Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onderweg naar 2000 deel 1

Laatste update:

Werelwijd wachten mensen in spanning af. Het duurt nog maar tien jaar voordat er een twee voor de drie nullen komt. De mensen leven naar het jaar 2000 toe, want ze zullen een totaal nieuwe millenium meemaken. Nagenoeg is iedereen dolblij vanwege het feit dat de grote Schepper hen zo een kans gunt, desalniettemin is er een voetbalgekke populatie die het geluk van het jaar 2000 extra mag beproeven. De nieuwe millenium betekent het einde van een werelds traject voor de voetbalclub Galatasaray uit Istanbul. Dit traject gaat van start in het seizoen 88/89. Dat seizoen presteert Galatasaray onder verwachtingen, de kampioen van het seizoen 87/88 kan zijn titel niet prolongeren en eindigt op een teleurstellende derde plek achter aarstivalen Fenerbahçe en Besiktas.

Vooralsnog weet Cim Bom geschiedenis te schrijven in dat seizoen. Cim Bom laat de Turkse competitie opzij en richt zich op de Europa Cup I. Dat legendarische team met Simovic, Prekazi, Tütüneker, Tanman en Çolak rekent in de eerste ronde af met Rapid Wien. Echter, bewaren de leeuwen het echte spektakel voor de tweede ronde waarin Neuchatel Xamax de tegenstander is. In het eerste duel gaat Cim Bom hard onderuit in Zwitserland met 3-0. Deze nederlaag valt als een bom in de Turkse groep en media. Vooralsnog kunnen de Zwitserse sportkranten nog het meeste genieten van de klinkende overwinning van Xamax. Volgens hen hoeft het terugduel amper gespeeld te worden. De trainer van Galatasaray - Mustafa Denizli - denkt er totaal anders over. Volgens zijn voorspellingen gaat Cim Bom het terugduel in Ali Sami Yen pakken met een 5-0 overwinning. Zowel de Turkse als de Zwitserse media verklaren Denizli voor gek en hij wordt de grond ingeboord door de gerenommeerde Turkse kranten.

De achtste dag van de elfde maand van het jaar 88’ arriveren de spelers en de technische staf van Xamax op het vliegveld in Istanbul. Tijdens het belopen van de vliegtuigtrap zien ze tot hun verbazing de spandoek ‘Welkom in de hel van Galatasaray’. Ze proberen hun verbazing te verbergen door lachend terug te reageren, maar de supporters van Galatasaray weten dondersgoed dat de eerste veldslag binnen is. Voor hen is de terugwedstrijd geen voetbal meer, maar een veldslag om de eer, de trots en het aanzien van de natie terug te winnen.

De wedstrijddag is aangebroken. Het is de negende november van het jaar 1988. Er wordt al dagen omgeroepen dat de wedstrijd enkel via de radio wordt uitgezonden. Door problemen met tv-rechten zendt de nationale televisiezender TRT de wedstrijd niet uit. Door dit ongemak moet de TRT- commentator Levent Özçelik via de radio de hele natie voorzien van een historische wedstrijdverslag en het liefst in het voordeel van Galatasaray. Inmiddels is het stadion propvol en het televisiegebruik bereikt zijn hoogtij. Kort voor de wedstrijd komen de Neuchatel spelers het veld op om hun warming-up te doen, maar dit gaat moeizaam door de ongekende geluidsuitbarsting van de supporters.

De wedstrijd is begonnen en vanaf minuut één zingen de supporters hun longen uit hun lijf. Galatasaray begint fel aan het duel. De Turkse analytici en supporters verwachten veel van Prekazi, Tütüneker en Çolak. Tütüneker begint goed aan de wedstrijd en drukt zijn stempel in de twintigste minuut. Na een lange bal van Yuvakuran kopt Günes goed door en Tütüneker krijgt de bal precies voor zijn voeten en het uitkappen van de keeper is een simpel karwei voor hem. Hij schiet de bal tussen de palen: 1-0. De wedstrijd breekt open en Cim Bom wordt steeds gevaarlijker. Ondertussen krijgt Çolak een halve kans, maar zijn timing laat te wensen over. Daarna volgt de handelskenmerk van Prekazi. Hij haalt verwoestend uit van 25 meter afstand, de bal raakt de bovenkant lat. De ruststand is 1-0 in het voordeel van Galatasaray, maar het is niet genoeg..

In de catacombe komen de spelers van Cim Bom bij elkaar en ze zweren op de kwartfinale. Na de onderbreking voert Gala de tempo op en als het scorebord de 54ste minuut telt, loopt Tanman met grote stappen en opent het spel naar links op Prekazi. Hij zet de bal goed en geeft een voorzet naar de eerste paal waar Çolak sluw voor zijn man komt. Hij tikt de bal eenvoudig in: 2-0. De supporters breken het stadion af. De 2-0 is een feit en het publiek schreeuwt: ’ Uc, üc, üc, üc, üc!’ Je hoeft geen Turk te zijn om te weten wat ‘üc’ betekent. Na de tweede goal heerst er een wereldse sfeer of juist een helse.

Door een beslissing van de scheids schiet Prekazi keihard de bal weg en pakt een gele kaart zonder gevolgen. De boosheid van Prekazi werkt in zijn voordeel en net wanneer de minuten wegtikken en de kansen uitblijven, geeft hij een mooie voorzet naar de tweede paal en Tütüneker kopt de bal met een snoekduik a la Peter Osgood en het is 3-0! Het tribune stort bijna in! Drie minuten na de bevrijdende goal van Tütüneker krijgt Çolak de bal buiten de zestien, hij kapt naar zijn rechterbeen en plaatst de bal net onder de kruising. Het verschil is nu vier doelpunten en de commentator schreeuwt het uit: ‘ Gol, goollll, gooolll. Tanju, Tanju ve Tanju!!’ Het is nog tien minuten volhouden en dan Galatasaray staat in de halve finale van Europa Cup I. De commentator schuift zijn vreugde niet onder tafels en deuren. Het wordt nog leuker in de 86ste minuut als Tütüneker voor de tweede keer in deze wedstrijd de keeper passeert en de bal terug legt Çolak. De Turkse goalgetter maakt zijn derde goal en tekent voor zijn hattrick. De commentator - die inmiddels zijn stem kwijt is geraakt voor het historische wedstrijdverslag van Galatasaray - laat zijn emoties volledig los bij de vijfde goal en staat op het punt om druppels te laten vallen. Aan het einde zegt de commentator het volgende:

‘ We horen nu ook thuis op de Europese velden! Wij hebben de kwartfinale bereikt..’

Wordt vervolgd..

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

He mensen,

Onderweg naar 2000 deel 1 is mijn vierde CE voor mijn club Galatasaray. Er zullen nog twee a drie delen volgen (ligt aan de situatie).

Alvast bedankt!

Zelfkritiek:

Laatste alinea:

halve finale = kwartfinale
legt Çolak = legt terug op Çolak

30 juni 2012 om 18:00

Ik bedank jouw alvast voor de Ce die gaan volgen

Heel mooi verhaal, vooral toen je begon over het aankomst van de tegenpartij waar de supporters van Galatasaray met spandoeken stonden Welcome to hell.

Ik herinner me nog Ali Sam Yen het had een capaciteit van 23.500 plaatsen, maar in die tijd hebben de supporters ervoor gezorgd om met 36000 man de stadion vol te krijgen.

Hier ene video over in het engels, toen United naar Istanbul kwam:
http://www.youtube.com/watch?v=yf7frqazuzm ---- zuzm moet met hoofdletters

edit: je moet tot het einde kijken en laatste 5-6 seconden goed luisteren.

Boefje18:
video is niet voor jouw bedoelt en als je over deze onderwerp ook iets gaat schrijven en je niet wilt dat ik deze video enzo erbij stopt kan ik weghalen.

Ik gewoon iets voor andere leden die het Turkse voetbal niet volgen om te kijken hoe het is

edit: die link heb ik even aangepast klopte niet

30 juni 2012 om 18:51

Imparatorgs,

Inderdaad! De Zwitsers kregen een warme welkom met verschillende spandoeken: ' Welcome to hell. '

Wat en atmosfeer. Als ik die beelden zie, dan heb ik de neiging om terug te gaan naar het jaar 88. Telkens als ik mijn 'yuzuncu yil set' uit de kast haal, raken de beelden mij weer.

Na de tweede goal van Tanju (4-0) lijkt het tribune in elkaar te storten. Het stadion wordt op dat moment gefilmd en het is gewoon ongelooflijk. Supporters hebben die wedstrijd op elkaar gekeken.

Nee nee, tuurlijk mag die video blijven. Over dat onderwerp heb ik ook al een bouwplan.

Mijn laptop heeft een opmaaktbeurt nodig, ik kan geen filmpjes meer kijken, maar ik weet volgens mij welke beelden het zijn!

Hehe, dank je wel voor je complimenten en reactie! Er zullen nog drie delen volgen en ik denk dat jij ongeveer weet hoe het eruit zal zien.

Nogmaals bedankt!

Ik weet eigenlijk niet wat ik er van moet vinden hoe het verhaal nu afloopt.
Het houdt het aan de ene kant spannend, maar aan de andere kant lijkt je CE nu op een film/soap met zo'n einde.

Ik weet echt niet wat bijvoorbeeld de Turkse woorden "uc" en "tanju" betekenen.
Je gaat hier gemakshalve van uit dat mensen dat weten. Maar ik weet het bijvoorbeeld echt niet.

Een CE over een periode van 12 jaar vind ik erg lang duren. Daar kan zoveel in gebeuren dat je misschien per CE één onderwerp had moeten maken. Bijvoorbeeld CE Deel 1 over het Europees avontuur in 1988 en Deel 2 over een ander onderwerp.

Ik vind dat je goed je best gedaan hebt, maar ik ben vooral benieuwd naar de komende delen. Dus je krijgt vooralsnog 3 sterren van mij.

30 juni 2012 om 17:13

Dank je wel voor de reactie Totti.

Met de titel en het verhaal ' onderweg naar 2000 ' wil ik de meest succesvolle periode van Galatasaray in Europa opsplitsen in delen. Hierin worden de belangrijkste wedstrijden uit de historie van Galatasaray beschreven, zodat de iets jongere en de niet - Turkse leden geinformeerd raken over de Europese successen van Gala.

In eerste instantie wilde ik het in één CE stoppen, maar dan loopt het verhaal niet goed. Het klopt dat ik de titel specifieker kon uitkiezen. Daar ben ik het zeker met je eens. Want nu lijkt het zo algemeen.

Uc = drie
Tanju = Ex-voetballer van Galatasaray (enige Turkse voetballer die de Gouden schoen heeft gewonnen)

Ik heb geen vertaling van het woord ' üc' gezet omdat het publiek na de 2-0 'üc üc üc üc' schreeuwt. Ze vragen naar de derde goal en over Tanju heb je zeker gelijk. Achteraf kom ik tot de conclusie dat een vertaling zeker hoort.

Ik ben blij dat je benieuwd ben naar de komende delen. Binnenkort zal ik het tweede deel plaatsen. Dank voor je opmerkingen en beoordeling!

Ik kreeg kippenvel in me rug uc betekend 3 en tanju is een oud voetballer

Complimenten voor je mooie Ce!

Dat seizoen dat Galatasaray historie schreef. Dat was pas 'n schitterend seizoen. Als ik de Galatasaray van afgelopen seizoen zag spelen, dan had ik ook zoiets dat dit Galatasaray ook zo'n prestatie neer kan zetten.

Want ze hebben in mijn ogen minstens net zulke goede spelers als toen. Kijk bijvoorbeeld naar Fernando Muslera, Johan Elmander, Tomas Ujfalusi en Emmanuel Eboue.

En Galatasaray heeft echt 'n hele grote talent, met Semih Kaya. Hij wordt de nieuwe John Terry genoemd, en als ik hem zie spelen, dan heb ik ook het idee dat hij het waar gaat maken.

Ik ben zelf Surinaams, maar ik ben 'n echte liefhebber van de Turkse competitie.

Ben 5 Yildiz Vermek; :D.

30 juni 2012 om 21:17

Naast dat, gaat Galatasaray een wereldspits halen als ik onze voorzitter mag geloven, er wordt gespeculeerd over Edin Dzeko. Ujfalusi begint oud te worden, Dany Nounkeu gaat hem volgend seizoen vervangen, dit is het laatste seizoen van Tomas Ujfa!

Semih Kaya wordt inderdaad een topverdediger, werd al in de gaten gehouden door Inter toen hij nog in de jeugd speelde maar gelukkig zag het technische staf dat ze goud in hun handen hadden, gelukkig is hij niet verkocht

30 juni 2012 om 21:35

Inderdaad Cengiiz en Rochester.

Ik verwacht/hoop dat we nog twee seizoenen kunnen genieten van Kaya. Hij straalt nu al zoveel rust uit en speelt - op paar wedstrijden na - oerdegelijk. Verder zal hij zeker zeven a acht miljoen euro opleveren. Kaya moeten ze echt niet voor een schijntje verkopen.

30 juni 2012 om 21:51

Het mooie is; We hebben de beste keeper van Turkije, Semih kan uitgroeien tot de vernieuwde versie van Bülent Korkmaz, met Selçuk Inan hebben we al de speler van het jaar (verkozen door Uefa) en hoogstwaarschijnlijk krijgen we een spits van wereldklasse. Op elke positie zijn we goed bezet, Fatih Terim doet zijn huiswerk héél erg goed.

boefje,

Ik denk dat we meer voor hem kunnen vangen, minstens 10 miljoen als die buitenlandersregeling wordt ingevoerd Dan ga je een Turkse topper toch niet voor zo'n schijntje verkopen!

Offtopic: Er wordt gespeculeerd dat Taffarel (keeperstrainer van Galatasaray, en oud-international van Brazilië) in Sao Paulo is om Lucas Moura te transfereren..

30 juni 2012 om 22:19

Klopt Cengiiz. Als hij zich blijft ontwikkelen, dan kunnen we zeker 10 miljoen euro vangen voor hem. Als ik naar hem kijk, denk ik stiekem aan de bewegingen en de houding van Korkmaz, hehe. Over Selçuk kunnen we alleen maar lof hebben, want hij is een kanjer!

Off: Lucas wordt gespeculeerd, maar er zijn meerdere kapers op de kust. Hij moet 20 miljoen euro kosten en het is de vraag of Cim Bom zo dieo in de buidel wil tasten, want het is aan de ene kant weer riskant om zo veel geld te investeren voor 1 speler.

30 juni 2012 om 22:29

Ondanks dat Semih fysiek niet echt sterk gebouwd is, wint hij veel duels, dat is erg verassend. Qua koelbloedigheid, typisch Bülent Korkmaz! Op zo'n jonge leeftijd al zo koelbloedig, rustig zijn, staan wanneer die er moet staan, ongelofelijk.

Liever Lucas dan Shaqiri, ik weet dat Europese topclubs ook Lucas willen hebben maar een tussenstation als Galatasaray zou een perfecte stap zijn voor hem, straks wordt hij een 2e Robinho.

Herinner me dat zelfs Mourinho voor hem op de tribunes zat.

30 juni 2012 om 22:54

@cengiiz,

Ik weet niet of je hem als een spits kan zien, maar naar het schijnt dat Galatasaray Arshavin wil graag hebben. Weten jij, boefje18 of iemand anders daar meer van?

Mooi stuk trouwens boefje. Altijd leuk om een stukje historie te lezen van één van de grootste clubs van Turkije. Als ik kritisch mag zijn, kun je beter in je stuk aan de niet-turken onder ons vertellen dat üc drie betekent(wist dat zelf ook niet). En ik hoop dat je delen niet al te lang gaat duren, want het op zo'n manier net een documentaire verdeeld in series.

30 juni 2012 om 23:49

De voorzitter (!) vind hem een mooie speler, maar het is Fatih Terim die beslist over de transfers. Anders zou Ronaldinho nu bij ons spelen, want de voorzitter had een akkoord maar Terim wilde hem niet, anders zou hij het balans verstoren. Fatih Terim wilt een evenwicht creëren in het elftal, strijdlustige spelers aantrekken en ik denk niet dat Arshavin bepaald strijdlustig is.

Het klopt dat hij begin vorig seizoen op onze transferlijst stond, maar zoals ik zei, ik denk niet dat Terim interesse heeft in hem. We gaan volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk zo spelen, als de transfers worden afgerond:

Muslera
Eboué
Ujfalusi
Semih
Hakan
Hamit
Selçuk Inan
Felipe Melo
Assaidi
Elmander
*aankoop

dit is echt prachtig als je die beelden terug ziet en die comentator hoort abnormaal zoveel emotie!!

mooi stuk leest lekker door

paar kleine lees en schrijffouten maakt verder niet uit!

böyle devam et!!

5 stars!

Prachtige CE, leest makkelijk en bovendien een mooi stukje nostalgie over mijn legendarische club. Kan niet wachten op deel 2, je krijgt 5 sterren!

prachtig stuk over het begin van de Gouden Decennia van Galatasaray. Die de brug vormt van Turkije naar Europa. Kippenvel.ik vind het uiterst bijzonder dat je vooral met deze periode begint te schrijven want het is een keerpunt in het Turkse voetbal. Vooral voor de jongere supporters van Galatasaray is het een niet te missen historie die elke supporter een beetje hoort te kennen. Veel succes bij de komende delen, ga zo door jongen. Ik volg je nauw.

hoe kan ik een ster geven?

30 juni 2012 om 18:55

Aan het einde van het verhaal staat kwaliteitsbeoordeling, je kan daar een sterretje aanklikken hoeveel je wilt geven. Nadat je hebt beoordeelt kan je niet meer veranderen dus niet voor het grap op 1 sterretje klikken

Boefje, maşallah. Zoals gewoonlijk, een geweldige CE. Echt respect, echt. Heb deze generatie nooit zelf zien voetballen Maar goed je flikt het weer, ik zat echt helemaal in het verhaal, geweldig! Ik wacht met smart op je volgende CE. 5 ster, duidelijk

Bedankt mensen!

@ Rochester

Hehe, dank voor de interesse! Het huidige team die er staat, heeft zeker de potentie om Europees te presteren. Echter missen ze wel een killerspits en een verdedigende middenvelder. Vooral Kaya heeft een grote toekomst voor zich. Als hij nuchter verder gaat, dan zal hij het hoogstwaarschijnlijk waar maken.

Ik denk dat je het over het jaar 2000 hebt. Dat team was geweldig. Die lichting had enorm veel potentie. Terim had een hecht team gemaakt van die spelers. Hagi, Taffarel, Bülent Korkmaz, Hakan Sükür, Suat Kaya, Arif Erdem etc. Dat was de generatie waarmee ik mijn ogen opende..

Tesekkur ederim Rochester, hehe!

@ typhoontjek

En wat voor een sfeer en emotie. Ongelooflijk. Mijn lichaam kan die rillingen niet aan. Echt geweldig. Dank voor je beoordeling!

@ Nuri44

Wat je zegt klopt helemaal! Dat jaar heeft Galatasaray geschiedenis geschreven en bewezen dat het ook in Europa kan. Net een trendsetter.. Dat toernooi in 88' was het keerpunt van ons voetbal en Galatasaray speelde hoofdrol..

@ alles kidz

Die generatie heeft het voetbal in Turkije een andere wending gegeven. Prekazi met zijn geweldige linkerbeen, Çolak de absolute goalgetter, Tütüneker met zijn enorme snelheid, Tanman de Beckenbauer van Cim Bom en Simovic onze vertrouwde sluitpost. Ik ken deze geneatie ook enkel van beelden, maar ik maak het elke keer weer mee.. Dank voor je beoordeling, reactie en moeite!

@ Kevin191

Ewout? Als nog bedankt!

@ Cengiiz

Zie PB maat!

Jij bent echt een legende aan het worden op VZ. Wanneer stuurde je mij een PB of ik nog ideeen had voor een nieuwe CE ? Week geleden ? Paar dagen ? Ik kreeg geen reactie terug, ik dacht die heeft het één en ander te doen. Eerste beste PB die ik krijg is over een nieuw CE. Heeft hij gewoon alles uitgewerkt ! Wat een baas haha !

Fantastisch dat je aan de mensen bewijst dat wij de beste van Turkije zijn. Daar waar mensen aan het juichen waren dat ze voor het eerst een Cl-poule overleefden, hadden wij twintig jaar eerder al de halve finale bereikt. De Uefa Cup ? Ik ga hier niets over zeggen, wacht maar lekker op z'n volgende CE !

1 juli 2012 om 10:20

Hehe Gangstarr. Ik kreeg langzamerhand het gevoel dat ik mijn club geen aandacht gaf door niks te publiceren, daarom heb ik gauw tijd vrijgemaakt voor een nieuwe CE. In dit geval ging is het erg snel gegaan. Na die PB heb ik snel de een bouwplan gemaakt en paar dagen later uitgeschreven.

Deze CE was de intro van een vier delige set. Ik hoop dat de komende Ce's ook goed zullen weergeven wat voor succesen Cim Bom in Europa behaalde!

Wordt snel vervolgd!

Goede CE man. Ik weet eigenlijk vrijwel niks over de Turkse competitie en dus ook Galatasaray, dus het was leuk om daar iets over te lezen, benieuwd naar je volgende stukken .

1 juli 2012 om 10:23

Thanks Lapulga!

Goede CE boefje. Het is leuk dat je over de geschiedenis schrijft van GS. Want ik denk dat veel jonge gs-supporters deze geschiedenis niet zo goed kennen.
Wat de transfers betreft, heb geduld. Ik weet dat Unal Aysal van alles heeft beloofd en datums zelfs had afgelegd. Dit is een fout van hem die hij vaker maakt. Hij moet gewoon niets zeggen in de media over de transfers want als het slecht afloopt heb je enkel gefrustreerde en boze supporters.
Osman Tanburaci heeft hard uitgehaald naar de bestuur van GS en ik ben het met hem eens.

1 juli 2012 om 10:47

Dank voor je reactie en beoordeling 1914gs70!

Klopt, daarom wilde ik de niet - Turks mensen en onze eigen achterban informeren over de successen van Galatasaray in Europa. De Turkse clubs die jaarlijks in de CL en Uefa uitkomen, moeten beseffen dat die kans niet uit de lucht is gevallen. Galatasaray heeft in 88' en 93' keihard gevochten en gestreden om het Turks voetbal op de kaart te spelen.

Over het bestuur wil ik niet veel kwijt. Tot nu toe zijn ze succesvol, want ze hebben de club na een chaosperiode (2002-2010) opgepakt met schulden. Vervolgens zijn we onder hun hoede kampioen geworden en gaan over vijf seizoenen weer de CL in. Ze voeren tot dusver slim beleid en gaan zuinig met het geld om (behalve Riera-transfer).

Ik heb net het stukje van Tamburaci gelezen en delen ervan kloppen. Zoals het zsm. contracteren van Hamit en Tore en dat de aansluiting op vorig seizoen niet moet uitblijven. Toch vind ik zijn stuk als een persoonlijke aanval tegen Aysal en co en Terim (door welbekende snordiscussie) overkomen.

Tamburaci is een ervaren columnist. Hij zou beter kunnen wachten met uitspreken over transfers en dingen eromheen. Pas als het bestuur zegt: ' Dit was het jongen.' Dan is er een moment van quetions en answers.

Over het vaststellen van datum heb ik mijn kritiek geuit, want dat vind ik zeker niet kunnen. De supporters leven naar dat moment toe en als ze vervolgens met lege handen staan, dan is dat geen stijl. Aysal moet geen datum vaststellen of hij moet zich aan zijn woord houden.

Nogmaals bedankt 1914gs70!

Ik vind dit een interessante CE, maar zeker niet uitmuntend. Je spelling is niet goed (een stuk of 10 lidwoorden fout). Ook gebruik je je eigen mening niet en als je op wiki zou kijken, krijg je precies hetzelfde verhaal als deze Ce

Toch geef ik
Je 3 sterren

1 juli 2012 om 10:55

Dank voor je opmerking en beoordeling max.az!

Mijn CE is bedoeld als een informatief stukje over de geschiedenis van Galatasaray. Eigenlijk geef ik mijn eerste alinea weer dat het Europees traject van Gala tussen 1988 en 2000 centraal zal staan. De wedstrijd tegen Xamax was de ommekeer van het Turkse voetbal en daarom beschreef ik dat wedstrijd in zijn geheel.

Haha, ik heb regelmatig ruzie met lidwoorden, excuses ervoor!

Ik vind het een perfect Ce,
je krijgt 5sterren mattie.

Allereerst moet ik zeggen dat het een fijn stuk is om te lezen.

Feedback:

Ik mis een stukje uitleg na de derde alinea. Spandoeken van welcome in hell, maar waarom doen de gs supporters dit? Waarom hell? en waarom moet dat de tegenstanders afschrikken? Ik begrijp natuurlijk wel dat dit alles met het Ali Sami Yen stadion te maken heeft maar een niet gs kenner waarschijnlijk niet.

Ook heb ik een stuk uitleg gemist waarom de kwartfinale (die je trouwens pas in de laatste alinea noemt) zo belangrijk is voor Galatasaray en Turkije.

Nogmaals, ik vind het een leuke stuk. Begrijp mijn feedback ook niet verkeerd maar ik probeer vanuit het oog van een niet gs supporter te kijken.

Succes verrder met het volgende CE

1 juli 2012 om 13:22

Dank voor je feedback en reactie adriano99.

De CE mag maximaal uit 1000 woorden bestaan. Anders wordt het bij voorbaat afgekeurd en daarom is het erg lastig om alle details te verwerken. Mijn bovenstaande CE bestaat precies uit 1000 woorden.

Ik snap je punt over de supporters en wat er vooraf gebeurde, maar dan zou ik geen ruimte (woorden) hebben voor het volledige wedstrijdverslag. Deels beschrijf ik de oorzaken van de spandoeken aan de hand van deze zin:

''voor hen is de terugwedstrijd geen voetbal meer, maar een veldslag om de eer, de trots en het aanzien van de natie terug te winnen.''

Dank voor je feedback. De volgende CE zal ik verder gaan met dat traject en dan zal ik de successen van Cim Bom via een ander invalshoek benaderen.

Nogmaals bedankt!

Persoonlijk houd ik van stukken die uit het hart komen en dat is wat dit stuk is, de passie en het temperament stralen van deze Ce af.
Minder vind ik het soms gezwollen taalgebruik, zeker als je taalgebruik niet 100 is , kan je dat beter niet doen.
Paar voorbeeldjes:
-nagenoeg is iedereen dolblij vanwege het feit dat de grote Schepper hen zo een kans gunt,
Sorry maar wat heeft God met voetbal te maken?
-voetbalgekke populatie
Populatie? Gebruik hier als het om heel Turkije zou gaan het woord natie, als het alleen om de aanhang van Galatasaray gaat woorden als supporters of aanhang.
-cim Bom laat de Turkse competitie opzij
Opzij? Is volgens mij geen correct Nederlands. , zou iets moeten zijn als, ''cim Bom kiest er voor om de Turkse competitie op het tweede plan zetten.

Maar wat ik eigenlijk wil zeggen , is dat een goede Ce heeft geen grote/dure woorden nodig.
Ik waardeer en zie je pogingen om zoveel mogelijk dezelfde termen te vermijden, maar laat dat niet overgaan in krampachtig taalgebruik.
Mijn advies blijf met dezelfde passie schrijven, maar probeer het allemaal wat eenvoudiger te houden, blijf bij jezelf.

Edit:
Ennuh je allereerste woord al een d-tje vergeten? Controleer en laat je stuk controleren.

1 juli 2012 om 13:42

Ik wil je bedanken voor deze nuttige reactie

-nagenoeg is iedereen dolblij vanwege het feit dat de grote Schepper hen zo een kans gunt,
Bij deze zin had ik het eigenlijk (nog) niet over voetbal. Het ging hier om het feit dat God juist die mensen de kans gaf om de millenium mee te maken. Na de komma begon het voetbalgedeelte, maar achteraf zie ik dat het misleidend is.

-voetbalgekke populatie
Hier heb je 100% gelijk in. Ik had het over alle Turkse supporters, omdat het succes van Galatasaray iedere supporter dolblij heeft gemaakt. Zoals jij het zegt, kon ik beter het woord natie gebruiken.

-cim Bom laat de Turkse competitie opzij
Het leest inderdaad niet lekker weg. Volgens mij kan een competitie ook niet opzij gezet worden.

Araman, bij mijn vorige CE 's heb ik weleens kritiek gehad over herhaling van woorden, dus ik probeerde bepaalde termen en woorden te vermijden (zoals jij dat zegt). Als ik heel eerlijk moet zijn, merkte ik ook een verschil tussen mijn derde en vierde CE. Ik snap je punten. Ik zal erop letten.

Dank voor je nuttige punten!

Leuk stuk, in landen als Turkije is de passie voor voetbal zo groot, dat is mis ik eigenlijk wel hier in het westen.

Omdat je een aantal fouten in je stuk hebt. (De en het) Geef ik je 4 sterren.

Kijk vooruit naar de volgende delen!

goeie stuk boefje ga zeker je andere delen ook lezen

Boefje,

In je laatste alinea heb je een fout gemaakt, je typt Galatasaray staat in de halve finale, maar dat moet kwartfinale zijn, kwartfinale benoem je later wel.

De kwartfinale kan ik me ook goed herinneren, in Monaco 0-1 dankzij een vrije bal van Prekazi, ruim 40 meter, Bulent Korkmaz die een broekie is op dat moment heft een mooi anekdote over dat moment, meer zal ik niet roepen, ik ben bang dat ik de spanning uit het vervolg anders weg haal.

Ik ga nog even kritiek geven, ik vind dat je had moeten benoemen wat de positie van Turkse voetbal op dat moment in Europa was, hoe belangrijk was deze 5-0 voor het Turks voetbal, uiteindelijk heel belangrijk.

Boefje,

De titel in 87 88 was ook heel belangrijk, die kwam na een zeer lange zware periode, vooral de 14 jaar ervoor, als je dat in je inleiding had verwerkt, zou de kracht van het moment meer tot zijn recht zijn gekomen denk ik.

1 juli 2012 om 23:02

Hard, bedankt voor je reactie.

Achteraf merk ik dat een intro over de waarde van het Europees avontuur erg handig zou zijn. Dan zouden de lezers meer in het verhaal raken. Bij mijn volgende CE zal ik de stand van zaken beter toelichten en Monaco komt er zeker in voor! Vooral de inleiding moet sterker zijn.

Over de fout halve finale zat ik al in de duels van Monaco, hehe. Na het plaatsen van mijn CE merkte ik dat er nog aardig wat fouten waren. Vanaf nu ga ik mijn CE 's beter (laten) controleren.

Tips zijn zeer welkom hard, ook via Pb!

Nogmaals bedankt voor de moeite!

helal olsun !!!!!! herzaman ve heryerde!!!!

Boefje18,

Weer een goed stuk. Je bent lekker bezig. Historische stukken zijn sowieso mooi, omdat je er de waarde, kracht en symbool van de club mee leert kennen. Lekker geschreven.
Me tips zal ik je via pb nog toesturen. Ik wil het stuk 4 sterren geven, niet omdat het slecht is, maar ik ben van mening dat de 5 sterren, naar de Ce's moeten gaan van exceptionele waarde. Maar aangezien niemand van deze mening is gediend, heeft het geen zin om jou tekort te doen en geef ik je er ook 5.

Ga zo door, ik wacht op 2 en 3!

2 juli 2012 om 16:37

Efsane61,

Dank voor je reactie en beoordeling. Ik schrijf veelal over historische momenten/keerpunten van het Turkse voetbal. Op zulke momenten zijn drie begrippen altijd aanwezig: strijd, passie en lef. Dat spreekt mij aan!

Je hebt helemaal gelijk over de vijf sterren. Alleen de uitzonderlijke stukken horen eigenlijk vijf sterren te krijgen, maar aan de andere kant heeft ieder zijn eigen meetlat. Ik twijfel soms ook aan de sterren. Het is moeilijk om Ce's met elkaar te vergelijken.

Als ik heel eerlijk moet zijn, heb ik teveel spelfouten gemaakt om vijf sterren te krijgen. Daarnaast kon mijn inleiding krachtiger. De stand van zaken en de waarde van die wedstrijd kon beter toegelicht worden.

Ik wacht op je Pb!

Nogmaals bedankt Efsane!

Mooie Ce!

Ga zo door, maar let op spelfouten!

Vooruit, paar voorbeelden:

* halve finale = kwartfinale
* dan Galatasaray staat = dan staat Galatasaray
* de spaandoek = het spandoek

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren