Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Onberispelijke’ Micky van de Ven geeft ultiem signaal af aan Van Gaal

Laatste update:

Micky van de Ven wacht met spanning op de bekendmaking van de WK-selectie. De verdediger van VfL Wolfsburg is door bondscoach Louis van Gaal bij de voorselectie van het Nederlands elftal gehaald en mag hopen op een plek bij de laatste 26 namen. Dinsdagavond gaf hij voor de laatste keer zijn visitekaartje af door in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund (2-0) de openingstreffer voor zijn rekening te nemen.

Van de Ven is aan een indrukwekkend seizoen bezig en miste deze jaargang nog geen minuut bij Wolfsburg. Dinsdagavond bekroonde hij zijn goede vorm met zijn eerste treffer van het seizoen. Het leidde een 2-0 zege in en de derde clean sheet op rij voor de ploeg van trainer Niko Kovac. Die Wölfe zijn inmiddels acht officiële wedstrijden ongeslagen (drie gelijke spelen, vijf overwinningen). "Mijn eerste Bundesliga-doelpunt, een overwinning en dat tegen Dortmund. Zeker niet slecht", aldus Van de Ven.

De Wolfsburger Allgemeine Zeitung noemt het optreden van Van de Ven 'onberispelijk' en deelt het hoogste rapportcijfer uit aan de Nederlander. De centrale verdediger kopte al na zes minuten raak, toen een corner vanaf de rechterkant van het veld doorschoot tot bij de tweede paal. Voor Van de Ven was het vervolgens een koud kunstje om doelman Gregor Kobel te kloppen. Lukas Nmecha deelde Dortmund in de slotminuut de genadeklap uit.

Aanstaande vrijdag moet blijken of de treffer voldoende is voor Van de Ven om mee te gaan naar het WK. De linkspoot is een van de geselecteerde verdedigers en mag hopen op een uitverkiezing. "Het is mooi dat ik bij de voorlopige selectie zit. Vrijdag moet ik maar kijken of ik naar het WK of op vakantie ga", stelt een nuchtere Van de Ven. Een dag na de bekendmaking sluit Wolfsburg de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd tegen TSG Hoffenheim. De ploeg van Kovac bezet momenteel de achtste plek in de Bundesliga met twintig punten uit veertien wedstrijden.

Moet Micky van de Ven met Oranje naar het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mickey hoeft helemaal niet gespannen te zijn , die blijft namelijk 100% zeker thuis. Doet het momenteel prima, maar dit WK komt voor hem te vroeg.

9 november 2022 om 08:19

Ik heb gisterenavond het schakelprogramma van de Bundesliga gezien maar wat ik daar van hem gezien heb was wel heel erg goed.

9 november 2022 om 08:21

Botman doet het echter ook goed bij de nummer 4 van Engeland en dan laat ik al die verdedigers nog even achterwege die er zeker al bij zitten. Van der Ven oproepen zou lachwekkend zijn, gaat ook niet gebeuren.

9 november 2022 om 08:51

Maar hij is linksbenig vgm toch? Dus dat hebben we wel nodig. Rechtsbenen genoeg.

9 november 2022 om 08:55

Botman is een linksbenige centrale verdediger, net als Ake.

9 november 2022 om 08:52

Volgens mij moet je ook toch wel kijken hoe de blessure van de Ligt is? Mocht de ligt fit zijn, dan zie ik de kansen minder voor hem.

9 november 2022 om 10:47

Niet zo relevant denk ik. Van Gaal zal 2 linksbenige CV's willen, ongeacht of de Ligt er bij zit. Dus Ake en dan zal het tussen Botman en van der Ven gaan. Botman lijkt me logischer, meer ervaring en laat het al langer zien.

9 november 2022 om 10:38

Precies, lekker in de kwalificatie voor het ek nieuwe dingen gaan uitproberen, nu voor zekerheid gaan. (Behalve blind, lekker thuislaten)

Hij heeft 0 minuten samengespeeld met de overige oranje verdedigers… Ze hebben nou ook niet echt bepaald te tijd om aan elkaar te wennen, weekje trainen en dan is de aftrap tegen Senegal… Onder Koeman moet hij zeker zijn kans krijgen, net als Botman en Frimpong.

9 november 2022 om 10:25

Frimpong moet dit WK zijn kans al krijgen. Is een 3/5 mans achterhoede al wel gewend, en is daarin ook vele malen beter dan een Rensch. Uberhaupt vind ik Frimpong beter dan Rensch, maar met het beoogde systeem van van Gaal is het apart dat hij elke keer weer voor Rensch kiest, dat terwijl Frimpong wekelijks in de Bundesliga schittert. Maar zal wel weer een van Gaal ding zijn, altijd speciaal willen zijn, en als iets goed uitpakt er maar niet over kunnen ophouden hoe geweldig het wel niet is.

9 november 2022 om 21:08

Ja je hebt gelijk!

Van Gaal kan Blind niet thuislaten ten faveure van Vd Ven, dan zit papa met een baklap het hele toernooi te muiten op de bank.

9 november 2022 om 08:27

Blind en Vd Ven zijn dan ook 2 totaal verschillende spelers, dus je opmerking raakt kant noch wal. Daarnaast heeft Blind in een 5-3-2 wel degelijk zijn waarde, is ook niet te vergelijken met zijn linksback positie bij Ajax.

9 november 2022 om 08:30

Ah van de Ven de centrale verdediger mag niet mee omdat linksback Blind erbij moet zitten. Of wellicht zijn Ake, Botman, Virgil, de Ligt, de Vrij en Timber gewoon een stuk beter en heeft Blind hier bar weinig mee te maken.

9 november 2022 om 08:38

Ja maar hun vader zit niet op de bank, dus dat zou nergens op slaan 😉.

Maar goed, heb hem dit jaar alleen tegen Bayern gezien en ik zou zweren dat ie toen linksback stond, maar misschien vergis ik me.

9 november 2022 om 08:45

Hij heeft de eerste 3 potjes van het seizoen LV gestaan en is daarna 13 potten op rij CV geweest. Maar je hebt in ieder geval weer de standaard dooddoender erin kunnen gooien over Blind en zijn papa. Gaap.

9 november 2022 om 08:56

Ik had ook zijn erbarmelijke spel kunnen aanhalen, of het feit dat ie op de bank zit de laatste weken. Was je dan wel tevreden geweest?

9 november 2022 om 09:01

Nee want dat zou wederom geen reet met dit artikel te maken hebben natuurlijk.

9 november 2022 om 09:44

Ik zie dat het wat met je doet, sorry daarvoor, ik zal in mijn volgende berichten proberen jk-ajax tevreden te stellen.

9 november 2022 om 09:50

Maar andersom....volgens mij heeft Blind ook wat wedstrijden centraal gestaan dit jaar.
Dus eigenlijk zijn ze wel vergelijkbaar. Ze kunnen namelijk allebei op linksback en links centraal

9 november 2022 om 10:04

Dankjewel, het doet mij goed dat je voortaan wat meer nadenkt.

9 november 2022 om 10:26

Hij heeft begin dit seizoen inderdaad vanaf linksback gespeeld, echter waren dit maar 2/3 wedstrijden ofzoiets, sindsdien staat hij steenvast centraal achterin, en speelt hij ijzersterk,

Guys, als we op basis van dit doelpunt moeten zeggen dat hij gekozen moet worden is 't toch triest. Hij staat er toch niet om doelpunten te maken. Kom op mn, wat een titel.

9 november 2022 om 10:40

Helemaal eens, alsof Van Gaal op basis van deze goal hem alsnog gaat selecteren

Die gaat niet mee, heeft er nog nooit bijgezeten. Benieuwd vrijdag wat onze Louis gaat doen

Ik verwacht niet dat hij mee gaat naar het WK. Hij ontwikkelt zich wel ontzettend goed, maar heeft de pech dat tegenwoordig in het Nederlands elftal er bizar veel goede Cv's zijn.

Kan mij niet herinneren dat Nederland zoveel goede Cv's heeft gehad tegelijkertijd.

Na het WK moet Koeman hem wel een kans geven, om iig eens erbij te zijn en te kijken naar zijn niveau t.o.v. de overige cv's.

Wellicht komt dit WK te vroeg voor hem, en het is ook zeker niet nodig dat hij mee 'moet', maar ik zou het wel begrijpen wanneer Louis hem meeneemt. Mickey is aan de bal gewoon heel sterk. Hij speelt nog maar enkele jaren als centrale verdediger waar hij voorheen spits was. Je ziet dat aanvallende denken terug in zijn spel als CV. Hij kan en durft het middenveld in te schuiven en weet vaak de voetballende oplossing te vinden. Wat dat betreft is hij wel wat te vergelijken met Aké. En in het spel dat Louis wil spelen zijn dit wel hele belangrijke spelers. Ik ben benieuwd wat de keuze wordt: Van de Ven of Botman, en waarom.

Het is toch elke week op een hoger niveau presteren dan hier in de Eredivisie. Uiteraard verdien je het dan om mee te gaan. De zogenoemde sterren uit de Eredivisie laten steeds vaker steken vallen hier in de competitie. Dan gaat het op een hoger niveau tijdens het WK ook niet lukken.

9 november 2022 om 11:26

Zoveel hoger is het niveau van de Bundesliga nou ook weer niet. Ja Bayern zou met vlag en wimpel kampioen worden in Nederland, maar verder wil ik het nog wel eens zien. Dortmund werd vorig jaar scheel getikt door Ajax, Union Berlin was niet opgewassen tegen Feyenoord. Ik denk dat het niveau verder helemaal niet zo heel groot is. Ja met ons rechter rijtje wel. Dat is niet best.

9 november 2022 om 12:41

Zijn 2 concurrenten zijn dan ook Aké en Botman, die beide in de matige Premier League spelen.

Botman en misschien ook van de Ven hadden nu niet bij Ajax misstaan. Al waren beiden natuurlijk niet vaste eerste elftalspelers geweest in de afgelopen jaren. Nu waarschijnlijk wel.

Die gaat er niet bij zitten denk ik. Centrum heeft hij van Dijk, de Vrij, de Ligt, Ake en Timber. Kan Blind er nog spelen, dus hij kan lekker op vakantie. Ook niks mis mee, zou ik ook wel willen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren