Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italië herstelt zich mede dankzij nieuwe treffer Retegui van nederlaag in Napels

Laatste update:

Italië heeft in een weinig verheffende wedstrijd af weten te rekenen met Malta. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini won met 0-2 dankzij treffers van Mateo Retegui en Matteo Pessina. Beide treffers werden voor rust gemaakt, waarna de Italianen het in de tweede helft erg rustig aan deden. De ploeg van Mancini herstelt zich dankzij de zege van de nederlaag in Napels tegen Engeland (1-2). La Squadra Azzurra staat in Groep H in punten gelijk met Noord-Macedonië, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Malta staat met nul uit twee laatste.

Mancini had wederom een basisplaats in huis voor Retegui, die bij zijn debuut tegen de Engelsen meteen scoorde. De spits van Club Atlético Tigre werd geflankeerd door Matteo Politano (rechts) en Wilfried Gnonto (links). Op het middenveld moest Sandro Tonali voor de creativiteit naar de voorhoede zorgen. De spelmaker van AC Milan zag Bryan Cristante en Pessina aan zijn zijde staan. Gewaardeerde krachten als Marco Verratti, Leonardo Spinazzola en Jorginho begonnen op de bank.

Tot verrassing van velen kreeg Malta de eerste grote kans van de wedstrijd. Een diepe bal van achteruit kwam terecht voor de voeten van Alexander Satariano, die door kon lopen richting doel. De spits had een goed schot in huis, maar moest toezien hoe Gianluigi Donnarumma een nog betere redding verrichtte. Het bleek de grootste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg te zijn. Na een kwartier kwam Italië op voorsprong. Alessio Romagnoli zag zijn schot worden verwerkt tot hoekschop, die werd genomen door Tonali. Retegui werd vervolgens gevonden en hij kopte raak: 0-1. Tegenvaller voor Italië was het uitvallen van Gnonto. De aanvaller van Leeds United werd vervangen door Vincenzo Grifo. Na ruim een half werd het 0-2. Een voorzet van Emerson vanaf links kon worden binnengelopen door Pessina.

De tweede helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Het eerste gevaar na rust kwam op naam van Bryan Cristante, die zijn schot simpel gevangen zag worden door doelman Henry Bonello. De wedstrijd raakte in het slop en Mancini besloot om onder meer Gianluca Scamacca in te laten vallen. De ex-spits van PSV en PEC Zwolle liet zich direct gelden met een omhaal uit een hoekschop, waar Bonello een antwoord op had. Aan de andere kant kreeg Joseph Mbong plots een schietkans aan de rechterkant van de zestien. Emerson wist op het laatste moment te voorkomen dat Donnarumma in actie moest komen. Scheidsrechter Georgi Kabakov besloot nog drie minuten blessuretijd bij te tellen en in minuut 92 probeerde Scamacca het met een hard schot, dat over ging.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Italië is ook niet meer wat het was. Vroeger wist je dat je behoorlijk kansloos was tegen de Italiaanse manschappen. Tegenwoordig is het net aan subtop. Ik denk dat zelfs het Nederlands elftal gelijkwaardig is aan Italië nu.

26 maart 2023 om 23:01

Misschien hebben ze ergens bij een Argentijnse subtopper ook nog een spits rondlopen met een Nederlandse overgrootmoeder

26 maart 2023 om 23:03

Nu niet overdrijven 😉Maar ff serieus ze werden amper 2 jaar geleden nog Europees kampioen.. iets meer respect mag wel; want veel verschil is er niet, alleen Bonucci,Chiellini en Isigne er niet meer bij.En geluk was het ook niet want ze hadden een loodzware pad met België,Spanje,Engeland. Ze kunnen het wel, alleen Mancini moet stoppen met experimenteren

26 maart 2023 om 23:42

Ben wel benieuwd hoe Mancini het gaat oppakken. Want ze hebben wel veel spelers van 30 of ouder rondlopen. Als ik al deze selectie kijk: Toloi (32, wordt nog 33), Acerbi (35), Bonucci (35, wordt nog 36), Spinazzola (net 30 geworden), Darmian (33, wordt nog 34), Jorginho (31, wordt nog 32), en Verratti (30, wordt nog 31). Verratti, Jorginho, en Spinazzola kunnen nog wel wat jaartjes mee, ook al zijn Verratti en Spinazzola vrij blesuregevoelig. Je hebt nog redelijk wat potentie lopen achterin en middenveld (wel wat minder ten opzichte van achterin, maar genoeg spelers met ervaring in de vorm van Barella en Tonali die al wat vlieguren maakt). Donnarumma kan nog jaren mee, ook al is hij wel wat in een mindere fase beland (vrij laat, want hij is al 24). Maar daar komt die wel overheen. Alleen qua aanval is het eventjes schikken en zoeken, want niet alle spelers zijn in goeie doen. Retegui moet nog blijken als het de spits wordt, want in een eerdere post maken de andere spitsen niet een goeie beurt door. Qua vleugelaanvallers is het wel okay, alleen zijn Chiesa en Berardi vrij blessuregevoelig. Zaccagni, Grifo en Gnonto maken nog een redelijk goed seizoen mee. En op rechts met Orsolini daarachter en Politano als roulatiespeler ben je ook wel redelijk voorzien. Maar het is geen top aanvalslinie en neigt meer naar subtop of middenmoot Europa niveau. Maar ja, voetbal is een teamsport, dus niet elke linie hoeft per se top te zijn.

26 maart 2023 om 23:19

Het probleem met Italie is denk ik niet zozeer dat het geen goede spelers heeft, maar die absolute topspelers zijn er nauwelijks tot niet. Alleen Verratti is echt top (en Donnarumma). Voor de rest zijn het veelal redelijke Europese subtoppers en jonge(re) talenten.

26 maart 2023 om 23:51

Tonali, Barella en Bastoni zijn wel top naar mijn mening (geen absolute top, maar wel top). Jorginho speelt nog wel op topniveau. Alleen is het een beetje een haat-liefde verhouding tussen voetbalfans als hij wel echt top is. Voor de rest veel jongens met potentie zoals Scalvini (atalanta), Udogie (udinese, gekocht door Tottenham), Fagioli, Miretti (beiden juventus), Gnonto (leeds), Rovella (monza, gehuurd van Juventus), Ricci (torino), etc. En daarnaast nog spelers die nu in een knel zitten bij hun clubs, maar nog wel potentie hebben om op een hoger niveau te spelen. Alleen daar moet de Italiaanse bond ook wel begeleiden dat ze naar clubs gaan van een hoog niveau en daar dan ook spelen.

26 maart 2023 om 23:40

Tja, en toch zijn ze Europees kampioen... Het blijven Italianen

27 maart 2023 om 08:07

Wat heeft Nederland voor het laatste gepresteerd?
Recentelijk Europees kampioen en ze kunnen er niks van?
Wel heel kortzichtig vind je niet?.
Het lijkt diep te zitten waar het vandaan komt Joost mag het weten.

27 maart 2023 om 12:17

Italië hoorde wel altijd bij de toplanden. Dat vind ik niet van Nederland, die zitten er iets onder.

Het land met de absolute topverdedigers en dan voorin namen als Del Piero, Totti, Inzaghi maar bijv ook een Vieiri en middenvelders als Gatusso,Pirlo maar bijv ook een marchisio (zo even wat namen die in me opkomen)

Van alle drie de linies is letterlijk niks meer over.

26 maart 2023 om 23:48

Toch Europees kampioen geworden.

27 maart 2023 om 07:55

Wat probeer je te bereiken met dit soort opmerkingen? Ieder land heeft kinderen periodes. Absoluut top is Italië niet. Maar wel de laatste editie van het ek gewonnen. Dus zeker wel goed genoeg om eindtoernooien te winnen.

27 maart 2023 om 13:36

Nou Italië zit meer in een bejaardenperiode dan een kinderen periode met hun 30+ers

27 maart 2023 om 12:19

Tja dat kunnen we ook van Nederland zeggen. De tijden met Robben, Van Persie, Van Nistelrooy, Makaay, Sneijder, VD Vaart, Van Bommel, Nigel de Jong. Nu moet je het doen moet Weghorst en Depay, De Roon en Taylor

Italie herstelt zich... pff nou. 2-0 tegen een hele kleine tegenstander die ook nog kansen kreeg. Het was een draak van een wedstrijd. Ik vind dat geen herstel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren