Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onderzoek naar Antony liep al drie maanden vóór transfer naar United

Laatste update:

Het onderzoek naar mishandeling en bedreiging van Antony richting een vrouw in Brazilië liep al vóór zijn transfer naar Manchester United, zo onthult The Telegraph. De Engelse topclub was echter niet op de hoogte van het feit dat er een proces-verbaal was opgemaakt tegen de aanvaller. Rayssa de Freitas diende in mei 2022, drie maanden voor de komst van Antony naar United, een aanklacht in bij de burgerpolitie van São Paulo waarin ze beweerde dat ze was aangevallen.

Zoals te doen gebruikelijk bij het contracteren van nieuwe spelers werd ook Antony uitgebreid gescreend door United. De club onderzocht eventuele misstanden uit het verleden, maar kreeg te horen dat er geen beschuldigingen van mishandeling waren. Ondanks dat er een politierapport lag tegen de Braziliaan, werd er geen verdere actie ondernomen.

United zegt dat het de zogeheten due diligence-controles heeft uitgevoerd op Antony, zoals dat bij alle nieuwkomers gebeurt, maar dat het onderzoek geen bewijs heeft opgeleverd van beschuldigingen van huiselijk geweld. Ook is toen niet aan het licht gekomen dat de speler ooit in aanraking is geweest met politie. De club veronderstelt dat de informatie alleen toegankelijk was voor een beperkte groep mensen.

De aanklacht tegen Antony is gebaseerd op een ruzie in een auto na een avondje stappen in Brazilië. De Freitas en een andere vrouw in de auto beschuldigden elkaar van mishandeling. Aanvankelijk beschuldigde De Freitas Antony ook van mishandeling, maar zij zou de beschuldiging hebben ingetrokken. Het politierapport is inmiddels ingetrokken, weet The Telegraph.

Het is niet voor het eerst dat een dergelijk due diligence-onderzoek niet tot het gewenste resultaat leidt voor United. In 2014 gebeurde hetzelfde na de contractondertekening van Marcos Rojo, die in Argentinië verdachte was van een aanval met een fles op twee mannen. Een strafrechtelijk proces dreigde, maar de verdediger schikte buiten de rechtbank en zag de zaak geseponeerd worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan me toch niet voorstellen dat er geen serieuze (cyber)investigators of locals zijn die dit binnen een uur achterhalen.

18 september 2023 om 09:28

Ik hoop toch van niet. Mensen zijn onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Als je niet van de politie op aan kan dat ze bepaalde informatie beschermen dan is het einde wel zoek hoor. Zeker in tijden zoals nu, waarin kansloze, hersenloze meiden een instagramkanaal op kunnen zetten en tonnen verdienen aan de ‘juice’ van anderen.

18 september 2023 om 09:40

chrissie23 ik redeneer vanuit de club (het bedrijf). Als je dan 100m gaat uittrekken, zorg je er toch even voor dat je alles boven hebt. Dat is due diligence.

18 september 2023 om 11:56

dat je denkt dat de politie alle informatie kan beschermen is ongelofelijk naief om te denken. Als je een jaar lang de tijd hebt om onderzoek te doen over waarschijnlijk niets anders dan een beschuldiging dan ben je ook wel je tijd aan het verspelen en Antony zijn Imago aan het afbreken. De gesprekken staan gewoon online tussen Antony en de dames en daar lijkt het wel heel duidelijk naar voren te komen dat Antony gewoon word opgelicht.

Maar we leven nu in een wereld waarin de vrouw in het westelijke halfrond de meest beschermde diersoort ooit op aarde is, een beschuldiging en een man word levenslang aan de schandpaal genageld.

18 september 2023 om 19:26

Ik denk niet dat de politie alle informatie kan beschermen, maar als de enige informatie een politierapport was dan hoop ik toch wel dat ze dat niet zomaar aan derden (onderzoekers van Manchester United daaronder begrepen) geven.

Het zou nog wat zijn als blijkt dat Ajax straks belangrijke informatie heeft achter gehouden en die 100 miljoen moet terug betalen. Wellicht als Man Utd dit geweten had dan hadden ze hem helemaal niet gehaald. Ik snap dat United spijt heeft van deze aankoop en dat ze het nog even gaan onderzoeken. Dan is Ajax failliet!

18 september 2023 om 09:33

@dramatisch,

Ik hoop dat je een grapje maakt. Ajax gaat dit nooit hoeven terug te betalen. Want Man United is degene die research moet doen over hem voordat ze hem kopen.
Daarbij waarom zou Ajax dan failliet zijn, als ze een eigen vermogen van 270+ miljoen hebben?

18 september 2023 om 09:42

j3ro3ntj33__ ik denk niet dat het zo ver gaat komen, maar toch zou dat denk best een interessante zaak zijn. Het zou zoiets als verborgen gebreken kunnen zijn.

18 september 2023 om 09:53

Je mag bij de verkoop van zaken geen informatie achterhouden, die de (ver)koopprijs beïnvloedt. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld bij de verkoop van een huis. Ik kan me voorstellen dat dit soort clausules ook in contracten over voetbaltransfers staan. Maar dan moet ManU wel kunnen aantonen dat Ajax dit wist

18 september 2023 om 09:54

@ironmanutd,

Ik denk momenteel met de AVG (wet op privacy) regels van Nederland, dat je niet eens MAG spreken of eventuele onderzoeken die lopen.
Hij is verkocht vanuit Nederland, en dus gelden de Nederlandse regels, en daarbij komen dus ook de AVG regels, waar je niet zonder toestemming zulke dingen naar buiten mag brengen.

18 september 2023 om 16:43

Ik denk dat in dat geval Antony eerder een probleem heeft dan Ajax.

Bij elke Britse werkgever moet ik vooraf aangeven dat ik geen strafblad heb en dat er ook geen onderzoeken tegen mij lopen. En als ze je daadwerkelijk willen hebben gaan ze dat ook checken (al mogen zij dit niet opvragen, ik moet zelf in Nederland een verklaring omtrend gedrag opvragen en die doorgeven). Wat je uit een personeels dossier door mag geven is heel beperkt, zelfs wanneer een voormalig medewerker daar toestemming voor geeft.

18 september 2023 om 10:00

Het was wachten totdat iemand deze sneue opmerking en insinuatie zou maken. Het heeft niet lang geduurd..

18 september 2023 om 14:14

Je naam zegt alles

Deze aanklacht tegen Antony is dus al ingetrokken en zowel de ex van Antony als deze vrouw beschuldigingen elkaar van mishandeling. Bij een andere zaak heeft Antony appverkeer gepubliceerd waarbij het verhaal van de vrouw sterk in twijfel kan worden genomen als die screenshots echt zijn. 2 van de 3 zaken staan dus op losse schroeven. Ik heb het interview dat Antony heeft gegeven gezien en hij komt er vrij oprecht in over en ontkend alles. Dat zegt natuurlijk niet alles maar hij is of overtuigd van zijn onschuld of hij is een geweldige acteur. Ben benieuwd hoe het allemaal afloopt.

18 september 2023 om 10:05

Die screenshots kun je toch niet serieus nemen? Allereerst kun je niet eens zien met wie die gesprekken zijn en ten tweede kunnen ze gewoon nep zijn.

Je ziet best vaak dat mensen prima een act kunnen geven en flink kunnen huilen. Dat wil niet zeggen dat ze oprecht zijn.

Ik zeg niet dat het nep is maar dat kan prima natuurlijk. Dat zijn geen sterke argumenten.

18 september 2023 om 10:43

Daarom zeg ik ook "als die screenshots echt zijn". Ik zeg nergens dat het definitief bewijs is. Zelfde met het interview. Het is niet onmogelijk, maar ik kan me ook niet goed voorstellen dat hij gemanipuleerde screenshots naar buiten gaat brengen. Daarom neem ik het serieus ja, zonder dat het voor volledige waarheid aan te nemen

18 september 2023 om 10:56

Ja jij neemt het iets te serieus.

18 september 2023 om 10:15

Dat hij een geweldige acteur is wisten we al toch? Hij acteert een winger te zijn

Hopen dat de waarheid boven komt en hoop voor hem dat hij onschuldig is. Kan hij zich weer volledig op het voetbal richten, want daar valt nog genoeg te verbeteren.

18 september 2023 om 18:09

Met Hojlund in de punt, zie ik Antony excelleren. Antony kan zich dan optrekken aan kapstok Hojlund en komt daardoor meer tot z'n recht vanuit rechtsbuiten.

19 september 2023 om 09:37

Hojlund had een leuke cameo tegen Arsenal, maar was niet best tegen Brighton. Ik vind het nogal een stelling dat Antony zal excelleren als hij met Hojlund samen gaat spelen.

Ten Hag binnenkort weer beschikbaar, de redding voor Ajax?

18 september 2023 om 12:10

Ik vind het toch wel bijzonder dat al die Ajacieden ervan uit gaan dat Ten Hag direct weer voor Ajax wil komen werken. Toegegeven, er zullen wellicht niet veel clubs staan te springen om Ten Hag aan te nemen gezien zijn presteren bij Utd, maar dat hij zomaar weer bij Ajax instapt is toch ook verre van zeker? Plus dat dan nog maar moet blijken of hij dit zooitje wel op de rit kan krijgen, als dat bij Utd al stroef genoeg blijkt te gaan..

18 september 2023 om 14:02

Je moet je ergens aan vastklampen he? De enigen die Ajax met wat meer zekerheid uit het slop kunnen trekken nu zijn van Gaal en ten Hag. Met wat minder zekerheid zijn er ook nogal wat anderen, maar een onervaren coach die enkel kleinere clubs heeft gecoacht verzuipt net als Steijns nu doet. Nagelsman is ook nog vrij, Conte, Zidane

Kan nog vervelend worden mocht blijken dat Ajax op de hoogte was hiervan.
Hoe dan ook wordt het zeker voor Antony wel vervelend aangezien hij zeker op de hoogte was en nagelaten heeft dergelijke belangrijke info te delen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren