Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Olympique Lyon strikt wereldkampioen als verrassende nieuwe trainer

Laatste update:

Alles wijst erop dat Fabio Grosso de nieuwe hoofdtrainer wordt van Olympique Lyon, zo meldt L'Équipe. De Italiaan heeft in de nacht van woensdag op donderdag een akkoord bereikt met de club en moet dit weekend definitief worden aangesteld. Zondag zal hij aandachtig toeschouwer zijn bij het competitieduel met Le Havre.

Zelden was er de laatste jaren zo'n diepe crisis als nu bij Lyon. La Reine wist in de eerste vier competitieduels slechts één punt bij elkaar te sprokkelen en staat op doelsaldo onderaan. In de voorbereiding wist de ploeg, op het duel met De Treffers (2-1 winst) na, zelfs geen enkel doelpunt te produceren. Het heeft ertoe geleid dat Laurent Blanc de laan uit is gestuurd.

De Fransman nam vorig najaar het stokje over van de ontslagen Peter Bosz, maar wist het seizoen niet hoger te eindigen dan de zevende eindnotering. Gevolg: Lyon komt voor het tweede achtereenvolgende jaar niet uit in Europa. Als gevolg van de financiële problemen zag de club deze zomer ook nog een groot aantal spelers vertrekken, waardoor de selectie flink is uitgedund.

Aan Grosso de taak om de gevallen topclub weer tot leven te wekken. De voormalig vleugelverdediger, die in 2006 wereldkampioen werd met Italië, stond tussen 2007 en 2009 al als speler onder contract bij Lyon. Na zijn actieve loopbaan werkte hij als trainer bij onder meer Hellas Verona, Brescia en Frosinone. Laatstgenoemde club bracht hij vorig seizoen terug naar de Serie A.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft er 2 jaar gespeeld, dat zal de reden zijn dat hij nu voor de groep komt te staan want op basis van zijn carriere als trainer geloof ik niet dat hij het al "verdiend" heeft om bij een grote club als OL te kunnen werken.

Ik ben sowieso weinig onder de indruk geraakt van de namen die circuleerde rondom Lyonnais. Lampard en Grosso zijn wat mij betreft nog niet de trainers die een club als Lyon uit het slop te trekken en van de naam Graham Potter moest ik helemaal gniffelen, aangezien het bestuur van die club al eerder een "visionair" (bosz) in dienst heeft gehad en dat ook niet zo vreselijk goed afliep.. Zijn er geen Franse trainers die een job als deze aan zouden kunnen?

15 september 2023 om 09:38



Welke Franse trainer meer capabel dan Laurent Blanc zou er moeten zijn om Lyon uit de crisis te halen? Wellicht Bruno van Stade Rennes, maar betwijfel of hij naar Lyon wilt overstappen omdat zijn huidige team wel wat beter draait.

Geen idee of ze aan Zidane hebben gedacht.

15 september 2023 om 10:22

@YouriCFC Ik zou Wenger er wel willen zien. Echter is de beste man al jaren geen coach meer, zou wel een redelijke combinatie kunnen zijn. Echter zijn er niet 1,2.3 buiten hem die me haalbaar lijken

15 september 2023 om 11:04

@rgb7, Wenger is al sinds 2018 gestopt en dat had ook wel een beetje een reden. Ik denk niet dat hij nog weer ergens zal gaan werken.

15 september 2023 om 10:57

Potter heeft gewoon een uitstekende trainerscarrièrre achter de rug zonder dat debacle bij Chelsea.

15 september 2023 om 11:04

@lierse1997, waar zeg ik dat hij een uilskuiken is wat een trainercarriere van lik m'n r**t er op nahoudt dan? Potter is echter wel een trainer die een vrij flinke tijd nodig heeft voor hij zijn visie overgebracht heeft op een selectie. Die tijd krijgt hij niet overal en als je dan al eerder een coach hebt gehad die heel halsstarrig maar op 1 bepaalde wijze te werk kan gaan weet ik niet of hij de juiste keuze is (gezien ook het feit dat daar nu niet werkzaam zal zijn denk ik dat het bestuur van OL dat ook zo ziet.)

15 september 2023 om 12:03

Dan had ik dat stukje over ‘gniffelen’ fout geïnterpreteerd.

Zou trouwens wel een mooie combo geweest kunnen zijn denk ik. En iemand als Blanc kreeg toch ook genoeg tijd uiteindelijk bij Lyon.

Zet er gewoon neer dat Grosso de nieuwe trainer wordt van OL. Het is het verdienmodel iknow, maar het wordt met de dag erger. Voor mij een reden om een stuk minder op deze app te zitten en minder artikelen aan te klikken omdat het echt mega irritant is. Zal wel verwijderd worden joehoeee

15 september 2023 om 09:35

Eens. Als er een artikel is waarbij er de kans is dat het over Verweij of Driessen gaat klik ik 'm voor de zekerheid helemaal niet meer aan.

15 september 2023 om 09:54

Laten we dit allemaal liken zodat vz begrijpt dat deze titels belachelijk zijn

15 september 2023 om 10:30

Mee eens, het is nu bij elke titel bijna het geval. Kinderachtig en egoïstisch.

Was hij niet degene die als jeugdtrainer met 5 aanvallers of zo wilde spelen of een andere bizarre kamikaze tactiek wilde toepassen? Ben benieuwd hoe dit uitpakt haha.

15 september 2023 om 09:32

Dat was Thiago Motta geloof ik.

15 september 2023 om 09:48

Ja dat was Motta

15 september 2023 om 10:38

Thiago motta speelde bij psg met 7 middenvelders in een 2-7-2 in de jeugd. Nou moet je dit natuurlijk niet opvatten als een linie met zeven middenvelders, maar zo kwam het wel ter uiting op het veld

15 september 2023 om 12:02

In een 2-7-2 zonder keeper dan ofzo? Of mag de jeugd met 12 spelers spelen

Moet bij hem altijd aan zijn doelpunt tegen Duitslang namens Italie denken. Wat een moment was dat

15 september 2023 om 10:14

Zijn penalty is ook de beslissende in finale van 2006. Echt een gewaardeerde kracht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren