Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongeduld en hoop in Spanje: ‘Wat heb je nog meer nodig, Lionel Messi?’

Laatste update:

Lionel Messi speelde zaterdagavond mogelijk zijn laatste finale in het tenue van Barcelona. De aanvaller had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de winst van de Copa del Rey ten koste van Athletic Club (0-4), maar na afloop stond hij alleen Barça TV te woord en vragen over zijn toekomst bleven, logischerwijs, uit op het officiële clubkanaal. De media in Spanje wachtten zodoende tevergeefs op duidelijkheid uit de mond van Messi en intussen beginnen ongeduld en hoop zich met elkaar te vermengen.

“Messi, treed naar buiten en zeg dat je blijft”, zo valt zondag bij Marca te lezen. “Je glimlachte als nooit tevoren, enkele seconden voordat je voor de eerste keer als captain de Copa del Rey de lucht instak. Dit Barcelona is een kampioenselftal en het project is veelbelovend. Als voor Messi het sportieve gedeelte het belangrijkste is en niet de financiën, dan heeft hij weinig redenen om over dik twee maanden te vertrekken. Wat heb je nog meer nodig, Messi?”

Ook Sport denkt dat de winst van de Copa del Rey en de evolutie van het elftal onder leiding van Ronald Koeman belangrijke factoren zullen zijn in de beslissing van Messi. “De eerste prijs in twee jaar, de eerste prijs voor een aantal spelers die dit seizoen tot wasdom zijn gekomen, de eerste prijs voor Koeman en ook de eerste prijs voor Joan Laporta in zijn tweede termijn als voorzitter. Het was ook het weerzien van Messi met een prijs, iets wat hij ongetwijfeld mee zal nemen in zijn beslissing over zijn toekomst. De beker is heilig water voor een club waar, vanaf nu, meer rust zal zijn wanneer er beslissingen worden genomen.”

Sport-directeur José Maria Casanovas schrijft zondag in zijn column dat hij goede hoop heeft op de continuïteit van Messi na 30 juni. “Barcelona had een dergelijk succes nodig om te bewijzen dat men de weg omhoog heeft gevonden. Vanaf dit moment kan de continuïteit van Messi als een zekerheid worden gezien. Hij vierde de winst van de beker alsof het de Champions League was en hij ontving de beker als een grote kampioen. De blijdschap, het geluk en de trots waren van zijn gezicht af te lezen.”

Jordi Punti, columnist van AS, wijst er zondag op dat de winst van de Copa del Rey de katalisator kan zijn die de twijfels bij Messi over zijn toekomst wegneemt. “Het is geen makkelijk panorama. Messi heeft altijd gezegd dat hij voor een club met een project voor de toekomst wil spelen. Vrij vertaald betekent dat hij wil strijden om de Champions League, een toernooi waar Barcelona de voorbije jaren moeite mee heeft. Clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain, beide in de halve finale, voldoen daar wel aan. Maar de beste dingen in het leven komen onverwachts. De komst van Joan Laporta als voorzitter bijvoorbeeld, met een optimistisch project. De aanwezigheid van jonge en kwaliteitsvolle voetballers.”

“Dat kan ervoor zorgen dat Messi plots twijfelt, zeker gezien zijn euforie na het winnen van de beker”, benadrukt Punti. “Voor Barcelona is het financieel gezien niet de allerbeste oplossing dat een Messi van 34 jaar toch aanblijft. Het hoge salaris blokkeert de komst van een topaankoop, maar het emotionele aspect voert de boventoon. En dat laatste kan ook van invloed zijn in de beslissing van Messi. Wil hij wel of niet de mentor van een nieuwe generatie voetballers worden? Vertrouwen geven aan ploeggenoten bij een club die zijn thuis is? Net als Ronaldinho zestien jaar geleden bij Messi zelf. Of wil hij de laatste jaren van zijn loopbaan per se wennen aan een nieuwe competitie, een nieuw land en een nieuwe club?”

“Het is een zwaar toernooi voor ons geweest”, doelde Messi na afloop op de drie verlengingen die Barcelona nodig had om de finale te bereiken. “Het is altijd mooi om een prijs te winnen. Het is een mooie dag voor deze spelersgroep die een blij moment verdiende. Het is voor mij ook speciaal om aanvoerder te zijn van een club waar ik al heel mijn leven speel én om deze prijs te mogen ontvangen. Het was raar om een finale zonder supporters te spelen, zonder dat de familie erbij kon zijn, maar het is helaas de situatie zoals hij is. Nu gaan we er alles aan doen om de landstitel te winnen in een moeilijk jaar voor ons.”

“Leo is de beste voetballer ter wereld, hij is nauw met Barcelona verbonden. Hij houdt van deze club”, benadrukte Laporta na afloop. “Ik ben ervan overtuigd dat hij bij ons wil blijven. We gaan er alles aan doen, binnen de mogelijkheden van de club, om hem langer bij ons te houden. Het is onze grootste wens. Vandaag was een demonstratie van zijn klasse.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou wat zijn als Messi op zijn oude dag dit Barcelona nog naar de dubbel loodst. Eind november/begin december leek dit Barcelona dood en begraven. Messi was over the hill en muitend, defensief leek het nergens op en er werden nauwelijks kansen gecreerd. Hoe anders is dat maanden later. De openingsgoal maken blijft soms lastig, maar als die wordt gemaakt en er komt ruimte dan speelt dit Barca, met Messi in de hoofdrol, fenomenaal. Zijn statistieken en zijn goede spel in 2021 spreken eigenlijk voor zich. Zou een zevende Gouden Bal er inzitten? Misschien als hij die dubbel wint, met Argentina eindelijk een grote prijs wint en zijn statistieken zo goed blijven.

18 april 2021 om 10:28

Ontzichtbaar in de clasico, ontzichtbaar in de 1e wedstrijd tegen PSG en in de 2e een mooie goal gescoord maar daarna weer een hele cruciale penalty gemist. LaLiga kan gepakt geworden, maar meneer Messi was weer ontzichtbaar in de grootste wedstrijden van het seizoen dus of dat Gouden Bal waard is? Denk het niet.

18 april 2021 om 12:28

Tegen Paris mist hij uit die strafschop maar speelt hij gewoon fenomenaal. Thuis scoort hij en zet hij twee man voor de keeper. Tegen Real was hij onzichtbaar, daar sluit ik me bij aan. Maar in La Liga schittert hij week in week uit en is hij ook al beslissend geweest tegen goede clubs als Sevilla. Als hij er tegen Atletico een injast, Barca aan de dubbel helpt, Argentina naar de Copa America loodst en fenomenale statistieken blijft houden zie ik hem de Gouden Bal wel winnen. De Gouden Bal gaat overigens over een kalenderjaar, niet over een seizoen

18 april 2021 om 11:06

@susrez hij maakt alleen kans als barca de dubbel wint en PSG de champions league niet wint. Dan heb ik het over dit seizoen. Volgend seizoen is weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen.

Denk dat Messi nog een jaar wilt proberen. Hij zal hoe dan ook met een ‘groot’ prijs willen eindigen, om het ook mooi in vrede af te maken. Het einde is nabij voor hem bij Barcelona, voor elke Madridista een droom (ondanks zijn voetbal kwaliteiten ook genieten is)

Als Barcelona echt mee wilt gaan doen is het halen van een goede centrale verdediger noodzaak. Piqué is goed, maar wel duidelijk op zijn retour. De rest is allemaal geen echt CL niveau.
Een echte nummer 9 is ook gewenst.
2 goede aankopen kunnen de laatste stap betekenen.

18 april 2021 om 10:08

Araujo en Mingueza zijn nog heel jong. Araujo zie ik in de toekomst als een absolute topverdediger. Het probleem is wel dat Barcelona alleen Lenglet als linker centrale verdediger heeft. Hij heeft zich na een zwakke periode wel wat herpakt gelukkig. Ik zou een spits en Alaba halen. Alaba kan je centraal achterin, op links en voor de verdediging posteren.

18 april 2021 om 10:39

Is Garcia geen linker centrale verdediger? In hem heb ik trouwens ook wel veel vertrouwen. In de interlands die hij heeft gespeeld, haalde hij een zeer goed niveau. Het zal toch ook niet voor niks zijn dat Luis Enrique hem als basisspeler opstelt.

18 april 2021 om 11:38

Garcia zou er kunnen spelen. Hij is wel een rechtsbenige speler. Maar dat moet geen probleem zijn.

18 april 2021 om 10:36

Ik zou inderdaad ook eerder een top cv halen (De Ligt zou perfect zijn) dan een top spits. Messi in vorm, Dembele blessure vrij en Griezmann die af en toe z’n goals mee pikt. Ik zou het wel weten als ik de keuze had.

Barcelona wordt steeds sterker, maar er zijn nog behoorlijk veel stappen te maken. IK denk dat het niet verstandig is van Messi om te blijven, dan is alleen bezig met de opbouw van de talentvolle spelers en tegen de tijd dat ze tot volledige wasdom zitten, ben je 3 a 4 jaar verder. Dan is Messi al gestopt met voetballen. In Spanje wint barca met speels gemak zijn wedstrijden, maar hoe anders is het in CL? Al jaren. Daar ze kunnen ze geen potten breken, volgend jaar ook niet. Messi heeft sinds 2015 geen CL meer gewonnen dat is veel te lang geleden, het is nu of nooit, leuk dat sentimentele gedoe, maar hij moet echt voor zichzelf kiezen en echt club kiezen die voor de allerhoogste prijzen kan spelen. een City en Psg. Voor het geld hoeft hij het al 10 jaar geleden al niet te doen nu de sportieve.. Lukt het bij Barca, waar de club in zware financiele nood is? Nee, waarom zou hij moeten blijven dan? eerste prijs sinds 2019 en dat is de beker, zo bijzonder vind ik dat niet.

18 april 2021 om 10:37

3/4 jaar? Ze pakken nu misschien wel de dubbel. Met 1/2 aankopen en een beetje geluk kunnen ze toch volgend jaar gewoon de CL winnen. Real of Chelsea komt ook in de finale, zijn die zoveel beter dan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren