Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Of hij echt basisspeler bij Ajax wordt, daar heb ik nu mijn twijfels over'

Laatste update:

Ole Tobiasen leeft mee met Anton Gaaei. De Deense oud-verdediger, tussen 1997 en 2002 actief voor Ajax, is van mening dat zijn jonge landgenoot (21) niet direct voor de leeuwen had moeten worden gegooid door de inmiddels ontslagen Maurice Steijn.

"Het is een beetje sneu voor die jongen, hoe hij is begonnen bij Ajax. Hij had gewoon langzaam gebracht moeten worden", oordeelt Tobiasen in een uitgebreid interview met Ajax Showtime. "Alleen hij wordt gelijk voor de leeuwen gegooid in een team dat helemaal niet draait."

Tobiasen denkt dat de nog onervaren Gaaei nog de nodige stappen moet zetten op weg naar de top. "Hij heeft er nu geen tijd voor gehad om langzaam aan Ajax te wennen. Aan het niveau, de manier van spelen en de manier van verdedigen."

"Het is gewoon jammer dat hij niet de tijd heeft gehad om dat langzaam te kunnen leren, of om het in een goed team te kunnen leren. Nu komt hij in dit elftal, wat een van de slechtste ooit is die ik in de Ajax-geschiedenis heb gezien."

Tobiasen, die in Nederland diverse clubs trainde, wil Gaaei nog niet afschrijven. "Ik zie wel kwaliteiten bij hem, maar hij had nog één of twee jaar nodig om in Jong Ajax langzaam op niveau te komen."

Gaaei beschikt volgens de oud-verdediger over voldoende loopvermogen en een goede voorzet. "Alleen vind ik hem in het verdedigende wel matig, in het positie kiezen of in de één-tegen-één."

"Hij zal zeker een mooie carrière tegemoet gaan, maar of hij echt basisspeler bij Ajax gaat worden, daar heb ik nu mijn twijfels over. Hij moet nog veel leren. Ik had gehoopt dat hij verder was dan wat hij nu laat zien", aldus de kritische Tobiasen.

Zie jij Anton Gaaei een vaste plaats veroveren bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eindelijk eens een keer een goede onderbouwde analyse van een speler. Niet super positief of negatief maar gewoon een realistische kijk op een speler.

21 januari 2024 om 10:49

Precies een man die het rustig en netjes verwoord en zoals je zegt goed onderbouwd. Misschien had gaaie ook wel nog 1 seizoen bij jong moeten spelen maar helaas gaat het niet altijf zo

21 januari 2024 om 11:48

Ik ben het er alleen niet mee eens. Zijn leeftijd bepaald niet dat hij de bal aanspeelt aan de spits van de tegenstander. Dat was bijvoorbeeld een grote fout. Goed genoeg is oud genoeg, tenzij het even niet goed gaat blijkbaar.

Hij kan echt wel wat en wie weet komt hij er alsnog wel hoor. Geen reden om de jongen op te geven of af te schrijven. Maar het is niet dat hij slachtoffer was van een slecht draaiend team....hij was er onderdeel van.

21 januari 2024 om 13:12

Er valt weinig te onderbouwen aan het feit dat gaai niet kan verdedigen dat hebben we nu wel vaak genoeg gezien. Of denken mensen dat als hij een half jaartje de tijd krijgt hij ineens wel kan verdedigen lijkt me heel sterk. Deze jongen heeft gewoon het niveau niet iig niet voor de rechtsbackpositie. Ik blijf het zeggen: zet hem eens op rechtsbuiten voor de gein

21 januari 2024 om 18:38

Sorry hoor, maar hij is "al" 21 en moest dan dus tot zijn 23e in Jong Ajax spelen om vervolgens Rensch uit de basis te spelen? Terwijl bijvoorbeeld zo'n Gooijer nu al verder is dan Gaaiei. Dan had hij maar bij een Heerenveen oid terecht moeten komen. Vind het idd lullig voor die jongen dat hij in zo'n Ajax terecht komt, maar het was dan ook vanuit alle hoeken een klein wonder dat Ajax hem wilde hebben. Gegokt en vooralsnog verloren lijkt me, terwijl het verder een prima gozer is.

Als Gaaei nog 1/2 jaar nodig had gehad in Jong Ajax om op een Ajax-niveau te kunnen komen had Ajax hem helemaal niet moet halen, Jong Ajax wordt gebruikt om eigen talent op te leiden, niet miljoenenaankopen. Natuurlijk spelen er selectiespelers in Jong Ajax mee, op het moment dat ze terug komen van een blessure of als ze echt weinig zicht op speeltijd hebben bij het eerste team en dus in de schijnwerpers gezet moeten worden voor mogelijk geinteresseerde clubs.
Gaaei speelde al op het hoogste niveau in Denemarken, dan is het niet vreemd dat hij voor de leeuwen wordt gegooid, bij andere clubs in de Eredivisie wordt dit ook gedaan met spelers van een vergelijkbaar niveau, en die overleven vaak ook prima.
Het was gewoon domme pech dat hij bij zijn debuut zo'n off-day had, en hij werd tegen zichzelf in bescherming genomen. De mentale tegenslag is dan ook goed begrijpelijk en vele Ajacieden schreven hem al meteen af, maar hij heeft zich er grotendeels overheen gezet volgens mij en speelt redelijk, niet goed nog, maar stabieler dan in het begin en minder een liability dan eerst. Nog steeds niet het niveau wat Ajax achterna moet gaan, dit is meer een speler voor AZ of Twente,



Denk dat Gaaei een Kristensen-geval geval gaat worden. Lijkt me een ideale wingback voor een 5-3-2 waarbij je focus minder op verdedigen ligt, maar niet voor Ajax waar 4-3-3 heilig is. En volgens mij doet Kristensen het aardig bij Roma.
Ach ja, deze twee seizoenen als Ajacied gauw vergeten en richten op de toekomst met een vrijwel volledig nieuwe staf.

21 januari 2024 om 11:42

Toch bizar dat je dus blijkbaar niet leert van de fouten uit het verleden. Hetzelfde heb je namelijk aan de andere kant met Sosa…

Blijft ook abnormaal hoeveel schade (Mislintat en) Steijn heeft aangericht in zo’n korte tijd. Volgens mij niemand van de spelers die achter hem stond, dan moet je het wel heel slecht doen. Ook juist als je zoveel nieuwe spelers hebt, daar moet je het toch mee doen

21 januari 2024 om 11:54

Nico was ook meer voorin te vinden als achterin maar hij had de steun van anderen die die ruimte indoken. Omdat dat ook allemaal erin gedreund werd door ten hag. Ruimtes overnemen. Taylor doet dat niet bij Sosa of wie er ook staat. Die laat iedereen in de steek. Dan moeten de backs elke keer terugvliegen en tegen meerdere spelers opboksen. En wie krijgt er dan de schuld? En ook bergwijn is niet van het teruglopen. Je kan prima zo’n back hebben maar dan moet je ook je afspraken nakomen als medespelers.

21 januari 2024 om 12:30

@soccerfan, grotendeels eens. Maar als back moet je imo wel verdedigende urgentie hebben. Ik zag Sosa adgelopen weekend na balverlies en snelle tegenaanval gewoon terug slenteren. Dat deed Tagliafico nooit, die ging altijd als een opgevoerde stier terug sprinten.Dat terug wandelen, het totale gebrek aan intensiteit en wil om te vechten vind ik van aanvallers al onacceptabel, maar voor een back reden om direct gewisseld te worden en 2 dagen met Jong mee trainen. Echt totaal onacceptabel. Bij herhaling maand uit de selectie en boete. Deze houding kan en mag niet geaccepteerd worden imo. Zelfde geldt overigens voor Taylor, omschakelen, wil om te vechten, intensiteit begint het mee. Diegenen die daar niet aan mee willen doen, eruit ermee.

21 januari 2024 om 12:32

Die intensiteit heeft Gaaei dan wel weer. Gelukkig. Kijk dan ook liever naar Gaaei dan naar die luie Sosa.

21 januari 2024 om 18:46

Sosa is ook helemaal geen linker verdediger, maar een zogeheten flankspeler. Daar moet altijd iemand onder komen. Tagliafico was veel voorin te vinden idd, maar wel als het kon en in de basis is Tagliafico gewoon een verdediger met een goede drive naar voren. Sosa is en geweldige wingback met een fantastische voorzet die specifiek daarvoor moet gebruiken. In het Ajax van ten Hag met Haller in de spits en Blind/Frenkie in die linkerzone zag ik Sosa nog best excelleren. Al ben ik blij dat we Tagliafico hebben gehad!

21 januari 2024 om 12:57

Een opvallend verschil met Rasmus was wel dat Rasmus zijn duels niet schuwde. Anton gaat zijn duels vaak niet of te laat aan.

Die Gaaie kan er helemaal geen klote van! Zelden zo’n slecht back gezien. Die moeten ze heel snel lozen!

21 januari 2024 om 18:47

Vind het daarnaast ook eigenlijk helemaal geen voetballer qua motoriek. Zo'n postuur icm techniek kom je ook in de 3e divisie tegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren