Het wordt een barre tijd voor juventus dat zich moet gaan richten op jonge talenten aantrekken. Geen Pogba's of Di Maria's meer aantrekken.

23 mei 2023 om 15:47

In Italie wordt ervaring echt gewaardeerd, daarom zijn ze er ook niet vies van om deze spelers te halen. Talenten brengen een enorme waarde met zich mee, maar door ervaring maak je elkaar en vooral talenten beter. Overmars laat dit ook altijd terugkomen wanneer hij een team bouwt. Bij Ajax o.a. Tadic en Blind en nu bij Antwerp heeft hij Alderweireld (janssen) en De Laet.

23 mei 2023 om 15:54

Ja eens, je moet geen volledige 11tal van 19-jarige hebben. Maar op dit moment zijn de oudere en ervaren spelers allemaal spelers die het niveau niet aankunnen. Szczesny, Danilo, Pogba, Di Maria leveren allemaal niet genoeg om een topploeg te zijn. Dit zijn allemaal spelers die voor veel geld op de loonlijst staan. Door de huidige situatie acht ik de kans op nieuwe vedettes halen die een goed niveau aankunnen klein. Daarom kunnen ze beter een paar spelers zoeken in de leeftijdscategorie 19-25 die toekomst hebben en naar het niveau kunnen groeien.

23 mei 2023 om 16:07

Daar heb je zeker gelijk in, ik heb net even opgezocht hoe oud de talent van Juventus zijn. Maar deze blijken toch al veel ouder dan dat ik dacht. Gatti (24jr), Fagioli (22jr), Miretti (19jr). Ik dacht dat ze allemaal o21 waren, enkel Miretti is een parel. Ach Frenkie speelde op zn 20ste ook nog bij de talenten van Ajax, kijk waar hij nu staat

ot: Juventus moet inderdaad wel een hoop vedettes weg doen, te veel middelmaat vind ik en hebben naar mijn mening de Milan tactiek gehanteerd, alle goede transfervrije spelers ophalen. Als het verkeerd uitpakt, dan zit je meteen vast aan een dik salaris.

23 mei 2023 om 16:08

Di Maria was juist vaak een van de weinigen die wel redelijk niveau leverde

23 mei 2023 om 16:14

Di Maria is een topspeler. Daarnaast is Danilo als CB echt heel erg goed + verdient hij niet bovengemiddeld veel. Die moet zeker worden behouden.

23 mei 2023 om 16:18

Fagioli is wel echt een goede speler. Modric speelde op zijn 23ste ook nog in de Kroatische competitie. Gatti doet het ook goed en komt uit de Serie B. Is wat dat betreft te vergelijken met Bonucci die was 23 toen hij van Bari (Serie B) naar Juventus ging. Miretti is juist degene die het niveau niet aan kan en uitgeleend moet worden. Iling-Junior, Barrenechea en Barbieri hebben dit seizoen ook gespeeld en zijn alle drie onder de 20. Rovella komt hoogstwaarschijnlijk terug van Monza

23 mei 2023 om 17:04

Dat is voor mij als Juventino inderdaad eigenlijk het enige sprankje hoop, er is in ieder geval perspectief wat betreft jong (italiaans) talent. Miretti ben ik ook groot fan van, zo veelzijdig maar moet wel een vaste positie afbakenen. Een verhuur periode kan, alleen weet ik niet of de selectie daar volgend seizoen breed genoeg voor is. Ervanuit gaande dat de bovengenoemde verhuurde spelers zullen vertrekken, en Paredes en Rabiot ook, houd je niet heel veel meer over. Rovella kijk ik ook naar uit, die had eigenlijk dit seizoen al minuten moeten maken in plaats van Paredes huren waar je eigenlijk niets aan hebt gehad. Maar aan de andere kant verwacht ik eigenlijk ook wel dat er nog een middenvelder zal bijkomen, Frattesi of Milinkovic-Savic meest voor de hand liggende opties in mijn ogen. Als laatste zou ik ook zeker overwegen om andere jonge talenten die nu verhuurd zijn in ieder geval in de voorbereiding de kans geven. De Winter, Cambiaso, Nicolussi Caviglia en Ranocchia hebben allemaal wel enigszins laten zien iets te kunnen dit seizoen.

23 mei 2023 om 18:02

Hoe kom je daar bij dat modric nog op zijn 23e in kroatie speelde? Werd jong gehaald door spurs

23 mei 2023 om 18:14

Sorry 22ste in 2008. Een maand voor zijn 23ste verjaardag.

Di Maria is echt de meest onderschatte voetballer die ik ken, ik ben echt groot fan van hem. Ik als Roma supporter zou hem met open armen ontvangen.

23 mei 2023 om 15:51

Dat zou alleen kunnen als we de EL winnen en dus een CL plek hebben komend seizoen. Denk wel dat we moeten oppassen met al die 'grootverdieners' momenteel.

Wijnaldum krijgt bv 10 mln
Dybala 8 mln
Pellegrini 7,4 mln

Dan zou Di Maria met 6 mln de 4e beste betaalde speler worden.

Ik zou het prima vinden, maar dan mogen El Shaarawy (5,4 mln salaris), Karsdorp (3,9 mln salaris) en Belotti (4,6 mln salaris) van mij vertrekken

23 mei 2023 om 15:54

Ik begrijp niet dat wij altijd zon enorm salarishuis hebben en toch structureel moeite hebben met een CL plaats af te dwingen. Anderzijds, waar hadden we gestaan als Wijnaldum het hele jaar fit was?
Karsdorp mag inderdaad vertrekken, voor dit salaris kun je betere jongens krijgen.

23 mei 2023 om 16:06

Italiaanse clubs die op moeten passen? Die geven toch gewoon structureel twee keer hun hele begrote omzet uit op jaarbasis en komen daar uiteindelijk toch mee weg?

23 mei 2023 om 16:08

@noud waar doel je nou op? Zou je je reactie kunnen toelichten?

23 mei 2023 om 17:01

Roma en PSG delen het salaris van gini toch? Daarom wordt het definitief overnemen van hem ook een lastige zaak.

23 mei 2023 om 17:20

Roma heeft het financieel zeker niet makkelijk momenteel. Ik heb even de precieze cijfers opgezocht, en die zijn niet bepaald rooskleurig te noemen. Inmiddels staat de teller op bijna -400 miljoen. Roma draait al enkele jaren inmiddels verliezen van honderden miljoenen. Toen Mourinho kwam, heeft Roma weer aardig geïnvesteerd in spelers om terug te keren in de Champions League, omdat ze die omzet van CL deelname heel hard nodig hebben. Geen CL volgend seizoen spelen zal denk ik bepaalde consequenties hebben voor Roma, bijvoorbeeld dat ze iemand als Abraham noodgedwongen zullen moeten verkopen wanneer er een omvangrijk bod op hem binnenkomt. Quote van een artikel die ik net las is als volgt: 'as Roma is hevig aan het investeren in de selectie, met de hoop op betere sportieve prestaties en de toekomstige inkomsten die dit met zich meebrengt. Tot dat die prestaties daadwerkelijk worden gemanifesteerd, zal de club hevige financiële verliezen blijven boeken.' Verder heeft noud ook gelijk dat Roma zeker niet de enige Italiaanse club is die zich in deze situatie bevindt.

24 mei 2023 om 09:24

@gooner, klopt maar dat is al jaren het geval. Eigenlijk is er sinds Sensi al onrust. Heb hier nog een artikel/clubexpert over geschreven.

Je vergeet wel dat Roma's eigenaar (The Friedkin Group) er aardig goed bij zit financieel (biljonair) dus het is niet zo dat Roma zelf momenteel in financiele problemen zit.

Bij veel Italiaanse clubs is het bestuurlijk vaak een chaos met het komen en gaan van personen met beloften, uitgaven en alle gevolgen vandien.

Mogelijk krijgen we nog wel tegenvaller want er loopt ook nog een onderzoek over financiele boekhouding fouten betreft fraude valse factureringen. Het betreft een aantal transfers in de periode 2017 tot 2021.

Als Roma fan ben je al wel aardig wat gewend bestuurlijk gezien, wat mis ik de familie Sensi.. Maargoed dit is ook voetbal anno 2023, clubs worden overgenomen door de rijken en fans moeten maar hopen dat het ook goed bestuurd wordt.

24 mei 2023 om 09:29

@noud, je hebt wel gelijk qua boekhoudingen in Italie.

Echter zit er bij Roma de The Friedkin Group achter, die hebben het financieel niet heel slecht en kunnen wel wat opvangen
Wel hebben we een boete voor de financial fairplay gekregen met een voorwaardelijke straf.. Veel uitgeven en korte termijn visie... Ik ken Roma vanuit een ander perspectief, helaas kan je als fan hier weinig aan veranderen.

Maar in de topcompetities (engeland en Spanje) zie je ook financieele spelletjes...

23 mei 2023 om 17:40

Di Maria is volgens iedereen onderschat, waardoor hij eigenlijk niet eens meer onderschat kan zijn. Ik kan echt wel een flink aantal spelers bedenken die minder krediet krijgen voor hun prestaties dan Di Maria.

Het zou misschien wel eens goed zijn om helemaal vanaf nul te beginnen. Geen idee hoe het zit met jeugdopleiding van deze club. Maar eens zonder gekke aankopen de competetie beginnen.

Juve is wat dat betreft echt een parodie van een voetbalclub geworden.

23 mei 2023 om 16:20

Is Juventus na 2006 niet helemaal opnieuw begonnen en daarna 9 keer op rij kampioen geworden? Het ging mis toen Marotta naar Inter vertrok en Paratici samen met Agnelli spelers als Ronaldo aantrok voor 110 miljoen en 83 miljoen aan salarissen per jaar. Daarnaast dure spelers als Ramsey die er niks van bakte. Hele salarishuis raakte overhoop en nu doet Paratici ongegeneerd hetzelfde bij de Spurs.

23 mei 2023 om 16:28

Klopt helemaal. daar kunnen ze dan nu weer me beginnen. Ik zou alleen het binnenhalen van al die vedetten achterwege laten.

23 mei 2023 om 16:47

Paratici heeft ontslag genomen een aantal maanden geleden bij Spurs nadat hij gestraft werd voor wat hij bij Juve deed.

United sla je slag en haal Vlahovic op! Kost wat maar dan heb je een hele balvaste spits die echt dodelijk is in de afronding en ook nog eens jong.

Past qua profiel perfect in het team van Ten Hag in de Haller rol.

23 mei 2023 om 16:48

Dat zij open staan voor zijn vertrek wil niet zeggen dat hij gratis weg mag.
Ik las bedragen van 80mil dat zij voor hem willen. Dat gaat United hopelijk niet betalen.

23 mei 2023 om 18:05

Hij is toch ook voor dat geld gehaald? Is hij beetje geflopt?

23 mei 2023 om 18:25

80 miljoen is toch marktconform? For Osimhen betaal je 1,5x zoveel!

23 mei 2023 om 19:34

Ik vind hem echt geen 80 mil waard.
Hij heeft een super seizoen bij Fiorentina gehad maar was matig dit jaar bij Juve.
De vraag is of het door slecht draaiende ploeg komt of door hem. Zou als United zijnde nog een seizoen wachten of max 40-50mil bieden.
Misschien wordt het geval Jovic.

Pogba, man leeft ie nog? Nog een speler die zijn potentie niet echt waar heeft kunnen maken. Heen en weer van club naar club en een hoop bombarie. Snel gepiekt daarna alleen maar afwezig grotendeels door blessures. Toch bijna alle spelers die worden genoemd die aan de bak kunnen bij andere clubs. Uitverkoop bij Juve!

Arsenal zou er goed aan doen om die Vlahovic te halen. Nu ook een minder seizoen, en Juve moet verkopen, dus zou je hem voor een zacht prijsje kunnne halen. Daarnaast zie ik echt totaal niet waarom die Rabiot altijd bij topclubs speelt. Wat is dat een slapzak zeg.

23 mei 2023 om 17:34

Niet helemaal mee eens, nu Vlahovic halen voor een heel groot bedrag zou een enorm risico zijn voor de club die hem haalt. Die jongen is momenteel zwaar uit de vorm en lijkt al maanden niet volledig fit te zijn. Ik denk dat de kans groot is dat hij een beetje zou floppen in Engeland. Verder ook oneens over Rabiot, die heeft zich de laatste jaren erg ontwikkeld en heeft veel meer fysieke inhoud gekweekt. De laatste twee jaar is hij zonder twijfel een van de beste spelers bij Juve en dat komt niet alleen omdat de rest het af laat weten. Ik vind hem zeker bij de beste middenvelders van de Serie A horen. Alleen schijnt het dat hij zo'n 10 miljoen zou willen aan salaris, dat is ook wel een beetje een risico, en Juve kan hem dat niet aanbieden zonder Champions League voetbal. Maar ik ben er wel van overtuigd dat hij een goede versterking zou zijn voor United.

23 mei 2023 om 17:45

Casemiro met Rabiot kan wel eens een dodelijke duo zijn. Bij Arsenal zie ik Vlahovic of Højlund graag komen. Een kopsterke speler

De Gazzetta is geen bron van informatie over Juventus, maar een bron van inkomsten. Dagelijks controversiële artikels of zelfs leugens. Ze verkopen meer met negatief nieuws over Juve dan met goed nieuws over hun lokale Milanese teams. Goed businessmodel natuurlijk maar nooit serieus te nemen wat betreft Juventus.

Chiesa niet ontastbaar. Allegri is een nietsnut die hem totaal verkeerd gebruikt. Als Allegri echt aanblijft hoop ik van harte dat hij vertrekt. Voor het Italiaans elftal is hij veels te belangrijker.

Zou liever zien dat het bestuur Allegri ontslaat. Verder gaat met een coach die in ieder geval snapt hoe je spelers moet opstellen. En wat meer een Italiaanse basis neerzet. Palladino van Monza lijkt me wel wat. Juve moet volledig herbouwd worden. Kan het beste zonder nietsnutten als Allegri.

Revolutionaire uittocht is ook broodnodig maar er is toch 1 man die daadwerkelijk vervangen dient te worden en dat is Massimo Allegri. Heeft zijn waarde voor Juve zeker bewezen maar het is tijd voor Juve om door te schakelen en echt een nieuwe ploeg te moten formuleren onder een nieuwecoach. Zou het persoonlijk erg jammer vinden als Juve Vlahovic en Chiesa zou willen verkopen. 2 jongens van Fiorentina met veel bombarie binnengehaald en die moeten eigenlijk met Locatelli het nieuwe gezicht van Juventus gaan vormen in de Serie A.

Ik hoop stiekem op Chiesa. Eindelijk een goede rechtsbuiten. Als die toch weg mag bij een goed bod en mocht Milan wel CL spelen..Maarja voorlopig zie ik er helaas nog geen geruchten over..

Zo'n dikke 10 jaar geleden werd Juve eindelijk terug kampioen na het calciopoli schandaal en alle gevolgen daarvan.De wederopbouw was eindelijk terug ingezet door sportief goed en slim beleid te voeren.Ze stonden aan de vooravond van complete dominantie in de Serie A.Nu lijkt al dat succes en goed beleid als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen.En ik denk voor de oorzaak daarvan dat we daarvoor al terug moeten naar 2018 met het vertrek van sportief directeur Giuseppe Marotta.Het is een schande dat al dat succes zo is verknoeid de laatste jaren en vooral heel pijnlijk voor de supporters!!

23 mei 2023 om 16:38

Marotta wordt ook wel zwaar overschat. Die heeft ook wel veel slechte zaken gedaan bij Juve en Inter. Maar hij zou idd geen zotte Paratici dingen doen. Juve domineerde toen wel de serie A maar who cares nu nog over de serie A. Het is echt een B league geworden met gelukkig voor hen nog enkele toppers.

23 mei 2023 om 18:20

met de aanstelling van Sarri werd er al een behoorlijke jas uitgedaan, heb dat nooit begrepen

Dit artikel lijkt me nogal onzin. Ze noemen zo'n beetje de gehele basiself op inclusief wat verhuurde spelers e.d. Zelfs al zouden die plannen er liggen, dan slijt je nog niet iedere speler. Bovendien kun je niet zomaar even iedereen naar de uitgang verwijzen. Dat is voor niemand goed.

Slag je slag Inter, het is uitverkoop bij de maffia

Nou Arsenal, sla je slag met Chiesa en of vlahovic.

Volgens mij is Chiesa wel erg in niveau gedaald na zijn ernstige blessure. Ik zie hem steeds tussen bank en basis zweven. Maar ja Allegri speelt ook met een systeem dat niet echt past bij een speler zoals Chiesa. Zou hem wel is willen zien bij een Napoli of Milan die zo’n vleugelspeler goed kunnen gebruiken.

23 mei 2023 om 17:40

Zijn niveau niet zo zeer, hij heeft de laatste maanden zeker bij vlagen zijn klasse laten zien. Het probleem is inderdaad dat Allegri hem overal en nergens gebruikt, maar buiten dat ook dat hij nog steeds niet fit genoeg is om volledige wedstrijden te spelen. Ik denk dat hij ook mentaal buiten het zware seizoen nog niet helemaal over zijn blessures heen is, niet zo lang geleden ging hij toch weer op controle bij de chirurg die zijn knie heeft geopereerd omdat het niet goed aanvoelde. Maar de kwaliteit heeft hij zeker nog, het gaat er gewoon om dat hij zowel mentaal als fysiek weer in orde komt, en dat hij gewoon een vaste plek in het elftal heeft qua zowel speelminuten als positie.

''ongekende uittocht'' in 2006 was de uittocht groter, ALS dit al waar is natuurlijk VZ. maar dat weet VZ als geen ander om dit soort berichten met een korre zout te nemen

23 mei 2023 om 21:35

De gazzetta is echt de Italiaanse bijbel voor buitenlandse media. Sensatie is het enigste dat telt, sensatie en fake news verkopen.

Als eerste zou Allegri weg moeten.. koop hem maar af, spelers als Chiesa en Vlahovic met verlies verkopen is dommer..

Nieuwe trainer halen, paar talenten door laten breken, chiesa Vlahovic Pogba aan het voetballen krijgen en dan kan je wel weer voor de prijzen spelen.. en dus je miljoenen binnenhalen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren