Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Of het me snel genoeg gaat? Nou, het liefst speel ik in Ajax 1 natuurlijk'

Laatste update:

Bij het duel tussen Jong Ajax en Roda JC Kerkrade was Richairo Zivkovic de jongste speler bij de Amsterdammers, maar tevens de speler uit zijn team met de meeste Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam. De achttienjarige Zivkovic speelde bij FC Groningen al 33 wedstrijden op het hoogste niveau, maar komt bij zijn nieuwe club Ajax nog niet in aanmerking voor het eerste elftal.

/

De landskampioen wil Zivkovic laten rijpen bij Jong Ajax en daarom speelt de spits dit seizoen zijn wedstrijden niet in de Eredivisie, maar in de Jupiler League. "Of het me snel genoeg gaat? Nou, het liefst speel ik in Ajax 1 natuurlijk", zei Zivkovic na de nederlaag van Jong Ajax bij Roda tegen FOX Sports. "Maar van een pestgevoel is geen sprake. Ik moet nu bij Jong Ajax laten zien dat ik een kans moet krijgen in Ajax 1. Je hoort me niet klagen."

"Ik ben nog steeds dolgelukkig bij Ajax, natuurlijk", benadrukt Zivkovic, die onlangs zijn contract in de Amsterdam ArenA met twee jaar verlengde en nu tot de zomer van 2019 vastligt bij Ajax. Hij speelde tegen Roda zijn vierde competitiewedstrijd voor Jong Ajax en scoorde alleen nog tegen Fortuna Sittard, een strafschop.

Richairo Zivkovic verdient een kans in Ajax 1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat het eerste jaar zo zou verlopen was hem al uitgelegd toen hij nog in Groningen zat. Overigens heeft hij deze week zijn contract met 2 jaar verlengt, dat zou hij niet doen als hij geen vertrouwen voelde en geen toekomst zag.

De helft van de arena wou hem al voor de leeuwen gooien maar mij lijkt het wel verstandig om hem uit de wind te houden. Maar drie slechte wedstrijden had hem ook kapot kunnen maken. Handenvol spitsen zijn gesneuveld bij Ajax en als er een van buiten wordt gehaald lijkt een jaar aanpassen in de luwte me pure noodzaak. Hulde dat er een staf zit die naar de lange termijn kijkt en impopulaire maatregelen niet uit de weg gaat als dat op den duur beter is voor de club.

Ben overigens zeker dat ziivkovich na de winterstop rustig zijn minuten bij de A-selectie begint te maken.

21 september 2014 om 08:02

Enigszins eens met wat je zegt andere kant van het verhaal is milik en sigi. Zijn die nou echt beter dan zivkovic? Hij heeft al 33 wedstrijden op het hoogste niveau dus waarom mag hij niet afentoe spelen? Sigi moet nog geld opleveren en milik is gehuurd en zou wel een soort van garantie hebben om bij het 1e team te zitten. Ik hoop maar dat hij zich toch door ontwikkeld want op het gebied van spitsen is hij toch onze hoop voor de toekomst van het Nederlands elftal.

21 september 2014 om 08:32

Hartstikke mooi op zijn CV zoveel wedstrijden bij Groningen. Maar Groningen is Ajax niet. Bovendien, dat kereltje is vorige week 18 geworden. Ajax heeft een plan met hem, ze hebben miljoenen betaald voor een kind, investeren elke dag in hem en zien in hem de spits voor de komende jaren. Maar ze weten ook wat zo'n jochie over zich heen krijgt als ze hem opstellen en hij schiet er niet gelijk eentje in en de volgende week weer.

Zoals uit jouw verhaal en dat van half Nederland wel blijkt zijn de verwachtingen torenhoog: hij moet en zal wel beter zijn dan Sigthorsson... Dat zegt al genoeg. De spits van Ajax krijgt geen tijd, die moet er meteen staan, ik hoef de lijst met gesneuvelde spitsen niet op te lepelen voor je. Ze gaan die jongen pas brengen als ze geloven dat hij er absoluut klaar voor is. En dan nog stapsgewijs met kleine invalbeurtjes. En terecht. Anders is ie binnen no time de volgende Danny Hoesen. Of Sigthorsson.

21 september 2014 om 08:43

Ik snap niet dat Ajax hem niet in het eerste wil zetten hij verdiend het gewoon bij het eerste te spelen natuurlijk hij is nog jong maar hij is nu al beter dan Sigthorsson.

21 september 2014 om 10:22

Op basis waarvan zeg je dit? Op basis van een paar wedstrijdjes bij FC Groningen, met minder druk in een ander systeem? Ik denk dat FdB dit net iets beter kan beoordelen, die ze elke dag ziet trainen.

21 september 2014 om 12:43

" Ä°k denk dat FDB het beter kan beoordelen" is een antwoord die je altijd kunt geven aan mensen die iets over een speler wilt vragen, maar wil niet zeggen dat z'n beslissing juist is.. En bovendien.. Hoe beoordeel je dat? Leg maar eens uit.. Hij werd direct naar jong Ajax gestuurd.. Dat vond hij beter op basis van 2 trainingen?? Geef is een andere reden.. Om er te rijpen is geen argument natuurlijk he.. En trouwens, waar kun je beter rijpen dan Ajax 1?

21 september 2014 om 12:58

Het feit dat hij bij Jong Ajax maar 1 doelpunt in 4 wedstrijden heeft zegt voor mij genoeg. Deze jongen was niet eens een vaste basisspeler bij Groningen vorig seizoen en zou nu al de spits zijn die Ajax 1 moet leiden? geef die jongen wat tijd. Sigthorsson is een stuk completer dan Zivkovic, omdat hij ook al een jaar of 5/6 verder is. Zivkovic moet sterker worden en beter leren koppen. Wat zijn snelheid betreft zit het wel goed, maar met alleen snelheid red je het niet in de spits bij Ajax. Om er te rijpen is een zeer goed argument. Op die manier kan hij
toch op een aardig niveau spelen voor een jongen van net 18, hij kan ook nog voor A1 spelen, terwijl hij zonder al te veel druk aan het ajax-spel kan wennen. Deze jongen kan absoluut voetballen, maar komt nu nog te kort om de vaste spits in Ajax 1 te zijn. Zie je het al voor je? Ajax in de CL met een jongentje van net 18 in de basis die de doelpunten moet gaan maken. Daar wordt geen enkele tegenstander bang van.

21 september 2014 om 13:09

Je slaat de spijker op zijn kop. Ik heb Zivkovic wekelijks zien voetballen in de Euroborg en op TV daarbuiten en ondanks dat het een geweldig talent is, kon je toen ook héél duidelijk zien dat hij nog maar 17 was. Hij heeft bijvoorbeeld nog absoluut geen body en de tegenstanders van Ajax geven juist altijd iets extras omdat het Ajax is. Mensen lopen echt op de feiten vooruit als ze nu al denken dat hij beter is dan Sigi. Ja, een Sigi uit vorm is slechter dan een Zivkovic in vorm, maar Sigi is nog wel een stuk minder grillig en wordt minder warm of koud van een fluitconcertje dan Zivkovic.

Al met al vond ik het niet heel erg dat Ajax deze groeibriljant voor maar liefst 2.5m bij ons weg heeft gehaald. Groningen heeft net als Ajax een spits nodig die er staat, en wij hebben niet de tijd, geld en middelen om Zivkovic de geleidelijke weg naar de top te gunnen.

21 september 2014 om 10:29

Je hebt wel gelijk, maar heb ook het idee dat hij bij jong ajax niks leert. Het is een enorm slecht team en hij heeft al hoger gespeeld. Hier wordt hij dus niet mee geholpen denk ik.

Stap naar Ajax is niet goed voor hem geweest. Had gewoon bij Groningen moeten blijven. Dan speelde hij elke week in de eredivisie. Snap Ajax ook niet dat ze hem niet aan een eredivisie club uitlenen. Jong Ajax is echt niet goed voor zijn ontwikkeling.

21 september 2014 om 07:50

Hij traint bij Ajax dagelijks op een niveau dat hij bij een andere Eredivisieclub buiten de top niet mee zou maken, hij krijgt de tijd aan een systeem te wennen dat voor hem nieuw is en voor elke spits lastig blijkt, hij kan als broekie (want dat is hij nog altijd) wennen aan wat het betekent om bij een topclub te spelen, hij leert in de Jupiler league mentaal veel omdat hij opbokst tegen ervaren, fysieke verdedigers.

Dat de stap naar Ajax niet goed voor zijn ontwikkeling is ben ik het zeker niet mee eens. Of hij er beter aan deed bij Groningen te blijven zullen we nooit weten want hij heeft daar niet voor gekozen. Voetballen kan hij, als hij zich ontwikkelt en de juiste mentaliteit heeft wordt hij in de loop van volgend jaar de eerste spits van de grootste club van ons land, dan heb je als 19 jarige toch iets goed gedaan. Lijkt mij.

21 september 2014 om 08:52

Maar ontwikkelen die spelers zich echt bij jong Ajax? De wedstrijden die ik van dat team heb gezien dit jaar waren echt om te janken qua niveau. Je kan je bijna niet voorstellen dat die spelers ooit bij het eerste van ajax gaan aansluiten. Het idee klinkt goed, ervaring opdoen in de jupiler league, maar ik heb het idee dat de spelers niet echt beter worden daar.

21 september 2014 om 10:00

Man, overschat dat zogenaamde Ajax systeem niet zo. Bij Groningen was hij veel beter af geweest. Ontwikkelen doe je door te spelen, en dat doe je sneller tegen PSV, FC Utrecht en Cambuur dan tegen Emmen en FC Oss. Het gewoon belachelijk en getuigt van een geweldige zelfoverschatting van Ajax.

21 september 2014 om 11:46

Dat overschatte systeem heeft die zichzelf overschattende club by far de meest succesvolle club van ons land gemaakt, die met afstand de meeste profvoetballers van alles clubs ter wereld aflevert.

Zou hem graag toch een keer zien invallen als spits. Veel minder dan de huidige spitsen kan hij niet zijn.
Maar verder wel verstandig van Ajax om hem in de luwte klaar te stomen voor het grote werk !

Die verlenging stond natuurlijk al vast bij de transfer, een 17jarige kan je natuurlijk maar erg kort vastleggen dus na zijn 18e zou hij sowieso verlengen. Ik had hoge verwachtingen van deze jongen, maar ik ben niet blij dat hij in jong Ajax verpietert. Je ziet dat hij er gefrustreerd bij loopt, acties mislukken en gefrustreerde overtredingen zijn het gevolg. Dat 'opleiden' van spelers met eerste elftalervaring, net als met Hoessen en vd Hoorn, vind ik tot heden geen succes. Van het eerste elftal naar jong Ajax is volgens mij gewoon een slechte stap voor een jonge speler. Je ziet het ook bij die Andersen, die wordt daar ook niets beter.

Hij heeft bij Groningen een heel seizoen gespeelt en de nodige doelpunten gemaakt. Waarom moet zo een jongen in het tweede beginnen, terwijl Sig en Milik ook nog niet alles goed doen? Hij heeft zich al enigszins bewezen op het hoogste niveau, waarom mag hij zich niet ontwikkelen bij Ajax 1 met wat speelminuten? Wat zou deze jongen nou zo slecht kunnen doen, we hebbem het over een aanvaller en geen verdediger. Misschien dat hij in de omschakeling of in de combinatie minder is, maar op weg naar het doel kan hij het toch niet zo slecht doen. Ik vind deze constructie belachelijk.

Natuurlijk verdiend Zivcovic een kans en die komt er echt wel en misschien wel sneller dan hij denkt. Ik zag hem gisteren spelen tegen Roda maar ook daar loopt de spit er heel geïsoleerd bij omdat er amper aanvoer kwam vanaf de zijkanten. Of je nu bij het 1e zit of bij de beloftes, elke spits heeft het moeilijk bij Ajax.

De reputatie van Zivkovic is bij veel fans een stuk groter dan op grond van zijn prestaties bij Groningen vermoed mag worden. Daar komt nog bij dat er in de spits bij Ajax 1 een speler staat die niet onomstreden is en dat er als vervanging een Pool is gehaald die op grond van zijn statistieken de wenkbrauwen al doet fronsen. Daarmee heb je alle ingrediënten om van een groot talent een enorme mislukking te maken. Het recept is: meteen voor de leeuwen gooien.
Zelfs voor gelouterde profs is een overstap van de ene club naar de andere meestal een proces dat gepaard gaat met problemen. Daarbij is Zivkovic nog erg jong en dus zou hij het ook nog moeten combineren met de overstap van junior naar senior.
In het jaar 2001 kocht Ajax een jongen van nog geen 19 jaar die een grote reputatie had dat tot uiting kwam in het grote aantal clubs dat hem in wilde lijven en de ruim acht miljoen die Ajax betaalde om hem over te nemen. Met zulke torenhoge verwachtingen kon het alleen maar mis gaan. En inderdaad: het bleek alles behalve een doelpuntenmachine en het veelvuldige balverlies leverde hem in zijn eerste jaren regelmatig een stevig fluitconcert op. In het eerste jaar zat hij zelfs regelmatig op de bank. Het duurde uiteindelijk drie jaar voordat zijn ster eindelijk begon te schijnen. Dat was ook meteen het moment voor hem om uit Amsterdam te vertrekken. Zijn naam: Zlatan Ibrahimovic.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren