Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana dankt keeperstrainer: ‘Carlo zei mij dat hij de rechterhoek zou kiezen’

Laatste update:
/

André Onana hield Ajax zondag op de been in Deventer door in de 21ste minuut een strafschop van Leon de Kogel te stoppen bij een 0-0 tussenstand. Dat had de keeper te danken aan keeperstrainer Carlo L’Ami, die de Kameroener tipte over de hoek waarin de spits van Go Ahead Eagles zou schieten.

“Carlo zei mij dat hij de rechterhoek zou kiezen. Dat was een cruciaal moment”, zei Onana na de wedstrijd tegen FOX Sports. Mede dankzij zijn redding, won Ajax zondag met 3-0 in De Adelaarshorst. Aanvoerder Davy Klaassen scoorde twee keer, het andere doelpunt werd gemaakt door Nemanja Gudelj.

Niet voor het eerst stopte Onana een penalty van De Kogel. In september vorig jaar deed hij hetzelfde in het shirt van Jong Ajax. Die wedstrijd verloren de Amsterdammers destijds met 2-0. “Toen ik de penalty ging nemen, dacht ik totaal niet aan dat moment van vorig jaar”, reageerde De Kogel. “Maar natuurlijk moet ik 'm maken. We krijgen een cadeautje en dat moet je uitpakken.”

Eindigt Feyenoord dit seizoen boven Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
28 augustus 2016 om 19:09

Ja idd en dan te bedenken dat je voor het kleinste dingetje al een verwijderde reactie krijgt met als titel provocerend.
Ik vind dit ook wel ver gaan eigenlijk.

28 augustus 2016 om 19:47

@ Tulpen

Wat is er zo verkeerd aan die poll ? Je kunt toch gewoon denken dat Feyenoord onder of boven Ajax eindigt ? Het is aan een persoon zelf of hij/zij daar een onderbouwing aan verbind wat als "provocerend" beschouwd word. Uiteraard doen wij altijd ons best om de balans van wat wel en niet provocerend is zo goed mogelijk te bewaren, alleen mensen verpakken hun "provocerende" uitspraken zo subtiel mogelijk omdat dit nu eenmaal moeilijker te herkennen is, daarom moeten we juist op kleine "dingetjes" letten.

Veel van die opmerkingen zijn qua woordkeuze op zich niet zo schokkend, maar vaak kun je wel zien wat de gedachtegang achter bepaalde bijdrages zijn. En weet je van ten voren dat andere iets als aanstootgevend zullen opvatten, mijn ervaring is dat mensen als het om voetbal gaat een veel korter lontje hebben dan dat ze in het dagelijkse leven hebben. Niet omdat ik moderator ben, maar ik denk zo ie zo dat het onmogelijk is om hierin een perfecte balans te vinden, er zullen altijd mensen zijn die vinden dat men te streng is of juist niet streng genoeg is.

28 augustus 2016 om 20:49

Oke het zal inderdaad lastig zijn om de juiste balans daarin te vinden. De een kan het perfect verwoorden en een ander komt als lompe olifant over. Als je dan een lijn trekt waarin iets wel kan en iets niet. Dan is dat een hele klus om daar aan vast te houden. Voetbal is veelal emotie vooral als het om de club gaat waar jij voor staat.

Terugkomend over de poll. Het voegt niets toe aan het artikel het gaat zelfs niet eens over het artikel. Het gaat over Feyenoord dat boven Ajax gaat eindigen en dat geplaats in Ajax gerelateerd stuk. Als je deze poll op de website van Ajax zou vinden. Zou je zeggen dat ze gehackt zijn. Niet dat hier alleen Ajacieden komen maar. Je kunt het toch op zn minst een opmerkelijke beslissing noemen om deze poll bij dit artikel te plaatsen.

28 augustus 2016 om 20:55

Dus jij bent moderator? Kan jij me dan misschien vertellen waarom je hier nooit een 'grapje' mag maken over Ajax?

28 augustus 2016 om 19:11

Wat is er mis met de poll? Logische vraag toch feyenoord en ajax allebei 3 punten gehaald vandaag

28 augustus 2016 om 19:17

Nee hoor klopt niet wat je zegt...

28 augustus 2016 om 19:19

@ Jonkoman,

Wat er mis is met de poll? Wat heeft de huidige poll met dit artikel te maken? Het gaat over de penalty die André Onana heeft gestopt en wat voor nut heeft het dan om zo'n poll te maken?

Als je nu bijvoorbeeld hier in de reacties plaatst dat Bel Hassani een prima speler is voor AZ, dan wordt je reactie verwijderd met als reden 'offtopic' of iets in die richting. Waarom plaatst Voetbalzone dan een Offtopic poll? Want anders kan je in elke artikel lukraak reageren, zonder dat het wat met het artikel te maken heeft.

29 augustus 2016 om 16:32

Ja hij scoort zn doelpunten en ik ben een van de mensen die kritisch op hem is, maar buiten goals brengt hij niet veel qua spel en als nummer tien is hij niet technisch genoeg en aangezien het middenveld van Ajax al houterig is, is iemand als Ziyech een welkome versterking en zeg nou zelf: een technische nummer tien, die zelf wat kan creëren, andere spelers voor de goal kan neerzetten en laten scoren, die zelf ook veel goals maakt en ook een leiderstype is of Klaassen die conditioneel minder is en technisch niet sterk is? Ik ga dan voor Ziyech.

29 augustus 2016 om 16:33

Mijn telefoon verstuurt het automatisch. Kan verwijderd worden.

wat heeft die poll te maken met Onana die een penalty stopt??

28 augustus 2016 om 19:36

Hij lijkt mij te klein en onrustig voor een topkeeper

28 augustus 2016 om 19:51

Het zou met eerlijkwaar niet verbazen als Onana groter is als 1.85 ( en dus groter als Cillessen ) die toch ook goed terecht is gekomen. Hij heeft atletisch vermogen, een goede trap ( kwam er vandaag niet helemaal uit ) en zijn sterkste punt zijn zijn reflexen die je echt punten kunnen pakken, hij moet gewoon veel minuten maken en beter leren communiceren met de rest van het team en dan vooral de verdediging. De beste jongen is nog geen half jaartje 20 en heeft al 41 profwedstrijden in de benen, ik zie hem in het seizoen 2018-2019 best eerste keeper van Ajax zijn, zou me oprecht niet verbazen.

Als beloning mag Onana de rest van het seizoen misschien wel op de bank plaatsnemen
Krul zal zijn plek overnemen nu.
Bekerwedstrijden keepen zal nog wel kunnen.

28 augustus 2016 om 19:35

Ja dat verwacht ik ook, die gestopte pingel was enorm belangrijk! Dat zou je misschien niet denken, maar als Ajax achter was komen te staan, kregen ze weer een dreun en had ik hun nog wel zien verliezen.
Nu werkte die gestopte strafschop in het voordeel van Ajax. Ajax kreeg een boost en GAE kreeg een dreun.
Onana wordt bedankt en kan gaan banken.
Erg jammer, leuke keeper!

28 augustus 2016 om 19:40

Hij zal met Alblas in Jong gaan bepalen wie keept, Boer zal wel tweede keeper blijven verwacht ik.

28 augustus 2016 om 19:58

Tuurlijk, die zit er ook nog!
Waarom gaat hij nou niet naar een club waar hij kan spelen!?!

Een cadeautje was het zeker. Wat een belachelijke penalty weer. Van Boekel floot sowieso weer een dramatische wedstrijd.

Hij is zeker niet klein. Vind hem juist een hele goede uitstraling hebben. Lijkt me een fantastische lijnkeeper, met voorzetten is het afwachten maar krul gaat er niet zomaar in komen. Zag aan zijn reactie dat hij erg gemotiveerd is om eerste keeper te blijven

28 augustus 2016 om 20:04

Ik vind hem anders aan de te kleine kant. Als De Kogel wat hoger had ingeschoten was Onana kansloos.

28 augustus 2016 om 20:19

Sterker nog: Als hij hem in de andere hoek had geschoten was hij ook kansloos geweest..... . Pfff

29 augustus 2016 om 08:07

Ben niet echt weg van hem en betwijfel of hij goed genoeg is. Maar een ding is zeker, Cillissen heeft 0 pingels gepakt en hij nu al 1 waarmee hij zeker punten heeft verdiend.

Cilissen had toch dezelfde keeperstrainer? Deze keeper doet in 1 wedstrijd , wat Cillissen nog nooit is gelukt.

"dat had de keeper te danken aan keeperstrainer Carlo L’ami"
En nu opeens de credits geven aan de keeperstrainer....wat een grote onzin weer.
Zelfde keeperstrainer die Cillessen niet 1 penalty kon laten keren of heeft L'ami soms al die jaren de verkeerde hoek ingefluisterd bij Cillessen?

Redding is 100% Onana's werk.

Heeft hij Cilessen nooit getipt, of was die gast te koppig om te luisteren?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren