Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Noodgreep’ van Roberto Mancini heeft transfer naar Serie A te pakken

Laatste update:

Mateo Retegui heeft zijn transfer naar de Serie A te pakken. Transfermarktgoeroe Fabrizio Romano weet te melden dat Genoa met de spits aan de haal gaat. I Rossoblù betalen ongeveer vijftien miljoen euro aan Boca Juniors om hem over te nemen. Wolverhampton Wanderers had ook oren naar een samenwerking, maar de Premier League-club hikte tegen de Financial Fair Play-regels aan.

Retegui kreeg plots naamsbekendheid in Europa toen bondscoach Roberto Mancini hem in maart opriep voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Italië tegen Engeland (1-2 nederlaag) en Malta (0-2 winst). Retegui maakte direct indruk, door tegen beide landen één keer te scoren. Retegui kwam in beeld bij la Squadra Azzurra, doordat spitsen als Ciro Immobile, Gianluca Scamacca en Giacomo Raspadori niet of beperkt beschikbaar waren. Retegui speelde vrijdag zijn laatste wedstrijd voor het Argentijnse CA Tigre, dat hem huurde van Boca, in de Copa Sudamericana tegen Club Libertad uit Paraguay.

Na afloop van het met 0-1 verloren duel nam Retegui afscheid van de Tigre-fans, waarbij hij het niet drooghield. Dat Genoa uiteindelijk met Retegui aan de haal gaat, mag enigszins opvallend genoemd worden. De 24-jarige geboren Argentijn met Italiaanse roots kwam na zijn succesvolle eerste optredens voor Italië op de radar te staan van meerdere grote Italiaanse clubs. Zo werden Roma, Internazionale, AC Milan en Juventus nadrukkelijk met de goaltjesdief in verband gebracht. Het is dus Genoa, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Serie A, dat Retegui spoedig gaat presenteren.

Retegui sloot in 2016 aan bij Boca Juniors. De aanvaller speelde sindsdien slechts één duel voor Boca, omdat hij werd verhuurd aan achtereenvolgens Estudiantes, Club Atlético Talleres en Tigre. Bij laatstgenoemde club maakte hij tijdens het nog lopende seizoen indruk door 12 keer het net te vinden in 28 wedstrijden. Tigre had een optie in het huurcontract om vijftig procent van zijn rechten aan het einde van het seizoen over te nemen, waardoor die club mogelijk ook in de transferinkomsten deelt. Udinese wilde Retegui in januari al overnemen, maar de aanvaller gaf toen de voorkeur aan een langer verblijf bij Tigre. Nu volgt dus alsnog een transfer naar de Serie A.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zozo, 15 mil voor het gepromoveerde Genoa, vind het nogal wat. Maar goed, ze moeten natuurlijk erin blijven, want Genoa hoort bij de Serie A, als oudste club in Italië. Verder vind ik, buiten het prijskaartje, niet vreemd dat hij uiteindelijk naar Genoa gaat ipv de top Italië, want wat heeft hij nou gepresenteerd? Speelde in argentijnse competitie , blijf riskant

Leuke transfer, ben benieuwd hoe die het gaat doen bij Genoa. Viel me wel positief op in de minuten die ik hem zag spelen

Genoa is echt een mooie club, hebben een hoop goede voetballers gespeeld. Hopelijk kunnen we in de toekomst Retegui aan dit lijstje toevoegen. Ik ben benieuwd naar Genoa dit seizoen. Gisteren afgedroogd door Venezia.. Gelukkig hebben ze nu een goede aankoop gedaan, maar dat mogen er in mijn ogen nog wel een paar extra zijn.

Hopen dat hij het waar gaat maken. In het Italiaans elftal heeft hij tot nu toe teleurgesteld. Verder niet zien spelen in Argentinië. Zou fijn zijn om een goede selectie te hebben in het Italiaans elftal kwa spitsen. Die is er nu niet helaas. Alleen Immobile is geschikt voor de basis momenteel.

23 juli 2023 om 19:53

Hoezo teleurgesteld?
Heeft in z’n eerste 2 wedstrijden direct gescoord

23 juli 2023 om 20:11

Omdat ik zijn spel nog niet goed vind passen bij de selectie. Niet geheel onlogisch aangezien hij de meeste spelers niet kent. Dus misschien als hij er vaker bij is dat het dan beter loopt. Zoals bij Immobile als hij erin staat. Maar bij Genoa spelen zou fijn zijn. Dan leert hij de competitie kennen. Komt hij in een hogere competitie. En gaat hij misschien wel door met scoren.

23 juli 2023 om 20:36

Is ook totaal niet gek.
Zoals je het zelf al aangeeft, alleen maar nieuwe spelers om m heen.
Toch vind ik het dan juist knap dat ie 2x wist te scoren.
Juist immobile valt altijd enorm tegen in het Italiaans elftal.

Zal onder Gilardino wel veel kunnen leren bij Genoa. En de concurrentie zal die ook met twee vingers in de neus winnen. Yeboah is vrij talentvol, maar de rest is allemaal wel magertjes. Roma, Inter, Milan en Juve is misschien nog net iets te hoog gegrepen (tenzij er jongens vertrekken zoals Vlahovic en Martinez), maar een Torino, Udinese of Bologna zouden wel betere bestemmingen zijn om te wennen aan het spel in Europa. Heeft het ook redelijk goed gedaan in de interlands waarin hij werd opgeroepen.

23 juli 2023 om 20:33

Gilardino als in de spits van Fiorentina vroeger? Tijd gaat echt snel het lijkt niet eens zo lang geleden dat ik hem nog op het veld zag.

23 juli 2023 om 23:08

Yep, hij is de coach bij Genoa. Maar hij is al 5 jaar gestopt en timmert zijn weg door de trainerschap. Het was een topvoetballer, maar is bij bescheiden clubs begonnen zoals Rezzato, Pro Vercelli, Siena en nu Genoa. Daar kunnen menig Nederlandse top oud-voetballers wel van leren.

Knappe transfer van Genoa. Had wel verwacht dat hij een team in de subtop/middenmoot aan kon. Maar wie weet wat Genoa hem kan bieden. Zouden inprincipe niks hoeven onderdoen aan Torino Udinese etc maar het helaas al jaren drama in Genua qua beleid.

Goede spits in wording. Technisch redelijk goed, kan koppen maar mist toch nog wel wat overzicht. Het is vaak wild voor het doel. Denk dat Genoa een goede stap is voor zijn ontwikkeling.

interessant dat ze een jonge speler van 24 jaar aanschaffen. Het lijkt erop dat ze mogelijk een getalenteerde speler willen kopen, die ze later voor meer geld kunnen verkopen. Aan de andere kant zou je verwachten dat een jonge speler van die leeftijd al bij een topclub speelt. Het betalen van 15 miljoen voor een club als Genoa lijkt inderdaad erg veel, aangezien de meeste spelers daar een salaris van 6 tot 8 ton per jaar verdienen. Klopt het dat ze financieel over hun limiet gaan? Of mis ik hier de boot?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren