Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana: ‘Hij is een van de beste keepers ter wereld, dat is oneerlijk’

Laatste update:

André Onana is hard op weg een van de beste keepers van Europa te worden. Ruim anderhalf jaar geleden werd gesuggereerd dat de 22-jarige doelman van Ajax een Nederlands paspoort moest krijgen, om uit te komen voor het Nederlands elftal. Onana is inmiddels echter eerste doelman van Kameroen en keepte afgelopen week zijn zevende en achtste A-interland tegen respectievelijk Marokko (2-0 nederlaag) en Brazilië (1-0 nederlaag).

“Het is niet makkelijk dat bij een club als Ajax een gekleurde doelman van twintig jaar de kans krijgt”, vertelt Onana vrijdag in gesprek met de Spaanse sportkrant Marca. “Ik zie dat bij andere clubs niet gebeuren. Ik ben Ajax en Nederland daarvoor dankbaar. Maar ik koos voor Kameroen omdat ik daar geboren ben. Ajax heeft grote doelstellingen en kiest voor jonge voetballers, dat is iets waar waardering voor moet zijn.”

Onana kreeg de vraag of het een nadeel is dat hij gekleurd is. “Ik denk van niet. Ik ben daar trots op en ik zeg dat ook hardop. Tijdens wedstrijden zeggen ze vaak schijtneger tegen me, maar dat maakt niet uit. Ik verberg mij niet. Sommigen denken dat donkere keepers een gebrek aan concentratievermogen hebben en dat is niet waar. Ik hoop dat ik ervoor kan zorgen dat die personen van mening veranderen.”

De meest verkochte sportkrant van Spanje vroeg aan Onana wat hij van de situatie van Keylor Navas vindt. De Costa Ricaan was de voorbije jaren eerste doelman van Real Madrid, had een belangrijk aandeel in het veroveren van de voorbije drie Champions League-toernooien, maar nu staat zomeraankoop Thibaut Courtois in het doel. “In de voetballerij telt het verleden niet, dat is iets wat ik heb geleerd. Je kan niet teren op datgene wat je gisteren hebt gedaan. Santiago Solari heeft een beslissing genomen en die moet je respecteren. Ik houd er niet van om te zeggen of een doelman beter of slechter is.”

“Courtois en Navas zijn allebei goede keepers. Bijvoorbeeld, Marc-André ter Stegen is een van de beste keepers. Maar als je hem bij Atlético Madrid zet en Jan Oblak in het doel van Barcelona, renderen ze allebei wellicht minder", geeft de doelman van Ajax als voorbeeld. "Elke club heeft zijn stijl en bepaalde keepers passen beter bij bepaalde clubs. Ik moet in ieder geval nog hard werken om hun niveau te bereiken.” Ook David de Gea kwam aan bod. De doelman van Manchester United is al jaren een van de beste keepers van de Premier League, maar in het nationale elftal van Spanje heeft hij veel moeite om zich te onderscheiden. De Spaanse media nemen geen blad voor de mond.

“Dat is voetbal, dat kan gebeuren. Ik voel me ook anders als ik met mijn selectie of mijn club speel. In het begin had ik wat moeite bij Kameroen, maar langzamerhand voelde ik me steeds meer op mijn gemak. Ik speel bijna alles en ben blij dat ik mijn land mag vertegenwoordigen. De Gea is een van de beste keepers ter wereld. Het is heel oneerlijk dat hij zo ontzettend veel kritiek krijgt. Er moet meer geduld worden opgebracht”, besluit Onana.

Wie vind jij de beste doelman?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat mij zo gelukkig maakt is dat hij bewust de stap naar Ajax gemaakt heeft en het ook gelukkig heeft waargemaakt. Is toch altijd zonde als zo'n jongen het dan niet redt, maar gelukkig is dat bij hem niet het geval. De beste keeper van Europa zie ik hem eerlijk gezegd niet worden maar hij kan natuurlijk wel een stap hogerop. Ben beniewd waar zijn top ligt.

23 november 2018 om 12:42

Ik schat zijn plafond wel echt hoog in hoor. Zijn reflex, 1 op 1 situaties uit counters, voetballend vermogen en hoge ballen zijn echt van topniveau. Aspecten die voor een topclub heel belangrijk zijn. Alleen zijn positionering bij afstandsschoten kan beter.

Hahahahahaha hoe kunnen mensen op Onana stemmen bij de poll. Die jongen komt niet eens in de buurt van het niveau van de keepers die daar tussen staan alsjeblieft zeg. Onana is voor de subtop een prima keeper maar voor een topclub moet hij nog groeien. Ik zie hem daar wel naartoe groeien maar dat duurt nog wel even.

23 november 2018 om 12:10

Vond m op hetzelfde niveau als de gea, maar dat kapsel van onana gaf die extra zetje, gewoon de beste keeper in de wereld

23 november 2018 om 12:15

Daarnaast heeft hij ook z’n naam mee. Onana klinkt al beter dan De Gea

23 november 2018 om 12:17

Hoe? Omdat het om mensen hun mening gaat en dat is nou eenmaal subjectief.

23 november 2018 om 12:53

Omdat het kan... Ik denk dat iedereen snapt dat Onana (nog?) niet op het niveau van die andere geweldenaars is. Maar tussen die keepers vind ik het moeilijk kiezen en als dan Onana in dat rijtje staat... Ik kon de verleiding niet weerstaan

23 november 2018 om 13:48

Hahahahahaha hoe kunnen mensen die pollresultaten serieus nemen.... Denk je nou echt dat iedereen die onana stemt daar serieus in is?

23 november 2018 om 19:15

De vraag is dan ook 'wie vind je de beste' en niet 'wie is de beste'. Ik vind een speler van Ajax altijd beter, zal vast met het mooie shirt te maken hebben.

Manuel Neuer vergeten in dit rijtje lijkt me. Daarnaast zijn er nog wel 50 doelmannen in Europa die voor Onana komen...

23 november 2018 om 12:44

Inderdaad ik vind Neuer de beste doelman, ik heb nu maar op de Gea gestemd!

23 november 2018 om 13:28

Ik denk dat Neuer titel "beste doelman" wel kwijt is. Na zijn blessure is het nou niet echt dat hij sterk terug is gekomen. En keepers als de Gea, Ter-Stegen, Courtois vind ik zeker beter dan hem.

23 november 2018 om 13:59

Neuer is echt niet de beste keeper meer na zijn blessure. Oblak, Ter Stegen en De Gea zijn beter nu.

23 november 2018 om 13:00

Ben benieuwd of je er uberhaupt 20 kunt noemen die beter zijn dan Onana.

23 november 2018 om 13:12

Laat hem eerst maar 10 noemen. Kijken we dan of hij in de buurt van 20 komt.

23 november 2018 om 13:27

Donnaruma, handanovic, buffon, areola, scezney?, alison, kepa, ederson, lloris en neuer

23 november 2018 om 13:35

Willekeurige volgorde: De Gea, Neuer, Oblak, Handanovic, lloris, Navas, Courtois, Buffon, Ter Stegen, Alisson, Ederson, Donnarumma, Leno, Ruffier, Subasic, Fahrmann, Asenjo, Neto, Ruffier, Schmeichel, Kepa, Lopes, Perin, Szczesny, Adan, Pickford, Reina, Mandanda, Cillessen

23 november 2018 om 13:37

Dan heb ik nog spelers als Areola, Cech, Muslera en een hele hoop BuLi en Serie A spelers niet meegenomen

23 november 2018 om 15:11

Je kunt wel allemaal namen opnoemen, maar van dat lijstje zijn er een heel aantal echt niet beduidend beter dan Onana. Pickford? Omdat die jongen nu even Engels international is? Lopes van Lyon? Onana maakte 2 jaar geleden al een minstens even sterke indruk als dat hij deed. Ruffier, Adan en Mandanda vind ik allen ook niet significant beter, maar goed die hebben wat meer naam en spelen in grotere competities, wellicht dat dat je mening wat kleurt. Wil niet zeggen dat Onana de beste keeper is, zeer zeker niet, maar het is ook onnodig om al die andere keepers te overschatten ten koste van Onana.

23 november 2018 om 19:17

@edsock

En waaruit blijkt dan dat een Schmeichel, Donnarumma, Kep, Ruffier of al die andere middelmatige keepers beter zijn? Omdat je met ze op Fifa speelt?

Qua prestaties doet Onana het gewoon zeer behoorlijk, bijna niet te passeren in de eredivisie en bijna niet te passeren in de CL.

23 november 2018 om 20:02

Het is geen overschatten van andere doelmannen of afkraken van Onana hoor, hij hheeft alleen nog een lange weg te gaan en dat is zeker geen schande op die leeftijd. Zowel Pickford als Lopes hebben een heel sterk seizoenachter de rug en zou ik daarom boven Onana plaatsen. Ruffier en Mandanda zijn eigenlijk al jaren heel sterk al vind ik die laatste dit seizoen wat tegenvallen. Adan is nu tweede doelman maar was vorig jaar erg belangrijk voor het succes van Betis. Dit zijn daarom spelers die ik op dit moment beter vind. Onana is dan wel nog super jong en moet nog echt op zijn top komen, maar momenteel vind ik hem dus geen top 20/25

23 november 2018 om 20:11

@speedyafc

ik zeg nergens dat Onana niet goed bezig is, de genoemde keepers zijn gewoon naar mijn smaak net een niveautje hoger en dat is geen schande. Door te zeggen dat ze middelmaat zijn doe je ze naar mijn mening wel zwaar tekort.

23 november 2018 om 13:13

Noem ze maar op dan. Ik ben benieuwd..

23 november 2018 om 13:21

Neuer wordt niet besproken door Onana/in het interview aangezien het over Spaanse competitie/keepers gaat.
Daarom staat Neuer dus ook niet in de poll.

23 november 2018 om 13:29

Heerlijk die afgunst van jaloerse mensen.

23 november 2018 om 14:09

@martie_

Sorry hoor, maar als je Onana bij de beste doelmannen ter wereld schaart heb je er echt geen verstand van. Hij is een jonge getalenteerde doelman, maar hij moet echt nog stappen maken om in een dergelijk rijtje te staan. Hij is zeker een groot talent, maar zit nu niet op het niveau van doelmannen als Oblak, De Gea en nog heel wat andere doelmannen.

Ik vind Donarumma de beste keeper. Hij is de verbeterde opvolger van Buffon. Zet deze keeper bij Juventus en hij zal Juve de CL winst bezorgen samen met Ronaldo.

23 november 2018 om 12:42

Nog een beetje te vroeg om te zeggen. De potentie heeft hij zeker

23 november 2018 om 14:06

Donnarumma is ook lang nog niet altijd even betrouwbaar. Tot nog toe vind ik z'n debuutseizoen nog altijd z'n beste seizoen. Daarna is het toch wel wat minder, al is hij natuurlijk een erg getalenteerde doelman.

Mwuah. Vind Andre een topgozer en topkeeper in wording en het is zeker denkbaar dat je kleurtje als voetballer een rol speelt binnen Oost-Europese competities of enkele Serie-A clubs Maar ik geloof niet dat dat in Duitsland, Nederland, Spanje, Nederland of Frankrijk overwegend het geval is op hele incidentele gevallen na.

23 november 2018 om 12:56

Het is meer ook in combinatie met zijn leeftijd. Het opstellen van een 20-jarige speler zie je niet vaak. En zoals hij zegt zijn er nog best wel wat voordelen over Afrikaanse keepers, dat ze vaak atletisch zijn met een spectaculaire reddingen maar soms minder solide. Toen Onana als 20-jarige Afrikaanse jongen ineens in de goal stond, waren er nog best wel wat sceptici.

23 november 2018 om 14:04

Veel beter had je het niet kunnen omschrijven.

Is bijna iedereen hier voor Ajax ofzo dat hij zoveel stemmen krijgt? Hij mag de veters nog niet strikken van de andere namen in die poll..

Voor de eredivisie is het wel een goede keeper, maar ik zie hem niet in Engeland of Spanje terecht komen.

23 november 2018 om 12:57

Ik denk dat die topkeepers prima in staat zijn om zelf hun veters te strikken... Natuurlijk hoort Onana (nog?) niet in dat rijtje. Voor Ajax wel een meer dan prima keeper.

23 november 2018 om 14:05

Zo'n poll heeft wel vaker merkwaardige resultaten. Ik denk dat de verstandige voetballiefhebbers echt wel weten dat Onana nog veel stappen moet maken om in een dergelijk rijtje te staan.

Ik vind onana de beste keeper ter wereld, wereldberoemd in Amerika ook, zelfs trey songs heeft een liedje over hem gemaakt. Topkeeper.

Je kunt Onana toch moeilijk de beste doelman ter wereld noemen. Hij is een goede doelman die vast wel bij een leuke Europese subtopper terechtkomt, maar hij zal zich echt nog flink moeten ontwikkelen om bij de beste doelmannen te horen. Ik vind het sowieso altijd lastig om de potentie van doelmannen in te schatten. Ik vond Stekelenburg bij Ajax bijvoorbeeld beter, maar hij heeft het daarna nergens (kunnen) laten zien.

Waarom Onana in dit rijtje? Heeft dit champions league seizoen al 3 blunders achter z'n naam... Nee momenteel niet. Kies voor De Gea.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren