Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Noorse media zien ‘grootste beroving aller tijden in Bodø’ na zege van Ajax

Laatste update:

Dat Ajax de volgende ronde van de Conference League heeft bereikt, mag een wonder heten, zo concluderen de Noorse media. De Amsterdammers kropen in de return tegen FK Bodø/Glimt meerdere keren door het oog van de naald en wonnen uiteindelijk na verlenging door een treffer van Kenneth Taylor.

“Deze avond gaat de geschiedenisboeken in als de grootste overval aller tijden in Bodø”, schrijft VG over de in hun ogen gestolen overwinning van Ajax in Noorwegen. “Bodø/Glimt domineerde gigantisch, maar telkens stond Diant Ramaj in de weg.”

De sluitpost van Ajax groeide uit tot man van de wedstrijd. Met enkele cruciale reddingen en katachtige reflexen sleepte hij er voor zijn ploeg een verlenging uit.

“Het Europese avontuur is dus voorbij, terwijl Ajax wonder boven wonder doorgaat naar de achtste finales van de Conference League. In de tweede helft was het bijna niet te geloven hoeveel overwicht Bodø/Glimt tijdens de return tegen Ajax had. Drie schoten op de lat zeggen genoeg over de gemiste kansen van de thuisploeg”, besluit VG.

Ajax kroop vlak na rust door het oog van de naald, nadat het al met tien man stond na een rode kaart voor Josip Sutalo. De bezoekers leken met negen man verder te moeten toen Borna Sosa een bal met de arm van de lijn had gehaald. Na inmenging van de VAR besloot de scheidsrechter echter om juist Ajax een vrije trap te geven, vanwege een overtreding op Ramaj.

“Het is een van de ergste dingen die ik ooit heb gezien", wordt Viaplay-commentator Andreas Toft over het discutabele moment geciteerd door Dagbladet. Tor Ole Skullerud, die als analist te gast was bij de sportzender, was het daarmee eens: “Dit slaat helemaal nergens op.”

De Noorse krant omschrijft de uitschakeling van Bodø/Glimt als een ‘afschuwelijk drama’. “Een nieuwe koude douche voor Glimt”, zo luidt het oordeel van Dagbladet. “Bodø/Glimt miste een zee aan kansen. In de verlenging liet Nino Zugelj zelfs een open kans liggen, nadat hij al voorbij de doelman was gedribbeld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die gemiste kansen zijn super zuur, maar hij hindert de keeper die naar de bal springt. Zo gek is het toch niet?

22 februari 2024 om 23:40

Volgens mij bedoelen ze met bestolen vooral obv kansen en krachtsverhouding. Hebben ze natuurlijk een punt. Zelden zo’n onverdiende overwinning gezien. Maar eigen schuld van Bodo dan hadden ze maar wat nauwkeuriger moeten zijn in de afwerking.

22 februari 2024 om 23:55

Dan is 'bestolen' toch geen juiste bewoording? Onverdiend, zeker. Maar bestolen niet. Drama pot. Dat je deze over de streep trekt... Mijn hoop is op Fio of Fener. Mooie awaydays

22 februari 2024 om 23:59

Ajax heeft onverdiend gewonnen en heeft daarmee de 3 punten gestolen. Dat is wat ze ermee bedoelen. Daar lijkt me geen woord van gelogen. Maakt het niet minder lekker haha!

23 februari 2024 om 00:10

Hahaha, mijn opa zei altijd:”je kunt tijdens voetbal maar 1 ding goed doen en dat is een doelpunt maken. Al het andere is niet zo van belang”.. had die ouwe toch weer eens gelijk.

Begrijp die Noren best wel Wat ze bedoelen. Ajax was echt zeer beneden peil. Maar blijkbaar is dat genoeg om toch een rondje door te komen in die Conference League.

Wel schrijnend om Ajax zo te zien juichen tegen een cluppie 3e rangs Noren als je ziet dat ze een aantal jaar geleden nog 18 punten in de championsleague haalde.. zo hard kan het gaan.

23 februari 2024 om 00:37

Ik wist niet dat er vandaag 3 punten op het spel stonden.

23 februari 2024 om 07:22

Als je het over 2 jaar terug hebt, BodeGlimt won toen 6-1 en 2-1 van het AS Roma van Mourinho. Zo slecht zijn die gasten dus nou ook weer niet.

23 februari 2024 om 07:55

paar jaar terug stond Ajax in de halve finale championsleague...
Het kan snel gaan bij alle clubs onder de top. Wanneer je een succesjaar hebt door halve finale champions league te spelen of door met 6-1 van Roma te winnen, weet je dat je club leeg gekocht wordt.
Gewoon weer het verschil tussen een topclub en een topteam

23 februari 2024 om 08:35

@ajax4life, dat is een kwestie van interpretatie. Ik kijk al 30 jaar voetbal, en even zolang wordt een overwinning zwaar tegen de verhouding in een gestolen overwinning genoemt.

Dat heeft niets met de scheidsrechter te maken, maar enkel met de krachtsverhouding.

Als Ajacied was ik blij met doorgaan uiteraard, maar wat een droefenis. Ik ben echt wel klaar met Van 't Schip ook. Ja, er loopt genoeg bagger in de selectie, maar ook een stuk of 6 A-internationals van serieuze voetballlanden. Daar kan je echt meer mee dan weg getikt worden door deze Noren, Heerenveen en NEC. Het spelniveau is zo verschikkelijk laag, dat is niet eens ED-niveau, dat kan niet met dit materiaal. Blessures zitten ook niet mee, maar hij gooit gewoon iedere pot weer gewoon alles overhoop, en het wordt nooit beter. Hij is in paniek lijkt het. Wat ook irriteert is dat hij weigert te reageren op blessures door aanpassingen te doen die je in je kracht blijven zetten. Hij blijft spelers als Banel en Martha kansen geven terwijl die niet goed genoeg zijn voor de KKD, terwijl een Kaplan die wekelijks laat zien veel te goed te zijn voor KKD geen kansen krijgt. Denk dat die laatste de fiets van de trainer heeft gestolen oid. Waarschijnlijk als Sutalo, Hato, Rensch alledrie niet kunnen spelen, krijgt denk ik eerst Van den Boomen en daarna Janse eerst nog een kans in het centrum voordat Kaplan aan de beurt is.

23 februari 2024 om 07:13

Mee eens. Die var beslissing kwam voor mij onverwacht maar was niet geheel onterecht. Wel blij dat Mislintat weg is want die had ws nu die nummer 99 zitten scouten

Ze hebben gelijk, 100% gestolen, maar ik heb veel discutabelere VAR-momenten gezien. Er wordt gewoon een overtreding gemaakt in het doelgebied op een keeper die een poging doet om naar de bal te gaan. Als je nog even terug denkt aan de goal van PEC in de Arena dan heb je al een veel discutabeler moment te pakken...

Heel simpel, Ajax was dramatisch, maar dat boeit geen fluit in 't voetbal. De eindstand telt, dat weten we zelf ook maar al te goed.

Bodo was zelf trouwens ook voetballend echt een drama, wat dat betreft paste het kansen missen uitstekend bij hun eigen niveau. Vorige week hadden ze dat een stuk beter op orde, leek op een gegeven moment ook wel of ze dachten 'dit doen we wel even'. En ze mogen het die Gronbaek kwalijk nemen dat ie z'n ploeg zo onnodig benadeeld omdat ie zich zo gefrustreerd gedraagd.

22 februari 2024 om 23:54

Als je zo ontiegelijk veel kansen creëert, dan ben je voetballend toch niet dramatisch? Zeker de eerste helft zag ik hele mooie steekpasses die ik bij Ajax al jaren niet meer heb gezien.

23 februari 2024 om 05:04

Rode kaart van Sutalo was ook een lachertje. Die gozer raakt zichzelf waardoor hij uit balans is. Hij kijkt die beelden 100x terug en nog ziet ie dat niet. Daaruit kwam zo’n beetje het handsmoment van Sosa voort. Dat vond ik overigens meer hands en rood dan een overtreding. Ramaj gaat sowieso eronderdoor, springt meer tegen de speler aan dan andersom. Speler staat daar, maar kan daar verder weinig aan doen.
Desalniettemin ben ik blij dat het zo gelopen is. Tenminste nog een mooi tripje dit jaar!

23 februari 2024 om 07:13

Rood Sutalo was 100 procent terecht. Raakt de speler, die daardoor valt. Overtreding op Ramaj vond ik ook terecht, vooral omdat de speler op het laatst nog zijn heup erin draaide. Scheids floot prima.

Dit is wat wij ook zo vaak hebben meegemaakt tegen grotere voetballanden. Onze clubs die beter spelen maar toch met lege handjes.

22 februari 2024 om 23:35

Sterker nog, Bodo heeft de afgelopen jaren tegen 2 Nederlandse ploegen gespe en ook 2 keer (?) gewonnen. Nu heeft 'Goliath' een keer van 'David' gewonnen.

23 februari 2024 om 15:10

En dat ze van AZ hadden gewonnen was ook een wonder. Hebben toen dmv een penalty zonder contact tussen verdediger en aanvaller en een onterechte vrije trap gewonnen. Dan kan het ook eens de verkeerde kant op vallen.

Tsja. Ajax wilde niet per se winnen dus dan hebben ze vooral zichzelf bestolen met al die kansen die ik nog had gemaakt.

Overval? Diefstal is denk ik de betere Nederlandse vertaling.

23 februari 2024 om 00:42

Bodo kan alleen zichzelf aankijken, niet Ajax of de scheidsrechter. Zelfs de VAR een keer niet.

Vond het juiste een erg goede beslissing want zag het in eerste instantie zelf niet. Als het aan 1 iemand niet heeft gelegen deze wedstrijd is het de scheidsrechter. Wonderbaarlijk viel het de kant van Ajax maar hoe?

Haha noem het dan het grootste cadeau. Die Noren hebben t puur aan zichzelf te danken, ze waren gewoon te slecht om het af te maken tegen dit extreem slechte ajax. Ga nou niet zielig doen en kijk gewoon in de spiegel. Dit is geen pech maar gewoon slecht

Moet zeggen dat ik heb genoten van het spel van Bodø. Of dat nou komt omdat Ajax zo slecht is, Bodø zo goed is, of een combinatie van beiden, dat weet ik niet. Maar dit team beschikt over creativiteit, loopwerk én goede passing. Scorend vermogen ontbreekt, maar ze hebben hun 2 beste aanvallers dan ook verkocht. Hopelijk gaat Ajax vol voor hem als nieuwe trainer, want veel andere opties zijn er niet.

23 februari 2024 om 00:03

Ze weten vooral wat ze hebben aan elkaar en dat zie je ook terug. Het is allemaal niet zo speciaal, maar vooral heel degelijk

Tja Nederlandse clubs hebben nou eenmaal veel geluk.. PSV bijv met de onterechte penalty..

Vorige week Brobbey met de zeer gemakkelijke penalty , en vandaag weer lucky op alle fronten.

Niet alleen de Noorse media.. qua wedstrijd dan.Pingel gewoon terecht niet gegeven.

Ik wordt hier zo moe van. Denk maar eens terug aan Spurs, die we van de 180 minuten 170 minuten van de mat hebben gespeeld. Hoe we zijn genaaid door die Rocchi destijds tegen Chelsea. De 0-1 van Benfica uit een vrije trap die er geen was. Hoe vaak hebben we de voorgaande jaren in de Eredivisie wel geen punten verloren tegen tegenstanders die in 90 minuten één keer over de middenlijn zijn geweest. En met 75% balbezit en 30 schoten tegen 25% en twee dan net gelijk spelen. Alleen hoe we dit seizoen al zijn genaaid tegen Almere met niet gegeven strafschoppen, een handsgoal van PEC, tegen Heerenveen met een bal die duidelijk over de lijn was, en de terugwedstrijd tegen Marseille met een scheids die er werkelijk alles aan deed ons te laten verliezen. Nou, mag het ook eens onze kant op vallen??

23 februari 2024 om 00:06

Wat interesseert het de Noorse media nou wat er in het verleden bij Ajax is gebeurd? Ajax gaat hier zéér onverdiend door, maar dat heeft Bodø volledig aan zichzelf te danken. En Ajax aan Ramaj trouwens

23 februari 2024 om 00:12

Hoezo onverdiend? Voetbal draait toch op goals? Nou, daarvan hebben we er meer gemaakt en dus terecht gewonnen.

Ik wordt er wel een beetje moe van, dat als je als Ajax dit soort wedstrijden als bovenliggende partij niet wint. Mem zegt: "tja, dan moet je maar je kansen benutten, aan balbezit heb je niks. Fantastisch gestreden door de onderliggende partij!"

Maar oh wee als we zelf eens zo winnen. Dan is het een schande, onverdiend en moeten we ons Bijma schamen dat we in de volgende ronde staan.

Zo kan je nooit winnen..

23 februari 2024 om 00:29

Je moet je niet zo aangevallen voelen als er iemand iets zegt over jouw/onze club. Als het andersom was geweest, dan hadden zij onverdiend gewonnen ja. Heeft niks te maken met ‘nooit kunnen winnen’. Maak je niet zo druk en geef gewoon eerlijk toe dat Ajax dramatisch heeft gespeeld over 2 wedstrijden en met alle geluk van de wereld door is. Als je dat doet, dan vinden de anderen het ook een stuk leuker om met je te discussiëren.

23 februari 2024 om 02:02

Ja Martijn, er wordt een hogere standaard verwacht van ploegen die normaliter 70 procent van het balbezit en kansen hebben. Dat is hoe het werkt. Iets met overmacht. Zo'n ploeg van rond de poolcirkel moet je tegen domineren, niet een beetje zonder plan terughangen en met meer geluk dan wijsheid winnen.

23 februari 2024 om 13:34

'Hoezo onverdiend? Voetbal draait toch op goals? Nou, daarvan hebben we er meer gemaakt en dus terecht gewonnen" - dus het hele betoog over spurs, chelsea, Almere, PEC en Heerenveen valt hiermee weg, want Chelsea allebei 4x gescoord, dus verdient gelijk, Heerenveen scoorde 1x meer, dus verdient gewonnen?

Groter dan die wedstrijd tegen Chelsea ga je het niet zien. Dat er een penalty en 2 rode kaarten werden gegeven voor 1 moment.

Ben nog zuur van feyenoord. Maar gelukkig nog punten voor nederland.

Volgende team dat Ajax hun 27 kansen geeft, dan druipt ajax met min 7 goals achter de oren af. Volgende ronde wordt billenknijpen voor de ajacieden dat ze niet van de mat geveegd worden. Spel leek helemaal nergens op

Ach joh, beter dit dan de dag erna horen dat je zo lekker hebt gevochten en met opgeheven hoofd naar huis kan. Bodo verliest lekker klassiek op z'n Nederlands. Kansen missen en dan een Taylorvormige deksel op je neus.

Vind het wel lollig dat Ajax nu doorgaat, na zo'n belachelijk slechte wedstrijd. Dit gebeurt normaal altijd Nederlandse ploegen. Penalty/rode kaart moment was inderdaad erg raar, maar die Noren schieten zelf de bal er niet in. Tuurlijk heeft Ajax dan geluk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren