Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ochtendbladen zijn het roerend eens over absolute uitblinker bij Feyenoord

Laatste update:

In de Nederlandse ochtendbladen klinken louter positieve geluiden na het gelijkspel van Feyenoord op bezoek bij Shakhtar Donetsk (1-1). De ploeg van Arne Slot wist in het Europa League-duel in Warschau niet de volle buit te grijpen, maar was nagenoeg de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Shakhtar kwam een kwartier voor tijd op voorsprong via een curieus doelpunt van Yaroslav Rakitskyi. Ezequiel Bullaude zette dat in de absolute slotfase recht met een rake kopbal. Mats Wieffer was volgens de ochtendbladen de beste man op het veld.

"Feyenoord was vrijwel negentig minuten dominant in Warschau", opent De Telegraaf vrijdag. "Het spelbeeld in Warschau was uitermate ongebruikelijk. Je ziet het zelden of nooit in de knock-outfase van een Europees toernooi, dat een bezoekende ploeg zo dominant speelt als Feyenoord deed tegen Shakhtar. Feyenoord had in defensief opzicht niks te duchten van Shakhtar en had de organisatie geweldig voor elkaar met een sterk spelende Wieffer, die als controleur heel wat gevaar wist te bezweren."

Het Algemeen Dagblad stelt dat Feyenoord eerder afstand had moeten nemen van de Oekraïeners. "Feyenoord was de heersende partij in Polen maar tot doelpunten leidde dat overwicht allemaal niet. De ploeg liet een grote kans liggen om al met anderhalf been in de kwartfinale van de Europa League te staan", oordeelt Mikos Gouka. "Het spelbeeld was, nog meer dan de uitslag, een teken dat het in de eigen Kuip, die overigens niet helemaal vol mag zijn door een straf van de UEFA, goed moet komen. Volgende week in De Kuip zou Shakhtar Donetsk vast nog wel opzij kunnen worden gezet."

Ook Trouw zag een 'eenzijdige wedstrijd waarin het dominante Feyenoord vrijwel geen kans weggaf'. "Vanaf het beginsignaal had Feyenoord veel grip op Shakhtar, mede dankzij de weer sterk spelende Wieffer op het middenveld. Toch kreeg het duel een onverwachte wending met de 1-0. De vreugde in het Oekraïense kamp was enorm. Sjachtar speelt ‘voor volk, vaderland en de soldaten', om de mensen in het door oorlog geteisterde Oekraïne wat momenten van vreugde te schenken, zoals coach Igor Jovicevic het vooraf uitdrukte. Dat lukte donderdagavond, maar tot een overwinning kwam het niet. Want Feyenoord blijft Feyenoord, ook in Europa."

Reactie Arne Slot
Slot was duidelijk niet tevreden met het gelijkspel. “Ik vind dat we onszelf gewoon tekort hebben gedaan", stelt hij in gesprek met ESPN. "In de eerste helft waren we iets te tevreden over het feit dat we beter waren en we hadden te weinig in de gaten dat je ook daadwerkelijk door moet drukken als je beter bent. We hebben in de tweede helft net wat andere accenten gelegd aan de linkerkant, waardoor we aan die kant constant gevaarlijker werden. We hebben denk ik ook vrij veel kansen gehad, maar de tegenstander... Als die drie keer de bal op onze helft geraakt heeft, dan vind ik dat veel."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hey PaulR_1982, jij vormt je mening toch op basis van artikelen. Misschien toch oranje dan volgens jou? Wieffer speelde moeiteloos mee. Houdt het niveau ook steeds langer vast. Hele fijne speler

10 maart 2023 om 08:10

Wieffer was inderdaad een van de beste spelers op het veld. De beste vond ik echter Hartman. Ik vond hem in de jeugd altijd maar een slechte speler en aan het begin van het seizoen speelde hij ook vrij beperkt. De laatste weken speelt hij echter ongelofelijk sterk. Als je hem gister zag dan is hij klaar voor een plaats in de selectie van Oranje. Dat zou echt prachtig zijn, Malacia en Hartman als linksback in Oranje.

10 maart 2023 om 08:22

Vorig jaar heb ik Wieffer veel wedstrijden van Excelsior gezien, daar blonk hij al wekelijks uit. Moest echt aan het hogere tempo wennen, maar doet het echt goed. Hij verdient een kans.

10 maart 2023 om 09:34

Hier begrijp ik heel weinig van. Misschien heb ik anders gekeken. Ik vond Wieffer juist, met name de 1e helft, best wat slordig in z'n passing. Uiteraard wel weer heel nuttig op het middenveld, maar imo slordiger dan ik de laatste weken van hem gewend ben.

Ik vond persoonlijk Kokcu de uitblinker. Die liep eindelijk, na imo een paar mindere weken, weer te strooien met heerliojke pasjes waar gewoon doelpunten en assists uit moeten komen. Helaas vergeten ze maten de bal goed voor te leggen of gewoon af te maken waardoor we slechts 1-1 spelen ipv de 0-4 die het had moeten zijn.

10 maart 2023 om 10:29

Toch haf Wieffer een passingpercentage van 85 procent. Speelt ook vaak vooruit en durft risico te nemen. Ik vond Kokcu minder dan Wieffer eerlijk gezegd. Maar wel heerlijk om beide op je middenveld te hebben zeg..

10 maart 2023 om 10:35

Memyselfandi

"wieffer was inderdaad een van de beste spelers op het veld. "

Knap! Vind dit juist altijd de leukste "ontdekkingen". Je haalt als topclub een speler weg uit de KKD voor amper 500k en binnen korte tijd potentiele speler voor Oranje.
AZ deed het ook vaak. Kan erg genieten van dit soort aankopen.

"als je hem gister zag dan is hij klaar voor een plaats in de selectie van Oranje."

Waarom zou een Hartman er nu al klaar voor zijn? En niet bijv een Bakker die al paar seizoenen een goed niveau haalt in Duitsland. Hartman moet lekker nog ontwikkelen en spelen in Jong Oranje.

10 maart 2023 om 10:46

@Mr. Krillin
Het is leuk voor zowel Hartman als Wieffer als ze nu even mogen snuffelen bij het grote Oranje. Beide hebben imo echter nog wel spelers voor zich in de pikorde.
Als de jongens zich zo door ontwikkelen zie ik ze echter nog wel in het grote Oranje komen. De potentie kunnen we allemaal zien. Hopen dat ze de stijgende lijn doorzetten in hun ontwikkeling. Kan snel gaan soms.

@gluubster
Ik kijk er idd helemaal geen statistieken op na. Is puur hoe ik de wedstrijd zelf heb beleefd. Bij mij is dan vooral blijven hangen dat Kokcu echt een paar briljenta passjes naar voren geeft waar helaas te weinig mee gedaan wordt.
Maar idd....laten we er gewoon van genieten dat we met Wieffer - Kokcu - Szymanski imo een middenveld hebben wat precies in balans is met jongens die allemaal complementair zijn aan elkaar.

10 maart 2023 om 10:46

Pff speelt al vanaf dag 1 goed , begrijp dat je hem een compliment geeft maar dat hij in het begin beperkt speelt is gewoon niet waar.

10 maart 2023 om 10:48

Minste op het veld juist , echt zoveel balverlies van kokcu, speelt al paar weken drama.

10 maart 2023 om 11:11

Al weken drama? Jij praat de analisten na. Statisieken bewijzen anders.
Vond Kokcu gisteren weer enorm goed, Wieffer en hun domineerden het middenveld

10 maart 2023 om 12:41

Kokcu minste op het veld? Lol.....jij hebt overduidelijk de wedstrijd niet gezien Critic. Dat kun je echt onmogelijk beweren.

10 maart 2023 om 08:11

Zou Timber z'n plek kwijt zijn als hij weer fit is? Of hoe zien Feyenoorders jullie middenveld voor je indien iedereen fit?

10 maart 2023 om 08:14

Timber blijft wat mij betreft op de bank. Een middenveld met Wieffer, Kokcu en Szymanski is in mijn optiek ideaal en goed in balans.

10 maart 2023 om 08:18

Ben benieuwd. Kunnen jullie Szymanski ook houden na het seizoen als jullie geen kampioen worden? Of is daar CL geld voor nodig?

10 maart 2023 om 08:21

Het kan wel, maar het betekent wel dat we daarmee andere posities niet kunnen versterken. En dat is wel balen, want ik vermoed dat we de vleugels wel willen versterken en mogelijk dat we een extra middenvelder erbij moeten hebben (misschien wel 2 of 3). Kokcu gaat weg en sowieso met dat geld zou ik zeggen: Leg Szymanszky vast. Daarnaast dan Zerrouki halen en nog Bullaude meer speeltijd geven.

10 maart 2023 om 08:26

De optie is volgens mij 10 miljoen. Is veel geld, maar wel een jongen met specifieke kwaliteiten. Zeker als Kokcu vertrekt moet het mogelijk zijn.

Wat Martyn zegt: heb liever kwaliteit en diepgang op de vleugels. Zerrouki zou ik niet halen, daar hebben we Mats voor. Volgend jaar met Wieffer, Timber, Szymanski/Bullaude zal het wel gaan worden.

10 maart 2023 om 08:33

Ik hoop wel dat we dan toch nog een vergelijkbare middenvelder kunnen halen als Kokcu. In Timber zie ik niet zo´n type en dan mis je veel creativiteit.

10 maart 2023 om 08:35

Als het pas kan als Kokcu gaat is het jammer dat je weer achter de feiten aanloopt en pas kan handelen als er iets gebeurt. Wel veel en snel alles veranderd bij Feyenoord, knap man. Moet inderdaad wel echt iets bij op de vleugels, vind Idrissi en Jahan wel echt middelmaat/opvulling ala El Ghazi

10 maart 2023 om 09:35

Klopt heb je helemaal gelijk in wat betreft Idrissi en Alireza.

Verder is Timber eigenlijk gehaald als opvolger van Kokcu. Mede omdat het er een tijd naar uitzag dat Kokcu afgelopen zomer zou vertrekken. Dat gebeurde niet, maar dat betekent niet dat Feyenoord pas handelt als ze achter de feiten aanlopen. Ze hebben er juist bizar vroeg op ingespeeld. Of Timber de schoenen van Kokcu kan gaan opvullen is weer een hele andere discussie, want daar heb ik vooralsnog wel wat twijfels over.

Verder komen jongens als Hartjes, Milambo en Dermane er ook nog aan volgens mij. Oh en de nieuwe Sauer doet het ook goed. Hoop dat er van hen kan doorbreken op het middenveld.

10 maart 2023 om 09:42



Timber is geen echte 6, als 8 en 10 doet hij onder voor Kokcu en Szymanski. Op dit moment wel een heerlijke vierde middenvelder om te hebben. Echt een luxe wat wij Feyenoorders lang niet gehad hebben. Volgend seizoen moet hij zijn kans pakken als 8 wanneer kokcu vertrekt. Ik denk trouwens dat timber veel meer kans heeft om de top te bereiken als rechtsback. Maar de trainers en speler zelf zullen het wel beter weten.

Volgens mij is het prijskaartje van Szymanski niet het grootste struikelblok. Iedereen binnen Feyenoord weet dat als je hem kan overnemen voor 10 miljoen dat het een goede deal is. Hij heeft zich bewezen in Rusland en nu ook in Nederland. Daarnaast is hij international en dat allemaal op 23-jarige leeftijd. De salariseisen van hem zijn echter te hoog gegrepen voor Feyenoord. Dus ik acht de kans klein dat het gaat gebeuren.

10 maart 2023 om 09:43

Toch vind ik dat Idrissi wel een goed klik heeft met Hartman, die twee voelen elkaar goed aan.

10 maart 2023 om 09:51

Ik zou dan als je Kokcu echt goed weet te verkopen kijken of je Booth van Utrecht kunt halen. Is uiteraard wel een tandje minder, maar dan met Bullaude op 10 en een blok met Wieffer en Timber erachter durf ik het wel aan.

10 maart 2023 om 10:37

Gak;o

"zou Timber z'n plek kwijt zijn als hij weer fit is? "

Denk dat Timber echt zijn kans gemist heeft. Ik ben nog steeds van mening dat die jongen veel verder kan komen als rechtsback. Ik zie echt een type Mazzroui in hem.
Als middenvelder zie ik hem niet echt slagen.

10 maart 2023 om 11:41

@krillin
Denk niet dat hij zijn kans gemist heeft. Iedereen wist van tevoren (als het goed is) dat een middenveld met Timber - Kokcu - Szymanski niet zou gaan werken. Uit nood geboren hebben ze zo een aantal keer moeten spelen en werden onze vermoedens bevestigd.

Als Kokcu straks weg is en we hopelijk Szymanski kunnen overnemen, heb je nog een schakel nodig tussen hem en Wieffer. Ik denk dat Timber hier op z'n eigen manier heel geschikt voor is.

10 maart 2023 om 11:52

Timber? Ik zie steeds bij de opstelling bij VZ Maduro staan als hij mee doet waarom geen idee zijn broer heet gewoon Timber. Maar antwoord op je vraag, ja die is zijn plek kwijt. Wieffer speelt goed op 6

10 maart 2023 om 12:16

Zowel Jurrien als Quinten heette vroeger Maduro, de naam van hun vader. Zij hebben op latere leeftijd gekozen om hun moeders naam Timber te gaan dragen, op sommige apps staat nog altijd Maduro inderdaad. Beetje slordig van VZ want dit is toch al heel wat jaartjes geleden doorgevoerd.

10 maart 2023 om 08:22

Wieffer was ook wel degene die stond te slapen bij de corner van Shaktar. Als hij daar korter op de man had gezeten kan zo'n bal nooit erin. Hij speelde goed mee, maar die felheid moet wel erin.

10 maart 2023 om 08:27

Gaf Slot ook aan en dat mag ook gezegd worden. Hoewel ze in de zone dekken en er 2 a 3 man om hem heen staan en die kerel enorm veel geluk had

10 maart 2023 om 08:42

Zo’n bal ging met alle geluk erin. Daarnaast speelde Wieffer echt goed. Ook de ballen vooruit strak. Er telkens tussen zitten. Natuurlijk zijn er ook punten waar hij zich moeten verbeteren. Anders had hij nooit voor Feyenoord gespeeld.

Trauner mist ook nog wedstrijd ritme, vond ik niet zo sterk gisteren. Het voelt echt ook anders om met Danilo te spelen ipv Giminez.

De enorme leegte die Koopmeiners in Oranje achter laat, kan zo toch mooi door Wieffer worden opgevuld.

Een heerlijke speler om naar te kijken. Je ziet al bij de eerste aanname dat hij de intentie heeft de bal vooruit te gaan spelen. Als ik dat vergelijk met een Taylor....

10 maart 2023 om 08:37

Toch bijzonder hoe beeldvorming zoveel kan doen he, je constatering klopt totaal niet namelijk. Laat me allereerst zeggen dat Wieffer het uitstekend doet bij Feyenoord, heeft me echt wel verrast hoe moeiloos hij de vacante positie op het Feyenoord middenveld overnam. Maar waar het vandaan komt dat hij altijd alles vooruit speelt, jij zegt "als ik dat vergelijk met Taylor..." alsof Wieffer op dat vlak veel verder is ofzo. Nou, laten we het maar eens op een rijtje zetten dan. Cijfers in de Eredivisie, alle onderstaande cijfers zijn per 90 speelminuten (bron: fbref)

Progressive passes: Taylor 8.80, Wieffer 8.48
Total progressive dist. of passes: Taylor 273.3m, Wieffer 225.5m
Passes into final 1/3 of the pitch: Taylor 6.94, Wieffer 7.88
Passes into the penalty area: Taylor 2.02, Wieffer 0.61
Key-passes: Taylor 0.82, Wieffer 0.91
Expected assists: Taylor 0.25, Wieffer 0.13

Ik zie bovenstaand vrij vergelijkbare cijfers. Bij de ene speler doen we dan alsof hij altijd vooruit denkt en speelt. Bij de ander -die ook nog eens drie jaar (!) jonger is nota bene- doen we alsof hij er geen pepernoot van kan en alles breed en terug speelt. Leg mij het maar uit.. Ter verduidelijking: dit is absoluut niet om Taylor op te hemelen ofzo, die heeft echt nog zat verbeterpunten en vaker de diepte zoeken met creatieve oplossingen is er daar een van. Ik post dit alleen om aan te tonen hoe beeldvorming de meetbare feiten soms doet vertroebelen.

10 maart 2023 om 09:34

Goed onderbouwde reactie. Echter zijn de posities/taken van Wieffer en Taylor wel verschillend. Wieffer speelt iets meer als een 6 en taylor heeft meestal een alvarez nog naast hem.

Ik ben het verder volledig met je eens dat er soms wel overdreven wordt gereageerd op beide spelers. Matsie doet het heerlijk, de lof komt vooral omdat de meeste het niet hadden verwacht van hem. En Taylor wordt geroemd als een groot talent die al international is, opvolger van het grote talent gravenberch. Tja, een ander verwachtingspatroon doet veel met de mensen.

10 maart 2023 om 09:57

Wieffer is een veel defensievere speler dan Taylor.

10 maart 2023 om 10:24

@rooiedraad, ik ben het wel met je eens over die verschillende rollen, maar aan de andere kant, iedereen maakt wel de vergelijking tussen die twee (de reactie is ook op de zin 'als ik dat vegelijk met een Taylor....'. Dus als we dan toch gaan vergelijken is zo'n breakdown wel interessant om te lezen en zie je inderdaad dat beeldvorming toch wel veel doet.

10 maart 2023 om 10:26

Dezelfde statistieken voor een speler die op 8 speelt ten opzichte van een speler die op 6 speelt. Ook speelt Taylor, ondanks zijn jongere leeftijd, al langer op dit niveau. Mats komt echt net kijken, wat het des te knapper maakt.

Desalniettemin vind ik dat mensen doen alsof Taylor er niks van bakt en dat slaat natuurlijk nergens op. Het is geen Frenkie, maar dat zijn er maar erg weinig. Prima speler!

10 maart 2023 om 10:39

Is dit dezelfde bron die men destijds gebruikte om te concluderen dat vd Beek een betere middenvelder was dan de Bruyne en Veltman de beste verdediger van de eredivisie?

Statistieken.... pfff.
Als je naar de wedstrijden kijkt zie je toch duidelijk zien wanneer een speler constant aan het kaatsen is bij minimale druk van de tegenstander of wanneer een speler meteen open aanneemt om door te draaien.

10 maart 2023 om 11:25

@rooiedraad: Absoluut, de posities zijn niet 1 op 1 te vergelijken, al heeft Taylor (helaas) ook 10 Eredivisieduels op 6 gespeeld dit seizoen, t.o.v. 12 duels op 8. Wieffer is inderdaad een veel meer defensief ingestelde speler zoals @migi terecht stelt, maar dat doet niet heel erg ter zake als je de stelling "speler x heeft altijd de intentie om vooruit te voetballen, i.t.t. speler y" onder de loep neemt.

Zoals @gluubstertj ook zegt: Taylor draait ondanks zijn jongere leeftijd al wel een klein jaartje langer mee op Eredivisieniveau dus je mag van hem ook prima wat meer verwachten, dat hoor je mij ook niet ontkennen. Ik vind alleen dat er een zeer overdreven negatieve tendens rond Kenneth Taylor hangt tegenwoordig. Hij heeft zat mindere potten gespeeld dit seizoen maar hij is ook een 20-jarig ventje dat net een jaartje in het eerste elftal speelt. Wat verwachten mensen?

@meeskeesje: Je reactie is vrij typisch. Met hyperbolen als "concluderen dat Vd Beek beter dan De Bruyne is" (??) kan niemand iets, dat slaat gewoon nergens op. Ik reageer puur op jouw onderderbuikgevoel dat Wieffer veel vaker de oplossing naar voren zoekt dan Taylor, zulk soort stellingen kun je prima schalen aan de hand van statistieken (niet een enkele simpele stat en dan conclusies trekken, maar uitgebreide stats m.b.t. progressieve passing naast elkaar zetten zoals bovenstaand). Dan kun je slechts 1 conclusie trekken en dat is dat Wieffer en Taylor op dat gebied helemaal niet zo veel schelen als jij wil doen geloven. Beetje flauw om dan te zeggen "statistieken... pfff", want de cijfers tonen gewoon duidelijk aan dat hoe jij het beleeft niet helemaal strookt met de werkelijkheid.

Nu nogmaals - ik bedoel hiermee absoluut niet dat Kenneth Taylor de nieuwe Pirlo is ofzo, noch wil ik Wieffer tekort doen want die doet het gewoon uitstekend als controlerende middenvelder. Ik zeg alleen dat je een duidelijk verschil in publieke opinie ziet terwijl het verschil (op dit specifieke vak: progressieve passing) elkaar juist nauwelijks ontloopt.

10 maart 2023 om 12:42

Eens hoor Sander, fijn dat je ook gewoon inhoudelijk met statistieken reageert om je punt kracht bij te zetten. Mensen die het dan nog steeds afdoen als "pff" ga je toch nooit kunnen overtuigen.

Ik vind de tendens rond Taylor ook negatief en daar snap ik barweinig van. Mannetje is 20 en heeft al herhaaldelijk laten zien genoeg in zijn mars te hebben.

Zou het te maken kunnen hebben met het feit dat Ajax jarenlang verwend is geweest met topmiddenvelders voor de ED?

10 maart 2023 om 16:57

Taylor kan ook best goed ballen, maar hij is de laatste tijd de minste speler bij Ajax en daardoor wordt er direct gesproken dat hij er helemaal niets vana kan. Ik ben van beide spelers bog niet overtuigd. Hopelijk gaan ze mij beide overtuigen. Echter hoop ik dat ik 19 december maar door 1 speler word overtuigd 😀

Mijn motm was duidelijk hancko, geweldige speler

10 maart 2023 om 09:55

Helemaal mee eens. Wat een rust brengt die man achterin. Je houdt toch elke keer je hart vast als hij geblesseerd lijkt te raken. Omdat je dan al vergeten bent dat je de geweldige Trauner ook nog achter de hand hebt.

Ik ben al sinds zijn komst fan en voorzitter van de Mats Wieffer fanclub. Leuk om te zien dat hij zich zo goed ontpopt. Ik zit er zo vaak naast met spelers, dat het ook wel een keer leuk is het bij het juiste eind te hebben.😁

Hoop dat hij zijn niveau gaat vast houden, dan gaat hij op den duur voor Oranje uit komen en lekker wat centen opleveren.

10 maart 2023 om 10:03

Hoop het ook. Maar hoe raar ook, dit soort jongens leveren toch doorgaans minder op dan wat kleinere, technische spelers met een hoop tierelantijntjes, zo lijkt het. Burger, Wieffer, Til, door hun bouw/lengte en manier van doen smoelt het gewoon minder ofzo. Noem het houterig of slungelig, maar als het erop aankomt zijn het altijd de Verratti’s, Davids en Sneijders waar de ogen op vallen. Althans, dat gevoel heb ik erbij.

Ik zat gisteren in de rust echt met kromme tenen te kijken hoe Jansma en Kieft dan zeggen, ja hij was wel aardig, maar kijk, hier gaf hij 1 crosspass die niet aankwam.

10 maart 2023 om 08:22

Tja wat verwacht je van die 2. Vooral die Jansma is echt tenekrommend. Dinsdag veroverde Reijnders die bal voor az tegen Napoli bij de 1 1 zegt die doodleuk goede interceptie van Kerkez.

10 maart 2023 om 08:27

Tegen Lazio, maar inderdaad: volgens mij zijn de analisten niet zo blij met welke clubs Nederland nog vertegenwoordigen in de EL. Mijn god, wat een tamheid...

10 maart 2023 om 08:31

Lazio uiteraard. Het is nog vroeg hahah.

10 maart 2023 om 08:42

We moeten dus allemaal in de polonaise meelopen? Die jongen krijgt al voldoende veren in z'n reet nu, je mag nog steeds kritisch zijn op hem.

10 maart 2023 om 08:48

Kritisch zijn mag, maar daar was toen geen enkele reden voor

10 maart 2023 om 08:49

Nee dat hoeft niet, maar het is zo doorzichtig allemaal. En bovendien, als je na die serste helft 1 zo'n crossbal eruit haalt om de helft te typeren snap je niets van voetbal. En nu snap ik dat het voor iemand van 171 jaar oud als Kees Jansma wat snel gaat, maar kom op he. En Kieft die daarna weer zeurt dat Weghorst heel blij is als hij scoort. Poe he, stel je voor.

10 maart 2023 om 09:35

Achja, ik ben blij dat er ook nog analisten zijn die hem niet meteen naar Oranje lullen. Over Weghorst vind ik ook zwaar overdreven dat je na een eenvoudig doelpunt(de belangrijke 4-1) zo reageert. Niet iedereen vind dat nodig, ik heb ook vrijwel niets met de voetballer Weghorst. Vind het maar een middelmatige voetballer die er puur staat omdat hij de hele wedstrijd 'zo hard werkt'.

10 maart 2023 om 09:51

Natuurlijk is Weghorst overdreven, maar hoe kan je nou gaan zuchten om zulke oprechte blijdschap. Ik zie Kieft er nog voor aan dat ie z'n baby voor het eerst vasthield en zei: pfff, moet ik nu dan heel blij gaan doen, wat overdreven.

En wat betreft Wieffer, naar Oranje lullen of niet boeit me vrij weinig, hij speelde gisteren echt een goede wedstrijd, vooral de eerste helft, en dan kom je met zo'n analyse bij rust, dat slaat gewoon nergens op. Ik zeg nergens iets over Oranje, maar het was gewoon echt kansloos.

10 maart 2023 om 09:59

"Ik zie Kieft er nog voor aan dat ie z'n baby voor het eerst vasthield en zei:"

Ik word er een beetje moe van...

De beste op het veld inderdaad. Kan moeiteloos mee met het niveau.

Maar Slot vond het nodig om hem publiek door het slijk te halen en te doen alsof het tegendoelpunt zijn fout was.

Nu is algemeen bekend dat Slot een ziekelijke obsessie voor Zerrouki heeft en het niet in Wieffer ziet zitten maar dit sloeg nergens op.

Slot kan beter naar zichzelf kijken met zijn absurde keuzes en wissels.
Maar goed, enige zelfreflectie is deze man vreemd.

10 maart 2023 om 08:23

Jij hebt een bijzondere aversie richting Slot.
Fouten mogen ook benoemd worden. Wieffer was het er gewoon mee eens

10 maart 2023 om 13:59

Hij vind het jammer dat Slot niet de trainer van zijn club is.

10 maart 2023 om 08:24

Absurde wissels? De invallers geven de assist en scoren. Wieffer liep te slapen bij de corner en Slot heeft al heel vaak aangegeven tevreden te zijn over zijn ontwikkeling. Maar ik denk dat Slot terecht opmerkt dat deze concentratie soms wel mist.

10 maart 2023 om 08:24

Speler op scherp zetten heet dat. Slot heeft een oog voor alle details en traint daarop, als het dan misgaat dan is het gewoon balen. Niet alles hoeft intern opgelost te worden.
Paixao en Bullaude zorgen voor de 1-1, welke absurde wissels?

10 maart 2023 om 08:34

Terecht dat Bullaude en Paixao erin kwamen maar waarom zo laat?

Bullaude krijg sowieso veel te weinig speeltijd, heeft dit seizoen in totaal 2,5 uurtjes speeltijd gekregen. Maar iedere invalbeurt liet die zien een absolute meerwaarde te zijn voor het team, desondanks krijg die geen serieuze kans van Slot.

Dilrosun krijg steevast de voorkeur, gisteren ook. En wat laat die knuppel nou eigenlijk zien? Bijzonder weinig.

Bullaude en Paixao hadden er veel eerder in moeten komen.
Nou haalde hij met rust Pedersen eraf voor Trauner, why? Wat was de gedachte daarachter? Nou moest Geertruida op rechts en was alle dreiging vanaf rechts weg.

10 maart 2023 om 08:38

Huh welke dreiging gaf Pedersen dan? Behalve breed houden en naar de achterlijn rennen. Geertruida deed dat ook en na de wissel met Trauner stond Feyenoord al vrij hoog, Geertruida deed het prima en is veel gevaarlijker in de 16 (wat hij liet zien).

10 maart 2023 om 08:44

Wissel Pedersen begrijp ik wel. Die zat een paar keer aardig mis verdedigend.

10 maart 2023 om 10:43

Dreiging weg? Geertruida is in die paar minuten 3-4 keer bij de goal geweest en heeft nog een bal in het netje gelegd ook.

10 maart 2023 om 08:28

Wow ben jij een zure az supporter of zo? Of is er iets anders? Ik zie echt een totaal andere slot dan jij

10 maart 2023 om 08:28

Wauw, gewoon wauw. Sorry voor het gebrek aan inhoudelijke respons..

10 maart 2023 om 15:17

Raubaht, Wieffer wordt bedolven onder de complimenten natuurlijk dat dan zijn coach hem met de voetjes op de vloer wil houden. Hij heeft namelijk niets aan een speler die potentieel naast zijn schoenen gaat lopen omdat men maar complimenten blijft geven (ondanks sommige kleine foutjes). Vergeet ook niet dat Slot het maximale uit Feyenoord wil halen en dus ook uit Wieffer en dat doe je niet door enkel complimenten te geven.

10 maart 2023 om 17:00

Door de slijk halen vind ik een beetje te veel. Hij benoemde hem en misschien had hij dit beter intern kunnen houden, maar heel erg vond ik het niet.

De media is dus eensgezind. Ik vraag me wel af waarom ze ook eensgezind blijken te zijn om het voorval van Geertruida die, terwijl de bal al uit was en het spel dus stil lag, doodleuk van een halve meter afstand de bal knetterhard tegen het hoofd van die Shaktar speler aantrapt en hem daarmee bijna knock-out trapt. Een soortgelijk geval kwam pas geleden voor in de Nederlandse competitie, met als enige verschil dat het slachtoffer toen niet op z'n hoofd werd geraakt en het spel toen nog bezig was. Toch vonden velen dat toen een (2e) gele kaart waard. Maar dezelfde personen hoor je nu niet, terwijl deze actie van Geertruida zomaar had kunnen resulteren in een (permanente) hersenbeschadiging en dus veel meer risico met zich meebracht.

10 maart 2023 om 08:57

Had hem hier ook kunnen geven, maar je zag dat het niet bewust was.
Daarbij, de commotie vorige week sloeg ook nergens op. In beide gevallen 50/50 een gele kaart. Blij nu?

10 maart 2023 om 13:31

Blij? Niet per se, hoor. Misschien wel positief verrast dat sommigen hier toch in staat blijken te zijn om hun foutieve mening te kunnen bijdraaien. Gedeeltelijk dan. Want 50/50 is het ook niet. Natuurlijk was de actie van Geertruida geen geel waard, net zoals die gele kaart die Määttä kreeg nooit gegeven hoorde te worden. Maar als ik dan toch ergens blij over mag zijn is dat er geen precedent is gezet door Kooij.

10 maart 2023 om 09:09

Je plaatst in 6 jaar tijd 2 reacties en dan is dit er 1 van. Daar zou je ook best geel voor kunnen trekken. Je vergeet trouwens Kã¶kcã¼, die schoot een bal in de muur, is ook geel.

10 maart 2023 om 13:58

Ik post niet vaak meer op fora, die tijd heb ik gehad. Dit account had het wachtwoord nog klaar staan.toen ik wou inloggen. Maar om even tot mijn punt te komen: Geen enkele voetballende actie zou in mijn optiek mogelijk kunnen worden uitgelegd als onsportief gedrag op basis van interpretatie. Of is het versieren van een corner in de slotfase door de bal expres via de tegenstander uit te schieten ook onsportief gedrag?

10 maart 2023 om 14:52

Het verschil tussen de twee situaties is zeer evident. Kan me niet voorstellen dat het uitleg nodig heeft. Ik vond het tegen Groningen ook geen geel overigens.

10 maart 2023 om 09:28

Je vergeet het belangrijkste verschil. De ene speler lag op de grond en werd bewust tegen hem aangeschoten. Geert wou de bal gewoon voorzetten, wat wel vaker gebeurt ondanks dat er al gefloten werd.

10 maart 2023 om 14:17

Daar is weer een aanname. Er zat amper ėėn tel tussen het moment dat hij z'n evenwicht hervond en het moment dat hij de bal trapte die uit dreigde te gaan. Knap als je in die tijd een weloverwogen keuze kan maken tegen je voetbal instinct in om de bal maar uit te laten rollen en een ingooi tegen te krijgen op een gevaarlijke plek ipv de bal naar voren proberen te schieten, waardoor de dreiging afneemt. Ik vermoed dat 99% van alle voetballers voor het laatste gaan. Zowel op amateurniveau als professioneel. En die 1% die het niet doet heeft gewoon geen zin om moeite te doen.

Wel moet Wieffer er op letten dat hij niet te vaak vervelende overtredingen maakt. Dat kan kaarten gaan kosten. Voor de rest prima speler. Maar pas op, schrijf niet iedere speler na een half jaar naar de Europese top. Spelers moeten langere tijd, ook Europees, een bepaald niveau halen. Al is het voor Oranje goed dat bepaalde spelers zich zo positief ontwikkelen. Jammer dat het nu meestal middenvelders of verdedigers zijn. In die zin dat het mooi zou zijn dat we ook weer een nieuwe Robben, van Persie, van Nistelrooij of van Basten, konden opmerken.

Feyenoord speelde goed, maar laten we ook even wegen dat ze tegen een ploeg van het niveau Heerenveen of Sparta speelden. Er zat geen enkele speler in die ploeg met enige klasse. Dus als je het zo bekijkt, is het gewoon een heel matig resultaat en hebben ze het gewoon slecht gedaan.

10 maart 2023 om 12:43

Duidelijk, Feyenoord speelde goed maar hebben het slecht gedaan👍. Dat zijn nog eens bondige analyses.

Ik hoop dat Wieffer 50x meer gaat opleveren dan hij heeft gekost. Wat n geweldige speler is dat!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren