Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Of De Bruyne de Ballon d’Or kan winnen? Geen twijfel over mogelijk’

Laatste update:

Manchester City was zaterdag met 5-1 te sterk voor Leicester City. Sergio Agüero scoorde vier keer en een andere uitblinker was Kevin De Bruyne, die goed was voor een hattrick aan assists in het Etihad Stadium. Josep Guardiola is vol lof over de 26-jarige aanvallende middenvelder uit België.

De Bruyne staat dit seizoen al op elf treffers en achttien assists over alle competities bezien. Op de vraag of de 58-voudig international ooit de Ballon d’Or kan winnen, antwoordt Guardiola in The Express: “Daar is geen twijfel over mogelijk. Het is niet één wedstrijd, want De Bruyne speelt het hele seizoen al zo, iedere drie dagen”, aldus de manager.

“Als je hem dit seizoen ziet spelen, is het moeilijk om iemand in Europa te vinden die momenteel beter presteert. Maar De Bruyne weet ook dat om daar te komen (de Ballon d’Or winnen, red.), je prijzen, prijzen en nog meer prijzen moet pakken. De Champions League in het bijzonder. Je moet ver komen in dat toernooi, anders word je niet genomineerd.”

De Bruyne leverde sinds zijn debuut voor Werder Bremen in augustus 2012 liefst 77 assists af, eentje meer dan Lionel Messi in dezelfde periode. Manchester City heeft door de 5-1 op Leicester 23 van de 27 Premier League-wedstrijden gewonnen, evenveel zeges als men in het gehele voorgaande seizoen wist te boeken. The Citizens bereiden zich thans voor op de uitwedstrijd in de Champions League tegen FC Basel.

Denk jij dat Kevin De Bruyne op een dag de Ballon d'Or wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij maakt zeker kans, als hij deze vorm weet vast te houden is het podium een logische eindbestemming denk ik. Maar dit jaar zal dat em nog niet worden vrees ik, Messi doet het fantastisch en ditzelfde geld voor Neymar. Ronaldo kent een wat minder jaar en begint echt op leeftijd te geraken wat geen schande is. Normaal gezien zijn dit toch namen die je als eerste bij de beste drie verwacht.

12 februari 2018 om 14:15

Ik denk persoonlijk dat de impact van De Bruyne een stuk groter is dan die van Neymar, en hij zodoende meer kans maakt. Het is afwachten hoe beide in de Champions League presteren. Neymar geeft natuurlijk zijn naam en hype mee, iets wat De Bruyne niet heeft. Messi zal hem wel weer winnen.

12 februari 2018 om 20:49

Naast de CL zal het WK dit seizoen ook meespelen met wie hem zal winnen

12 februari 2018 om 14:22

De belangrijkste periode komt er nu aan, in de knock outs van de CL worden dat soort individuele prijzen verdeeld. Mocht Cristiano nu wederom alles en iedereen overhoop schieten dan maakt niemand zich meer druk om de eerste helft van het seizoen.

12 februari 2018 om 15:48

Als er wat normaal gestemd wordt dan worden de eerste 3 inderdaad Messi, Neymar en De Bruyne in willekeurige volgorde. Dit zijn ook de beste drie voetballers op deze planeet duidelijk dit seizoen. Maar ik zie het zomaar gebeuren dat er anders gestemd wordt.

12 februari 2018 om 18:07

Wat een onzin het jaar is net begonnen hoe kan dan al op hun gestemd worden. Ronaldo hoeft nu alleen iedereen kapot te schieten en hij staat boven aan

12 februari 2018 om 19:33

Seizoen is al lang begonnen in augustus al. Dus wat je zegt klopt niet anders zouden de stemmen geldig moeten zijn ergens eind december en niet in september al laten stemmen.

Als Ronaldo dit jaar de podium haalt dan mag hij blij zijn.

12 februari 2018 om 20:10

Het is toch van het jaar 2018. Prestaties van de eerste seizoenshelft tellen voor de meeste personen die stemmen wel mee. Om op voorhand de topscorer van de CL af te schrijven voor het podium gaat mij te ver. We zullen zien wat er in de cl en bij het wk gebeurt want die toernooien zullen de doorslag geven.

Ik denk dat KdB dit seizoen zeker al boven Cristiano zit met zijn prestaties, maar zoals het artikel al zegt is het een kwestie van prijzen pakken met je ploeg. Als City in de buurt van de finale komt, maakt Kevin ook automatisch meer kans op deze prijs. Ik denk dat het een strijd wordt tussen Kevin, Messi en Neymar. De winnaar zal degene zijn die met belangrijk spel ook het verst komt in de CL.

12 februari 2018 om 09:10

Een goed wk zal ook meehelpen denk ik

12 februari 2018 om 09:19

Dat zal inderdaad ook een grote rol hebben, was ik even vergeten.

Voor mij de onbetwiste nummer 2 achter Messi, en dat zeg ik die eigenlijk nog nooit heeft toegegeven dat iemand beter is dan Ronaldo😂

Zeker weten. De beste op zijn positie, excelleert week in week uit. Al deed Neuer dat ook jarenlang, en kiest men toch telkens voor Ronaldo of Messi. Helaas.

12 februari 2018 om 08:56

Dat heeft weinig met helaas te maken. De afgelopen jaren kon je gewoon niet om beide spelers heen, en nog zijn er dan mensen die het lef hebben om te durven zeggen dat de door hun gewonnen individuele prijzen onterecht zijn. Dan snap het echt niet en kijk je voetbal met oogkleppen op. Dit zijn gewoon de twee spelers die het voetbal hebben gedomineerd voor een flinke tijd.

Messi zal nog een aantal jaar doorgaan hiermee, Ronaldo denk ik wat minder, maar er komt langzaam een nieuwe periode aan. Dan zullen andere spelers opstaan.

12 februari 2018 om 09:55

Dat zeg ik ook niet. “Helaas” vallen andere spelers buiten de prijzen omdat er 2 fenomenen rondlopen, per linie een beste ter wereld zou eerlijker zijn.

12 februari 2018 om 11:32

"en nog zijn er dan mensen die het lef hebben om te durven zeggen dat de door hun gewonnen individuele prijzen onterecht zijn" vind jij de laatste gouden bal van ronaldo dan wel terecht? Die jongen heeft een aantal goede wedstrijden in de CL gespeeld en de hele 2e helft van 2017 was hij matig.

12 februari 2018 om 18:09

Probleem is dat de BAllon o dor veel vroeger word uitgedeeld dan eind 2017. Dus ja dan heeft ronaldo hem verdient. Was eerste helft van 2017 het best en won Real de CL met zijn hattricks tegen atletico en bayer.

12 februari 2018 om 19:39

Sjoersreijs


Heeft gewoon gelijk. Verkiezingen worde niet meer eerlijk gehouden...men wilt Messi en Ronaldo wegens inkomsten.
Jij weet dondersgoed dat de FIFA 2 jaar terug duidelijk Ronaldo wou als winnaar.
2 redenen:
Verkiezingen her openen speciaal voor Ronaldo wat nog nooit is gebeurt!!!!
Verkiezingen al in september laten sluiten terwijl men 4 maandan te gaan heeft.
Dan kan je het beter een seizoens prijs noemen en geen jaar prijs.

KdB speelt een heel sterk seizoen. Ik vind persoonlijk daarom ook dat ze de Ballon D'or, voor elke postitie op het veld moeten uitreiken. Dus beste keeper, middenvelder, aanvaller. Dat zou naar mijn mening het meest eerlijk zijn aangezien het meestal aanvallers zyn die de prijs winnen.

12 februari 2018 om 12:36

En verdedigers*

12 februari 2018 om 20:58

Inderdaad was verdedigers vergeten te melden.

Na Messi en Neymar de grootste kanshebber! Al zie ik het eerder iets voor de toekomst, want eerlijk, een Messi is ongenaakbaar..

12 februari 2018 om 09:41

En Ronaldo dan? Hij is gewoon topscorer van de CL he! In de la Liga gaat het slecht maar dat interesseer niemand iets want de CL is het toernooi waar het om draait. Als je die wint is de positie in de competitie niet van belang. Real heeft naar mijn mening een grote kans om te winnen en als Ronaldo in de knock out weer zo veel scoort als vorig jaar is hij gewoon de man! Ook zal het WK een grote invloed hebben dit seizoen.

12 februari 2018 om 10:00

Ronaldo is dit jaar echt niet in de vorm die hij de afgelopen seizoenen was. Helaas voor hem zal hij waarschijnlijk buiten het podium eindigen. Of ja misschien schiet hij Portugal nog naar de wereldtitel, dat zou de zaak veranderen.

12 februari 2018 om 10:25

Ronaldo heeft vooralsnog niets gepresteerd dit jaar. Aardig wat goals in groepsfase CL, maar lang niet allemaal doorslaggevend en in LaLiga en de beker ronduit dramatisch. Ik denk ook echt dat deze ronde lastig te overleven wordt in de CL but we shall see. Ik zie Portugal ook geen echte rol van betekenis spelen op het WK dus dat laat ik even buiten beschouwing. Begrijp me niet verkeerd, 'uit vorm' is Ronaldo alsnog een erg goede speler, alleen hij hoort dit jaar absoluut niet bij de beste 3 ter wereld, nog niet in ieder geval.

12 februari 2018 om 10:26

Ach ja we zullen zien. Iedereen kan wel doen alsof Ronaldo al afgeschreven is maar hij weet prima hoe hij zijn lichaam moet onderhouden en het zou me dan ook niet verbazen als hij weer in vorm raakt. Ook heeft hij maar 4 goals minder gemaakt dan Messi die 8 wedstrijden meer speelde en 5 goals minder dan Neymar. Wel bedienen deze spelers andere meer natuurlijk. Maar als Real de CL wint en Ronaldo scoort nog een doelpunt of 7-10 wat hij in zich heeft dan is hij toch gewoon de man? Of zeg ik nu iets raars?

12 februari 2018 om 10:35

Sanderkoevoets,

Ronaldo heeft niet eens 1 minuut gemaakt in de beker. In de la liga gaat het inderdaad niet goed maar dramatisch of niets gepresteerd is onzin. Voor Real zal het zeker lastig worden tegen PSG maar ik geef Real toch het voordeel omdat het elftal op de meeste positie's een betere speler heeft. Als Real PSG verslaat dan vind ik de kans in ieder geval groot dat ze weer de Champions league zullen winnen. Iemand die 9 goals in de Champions league maakt hoort zeker wel in de top 3. Wie vindt jij beter dan Messi en Neymar daar zou ik me nog in kunnen vinden maar verder?

12 februari 2018 om 11:11

Ja daar heb je gelijk in, dat is Zidane z'n fout door overal in de Copa met een B-team op te komen draven en derhalve zeer vroeg uitgeschakeld te worden. In de CL inderdaad een mooi aantal goals, maar ook 2 penalties, en die goals als de 5- en 6-0 tegen Apoel zijn natuurlijk niet echt van belang verder, maar wel mooi om zijn imposante persoonlijke records aan te scherpen uiteraard. Ik zou momenteel kiezen voor 1. Messi, 2. Neymar, 3. De Bruyne. Naar mijn mening de motors van de 3 best presterende ploegen op dit moment (al is dat natuurlijk ook een kwestie van smaak). Let op: ik heb het nu echt alleen over huidige vorm he, zodra CR zijn idiote doelpuntenproductie weer hervindt staat hij direct weer top-3 (misschien zelfs 2, al vind ik Neymar ook wel sterk ogen dit seizoen) wat mij betreft!

12 februari 2018 om 11:29

De Bruyne boven Ronaldo verkiezen is onzin! Die moet Europees eerst maar is wat laten zien voordat hij mee mag doen met de grote jongens.

12 februari 2018 om 12:46

Zoals ik al zei, het is ook een kwestie van smaak uiteraard. Ik vind De Bruyne gewoon een heerlijke middenvelder, beheerst alle facetten die een middenvelder moet beheersen en is nagenoeg elke wedstrijd beslissend in de PL en ook in de CL tot dusver prima cijfers: met een goal en 4 assists in 5 wedstrijden de groepswinst binnen gehaald met City. Inderdaad, hij zal die lijn de 2e seizoenshelft moeten doortrekken om echt voor een podiumplaats bij Ballon d'Or in aanmerking te komen maar voor nu vind ik hem echt fantastisch spelen.

12 februari 2018 om 12:48

Helemaal waar! Ronaldo wordt helaas nog te vaak afgeschilderd als onkundig maar het is een absolute grootheid. Uniek in het moderne voetbal. En ook zijn tweestrijd met Messi is bijzonder. Nooit eerder gezien in het voetbal dat 2 exceptionele (allebei op hun eigen manier) elkaar naar grote hoogten weten te stuwen. Die rivaliteit is prachtig om mee te maken.

12 februari 2018 om 13:57

Nee het is geen kwestie van smaak. Wat heeft de Bruyne in zijn leven tot nu toe gewonnen? Helemaal niks misschien wat nietszeggende bekertoernooien. En dan zou jij hem boven Ronaldo zetten? De all time topscorer van de CL en de gene die slechts een seizoen geleden zelfs hattricks maakte tegen teams als Bayern en Atletico en zelfs 2 keer scoorde in de finale. Hij speelt een tijdje slecht maar hij komt nog wel in vorm hoor.

12 februari 2018 om 14:19

@memphisdepay

Wat heeft het verleden er mee te maken? Het is een jaarlijkse prijs, waarom zou je dan boven een Geweldenaar (De Bruyne) gekozen moeten worden door de prestaties uit het verleden?

12 februari 2018 om 14:29

De Bruyne is zeker goed en datzelfde konden we ooit een seizoen van Hazard zeggen dat hij toen echt in topvorm was. Het verleden heeft met deze prijzen zeker wel te maken want coaches en spelers geven er vrij weinig om of een speler een paar maanden slecht speelt. Daarnaast geeft status ook een doorslag bij deze prijs daardoor krijg je ook meer stemmen.

12 februari 2018 om 15:39

Status geeft inderdaad ook een zeer grote doorslag, maar is dit terecht? Ik vind persoonlijk van niet. Jammer genoeg is het toch zo, daarom hoop ik dat Ronaldo niet bij de top 3 eindigt (mits hij nu natuurlijk gaat vlammen en er verdiend zou staan).

Ik hoop stiekem dat de periode dat ofwel Messi ofwel Ronaldo hem elk jaar winnen snel eindigt. Niet dat ik hen niet graag zie schitteren, maar het zou toch leuk zijn om elk jaar andere kandidaten te hebben voor de gouden bal.

Kevin De Bruyne maakt zeker kans op een gouden bal in zijn loopbaan, ik gun het hem van harte maar er zijn nog wel wat geweldenaars dit seizoen in de Premier League. Salah speelt ook op een ongekend niveau, en Kane scoort zowat elke week.

12 februari 2018 om 15:53

Salah, Hazard en Kane zijn echt fantastisch. Maar dat maakt het nog meer bijzonder dat De Bruyne nog duidelijk boven deze drie uitsteekt.

12 februari 2018 om 18:11

Duidelijk boven die 3 uitsteekt? Sorry hoor maar kane en salah doen niet onder enige verschil is de teams die ze spelen. De bruyne heeft geluk omdat hij in zon geweldig team speelt.

12 februari 2018 om 19:59

Haal de Bruyne weg en City is helemaal niet meer zo consistent. Hij is de motor, spelmaker, spelverdeler van het team. Dan kan je nog praten of Aguero, Sane, etc die halen nooit zo'n hoog rendement zonder De Bruyne.

12 februari 2018 om 20:50

Hetzelfde geldt voor Spurs en Liverpool als je respectievelijk Kane en Salah weghaalt toch?

12 februari 2018 om 22:02

Hoe kan het dan dat aguero ook jaren voor de bruyne dan zon hoog redement had?

Als hij dat wil bereiken zou die deze vorm elke wedstrijd moeten hanteren. Alleen zo zou hij misschien een kans maken. Vergeet niet dat Neymar er ook nog is. Hij speelt wel is waar in Frankrijk maar als Messi een keer af zal treden zal hij denk ik de eerste worden die de Ballon D'or zou winnen.

Nog even volhouden en deze uitstekende vorm vasthouden. Een goed WK spelen en met City ver komen in de Champions League. Het liefst beide toernooien winnen. Wanneer hij dit presteert dan maakt hij een hele goede kans om de Ballon d'or te winnen. Maar ik zie hem niet met City de Champions League winnen en ik zie hem ook niet met de Rode Duivels ver komen op het WK. De twijfel ligt hem, en dat heb ik al eens eerder geschreven hier, dat Kevin het te vaak laat afweten in de grote internationale wedstrijden. De druk wordt steeds groter omdat de buitenwacht meer en meer van hem verwacht. Kan hij dit aan? Ik zie Neymar of Messi als de grootste kanshebbers op het winnen van de Ballon d'or. Je ziet beide spelers toe groeien naar het allerhoogste niveau. Ze zijn beiden gebrand op een goed WK. Neymar zal de schande van 4 jaar terug willen wegspelen. En Messi zal voor het einde van zijn voetballoopbaan een grote internationale prijs willen winnen met Argentiniã« om hiermee voor eens en altijd uit de schaduw van Maradona te treden!

als we nu moeten kiezen voor de gouden bal kan het maar tussen drie man gaan messi, neymar en de bruyne vind ik en dan zou de bruyne een keer moeten beloond worden voor zijn harde werk

13 februari 2018 om 00:28

Speelt een paar maanden goed en moet maar eens een keer beloond worden voor hard werken .. Met een ballon d'or??

Pfoe, het jaar is al 7 weken oud en het ophemelen van Gouden Bal kandidaten begint alweer. Ik denk dat er de komende maanden nog wel 6 kandidaten gepitcht gaan worden...

Persoonlijk vind ik De Bruyne wat gehypt. In Engeland vind ik Kane al beter (ongelooflijk wat hij presteert) en verder zijn ook Messi en Neymar beter. Als Ronaldo in de komende 10,5 zijn normale vorm pakt dan zal ook hij hoger eindigen. Dus helaas, hoger dan een 5e plek dit er (nog) niet in voor De Bruyne

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren