Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onbetwiste uitblinker bij Ajax: ‘Een betere vrijetrappennemer dan Ziyech’

Laatste update:

Zakaria Labyad heeft grote indruk gemaakt in de eerste helft van de oefenwedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht. De aanvallende middenvelder van Ajax, donderdagavond opererend als nummer 9, produceerde een hattrick tegen zijn oude club. Twee van zijn doelpunten kwamen voort uit prachtige vrije trappen. In de pauze vroeg Labyad met een glimlach al om de wedstrijdbal, maar die kreeg hij nog niet. In de tweede helft staat hij niet aan de aftrap, omdat Ajax met een grotendeels nieuwe opstelling uit de kleedkamer stapt.

Labyad sloeg in de openingsfase voor het eerst toe. In de vierde minuut zette Noussair Mazraoui een sprint in aan de rechterflank en werd hij gevonden door Labyad. Vervolgens legde Mazraoui de bal terug op Ryan Gravenberch, die de paal trof. In de rebound was het raak via Labyad en de hand van keeper Thijmen Nijhuis. Daarna breidde Ajax de marge uit via treffers van Noa Lang en Nicolás Tagliafico.

Na veertig minuten legde Labyad aan voor een vrije trap na een overtreding op Antony. Hij knalde de bal op fraaie wijze binnen in de rechterkruising. Diep in de blessuretijd van de eerste helft mocht hij opnieuw aanleggen voor een vrije trap en ditmaal belandde zijn indraaiende inzet binnen via de onderkant van de lat. In de pauze van de wedstrijd werd hij bewierookt door analist Kenneth Perez bij FOX Sports.

"Twee spelers die in de periferie van de basiself staan, Lang en Labyad, gaan echt voor hun kans. Lang is heel bedrijvig en beweeglijk; Labyad speelt een wereldpartij als nummer 9. Als Erik ten Hag twijfelt om nog een spits te halen, of als iemand geblesseerd raakt, weet hij in ieder geval dat Labyad op die positie kan spelen. Maar je hebt natuurlijk ook Dusan Tadic, Klaas Jan Huntelaar en Lassina Traoré. Labyad heeft zich ontpopt tot optie als nummer 9."

Na de eerste training kreeg trainer Erik ten Hag de vraag wie de vrije trappen volgend seizoen gaat nemen, na het vertrek van Hakim Ziyech naar Chelsea. Hij noemde Antony en Labyad als kandidaten en Perez merkt ook op dat Labyad zich aandient. "Als er vrije trappen zijn, kan hij achter de bal gaan staan. Ziyech was geen heel goede vrijetrappennemer. De hiërarchie bepaalt een beetje dat hij ze nam, terwijl Labyad misschien een betere vrijetrappennemer is. Hij stond alleen niet zo vaak in het veld. Hij heeft zijn visitekaartje afgegeven."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Degene die bij Ajax de vrije trappen neemt heeft 9 van de 10 keer een wereldklasse traptechniek!

13 augustus 2020 om 19:54

Whahaha, ja zo gaat dat bij profvoetballers!

13 augustus 2020 om 20:21

Haha onbetwiste uitblinker Labyad. Twee mooie vrije trappen en een intikker die er wat onbeholpen inging. Hele goeie vrije trappen maar voetballend verder een van de minste aan de kant van Ajax. Noa Lang was veruit de uitblinker bij Ajax in de eerste helft. Wat een top speler gaat dat worden. Lang, Anthony en Promes, dat was op momenten gewoon smullen van bijzondere klasse. Maar Lang stak er echt bovenuit.

13 augustus 2020 om 22:00

Ik was onder de indruk van Lang, maar om hem steeds maar weer uit te roepen als absolute uitblinker gaat me te ver. Ik begrijp dat je een notoire Lang fan bent en dat je steeds je punt wilt maken, maar vandaag was Labyad de uitblinker en Lang een goede tweede, niets mis mee, sterker nog erg knap!

14 augustus 2020 om 00:27

@adthee ik weet niet wat je bedoelt met dat ik Lang steeds uitroep als absolute uitblinker. Dit is namelijk de eerste wedstrijd Ever dat ik dit zeg over Noa Lang. Vandaag was hij inderdaad de absolute uitblinker. Vorig seizoen vond ik hem vaak goed en soms zelfs heel goed spelen. Maar geen enkele keer de absolute uitblinker. Daarom graag wat zorgvuldiger zijn in je opmerkingen.

14 augustus 2020 om 07:53

@Holland8 jouw comments zijn een aaneenschakeling van Noa Lang promos. Het is niet erg dat je een favoriete speler hebt, maar om deze dan steeds te promoten ten koste van andere spelers is af en toe wel vermoeiend en onterecht, om het vervolgens te ontkennen en te proberen om er een woordspelletje van te maken is natuurlijk raar.

14 augustus 2020 om 10:50

Bedoel je mijn enthousiaste comments over Frenkie de Jong, Mathijs de Ligt, Neymar, Unuvar, Yoeri Regeer, Brobbey, Rensch, Hansen, Sala Edine, Promes, Ziyech, Neres, Anthonie, Noa Lang, Ihattaren, Mbappe, Mason Mount, Odegaard, Grealish, Mason, Ceballos, Valverde, Assencio, Kante, Dybala, Van Dijk, De Vrij, Ake etc. etc. etc.? Een bijzondere conclusie dat mijn comments een aaneenschakeling van promotie zijn van Noa Lang. Gisteren was er toevallig een wedstrijd waarvoor, vind ik in ieder geval, zijn spel inderdaad lof verdiende. Nogmaals, probeer zorgvuldig te zijn in wat je stelt. Maar ik begrijp dat je graag aan beeldvorming doet. Veel plezier daarmee. Ik geniet liever van het voetbal en van het spel van spelers zoals bijvoorbeeld gisteren Noa Lang.

14 augustus 2020 om 16:01

Top speler? Is regelmatig echt een blind paard, maar inderdaad een leuk talent en gister goed. Bij Twente heb ik nog geen een keer gehoord hoe jammer ze het vinden dat hij niet nog een jaar gehuurd kon worden....labyad is wel echt jammer na dat seizoen bij Utrecht dat hij toch niet helemaal kon aanhaken (om welke redenen dan ook). Met het mogelijke vertrek van van de Beek en andere spelers zou het leuk zijn als hij op kon staan gezien ik hem eigenlijk al bijna niet meer meegerekend had. Schone, waar ik altijd fan van was, werd op zijn leeftijd ook een nuttige elftal speler voor Ajax op verschillende positiies... Beste zou echter zijn dat Kuddus zo goed is als de mensen over hem zeggen, dan is dat sowieso een zorg minder.

13 augustus 2020 om 21:20

Op zich wel een goed plan om mensen met een goede traptechniek de vrije trappen te laten nemen. Dat is de kans op succes namelijk groter. Dit is niet alleen bij Ajax, maar bij elke club. Ik krijg bijna het gevoel dat jij aan wilt geven dat dit door de opleiding komt. Het leuke is dan wel dat eerder Schone de vrije trappen nam, daarna Ziyech en nu is Labyad de man. Geen van allen komen uit de ajax opleiding.

14 augustus 2020 om 12:07

Ja, maar Ziyech had een buitengewoon slechte vrije trap voor iemand met een wereldklasse traptechniek. Ik zou bijna willen zeggen dat iedereen in de selectie een betere vrije trap neemt dan Ziyech. Alleen stond Ziyech, net als Ronaldo, op een in de pikorde op basis van hierarchie. Zelf afgedwongen uiteraard, maar het blijft apart hoe die mannen het blijven proberen en geloven dat ze het beter doen dan de specialisten in hun team. Ziyech werd er zelfs een keer voor uitgefloten omdat hij Schone steeds oversloeg; hij en vele fans hebben nooit begrepen dat het slechts om het nemen van die vrije trappen ging.

Ziyech’s enorm goede acties verbloemden zijn belabberde acties ook een beetje. In vergelijking met hoe veel hij er nam, vond ik de vrije trappen van Ziyech zo verbluffend niet.

13 augustus 2020 om 19:56

Inderdaad. Wat dat betreft vond ik Schone een stuk indrukwekkender als het om vrije trappen ging.

13 augustus 2020 om 19:59

Tuurlijk, maar dat is algemeen bekend toch? Ziyech is geweldig maar vrije trappen is gewoon niet zijn ding

13 augustus 2020 om 20:16

Ziyech directe vrije trappen waren vaak dramatisch inderdaad, maar als hij ze indraaide waren ze vaak wel levensgevaarlijk.

13 augustus 2020 om 20:23

Hij heeft wel de nodige assists voorbereid op die manier inderdaad, maar z’n directe vrije trappen..

Labyad, Lang, Anthony en Gravenberch echt super vandaag. Schuurs kan gewoon echt niet naar mijn mening, en begin aub niet over vertrouwen, want dat maakt hem niet ineens 10km/u sneller.

13 augustus 2020 om 20:03

Vond Labyad echt goed spelen. Fris, direct, gretig. Nog niet van hem gezien bij Ajax. Hoop dat t zo zal blijven gaan. Lang ook aardig de eerste helft. Anthony was ok. Zijn passes zijn vaak heel strak, heerlijk voor zijn teamgenoten en ook voor ons supporters. Maar Gravenberch was echt slecht het eerste half uur. Moet echt stappen maken imo

13 augustus 2020 om 20:25

Vond schuurs gewoon prina spelen eerlijk gezegd paar zeer goede tackels op de bal. Tuurlijk is niet super snel maar was prima vandaag.

14 augustus 2020 om 09:33

Daley Blind maakte vertrouwen hem ook niet 10km sneller, maar wist door vertrouwen wel steeds beter te spelen en te herkennen waar zijn zwakke punten lagen waardoor hij slimmer kon positioneren.

Dit soort oefenwedstrijden zegt nog helemaal niks. Utrecht speelt zwak en verdedigen zeer matig. Als het om het ecchie gaat stond het nu 2-0 ofzo...

13 augustus 2020 om 19:55

Blijf jij dat jezelf maar vertellen ja.

13 augustus 2020 om 20:07

Kun je nagaan als Ajax zn best gaat doen... Verdedigend valt daar genoeg te verbeteren; Nous die bij de pingel weer de verkeerde kant dekt, Schuurs die geen sprintduel wint, Nico die inhoudt, Alvarez die (weer) tekortkomt...

Maar verder zegt dit potje idd niets...

13 augustus 2020 om 20:27

2-0 ofzo. Nee, zo'n reactie zegt zeker wel veel? Als het om het echie ging zou Utrecht het ons doorgaans een stuk moeilijker maken.

dat hele vrijetrappen hierarchie vind ik zo'n onzin. Regelmatig zie je dat een speler deze claimt obv zn naam/status, maar er weinig inschiet. Een trainer of medespeler met een klein beetje ballen zegt gewoon tegen nr 1 vrijetrappennemer (aannemende dat ie statistisch weinig inschiet) dat ie moet opwieberen, en dat de statistische koning voortaan de vrije trappen zal nemen. Maakt niet hoe groot de speler is, dit gaat om goals en punten en titels en geld.

13 augustus 2020 om 20:00

En daarom ben jij geen trainer

13 augustus 2020 om 20:06

Haha, ben het niet vaak met bochherief eens, maar nu vind ik wel dat ie gelijk heeft. Een Ronaldo schiet er 1 van de 50 in of zo. Dan mag imo allang een ander het doen. Maar nee hoor, de trainers lieten hem ze nog steeds nemen. Ziyech had ook 1 op 36 of zoiets. Geef anderen ook een kans.

Labyad laat zich de eerste 2 wedstrijd wel zien. Ook tegen RKC nam hij een vrijtrap die uiteindelijk op de paal eindigde .
Lang gaat duidelijk ook voor zijn kans. Voorin wordt het dus druk en zullen er dus keuzes gemaakt worden

Haha ik moet lachen, want las net allemaal reacties over Lavyad op een artikel voorafgaand aan deze wedstrijd

13 augustus 2020 om 20:08

Haha, klopt helemaal idd. Zelf niet gereageerd, maar vind Labyad ook niet de beste in Ajax-shirt. Misschien is ie over zijn dode punt, want hij kan zeker goed voetballen. Enkel had ie het in dit shirt echt nog niet laten zien. Maar dit is ook maar 1 zwaluw hè 😉

En ziyech is een betere voetballer dan Perez ooit is geweest,is ziyech met zijn vrouw na bed geweest...

Kan me nog herinneren dat ik een keer de beloften van Feyenoord tegen de beloften van PSV heb zien spelen.

Was toen erg onder de indruk van Labyad. Hij was balvast, had een goeie techniek en een goed schot.

Laten we hopen dat die zich goed ontwikkeld de komende tijd, een fitte Labyad is voor de top 3 gewoon een versterking.

Ja mooi dat Lang en Labyad zich zo profileerden. Niet verwacht maar ze grijpen toch een kansje. Ben toch bang dat beide niet over de topsport mentaliteit beschikken om straks weer met tegenslag om te gaan in de concurrentie met die hards als Huntelaar en tadic en de dure talenten als neres en Antony ten onder zullen gaan. Tegen Utrecht en de meeste andere NL teams kunnen ze best mee en een rol spelen, Europees zijn ze erg licht. Lang heeft nog een kans als hij een keer gaat inzien wat het betekent een topspeler te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren