Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana en Ziyech overleven schifting en horen bij laatste tien kanshebbers

Laatste update:

André Onana en Hakim Ziyech maken nog altijd kans om uitgeroepen te worden tot Afrikaans Voetballer van het Jaar, zo heeft voetbalbond CAF woensdag bekendgemaakt. De twee spelers van Ajax stonden al op de shortlist van dertig man en hebben ook de laatste schifting overleefd. De twee Ajacieden horen nu bij de laatste tien kanshebbers.

De doelman en middenvelder hebben echter wel forse concurrentie. Onder meer Liverpool-sterren Sadio Mané en Mohamed Salah, Arsenal-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang en Riyad Mahrez van Manchester City horen ook bij de laatste tien overblijvers.

Onana: 'Nominatie was al een beloning op zich'

Onana en Ziyech zullen op 7 januari 2020 weten wie de winnaar is van de prijs. De einduitslag van de uitverkiezing wordt samengesteld op basis van de stemmen van de bondscoaches en aanvoerders van alle landenteams die onder de Afrikaanse voetbalbond spelen.

De top drie van de uitverkiezing was in de afgelopen twee jaar identiek, met Salah als winnaar, Mané als de nummer twee en Aubameyang als nummer drie. Mané was eerder deze week met een vierde plek wel de hoogst genoteerde Afrikaan bij de Ballon d’Or en mag daardoor hopen dat hij Salah dit jaar een keer voorbij zal gaan.

De laatste tien genomineerden:
André Onana (Ajax/Kameroen)
Hakim Ziyech (Ajax/Marokko)
Ismail Bennacer (AC Milan/Algerije)
Kalidou Koulibaly (Napoli/Senegal)
Mohamed Salah (Egypte/Liverpool)
Odion Ighalo (Shanghai Shenhua/Nigeria)
Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal/Gabon)
Riyad Mahrez (Algerije/Manchester City)
Sadio Mané (Liverpool/Senegal)
Youcef Belaili (Al-Ahli/Algerije)

Denk jij dat André Onana of Hakim Ziyech de prijs gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iedereen weet..je moet een europese prijs winnen of zelf belangrijk worden in de europese top om in de kmomende jaren te winnen van Mane of Salah...

4 december 2019 om 14:12

Wat ik er de laatste dagen van begrijp is de CL, WK, EK of Copa winnen de enige manier om individuele prijzen te winnen. Competitie en beker kunnen we af schaffen want daar kijkt niemand meer naar. Geen aanval op jou, maar als ik alle reacties zie en ook lees van journalisten...

4 december 2019 om 14:20

is blijkbaar wel de gang van zaken tegenwoordig. Of Messi zijn

4 december 2019 om 14:27

Als dat zo was had Messi wat minder ballon d’ors gehad.

4 december 2019 om 15:36

Als dat niet zo was, had Messi wel meer Ballon D’ors gehad, zeker die van Modric en Ronaldo (minstens 1x). Ik start even een mooie discussie

4 december 2019 om 16:05

Pas geleden zei iemand dat van Dijk hem had moeten winnen...En men naar prijzen moeten kijken en niet naar de statieken van Messi.
Paar uurtjes later zei dezelfde persoon bij Ronaldo discussie dat men juist Ronaldo hem moet winnen omdat de statieken van hem beter waren.

Allemaal bullshit...
Men kijkt niet maar naar wie de beste is maar naar prijzen.
Terwijl dit om de echte beste speler gaat en niet wie prijzen heeft gewonnen.

Als ik naar de namen kijk zou ik zeggen Sadio Mané. Ondanks dat Ziyech en Onana een topseizoen hadden.

Ik denk dat hij dit jaar naar Mané zal gaan. Dat verdient hij op basis van het laatste seizoen, waarin hij super belangrijk was voor Liverpool en met Senegal de finale van de Afrika Cup bereikte.

4 december 2019 om 14:09

En Mahrez? Die won van Mane in de finale en heeft de Engelse Quadruple gewonnen.

4 december 2019 om 14:15

tja, maar mahrez is toch een stuk minder belangrijk voor city dan mane voor liverpool.komt natuurlijk ook omdat mahrez meer concurrentie heeft.maar afgelopen jaar 27x gespeeld in de pl, waarvan een aantal invalbeurten.7 goals, 4 assists. Mane scoort 22x.mahrez is een topvoetballer, maar beter misbaar voor city dan mane voor liverpool. Mahrez was natuurlijk goed in de africa cup, maar dat zie ik nog steeds als een minderwaardig toernooi met een vrij laag niveau. Maar dat ligt wellicht aan mij, heb er in ieder geval niet van kunnen genieten de laatste keer.

4 december 2019 om 14:15

Mahrez was geen onbetwiste basisspeler, Mané was dat wel.

4 december 2019 om 14:15

Maar die heeft niet de CL gewonnen

4 december 2019 om 14:16

Als bankzitter heeft die alle Engelse prijzen gewonnen ja. Mahrez was op de Afrika cup geweldig alleen mane was geweldig in de CL en PL.

4 december 2019 om 14:16

Mahrez heeft voornamelijk op de bank gezeten. Met quadruple doel je op community shield? Laten we het gewoon op triple houden 😅

4 december 2019 om 14:17

Maar mane heeft de PL, Fa cup, league cup en Africa cup niet gewonnen

4 december 2019 om 14:28

Denk niet dat ze in Afrika de Afrika cup als een minderwaardig toernooi beschouwen😉

4 december 2019 om 14:29

@Wagwan , ik heb het over invloed in een team, jij over prijzen. Ik weet dat Mané overigens niet zijn stempel kon drukken op de finale, wat jammer is. Maar verdient hem desondanks meer dan Mahrez, die geen basisplaats heeft bij zijn club en dus ook minder belangrijk is voor zijn team.

4 december 2019 om 14:38

Tsja, Mahrez had een enorme aandeel in de Africa cup. Een landentoernooi telt normaal zwaarder door dan clubvoetbal.

4 december 2019 om 15:02

Nee ze kijken echt meer naar club.kijk maar naar vorige winnaars die hadden allemaal beter bij hun club gedaan dan bij hun land, behalve yayatoure die ook de ak won in 2015.

4 december 2019 om 14:16

Dat zegt niets.. kijk maar naar Van dijk

4 december 2019 om 14:18

Die komt niet in de buurt van Leo

Hoe hoog waren ze vorige jaar geëindigd,toen waren ze ook beide genomineerd?

4 december 2019 om 14:57

Volgens mij was er vorig jaar een top 5, en daar zaten ze niet bij.

4 december 2019 om 16:24

Klopt maar denk dit jaar wel

Ik denk dat Mane of Salah hem zal winnen. Dat zal ook het meest terechte zijn imo. .

Hoe goed ziyech ook was dit jaar,het is niet logisch als hij wint,Afrikaanse spelers waren geweldig dit jaar met 3 spelers in de top 10 van de ballon dor (mane,salah,mahrez)

Ik verwacht dat Mahrez de prijs gaat winnen als Algerijnse kapitein en doorslaggevende factor dat de Algerijnen de Africa Cup wonnen.

Verdiend. Beiden hebben een heel sterk jaar achter de rug. Prachtig voor die jongens. Blijft trouwens raar dat Ziyech niet bij de top 30 zat om de Ballon D'or. Zeker als je sommige namen ziet die er wel in zaten.

Vrij apart dat Hakimi en Atal ontbreken in dit lijst. Wel mooi dat Onana en Hakim er tussen staan, meer dan terecht maar ik verwacht dat Sadio er met de prijs aan de haal gaan.

Om eerlijk te zijn vind dit een beetje een rare prijs.. 1 speler uit de top 10 speelt in Afrika. Wel tof voor Ziyech en Onana dat ze hem kunnen winnen natuurlijk.

4 december 2019 om 15:30

Ik denk dat je al-ahli bedoelt die spelen in saudi arabie, azie. Maar blijft alsnog belachelijk. Net zoals de nominatie van ighalo uit de chinese competitie dat is. Verder snap ik niet wat er zo bijzonder is aan de speler van milan. Die jongen heeft nu pas ruim 7 potten gespeeld in minuten(650 minuten) van de 14 wedstrijden. Hij is dus niet eens een van de beste in een uitermate zwak milan. Slaat echt nergens op dat spelers als keita, matip, partey, hakimi of zaha niet worden verkozen voor deze b/c garnituur

Ik hoop dat die persoonlijk naar mahrez gaat. De man heeft Algerije naar de 1e Afrika cup ooit geleid. Dit vind ik toch net wat specialer dan wat salah en mane gepresteerd hebben. Daarnaast is die nog steeds bij vlagen belangrijk
Voor city.

Als ziyech deze niet wint.. dan kan je beter stoppen met die achterlijke verkiezingen

4 december 2019 om 14:20

Mane of Mahrez hoort hem te winnen.... 10× beter dan hakim

4 december 2019 om 15:36

Die andere spelers zitten allemaal in topcompetities niemand neemt de eredivisie serieus,pas als hij in het buitenland gaat spelen komt hij er in aanmerking voor

Ik zie Ziyech wel best in de top 3 eindigen na Mane en Salah. Kan me niet zo 1 2 3 bedenken wie een beter jaar heeft gehad dan die 3. Ziyech vond ik ook beter dan een Mahrez of Aubameyang dit jaar..

4 december 2019 om 19:05

Inderdaad. Ziyech verdient de derde plaats na de CL-winnaars Salah en Mané.

Die afrikaanse lijstjes zijn elk jaar zo belachelijk weer. Hoe kan in godsnaam ighalo, bennacer of die Algerijn van al-ahli in het lijstje staan, maar geen Keita, matip, zaha, party, pepe of hakimi. Lijkt me verder dat salah of mane het gaat winnen, maar met sie stemmende afrikanen weet je het blijkbaar nooit.

Mooi hoor, top 10 is prima. Mane was voor mij de beste, sws vond ik hem na Virgil en Messi het meest indrukwekkend spelen dit jaar. Verder zou het niet gek zijn als Mahrez hem wint want hij heeft wel Mane verslagen met Algerije tegen Senegal.auba had ook gewoon stilletjes een top seizoen, hoewel ik wel vind dat zijn vele goals toch andere aspecten verbloemen.mijn top 10:1. Mane2. Mahrez3. Ziyech4. Salah5. Aubameyang6. Onana7. Koulibaly8. Bennacer9. Ighalo10. Ken ik niet eens.

5 december 2019 om 01:22

Salah 5 😂, winnaar champions league super cup en topscorer van sterkste competitie ter wereld. Salah en Mane worden 1 en 2 de volgorde is indv afhankelijk

5 december 2019 om 16:11

Hahaha, cool hoor. Mag je vinden, maar Egypte speelde niet veel klaar met Salah op de Afrika cup, maar ja 2 zou ook niet gek zijn

Ik denk persoonlijk dat het mane, salah, aubameyang, ziyech, koulibaly, onana zal worden. Voor beide hereb natuurlijk een enorme beloning.

4 december 2019 om 15:30

Ipv van aubameyang bedoel ik natuurlijk marez. Auba was van vorig jaar, mijn foutje.

1. Mane2. Salah3. Ziyech4. Onana5. Aubameyang6. Koulibaly7. Mahrez8. Belalli9. Bennacer10. Ighalo

Verwacht mahrez . Was de absolute uitblinker op de Africa cup .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren