Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana bagatelliseert heldenrol en moet hard lachen bij vraag over Ajax

Laatste update:

André Onana vertolkte woensdag een heldenrol bij Internazionale. De Kameroener verrichte meerdere katachtige reddingen in de achtste finale van de Champions League tegen FC Porto en had daarmee een groot aandeel in de 1-0 zege. De voormalig Ajacied stelt zich na afloop tegenover de camera van RTL 7 bescheiden op en geeft daarnaast aan dat hij de wedstrijd van Ajax, donderdag in de Europa League tegen Union Berlin, gaat bekijken. "Natuurlijk! Ik hoop dat ze winnen."

In gesprek met verslaggever Simon Zijlemans geeft Onana aan dat hij meer waarde hecht aan de winnende treffer van Romelu Lukaku dan aan de spectaculaire vijf seconden waarin hij drie reddingen verrichte. "Ik kan die reddingen wel maken, maar daar win je geen wedstrijd mee. Ik zou anders niet zo lachen zoals ik nu doe. Het was belangrijk voor ons om deze wedstrijd te winnen", vertelt Onana. "We speelden tegen een heel goed team en het was een zware wedstrijd. Het ging zoals we verwachtten. Porto is een lastig team. We weten dat ze goed zijn in de counter en dat ze een aantal goede spelers hebben."

"Ik ben heel blij met de goal, de overwinning", gaat Onana verder. "Ik ben ook heel blij voor Romelu. Hij is door een zware tijd gegaan en nu is hij terug. The big guy is back." Lukaku kampte lang met een dijbeenblessure en de naweeën daarvan. Zaterdag scoorde hij tegen Udinese (3-1 winst) en woensdag was hij als invaller van cruciaal belang. Inter besliste het duel met Porto in de slotfase. Nadat Otávio zijn tweede gele kaart kreeg voor een overtreding op Hakan Çalhanoglu, kopte Lukaku vijf minuten voor tijd op de paal. Uit de rebound wist de Belg vervolgens wel raak te schieten. "De goal was goud waard voor ons en ik ben heel blij voor hem."

Onana liet zich tijdens de wedstrijd ook op een andere manier gelden. Slordig balverlies van Edin Dzeko leidde een grote kans in voor Porto, waarna Onana de Bosniër duidelijk liet weten niet blij te zijn met het balverlies. "Het hoort bij het spel", reageert Onana. "Er was een misverstand met wat spelers, maar ik deed dit alleen maar om het team beter te maken. Ik moet zorgen dat alles oké is, want ik ben de speler die tegendoelpunten krijgt." Tot slot krijgt Onana de vraag of hij Ajax donderdag gaat bekijken tegen Union Berlin. "Natuurlijk! Ik hoop dat ze winnen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk! Echte clubman die André.

Wat een heerlijke clown die onana. Was zakelijk meedogenloos, zoals de club dat ook kan zijn. Iedere club, vinden we handig en slim. Was Onana ook, al vond ik het als liefhebber een naaistreek. Zeker zijn zogenaamde come-back. Schijt aan de club die voor hem klaar stond.

Ik ben ook blij voor Onana dat hij weer goed speelt. Extra blij met de winst van Inter op Porto ivm coefficienten feest. Dus bedankt Onana voor die prachtige reddingen vanavond

23 februari 2023 om 00:37

Wat hebben die coefficienten voor nut als teams zoals PSV, Feyenoord en AZ alleen maar dienen als opvulling in de CL. Ze kunnen beter Engeland nog een plek geven. Ik kijk liever naar Arsenal - Barcelona dan naar Ajax - Barcelona.

23 februari 2023 om 00:41

Ik kijk liever naar Club Brugge tegen Sparta Praag dan Chelsea tegen PSG. Dus persoonlijke voorkeuren hierin meenemen heeft geen nut.

23 februari 2023 om 00:44

Dan moet je na de winterstop beginnen te kijken, maar ik denk dat ajax in de EL en CL ajax de afgelopen 5 jaar genoeg heeft laten zien waarom andere clubs ook kunnen hopen?

23 februari 2023 om 00:52

Psvchelseaboy,

Maar dan kan je net zo goed de Super League oprichten met een gesloten systeem. En als ik dit zo lees ben jij geen liefhebber van de Nederlandse competitie en Nederlandse clubs.

CL is de plek waar je:
- veel geld kan verdienen. 30 miljoen minimaal zonder een wedstrijd te spelen
- de spelers op het hoogste niveau worden getest= kunnen zich sneller ontwikkelen
- de clubs en spelers spelen zichzelf in de kijker.
- met het verdiende geld in de CL kun je weer investeren in de jeugdopleiding, complex en om betere spelers te halen
- betere spelers betekent een sterk Eredivisie
- spelers die zich in de CL laten zien, kunnen voor veel geld verkocht. Zie voorbeeld Antony of Martinez, Haller.
- (grote) sponsoren willen dan graag samenwerken
- etc.

En ik kijk graag naar beide wedstrijden die jij aanhaalt. Het kan gewoon samen. Voor veel mensen zou bijv. Arsenal vs Feyenoord en Feyenoord vs Arsenal ook prachtig zijn.

23 februari 2023 om 01:51

Enorme drogredenatie ook. Geef lekker de grote landen nog meer tickets en nog meer geld. Laat ze lekker met de nr 8 Champions League spelen. Daarvan worden de gaten kleiner...

Ik ben het verder ook met Mangalista eens. Potje Brugge-Sparta heeft wel wat

23 februari 2023 om 01:58

@PSVchelseaboy
Misschien is het beter als we teruggaan naar een competitie voor landskampioenen. Want wat er nu uit Engeland allemaal meedoet... Liverpool, Chelsea en Spurs kijken is bijna een straf.

23 februari 2023 om 08:48

Jepp een finalist in 2019 en de kampioenen van 2019 en 2021 spelen even iets minder. Oei! Sparta Praag - Brugge is echt een vreselijke pot zeg. En inderdaad laatste jaren verlies ik het charme van het Nederlandse voetbal en kijk ik ook steeds minder. Zo nu en dan een potje van PSV.

23 februari 2023 om 09:04

Dat bedoel ik. Smaken verschillen. Ik vind Chelsea - PSG of City - Real Madrid (random voorbeelden) echt vreselijk. Ik kan er niet naar kijken. Daar waar ik gisteren en eergisteren dus ook geen voetbal heb gezien. Vanavond zijn wel een paar partijen die mij leuk lijken en waarnaar ik had gekeken als ik thuis was geweest. Jij mist het charme van het Nederlands voetbal en ik ben er trots op hoe het hier gaat. Niet als een stel idioten met geld smijten, maar veelal clubs met beleid. Met supporters die kijken om het voetbal. Niet om het gezien woeden. Niet om maar iets te supporteren omdat een club succesvol is. Een Chelsea of PSG (daarom gebruikte ik deze partij ook als voorbeeld) maken het voetbal helemaal kapot. Geen beleid. Gewoon smijten. Fans? Nee. Successupporters. En dat speelt bij mij mee wanneer zij spelen. Ik kan niet naar deze gedrochten van clubs kijken. De Eredivisie, Bundesliga, Conference League. Dat is allemaal zoveel puurder. Dat vind ik zoveel malen mooier. Daar kan ik echt uit naar kijken. Niet naar de Champions League.

23 februari 2023 om 09:20

Je vindt het Nederlandse voetbal zijn charme verliezen, maar geldstrooiende giganten non-stop tegen elkaar zien spelen heeft nog wel charme?

Voetbal is niet alleen voor de reuzen. Nog minder plekken voor relatief kleine landen zorgt er alleen maar voor dat scenario's als dat van Ajax een paar jaar terug definitief nooit meer gebeuren. Is dat dan charme?

23 februari 2023 om 09:21

De term succes supporters is altijd een hele onterechte term. Wat is er mis dat nu een generatie jonge mensen fan worden van City? Uiteindelijk zijn Ajax, PSV en Feyenoord supporters dus ook succes supporters. Uiteindelijk zijn er heel weinig mensen succes supporters of je moet fan zijn van het plaatselijke Bal Op Het Dak.

23 februari 2023 om 09:24

Dat valt ook allemaal wel mee, kijk naar Napoli dit jaar. Charme is allang verdwenen uit het voetbal dus dan kijk ik liever naar Arsenal - Real Madrid dan FCSB - Dynamo Kiev.

23 februari 2023 om 09:56

Net even op de kaart gekeken, maar Napoli blijkt ook gewoon uit Italië te komen. Uit een traditionele topcompetitie dus.

Waar kunnen clubs uit mindere voetballanden als Nederland, Portugal of België nog voor spelen als de grote internationale competities alleen nog voor de traditionele eliten zijn? Vrij arrogante houding.

23 februari 2023 om 10:05

@PSVchelseaboy ik wordt een beetje topclub moe. Toen het nog de Europacup 1 was werd gezegd dat CL goed zou zijn omdat er daardoor vaker grote namen tegenover elkaar zouden staan. Dat is ook uitgekomen…maar ik ben daar inmiddels wel op uitgekeken. In de afgelopen 20 jaar heb ik te vaak de onderlinge wedstrijdjes van Barca, Real, Bayern, PSG, ManU, City, Chelsea en Liverpool gezien.De top wedstrijden worden steeds minder interessant omdat het telkens dezelfde clubs zijn.

23 februari 2023 om 10:53

Ik zie ook elk jaar Ajax - PSV 3 of 4 keer per jaar.

23 februari 2023 om 11:42

Je hebt de landelijke topploegen maximaal vier keer per jaar tegen elkaar spelen, en je hebt de Champions League die jij het liefste gevuld ziet worden met alleen maar topploegen, die dan om de week tegen elkaar spelen, waardoor je dus pak 'm beet tien wedstrijden tussen voetbalreuzen doordeweeks hebt, en dan in het weekend de minder belangrijke nationale competitietoppers.

Ook wordt Ajax-PSV, of welke andere derby in kleinere competities dan ook, compleet onbelangrijk omdat ze zich toch amper meer kunnen plaatsen voor de Champions League. Idem voor topwedstrijden in grote competities, omdat zij dan zo veel zetels hebben plaatsen ze zich makkelijk voor Europese hoofdtoernooien en maken de topwedstrijden veel minder uit.

23 februari 2023 om 14:16

Ik zie liever minder ploegen uit de PL. De meeste ploegen in de PL voegen namelijk niets toe. Op dit moment 3 ploegen. De rest heeft geld, maar speelt geen leuk voetbal.

Sluit niet uit dat ie zelfs hier over liegt. Zit in de aard van het beestje. Gelukkig is Rulli lekker gestart waardoor we Onana al een tijdje niet meer hebben gemist.

23 februari 2023 om 01:03

@HakimZiyach22 ga je huilie huilie doen? Ajax heeft ook veel aan Andre te danken maar dat is wel vanzelfsprekend natuurlijk. Hij heeft meermaals verlengd terwijl grote ploegen aan hem trokken en in het topjaar in de CL: was hij ook belangrijk. De manier van vertrek was niet fraai maar dat kwam van twee kanten en bovendien piepen de fans alleen als een speler zo kil doet. Als Ajax een Boilesen, of noem maar wie dan ook wilt lozen ... Roep jij ook schouderophalend 'tsja, niet goed genoeg!' of ben jij dan ook zooooo begaand met deze speler? Loyaliteit komt van twee kanten, de rol van Ajax was ook niet heilig hoor in het dossier Onana. Bij Justin Kluivert idem: zonder zijn medeweten aanbieden bij andere clubs etc. de clubs kunnen er ook wat van. Besef dat toch eens ipv enkel de simpele ziel en onderbuik te botvieren op afwijkende spelers.

23 februari 2023 om 01:27

Jij hoeft mij niet uit te leggen wat Onana heeft betekend voor Ajax, dat weet ik zelf ook wel. Dat verlengen komt natuurlijk totaal niet van 1 kant, hij werd gewoon grootverdiener en onder andere Barcelona wilde hem voor de bank halen, dus die interesse viel ook wel mee.

Ik heb Ajax vaak genoeg aangepakt hoe ze met Salah-Eddine, Hansen en Mazraoui zijn omgegaan en met Kluivert heb ik totaal geen probleem, ik had hem best terug willen zien in plaats van Bergwijn deze zomer.

Ik ben Onana spuugzat sinds zijn optreden tegen Sparta, hij leek het totaal niet serieus te nemen toen. En hij bleef niet voor niets thuis voor de bekerfinale, zelfs de coulante Ten Hag had genoeg gezien van hem. En dat blijft hangen.

23 februari 2023 om 06:33

@Savano helemaal eens met jou!. Ik ben zelf ook fanatiek Ajax-supporter. Maar het dossier Onana dit heeft Ajax als werkgever ook niet bepaald lekker gedaan. En aan een kant kan Onana en zijn gedrag destijds ( werknemer die zich genaaid voelde door werkgever) ook heel goed begrijpen. Als Ajax-supporter baal ik er nog steeds van maar die twee dingen moet je los van elkaar kunnen zien.

23 februari 2023 om 08:22

Zo kinderachtig dat een volwassen iemand op deze manier in discussie gaat. Ondanks dat ik het zeker grotendeels met je eens bent zijn uitdrukkingen als "huilie, huilie doen" een beetje jammer.
En daarnaast hoef je als iemand een anderemening heeft ook niet meteen op de man te spelen. Dus zoals gezegd, je hebt een goed verhaal, maar breng het dan ook iets beter...haha

23 februari 2023 om 09:21

Zelf ben ik direct gestopt met lezen bij dat "huilie huilie doen". Beetje treurig als je zo een discussie moet beginnen.

23 februari 2023 om 13:31

Met huilie huilie geef ik slechts aan hoe kinderachtig zijn betoog is. Als je zijn 2e reactie leest, kan ie die zelf opeens wel nuanceren. 'ik weet heus wel wat Onana heeft betekent' nou neem dat dan ook mee in overweging en uitlatingen. Ik speel zeker op de man gezien hij dit ook ongenuanceerd bij Andre doet. Het lijkt wel VI ipv VZ waar men wel mag uitdelen maar een sneer terug niet kan hebben. Het is een forum geen heropvoed site, toch?

Laat ons eerlijk zijn, Ajax is een kerkhof voor keepers dus goed gedaan jongen je zit op je plek

23 februari 2023 om 09:24

Hoezo is Ajax een kerkhof voor keepers? Onana heeft zichzelf er op de kaart gezet, Pasveer heeftr vorig jaar nog uitgeblonken- als bijna veertiger, Cillessen heeft een transfer naar Barcelona verdiend, Stekelenburg naar Roma. Alleen Vermeer heeft als eerste keeper geen mooie stap naar het buitenland gemaakt.

Wat een wereld keeper is deze baas zeg! Echt op zijn plek daar met een paar kanjers voor hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren