Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Noodgreep helpt Ajax niet: ‘Het was onbegrijpelijk van Erik ten Hag’

Laatste update:

Ajax verloor dinsdag in eigen huis met 0-1 van Valencia, waardoor de Amsterdammers zijn uitgeschakeld in de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag kwam ondanks enkele mogelijkheden niet tot scoren en is nu veroordeeld tot het spelen van Europa League. De Nederlandse kranten spreken van een nieuw trauma voor Ajax, nadat de ploeg vorig seizoen in de halve finale op dramatische wijze werd uitgeschakeld door Tottenham Hotspur.

Het Algemeen Dagblad zag het al snel misgaan bij Ajax. "Stampvoetend meldt André Onana zich na 24 minuten tussen zijn medespelers. Hij schreeuwt het uit en klapt zijn handen hard tegen elkaar. Vol ongenoegen heeft de doelman enkele tellen eerder moeten toezien hoe Rodrigo plotseling helemaal vrij voor hem opduikt en de bal genadeloos binnenschiet. Sommige Ajacieden denken nog aan buitenspel, maar Joël Veltman heft dat staand in niemandsland eigenhandig op. Het is een symbolisch slotstuk van een openingsfase als een flipperkast. En het begin van een Amsterdamse avond vol chagrijn en teleurstelling."

Volgens de Volkskrant werd de Johan Cruijff ArenA steeds stiller gedurende de wedstrijd. De ingehouden adem was bijna hoorbaar, aldus de krant. "De zucht naar verlossing, de groeiende vertwijfeling, de frustratie ook om voetbal dat steeds meer Spaanse simulatie was, en een ketting van overtredingen, met banale wildwesttaferelen. (...) Te veel moest komen van Hakim Ziyech, die zich soms als een tovenaarsleerling in een verlaten opleiding moet hebben gevoeld."

NRC constateert dat veel Ajacieden ondermaats waren, zoals Noa Lang. "Noa Lang, het bejubelde onbevangen talent, speelt ogenschijnlijk opeens met spanning in de benen. Hij heeft moeite met het hoge niveau, conditioneel, in dit tempo. Je ziet hem rond de middenlijn uitpuffen, na een half uur, als Ajax ten aanval trekt. En hij komt vaak ‘in’ de bal, waar Ajax juist gebaat is bij diepgang. Ajax is offensief te statisch, mist de geblesseerde David Neres en Quincy Promes, de pingelaars met snelheid en creativiteit. Nu: te veel passers, te weinig lopers."

Ten Hag: 'Frustrerend dat we juist in deze fase Promes, Neres en Labyad missen'

De Telegraaf stelt vast dat Ten Hag snel alle scherven bijeen moet rapen. "In de rust greep Ten Hag in en kreeg de met geel belaste Edson Alvarez te horen dat hij zich kon omkleden. Sergiño Dest loste hem af en nam de rechtsbackpositie over van Noussair Mazraoui, die naar het middenveld verhuisde. Het was een noodgreep en daarom onbegrijpelijk waarom hij Carel Eiting, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch op maandagavond in Jong Ajax tegen Roda JC liet spelen. Een van de drie zelfopgeleide middenvelders op de bank zetten tegen Valencia, had hem veel meer (creatieve) mogelijkheden geboden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het feit dat hij Marin niet inbracht vind ik heel tekenend. Nul vertrouwen heeft hij in die jongen, terwijl Marin echt wel wat kan hoor...

11 december 2019 om 07:40

Erik werkt dagelijks met Marin en zal het net iets beter weten als wij waarom hij hem op de bank houd. Nul vertrouwen is zodoende iets te makkelijk geschreven door boven genoemde reden. Daarbij, als hij op het veld staat, wat heeft hij laten zien dat hij opgesteld moet worden?

11 december 2019 om 07:50

Dan moeten Siem en Klaas-Jan het toch wel fantastisch doen op de training.

11 december 2019 om 08:47

Plus wat hebben KJ en Siem in te brengen in zo'n wedstrijd tegen verdedigers van 2 meter. Hier heb je behoefte aan diepgang, aan wendbaarheid. Nu haalt Ten hag heel het aanvalsspel door elkaar. Beter een extra aanvallende middenvelder die de verdediging kan ontregelen dan twee statische spitsen die over the top zijn.

11 december 2019 om 08:54

Beide spelers hebben ook internationaal laten zien dat ze een goal kunnen maken. Elke trainer brengt toch een extra aanvaller als je wilt scoren ? Zeker spelers waarvan je weet dat ze wel vaker de beslissende gemaakt hebben ?

11 december 2019 om 08:58

Dat vind ik niet het juiste argument hier. Het gaat er toch om of je kan scoren tegen Valencia, met die twee erbij wordt die kans niet groter omdat je je eigen klasse ondergraaft namelijk combinatiespel en diepgang voorin. Nu werd het pompen of verzuipen. Tegen die muur van Valencia. Zag je toch al tegen Willem II, die Holman had nog 3 uur lang lachend voorzetten weg kunnen halen. Zelfde gisteren.

11 december 2019 om 09:50

Huntelaar kan ik nog begrijpen maar Siem hoort hier niet. Die is al jaren niks meer. Heb je echt helemaal niks aan. Dan liever Traore of Marin...

11 december 2019 om 11:46

Maar meer van hetzelfde lost het ook niet op. Van de Beek en Tadic waren hopeloos slecht. Nog meer van dat gepriegel op de 16 meter lijn, mensen die elkaar daar in de weg lopen, tikjes over 2 meter 3 keer heen en weer spelen. Het was allemaal hetzelfde gedoe. In 95 minuten geloof ik maar 2 schoten op doel!en maar breien in een tempo dat Valencia alle tijd had om zich te groeperen. Wel onbegrijpelijk vind ik dat je in de CL met een Veltman het veld op durft te lopen. Dat kan echt niet.

11 december 2019 om 12:20

Erik werkt dagelijks ook met Huntelaar en Siem de Jong. Die heb ik nu twee keer aan het werk gezien en kunnen er werkelijk helemaal niks van. Dat ze überhaupt spelen is een schade en toont aan wat voor miskopen er dit jaar weer zijn binnengehaald door Overmars.

11 december 2019 om 07:41

En anders Lassina nog, ipv Siem de Jong erin te gooien als je moet scoren.

11 december 2019 om 07:42

Ten Hag ziet elke speler elke dag. De andere technische mensen zien elke speler elke dag. Naar mijn mening weten die veel beter wie welk niveau heeft en wie van toegevoegde waarde is dan dat wij dat weten. Ten Hag was 4 weken geleden nog een geweldige top coach.... voor mij is hij nu nog altijd een geweldige coach!

11 december 2019 om 07:48

Je verdient vorig seizoen bij elkaar meer dan 200 miljoen, dan is het armoedig dat je een Lang in de basis op moet stellen en ouwe Siem en Huntelaar als invallers.

11 december 2019 om 07:54

Dus nu heeft Overmars het gedaan? Hoe lang geleden is het dat aangegeven werd dat dit Ajax misschien nog wel beter was als dat van vorig jaar? Hoe lang geleden werd verwacht dat Ajax toch wel weer in de buut van die 1/2 finale zou kunnen komen en dat Ajax met 2 vingers in de neus kampioen zou worden..... nuance is bij de analisten maar vooral bij de forum bezoekers erg spaarzaam.

11 december 2019 om 08:18

Haha halve finale, ja das lachen. Alsof je elk jaar even achter elkaar van Real Madrid en Juventus wint. Vorig jaar was een prachtig incident. Dit is een reeel beeld, strijden om overwintering, hetzij in CL hetzij in EL.

11 december 2019 om 09:08

@fcrrrof je nou wel of geen 200 miljoen hebt, niemand kan toch voorspellen dat drie van je flankspelers geblesseerd raken. Moet je er dan maar 5 contracteren en als ze fit zijn constant gemekker om speeltijd? Ergens moet je al blij zijn dat Labyad zo geduldig is gebleven al die tijd.

11 december 2019 om 09:57

Mag ik even zeggen dat heel veel mensen weer kijken naar alleen de wedstrijd van gisteren en al het andere voor het gemak vergeten. Ik walg als supporter van al deze zeikerds. Sport is winnen en verliezen en soms win je en soms verlies je. Als supporter van Ajax moet je niet alleen bij winst achter de club staan, maar ook bij verlies. Diezelfde Ten Hag heeft Ajax weer op de kaart gezet. Dit met dezelfde spelers als die gisteren een keer niet thuis gaven. Diezelfde spelers hebben mij de afgelopen anderhalf jaar mooie avonden bezorgd. Ik ben trots op mijn clubje en we gaan nu de wonden likken en strijden voor de EL. Dat KJH erin werd gebracht was logisch, zijn jullie vergeten dat hij vorig seizoen ons de titel bracht door bij Groningen te scoren (ownee dat zijn we even vergeten) Siem de Jong is een echte Ajacied en die steun je. Ze doen allemaal hun stinkende best en veel van jullie lopen in de polonaise als het goed gaat, maar steken ze in de rug bij 1, lees het goed, 1 nederlaag. SCHAAM JULLIE, jullie zijn allemaal successupporters en Ajax onwaardig!

11 december 2019 om 12:19

Houd toch op
Verbaasde me na de zomer al over dit matige aankoopbeleid.
Promes is een heel nuttige, maar Alvarez/Martinez als middenveld van Ajax heb ik nooit begrepen.
En met Veltman het de Ligt-gat dichten is lachwekkend

11 december 2019 om 07:48

Alsof Marin wat zal kunnen doen. Beiden zeer pover.

11 december 2019 om 07:49

Hij mist Schreuder, die 2 die nu naast hem zitten knikken alleen maar, het lijken die 2 die naast Van Bommel in Eindoven zitten wel.

11 december 2019 om 08:20

Schreuder die binnekort er uitvliegt bij Hoffenheim? Ja hoor.

11 december 2019 om 08:20

Het grote genie Schreuder, die alweer op de schopstoel zit in Duitsland.

11 december 2019 om 13:38

Hahaha, ja komiek. We kunnen nu in Duitsland zien hoe goed die Schreuder wel niet is. Geloof dat ie met kerst alweer ontslagen is.

11 december 2019 om 08:16

Marin? Die tuinkabouter kan er helemaal niks van.

11 december 2019 om 08:36

Het scoutingsapparaat van Ajax vindt van wel, Overmars vindt ook van wel.

Ten Hag is gewoon een komediant. Hij doet het er gewoon om. Het is toch gewoon lachwekkend dat wanneer Ajax behoefte heeft aan creativiteit, snelheid, sterkte, dat hij dan Siem de Jong laat warmlopen. Niet alleen warm laat lopen maar er gewoon in brengt.

Wat de NRC goed aan geeft is dat Ajax allesbehalve passers nodig heeft. En dan zie je opeens Huntelaar, Siem de Jong en onze Calactico Donny van de Beek over het veld huppelen.

Pfff, en dan Donny... o ongelooflijk. Real heeft goed kunnen zien wat ze in huis zullen halen als al die verhalen kloppen dat ze in hem de verlosser zien. Maargoed, mensen zoals vd Gijp zullen wel weer zijn "dynamiek" prijzen.

En dan zie je mensen zoals Tadic en Blind roepen dat ze hadden verdient om door te gaan. Vriend, de eerste 2 wedstrijden had je zomaar met 6-3 kunnen verliezen. Het zag er allemaal beter uit dan dat het was. Aan Onana en het nodige geluk te danken dat Ajax nog tot het eind heeft mee kunnen strijden.

Promes moet heel snel terug komen want voorin in het wel heel magertjes.

Ten Hag zit alleen maar te schrijven maar kan iemand hem niet een keer een briefje in zijn handen leggen dat hij een Traore en Gravenberg heeft lopen die beter kunnen voetballen dan Siem,Donny en Huntlaar bij elkaar?

11 december 2019 om 07:47

Hoe erg werd de aankoop van Promes wel niet veroordeeld? Hoor het nog nagalmen. En nu is hij de verlosser? Ja hij word gemist maar hey, het ligt torch wel allemaal wat genuanceerder dan hier en in de media geroepenen wordt. Ten Hag, vd Beek, Huntelaar.....allemaal werden ze niet langgeleden de hemel in geprezen.

11 december 2019 om 08:04

Wie had Ten Hag dan moeten inbrengen voor de creativiteit? De Jong, Marin en Traore bieden dit allen niet. Probleem van Ajax is dat de selectie in de breedte nog niet Champions League waardig is. Te weinig keuze op het moment dat er bepalende krachten wegvallen. Vorig jaar was dit tegen o.a. Spurs uit ook al het probleem toen Neres uitvuil. Ten Hag kun je hier vrij weinig aan verwijten.

11 december 2019 om 08:08

Wat een opportunisme ten top weer deze comment. Verman en beheers je eens vent. Er werd ook zo hard geroepen om Noa Lang. Dat zou de Verlosser zijn! Nou, we hebben het gezien hoor. De jeugd heeft nog een lange weg te gaan en zijn mentaal helemaal niet klaar om zo'n belangrijke wedstrijd te spelen. Dan kun je beter Siem of Huntelaar hebben die gewoon precies doen wat ze moeten doen. Wat weet je nou werkelijk van Traore en Gravenberch behalve dat je ze misschien een keer leuk in de KKD hebt zien ballen?

11 december 2019 om 08:23

Hahha Donny die niet kan voerballen man scoort letterijk alle belangrijke doelpunten. Hunter kwam als stormram, want Ajax creëerde niks en Siem heeft 3 minuten meegedaan. Eiting en Ekkelenkamp krijg je het zelfs tegen Cambuur nog moeilijk mee. Ajax heeft paar fouten gemaakt op de traanfermarkt. Voor die 30 miljoen op Alvarez en Marin had je beter een Propper kunnen halen.

11 december 2019 om 10:55

Wat betreft jouw laatste opmerking; mee eens. Ajax heeft voetballend vermogen nodig op het middenveld. Maar Alvarez is gewoonweg geen middenvelder voor Ajax.

11 december 2019 om 11:57

Volgens mij begrijp je de betekenis van het woord “letterlijk” niet..

11 december 2019 om 08:44

@rosselliniravond juist Donny als 1 van de hele weinige nog redelijk spelen.verder ook een hoop onzin. Ja Ajax had de eerste wedstrijden geen pech, maar tegen chelsea, mede door de scheidsrechters weer heel veel pech.gisteren hadden ze het gewoon af moeten maken, maar gisteren was niet goed genoeg.dus nee, dan verdien je het op dat moment niet, dat ben ik met je eens.

11 december 2019 om 09:00

En tot vorige week was het een topcoach.... Het geheugen van sommigen laat ze wel erg in de steek. Vorig jaar kampioen en halve finale CL. Dit jaar de onbetwiste koploper en op het punt weer te overwinteren in de CL. Nu kunnen ze er opeens niks meer van....
Op zulke fans zit elk team te wachten!

Ach. Als dit, als dat. Ajax hoort gewoon met dit materiaal helemaal niet in de Champions League dus terechte uitschakeling. Verdedigend komen ze alles tekort.

11 december 2019 om 07:57

Hahahaha hahahaha haha sorry, maar als je met 10 punten wordt uitgeschakeld dan ligt het aan het materiaal wat niet goed genoeg is? Ik zal het niet zo snel zeggen, maar volgens mij snap je het niet helemaal. Dat is niet erg maar wel een beetje jammer. Er zijn clubs door met minder punten dan ajax. Die uitschakeling is een feit, maar terrecht? Kom op man.

11 december 2019 om 08:05

Nee het zegt vooral dat die andere teams met gemak net zo veel punten kunnen halen. Als je je verdediging dermate triest is wat kom je dan doen? Liverpool, Man City, Barca, PSG en ook Juve zullen je volledig slachten. Dat is Ajax nu bespaard gebleven. Ook in de EL krijgen ze het gewoon moeilijk. Terechte uitschakeling. Resultaten behaalt in het verleden zijn geen garantie voor succes in de toekomst. Tegen Chelsea speelde ze goed maar lieten zich weer volledig afdrogen. Dat kan in de Champions League niet.

11 december 2019 om 08:08

Dat is het probleem als je 3 gelijkwaardige tegenstanders hebt dan krijg je dat je met 10 punten niet door bent. Is wel vaker gebeurt maar Ajax heeft het gister echt aan zichzelf te danken en deels aan het wisselbeleid van ten Hag.

11 december 2019 om 08:13

@wouder, al heeft ajax 30 punten er zijn 2 clubs met meer punten boven je geëindigd, dus is de uitschakeling terecht, hadden ze maar ergens een puntje meer moeten pakken dus.

11 december 2019 om 08:18

Precies. Ajax kan niet op resultaat spelen. Zie ook complete afgang tegen Tottenham vorig seizoen. Dat is precies wat de CL vraagt. Kan je dan nog steeds genieten van het voetbal, natuurlijk. Maar dat kan ook in de EL. Het was met name deze Poule waar Ajax blij mee moest zijn om überhaupt door te komen. Allemaal EL kandidaten. Chelsea en Valencia horen ook eigenlijk niet op CL niveau. des te triester dat Ajax het heeft laten lopen.

11 december 2019 om 08:20

Jarno stop maar. Tegen chelsea laten afdrogen? Ajax overklaste chelsea volledig. Dat de uefa blijkbaar niet wil dat ajax doorging, heeft geleid tot een gelijkspel. 4 punten afgenomen van ajax en 2 te veel punten aan chelsea. De wedstrijd tegem velencia hebben we zelf weggegooid. We hadden hier makkelijk van kunnen winnen, maar nogmaals dit had een wedstrijd voor de eer moeten zijn ipv nog te strijden voor de volgende ronde.

11 december 2019 om 08:24

Blind en Veltman kregen terecht rood hoor. En daarna was het snel afgelopen. Hebben ze ook volledig zelf gedaan. Ze hebben de scheids in de positie gebracht om dergelijke beslissingen te kunnen nemen. Ook dat getuigd van niet scherp zijn op hoogste niveau. Oftewel terechte uitschakeling.

11 december 2019 om 08:40

@musi ‘dat de UEFA niet wil dat Ajax door ging’. Hahah. Het is ook wat, Calimero-gedrag bij Ajacieden. Veltman kost je de kop, overspannen en chaotisch voetbal en bezwijken onder druk, dat kost je de kop.

11 december 2019 om 09:48

Meeste goals voor minste tegen goals in de groep...

11 december 2019 om 09:50

Je hebt gelijk, het gaat mij er om dat er word gezegd dat ajax niks heeft te zoeken.. Dat is gewoon onzin, meest gescoorde en minst geïncasseerd goals in de groep.

11 december 2019 om 13:40

Een puntje meer noem jij met gemak? Ga toch fietsen joh, wat een onzin zeg. Chelsea is door omdat ze thuis met 2-1 wonnen van Lille in de laatste wedstrijd. Een goaltje meer van Lille en ze lagen eruit. En afslachten door Juve? Hebben we gezien verleden jaar.

11 december 2019 om 08:45

Ja ze hebben gister verloren, maar Chelsea had toch nooit door mogen gaan. Die zijn gewoon twee keer met scheidsrechterlijke dwalingen geholpen en dat is puur ten koste gegaan van Ajax achteraf gezien. En gister was gewoon weer een finale blunder van Veltman, die hoort niet op dit niveau thuis.. Geef Schuurs of Alvarez maar eens de kans op die positie. (Persoonlijk verwacht ik meer van Schuurs)

En toch ben ik trots op dit Ajax. Mooie wedstrijden gezien die wel alle kanten op konden. Dat ze zich konden meten met Valencia en Chelsea doet me goed. 2 jaar terug nog zou je blij zijn als je tegen die clubs thuis een gelijkspel kon pakken en hopend dat je Lille 2x kon winnen. Dan was je blij met EL. Nu gaan we gewoon weer voor die finale. Mooi team, leuk spel. Het kan niet altijd mee zitten.

11 december 2019 om 08:13

Nou ja, nu zou je ook blij zijn met een gelijkspel thuis tegen Valencia en Chelsea want die wedstrijden heb je nu gewoon beide met 0-1 verloren. Het is wel apart dat Ajax het uit zoveel beter doet dan thuis. Blind zei dat het met druk te maken heeft, ik snap dat ergens ook wel. Dat je je gisteren zo laat opnaaien heeft toch ook wel te maken met het publiek wat zeer vijandig is op scheids en tegenstander. Overigens denk ik dat Ajax er echt wel weer bovenop komt, vorig jaar met na de winterstop was er ook een flinke dip maar daarna speelden ze weer de sterren van de hemel. Hopelijk kunnen ze wat leuks laten zien in de Europa League.

11 december 2019 om 09:48

Helemaal eens. In deze poule 10 punten pakken is als Nederlandse club gewoon prima. Op sommige momenten viel het muntje net de andere kant op dit seizoen, helaas, maar toch hebben we het zeker niet slecht gedaan. Meestal ben je met 10 punten gewoon veilig dus dat is wel zuur, maar goed, je kan als Nederlandse club nou eenmaal niet uitgaan van elk jaar overwinteren in de CL. Laat staan de halve finale. Nu met opgeheven hoofd naar de Europa League en hopelijk kunnen we er daar weer een mooie Europese campagne van maken!

11 december 2019 om 10:22

Zo is het maar net. Al dat gezeik hier altijd bij een nederlaag. Op gisteren na goede wedstrijden gespeeld die zeker beloond had mogen worden met de volgende ronde . Maar het zat niet altijd mee; met name tegen Chelsea qua arbitrage . Erg jammer maar toch weer genoten van Ajax deze CL.

Alvarez bakte er ook vrij weinig van zeg hallo he. En Martinez leverde hem ook meer in bij de tegenstander dan bij een ajacied

11 december 2019 om 07:52

Dat zijn verdedigers die moeten een bal afpakken en inleveren bij iemand die er wel iets mee kan. Ten Hag denkt en heeft hen wijs gemaakt dat het middenvelders zijn. Dan kan zijn favoriete Veltman gewoon in de verdediging blijven staan of wandelen zo je wilt.

11 december 2019 om 08:49

Martinez speelt een prima seizoen ook in de CL. Alvarez is een ander verhaal.

11 december 2019 om 08:57

Martinez was dit seizoen toch echt de grote verrassing. Je ziet alleen steeds vaker dat ajax aanvallend te afhankelijk is van een Ziyech. Een Martinez deed het zeker goed op het middenveld, maar het is te weinig de man met de mooie pass.

Had inderdaad mogelijk meer gebracht ja, maar dat verwijt achteraf slaat nergens op. Ik heb Valentijn Driessen aan alle kanten gehoord van tevoren, maar niet een keer noemde hij deze jonge gasten als alternatief. Achteraf lullen dat is het enige wat hij kan...

11 december 2019 om 07:50

Dit is dan ook een conclusie die je alleen achteraf kan schrijven.

11 december 2019 om 08:05

Alsnog heel goedkoop scoren. Alsof Ekkelenkamp gisteren het verschil had gemaakt? Als dat verkeerd was uit gepakt was hij daar weer overheen gevallen.

11 december 2019 om 08:19

En zo is het altijd wel iets en zal ook altijd zo blijven. "achteraf".

11 december 2019 om 08:27

Wat is je punt precies? Gaat er toch om dat hij altijd achteraf makkelijk praten heeft, maar verder nooit veel te vertellen heeft.

Het heeft weinig met de trainer te maken. Enkele spelers waren gisteren ondermaats. Sinpele aanames en pases die biet aankwamen. Wanneer huntelaar de 1 1 had gemaakt was her een gouden wissel.

11 december 2019 om 08:23

Ajax heeft teveel geleund op de tandem Ziyech-Promes. Tadic komt al enkele wedstrijden gewoon te kort. Hij heeft zijn momenten, maar is duidelijk geen speler die het elftal op sleeptouw neemt. Daarnaast mist Ajax op het middenvelder echt een spelmaker. De verdediging is ook niet zo sterk als velen doen ogen. Vooral op snelheid is Ajax te kloppen achterin.

Vraag me ook af hoe ze het in de EL doen. Daar stromen nu ook enkele sterke ploegen in vanuit CL. Zie Ajax daar ook niet zomaar van winnen. Een paar gerichte aankopen in de winter zijn wel benodigd.

11 december 2019 om 11:34

Mee eens. Ik vind Tadic dit seizoen erg tegenvallen. Vorig seizoen was hij echt top en zeker in de CL.
Ook Blind en met name Veltman zijn niet meer top.
Ik verwacht in de EL ook niet direct een finaleplaats.
Deze CL poule was eerlijk gezegd, ook een erg zwakke. Valencia is een subtopper in eigen land. Lille is ook geen hoogvlieger. En Chelsea is ook geen Liverpool of City.
Ajax had wel verdiend om deze toch relatief makkelijke poule door te komen

Zou het misschien zo kunnen zijn dat het internationaal helemaal niet zo'n geweldenaars zijn als veel mensen denken dat het zijn en dat het vorig jaar precies allemaal op zijn plaats viel en we met zijn alle zijn gaan geloven dat het allemaal spelers van wereld niveau zijn? Ik vond het al verbijsterd hoe stabiel Tadic vorig jaar was, nu zie ik weer de Tadic zoals ik hem ken uit verleden ooit genadig goed, ook vaak onzichtbaar en gruwelijk irritant (dusan van Bommel), Zyech laat het vaak zien maar in topwedstrijden ook vaak niet (op CL van vorig jaar na), Van de Beek gehypet, heeft wel iets van Klaassen weg, maar dan weet je gelijk het niveau (middenmoot Duitsland).promes en Neres worden gemist maar die deden in het begin van dit jaar beide niet mee, toen miste niemand ze, gewoon weer met beide beentjes op de grond, niet arrogant worden en je stinkende best doen.

11 december 2019 om 08:18

Ach jongens het is weer zo opportunistisch allemaal. Vorige maand was het allemaal hallelujah en nu kunnen ze er ineens niets meer van allemaal. Ajax heeft gewoon een sterk basisteam dat zonder blessures erg sterk is en best ver zou kunnen komen in de CL. Met het missen van 3 goede buitenspelers doe je wel een jasje uit ja, dat is ook geen schande. Je slaat echt wel een beetje door in wat je over van de Beek, Ziyech een Tadic stelt hier.

Mijn Ajax hart huilt nog steeds toen ik uit mijn bed stapte.
Dit was zo onnodig en nee ben geen azijn zeikerd maar dat had voorkomen kunnen worden want de Var heeft hier wel aan bij gedragen.
Het is net of de grootmachten met poen alleen door mogen.
De 2 partijen tegen Chelsea was maar 1 punt maar hadden er zeker 3 moeten zijn en had je gisteren achterover kunnen leunen en mensen kunnen sparen en de jeugd een kans kunnen geven.
Ik hoop dat ze zich op kunnen laden tegen Az.

11 december 2019 om 11:39

Onnodig inderdaad, zeker in deze erg zwakke CL poule, moet je gewoon doorkomen. We kunnen over de wedstrijden tegen Chelsea blijven praten, maar ze moesten gisteren gewoon er staan en winnen. En Valencia is nu ook bepaald geen topteam, dus als Ajax zijn normale niveau had gehaald, dan was er niks aan de hand.

Dit kan en mag Ajax niet gebeuren! Veltman zaait al sinds zijn debuut twijfels bij de eigen achterban:is ie wel goed genoeg? Dat is niet voor niets. Noa Lang, ik dacht dat deze man ‘gemaakt was voor grote wedstrijden’. Noem het Amsterdamse bluf, ik noem het extreme zelfoverschatting en geen reeël zelfbeeld. Siem de Jong. Sorry maar laat deze man aub aanvoerder van Kozakken Boys worden ofzo want dit kan echt niet meer. Hij lijkt wel 40. Alvarez geeft iedereen van begin af aan over aan: kan niet op het middenveld. Toch blijft Ten Hag het zo doen. We mogen toch ook wel stellen dat Ajax heeft gefaald om met al het geld dat ze binnen hebben gekregen een champions leaguewaardige selectie samen te stellen.

Wat een opportunistische berichtgeving en reacties weer. Echt heel triest. de ene keer is Ten Hag een genie en iedereen houd van de man als ze met 3-0 van Valencia winnen. Nu verliezen ze doordat het niet lekker draait op het moment, en plotseling is het Erik ten Hag out, lapzwans, ken er niks van... ook de oplossingen die in dit stukje worden genoemd. een Eiting, Ekkelekamp, die wil je toch niet zien in zo'n wedstrijd? Je wil toch jongens zien die vaker met elkaar op het veld hebben gestaan? Ik snap prima dat Erik ten Hag dit zo probeerde. Is vaker goed gegaan. ging tot minuut 65 - 70 ook best aardig en zat er een goal in de lucht. Valencia ging als een klein kind voetballen en de scheids ging daar lekker in mee. Als er een scheids had gestaan die daar wat meer oog voor gehad zou hebben was nog steeds niet gezegd dat Ajax het beter gedaan zou hebben, maar het zou wel geholpen hebben. Kan wel eens gebeuren dat er zand in de motor komt. vaak gebeurt dat vlak voor de winterstop, spelers zijn moe na een lange periode 2 keer in de week voetballen. pijntjes sluipen erin. er zijn blessure gevallen, en dan kan het voorkomen dat de motor begint te haperen. Dood zonde en enorm balen. Maar gelijk die berichten van Erik ten Hag ken er geen klote van.... triest.

11 december 2019 om 08:23

Ik ben het hier helemaal mee eens, het valt me echt tegen hoe kortzichtig 90% van de "voetbalkenners" is. De ene keer wordt het hele team en de trainer de hemel in geprezen, de andere keer is het allemaal niveau Kozakken Boys. Een reële middenweg zoals jij hierboven beschrijft komt in weinig mensen op. Ook dat eeuwige geroep om de jeugd, alsof dat allemaal mega talenten zijn terwijl we van Lang, Ekkelenkamp en Eiting inmiddels toch wel zouden moeten weten dat het subtoppers zijn die a la Dani de Wit, Bazoer en Kishna hun heil moeten gaan zoeken bij subtoppers en middenmoters.

Oh ja Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch. Die hebben met enige regelmaat een wedstrijd over een doodpunt geholpen en helpen kans op kans te creeren. Er liep met Lang al een jeugdspeler in het veld die week in week uit in de KKD speelt en gisteren compleet verzoop in de CL. Advies van Valentijn is dan om er nog een jeugdspeler die aan datzelfde KKD niveau gewend is er bij te zetten.

Het is ook ongelofelijk waarom hij een Huntelaar en Siem de Jong blijft inbrengen in de CL want die voegen niets toe. Toen Huntelaar erin kwam was het meteen over omdat een Tadic op links het helemaal niet meer is.

Ajax heeft gewoon 10 basisspelers die CL niveau zijn en als er dan blessures zijn komen er spelers in die echt heel veel minder zijn.
Daarnaast blijft een Ten Hag continue maar spelen met de vaste spelers en brengt hij oudere spelers in die niets toevoegen (of volgend jaar weg zijn) in plaats jong talent klaarstomen om daar meer aan te gaan hebben. Je moet nu hopen dat ze het eindelijk inzien en gewoon stoppen met Veltman (die is toch volgend jaar weg) en breng Schuurs maar in. Ze maken beiden fouten maar geef dan Schuurs de kans dan is hij er volgend jaar zeker klaar voor. Daarnaast stop met Siem de Jong en geef inderdaad andere jonge middenvelders de kans, dat zijn jongens die er volgend jaar ook voor je moeten staan. Er is genoeg ervaring dus die jonge spelers moet je klaarstomen en hadden al klaargestoomd moeten zijn. Ik zou in de winterstop ook nog maar vast een serieuze vleugelspeler gaan kopen met oog op vertrek Neres, dan heb je ook meteen een goede wissel op de bank. Ik ben bang dat ze de EL ook niet serieus gaan nemen maar ik hoop het wel ook daar zou je met wat geluk wel hoge ogen kunnen gooien en ver moeten komen.

Winterse aankopen zijn wel verplicht nu aangezien de huidige bank het gewoon net niet is. Als je afhankelijk bent van 2 spelers die er niet zijn moet je je eens achter de oren krabben.Er komt veel goede jeugd aan maar voorlopig krijgen die op een of andere manier geen kans. Enige oplossing is dus wat flank spelers en aanvallers halen.Gratis tippie Marc.

11 december 2019 om 08:27

De flank was al druk bezet, toen iedereen fit was zat eerst Promes en daarna Neres gewoon de bank warm te houden. Natuurlijk heb je pech dat ze tegelijk geblesseerd zijn en dat ook je back-up (Labyad) in de lappenmand zit. Maar nog meer hoge kwaliteit flankspelers halen lijkt me niet nodig, die zitten dan na de winterstop op de bank. Heb liever dat er een echte goede middenvelder, rechtsback of CV wordt aangetrokken.

11 december 2019 om 09:03

Dat de bank druk bezet was, was wel op het moment dat Ziyech nog niet op het middenveld speelde. Nu blijkt dat hij hier beter tot zijn recht komt heb je nog maar 2 buitenspelers over. En ook bij Jong Ajax zie ik niet echt een buitenspeler die ik zo in zie vallen. Dus echt breed is op deze plek de selectie niet.

11 december 2019 om 08:35

Nu ze uit de CL zijn geknikkerd hoef je weinig aankopen te verwachten, dat houdt de RvC tegen. Er is van de zomer veel uitgegeven aan transfers en verhoogde salarissen. En dat heb niet het gewenste effect gehad.
Weinig vuurwerk op de transfermarkt denk ik, logisch ook, de selectie is goed genoeg voor de competitie en ook EL, hier moeten ze het mee doen. Aan Ten Hag de tijd om zich nu als die toptrainer te profileren ipv te leunen op dure aankopen

11 december 2019 om 11:12

Je moet nu vooral hopen dat je niks kwijt raakt

Verdiende overwinning van Los ché. De arrogantie van Ajax heeft hen duidelijk de das omgedaan. Hopelijk gaan ze met de nodige bescheidenheid Europa league tegemoet. Veel succes !!

11 december 2019 om 08:31

Welke arrogantie? Gezien het spelbeeld was er maar 1 verdiende winnaar mogelijk en dat was ajax. Echter hebben ze het zelf laten liggen. Heeft helemaal niets met arrogantie te maken. Ik zal zeggen; pak het woordenboek erbij.

11 december 2019 om 09:07

Ik vond eigenlijk dat niemand de overwinning verdiende (hoewel een Ajax supporter mij ooit geleerd heeft dat degene die de meeste goals maakt terecht wint). Het spel van Ajax was gewoon niet goed genoeg, en ze waren meer bezig met de tegenstander dan met het eigen voetbal. Waarbij de irritatie alleen de tegenstander maar hielp.

Met betere abritrage in de CL hadden we gewoon van Chelsea gewonnen oa en was er niets aan de hand geweest...

11 december 2019 om 12:25

@ snapikhetnog Ondanks dat erin het tweeluik met Chelsea rare dingen gebeurden, hebben we de uitschakeling volledig aan ons zelf te danken. Door zo ontzettend slordig te zijn, en in de tweede helft je zo mee te laten slepen met het Zuid Europese gezuig dat je als een stel kinderen compleet stopt met voetballen. Wat ik daarin tegen niet begreep is waarom Ten Hag niet een talent met diepgang mee nam als je van ten voren weet dat je we juist die kwaliteit missen. Als het dan toch een alles of niets wedstrijd word, kun je naar mijn mening wel zo'n risico nemen. We hebben zelf onnodig verprutst, persoonlijk vind ik het ook een kwalijke zaak (wat ik aan het begin van het seizoen al een paar keer zei, het is dus geen opportunisme) dat men na vorig seizoen er niet voor heeft gezorgd dat Ten Hag niet over een iets kwalitatief bredere bank kan beschikken. Een compleet gelijkwaardige bank is onmogelijk, maar twee en met een beetje geluk drie wisselspelers die kwalitatief gelijkwaardig zijn of daarvan in de buurt komen ten opzichte van het eerste moet kunnen. Dat is toch echt wat nodig is als we de volgende stap willen zetten, en helemaal vanuit het standpunt gezien van het soort voetbal waar we voor staan. Het is te hopen dat Promes snel weer terug keert en/of Ten Hag het aandurft om een dan maar een talent met diepgang op te stellen. We hebben dit seizoen al een paar keer dit seizoen gezien hoe moeizaam Ajax speelt zonder diepgang.

Snel de knop om, het kampioenschap binnen slepen en werken naar een Champions League selectie voor volgend jaar. Dat betekent talentvolle jeugdspelers inpassen en minder functionerende spelers loslaten. Schuurs vertrouwen geven ipv Veltman, Gravenberch minuten laten maken ipv Alvarez, Eiting nieuwe kans geven, Unuvar voorzichtig brengen, Traore ipv Huntelaar. En zorgen dat je de positie van keeper, rechtsbuiten, aanvallende middenvelder en linksback straks goed invult.

Maar wat doet Veltman in de basis ?
Veltman is leuk voor de competitie maar Europees verzuipt die steevast.
Zet een keer Alvarez naast Blind.
En Lang, waarom wordt dat als toptalent neergezet ? Vanwege zijn geluks hattrick? Utrecht materiaal, meer is het niet.
En wat de Jong nog bij Ajax doet, is mij een volkomen raadsel. Overal mislukt en die wordt als breekijzer ingebracht, onbegrijpelijk !

Bejubeld talent? Noa Lang bewijst het gelijk van Ten Hag. Hij is normaliter 4e keus en gister was eens te meer te zien waarom.

Ik had eigenlijk het idee dat voordat Huntelaar en Siem erin kwamen, in de laatste 10/15min er meer kansen werden gecreeerd dan toen ze er daadwerkelijk in kwamen?

11 december 2019 om 08:52

Dat klopt ook wel. Huntelaar en Siem zorgden dat het aanvalsspel stokte. Maar wat ook mis ging en waar die twee niks aan kunnen doen is het laten uitlokken door Valencia waardoor het tempo uit de wedstrijd ging.

11 december 2019 om 08:55

De reden dat ze erin kwamen was omdat die kansen niet benut werden.

11 december 2019 om 09:02

Maar met hen erbij creëer je die kansen niet.

ik vond het wederom laten invallen van siem de jong schrijnender dan de omzettingen defensief op het midden. Met mazraoui kwam er in ieder geval nog beweging en dynamiek naar voren toe. Het enige wat Siem goed heeft gedaan, was dat hij correct het veld inliep omdat hij binnen de lijnen moest komen. Voor de rest echt helemaal niets, net als tegen willem 2 en andere wedstrijden. Hoe waardeloos moet je je dan wel niet voelen als een Marin, Ekkelenkamp, Gravenbergh, traoré zijnde. Hopelijk is die hype van Noa Lang nu ook een keer voorbij. Die drie goals tegen twente stond hij steeds erg knap op de juiste plek. In de overige wedstrijden komen alleen de assist tegen Zwolle vorig seizoen en de pass op ziyech vooraf aan het doelpunt tegen Lille positief naar voren. Snap ook niet waarom Sontje Hansen bij het 1e moest trainen en op de tribune moest zitten, terwijl hij waardevolle minuten kon maken bij o-19, echt idiote beslissingen aangezien je vooraf al kon bedenken dat hij huntelaar en siem de jong zou willen laten invallen als het zou gaan om de aanval.

11 december 2019 om 09:11

Siem de Jong valt in de 88 minuut in bij een 0-1 tussenstand, terwijl je een goal nodig hebt. Je weet dat Siem zeker met het hoofd goals kans maken. Ik zie niet in wat het probleem is hem dan in te laten vallen. Wat had je dan moeten doen ?

11 december 2019 om 14:25

Siem de jong heeft één keer de bal met zn hoofd aangeraakt, die ging niet eens naar de goal toe. Daarnaast heeft hij meermaals latrn zien het tempo en niveau niet meer aan te kunnen. Zo fantastisch is ie ook niet met zn hoofd. Had je net zo goed schuurs neer kunnen zetten, die is ook lang en kan koppen. Juist door die domme hoge ballen speelde je valencia in de kaart, net als dat vrijdag tegen willem 2 gebeurde: voorzetten zonder kopkracht voorin. Is idd geen probleem als je niet wil scoren. Ik zag ajax liever wel scoren maar dat zal aan mijn clubvoorkeur liggen

11 december 2019 om 19:52

Maar wat jij dan gedaan ? Lekker door voetballen ? Het was niet zo dat het goed ging en ajax heel veel kansen kreeg. Het lijkt mij dan logisch om iets anders te proberen. En ja, schuurs had hij voor kopduels ook in kunnen brengen. Maar hoeveel goals heeft Schuurs op het hoogste niveau gemaakt ?

Als je in 16 pogingen nog geen 1 keer tussen de palen kunt mikken, dan doe je ergens iets niet goed.verdedigend stond het op dat ene moment na gewoon prima, verder weinig weggegeven (nog 1 schotje van Rodrigo geloof ik), het was gisteren gewoon een "net niet wedstrijd". We speelden beter, maar als de aannames iets scherper zijn, laatste passes iets scherper zijn etc. dan win je gewoon simpel.daarbij zat de arbitrage (opnieuw) niet mee. Continu fluiten wanneer hun gingen liggen.zuivere handsbal niet eens terug kijken. Geen blessuretijd in de eerste helft, waar dat wel meerdere keren aangegeven werd.dan in de 2e helft maar 5 minuten, waar Paulista 2 keer lang op de grond lag, Blind ook 1 keer, 4 wissels, tijdrekken en het moment voor de goals van Ajax wat aanzich al ruim 4 minuten duurde.allemaal kleine dingen die meespelen. Daarbij ook wel zeggende dat je gewoon nauwkeuriger en scherper voor de goal moet zijn.

11 december 2019 om 08:53

Die statistiek snap ik niet. Martinez schoot toch echt op goal.

11 december 2019 om 10:28

@leidsehood, klopt, dat was dacht ik ergens rond de 80e minuut. Ajax had na 65 minuten ongeveer al 16 schoten, waarvan 0 op doel !

11 december 2019 om 10:50

ja die zag ik ook voorbijkomen, inderdaad later Martinez 1 schuiver waar de keeper op tijd terug was, en dat was het... Wel bizar hoor.

Nou die Noah Lang is ook echt door de mand gevallen. Wat is dat een slechte speler, ongelooflijk. Veltman moet nu ook gewoon banken ipv Schuurs, die jongen heeft veel meer toekomst. Jammer van gisteren, had niet gehoeven, Valencia was eigenlijk best zwak. Maar thuis in Europese wedstrijden heeft Ajax het standaard lastig, omdat er dan iets van de jongens verwacht wordt, wat ze eigenlijk niet kunnen waarmaken!

Geen doelpunt gemaakt, wel 1 weggegeven terwijl je beter bent dan de tegenstander. Typisch Nederlandse nederlaag. Met de spelers die erin stonden had Ajax moeten winnen. Eventueel Huntelaar erbij als pinchhitter maar Siem de Jong kan natuurlijk echt niet meer. De man is gewoon versleten.door de blessures zat er natuurlijk ook weinig kwaliteit op de bank, kan gebeuren. Iedereen die nu roept om die jeugdspelers moet even kijken hoe Lang in het veld stond. Ging niet diep, liet zijn man lopen en kon het tempo niet bijbenen. Doordat Ajax nu een hoger niveau heeft dan een paar jaar geleden is het verschil tussen basis en jeugd groter geworden. Jammer, geen ramp, uithuilen en straks vol goede moed verder gaan in de EL. Volgend jaar beter.wat ook niet hielp was de scheidsrechter.... Wat liet die man zich inpakken door het theater van Valencia. Alles van Ajax affluiten en Valencia maar tijd laten rekken. Zeggen dat hij die tijd erbij trekt maar dat vervolgens niet doen. Nogmaals, Ajax heeft niet gescoord maar Turpin deed wel erg zijn best te bewijzen geen thuisfluiter te zijn.

11 december 2019 om 08:55

Eens met alles wat je typt. Met name de mankementen van Lang. Die heeft nog een weg te gaan. Conditioneel alleen al. Maar ook wat hij doet met een bal, weinig vlotte combinaties en weinig diepgang, toch had ik hem laten staan of in ieder geval niet huntelaar ingebracht. Tadic in de punt is veel beter.

11 december 2019 om 09:00

Tadic is geen afmaker. Daarnaast speelde Lang gewoon zwak. Vond het wel een logische wissel, aangezien Huntelaar aan 1 moment voldoende heeft om te scoren.

Het is duidelijk: ik hoef Veldman NOOIT meer te zien op de Nederlandse velden. Hij heeft ons letterlijk de cruciale punten gekost in de CL. Nu maar voortaan Schuurs erin. Al doende leert men.

Ach, Ajax heeft de lat wel flink omhoog gebracht. 3 jaar geleden zou iedereen Ajax complimenteren met een goede groepsfase die net niet is overleefd. Nu brandt iedereen ze af dat ze "maar" 10 punten halen in een poule met Chelsea en Valencia.

11 december 2019 om 09:02

Het punt is dat je op de laatste speeldag op knullige wijze CL voetbal misloopt. Daarnaast stond je gewoon 1-4 voor op Stamford Bridge. Dat je het uit handen geeft, is dan deels aan jezelf te wijten.

Natuurlijk is het jammer dat het zo gelopen is. En ja misschien toch nog geld steken in een spits erbij. Tenslotte staat de teller voor dit jaar wel op ca. 60 miljoen euro en dan komt eventueel de verdienste in de E.l. er nog bij. Vorig jasr totaal ca. 90 miljoen. Dus de "schade" valt nog enigszins mee.

De wedstrijden tegen Chelsea heeft Ajax uiteindelijk de kop gekost. De scheidsrechter heeft Ajax flink benadeeld, dat Ajax gisteren met 0-1 verliest heeft Ajax aan zicuzelf te danken, maar vergeten mag niet worden dat die Italiaan Rochi Ajax in deze positie heeft gezet. Ajax hoorde al gekwalificeerd te zijn als die scheidsrechter goed zijn werk had gedaan. Dese kater is vergelijkbaar met een jaar of 5 terug toen Ajax genaaid werd met Real Madrid en Zagreb. Sowieso vind ik het scheidsrechterskorps aan kwaliteit heeft ingeleverd. Net als gisteren fluiten acheidsrechters wedstrijden dood, wat het tempo er ontzettend uithaalt. Ajax heeft het met 10 punten toch goed gedaan. Het hadden er gewoon 12 moeten zijn en dan had de wedstrijd tegen Valencia niets meer uit mogen maken. Ik hoop dat de Uefa werk gaat makrn van het optrainen van betere arbiters en dat ze gaan fluiten in een nieuwe stijl in combinatie met de VAR.

Ben geen Ajax fan, maar was zijn ze ongelooflijk genaaid dit seizoen in de CL. De wedstrijden tegen Chelsea levert je normaal gesproken 4 of 6 punten op. Gister tegen Valencia heb je te maken met een pannenkoek als scheidsrechter. Natuurlijk was Ajax gister niet op zijn best, maar de uitschakeling komt niet door de nederlaag gister.

11 december 2019 om 10:49

Ik vond Turpin prima fluiten, liet veel doorfluiten. Alleen het rood voor Valencia vond ik overdreven, daar had tadic van mij wel rood voor theater mogen krijgen. Verder, echt, prima pot gefloten.

11 december 2019 om 13:19

Ajax heeft zichzelf genaaid door Veltman tegen beter weten in weer op te stellen. iedereen weet dat als er druk op de ketel staat hij de gekste dingen gaat doen en dat hebben we kunnen zien tegen Chelsea en Valencia gisteren

Waarom zouden mensen niet trots zijn? Gefeliciteerd met de overwintering. Door in Europa, maar geen champions League. Ze hoeven zich nergens voor te schamen, maar het is natuurlijk wel zonde

Het feit dan Ajax altijd afhankelijk is van één speler is erg zorgelijk.. Zo zagen we vorig seizoen dat Ajax minder presteerde zonder de toen ook geblesseerde David Neres. En nu is Quincy Promes degene die voor ontregeling zorgt. Ik vind erg zorgelijk. Want zo gaat dat altijd bij Ajax. Nou moet ik ook eerlijk zeggen dat Noa Lang leuk speelde tegen tweede en ook bij Jong Ajax doet hij het geweldig. Maar hou het daar voorlopig ook nog even bij. Want Champions League is nog te hoog gegrepen voor deze jongen. Joel Veltman was weer uitermate slecht en ik snap niet wat Ten Hag en Koeman in hem zien. Maar ik zie het niet hoor. Van mij mogen Schuurs of Álvarez daar wel de kans krijgen. En de rest van de eerste elf zijn totaal niet in vorm. Ziyech, vd Beek, Tadic de hoofdrolspelers in deze selectie waren ook bar en bar slecht. En die 100% kans van Ziyech zal hem nog wel even achtervolgen. En van Lang ook trouwens.. Dan win je de wedstrijd gewoon met 2-1. Al met al het zat ook allemaal niet mee. Een van de beroerdste scheidsrechters floot gisteravond. Wat een franse frikandel is dat zeg. Hij maakt er altijd een zooitje van. En het klinkt misschien raar maar het lijkt wel of hij altijd tegen Ajax fluit. Waardeloze scheidsrechter is dat. Die moeten ze een stadionverbod geven in de Johan Cruyff Arena. Nooit meer toelaten. Het was een treurige avond. Het avontuur is afgelopen. Nu verder in die waardeloze Europa League samen met AZ. En nu maar hopen dat die beker haalbaar is voor Ajax. Maar zal dan wel vele malen beter gevoetbald moeten worden. Want gister verdiende Ajax het niets eens om te winnen om van Valencia. Maar ook in deze fase van het jaar zijn we gewend dat men bij Ajax minder presteert. En straks na de winterstop is de motor weer koud en worden er weer onnodig punten verspeeld. Dus Ajax is nog lang geen kampioen zoals veel mensen al roepen. Dus hou jezelf nog maar even rustig allemaal. AZ zal druk blijven zetten op Ajax. PSV zal ook weer herrijzen met waarschijnlijk nieuwe aankopen. En Feyenoord mmh... Nou.. Dat blijft voorlopig even niet-Feyenoord.. Maar is nog lang geen Amsterdams feestfestijn. We kunnen pas juichen, of niet juichen als het klaar is. Dus wacht allemaal maar even vol spanning af. Voordat er onzin geroepen word waar later misschien spijt van bevonden wordt.

Het was een teleurstellende avond, maar meer ook niet. Ajax is (nog) geen top in Europa. Nu lekker gaan zitten voor (hopelijk) een paar leuke potjes in de EL. Als Ajax a.s. zaterdag wint van AZ, is de competitie zo goed als gelopen - daar kunnen dan de jonge honden, zoals Gravenbergh - Eiting - Ekkelenkamp, de nodige speeltijd krijgen en ervaring opdoen. Wat Ajax met Siem de Jong moet, snap ik niet - laat toch Traoré minuten maken in Ajax. De Jong in zijn goede tijd, was een meer dan acceptabele kracht voor Ajax, maar is nu gewoon einde verhaal.

Ajax heeft in deze Champions League campagne redelijk gepresteert. 10 Punten in deze poule is eigenlijk prima, en terugkijkend op de twee wedstrijden tegen Chelsea hadden ze daar meer punten aan over moeten houden. Naast dat het voetballend minder goed was dan vorig jaar, zat het dus niet echt mee. Naast het ontbreken van geluk zijn er ook een paar punten van aandacht. Als Ziyech niet vanaf het middenveld speelt wordt erg snel duidelijk dat er geen enkele andere middenvelder is die een fatsoenlijke steekpass kan geven of een andere vorm van creativiteit brengt, zeker op Champions League niveau. Alvarez en Martinez brengen aanvallend weinig en zijn mijn inziens eigenlijk allebei centrale verdedigers. Van de Beek is een speler die bediend moet worden en daarmee heel gevaarlijk kan zijn, maar creëert weinig kansen voor zichzelf of anderen aan de bal.richting de toekomst moeten er wel wat keuzes gemaakt worden. Routiniers als Veltman en Siem de Jong brengen niets extra's en daar moet op worden doorgeselecteerd. Ook mag er op het middenveld wat creativiteit bij, al komt die misschien vanzelf van spelers als Gravenberch en Ünüvar, al moeten zij zichzelf ook nog bewijzen op het hoogste niveau. Een wendbare, handige spits mag er ook nog wel bijkomen achter Tadic. Met Neres en Promes er weer bij staat er dan echt wel een heel behoorlijk team, maar als de ambitie echt is om structureel bij de top 16 van Europa te horen, dan is er nog wel wat werk aan de winkel. Zeker met het naderende vertrek van spelers als Ziyech, Tagliafico, Van de Beek en Onana. Volgend jaar staat er weer een heel ander team, maar als de aankopen aankomende zomer niet stuk voor stuk een schot in de roos zijn, dan glijdt Ajax weer verder naar beneden en verdampt het geld ook langzaam.

Je moet erbij geweest zijn om het te kunnen geloven. Daarom een multiple choice:1. Noa Lang is exemplarisch voor de ingestorte jeugdopleiding van Ajax2. Voor cruciale wedstrijden raakt Ten Hag volkomen van het padje3. De "hype" cultuur bij Ajax veroorzaakt dat volkomen ongeschikte jeugdspelers een basisplaats krijgen.4. Overmars wil Lang in de etalage zetten om hem nog voor een paar grijpstuivers te kunnen verkopen.5 Alles hierboven is waar

11 december 2019 om 12:02

Nummer 2 past het beste.1. Jeugdopleiding brengt meer dan Lang. Vind Lang geen Ajax basisspeler maar er komt echt wel weer een goede lichting straks. Gravenberch kan ook nog wat worden2. Klopt, en dezelfde spelers die al faalde tegen Twente weer gebruiken3. Dat is Lang weer, of als je doelt op Veltman nog?4. Daar krijg je niets voorwat dacht je van:6. Er is geen waardige opvolger voor Dolberg gehaald en ze moeten al hebben gezien dat de Hunter our wordt en Traore het ook niet wordt7. Ten Hag lijkt ook buiten de topwedstrijden er een eigenwijze handelswijze op na te houden. Schuurs was goed tegen Lille, maar Veltman mag blijven falen en Ajax in diskrediet brengen. Hij mag dan ook nog zeggen dat het een goede wedstrijd was.... Verlies kan nooit een goede wedstrijd zijn. vd Beek zei juist dat het Ajax' slechtste was, en dat was het ook.

Praat elkaar maar weer de put in hier dat vorig jaar een incident was en de EL-finale ook bla bla. Deze uitschakeling is juist een prima moment voor Ajax om te tonen dat ze structureel aan gaan haken door het in de EL opnieuw te laten zien. Twee rondjes verder in het toernooi valt ook daar zeker eer en glorie te behalen.

Is de Volkskrant wel in de Arena geweest? Dit was 1 vd avonden waar t dus niet stiller werd gedurende de wedstrijd...

Unlucky Ajax, in andere poules had je aan 10 punten waarschijnlijk wel genoeg gehad.gisteren ontbrak scherpte, Ziyech was matig, Lang was matig, Tadic vind ik al weken matig en dan heb je je geblesseerden nog. Er ontbrak simpelweg kwaliteit. Daarnaast, als Veltman zo ongelooflijk knullig buitenspel opheft kun je wel ophouden met naar anderen wijzen.

11 december 2019 om 11:55

Ja, plus dat niet buitenspel doelpunt thuis tegen Chelsea, het scheidsrechtersdrama bij Chelsea, het zat wat dat betreft niet mee lokaal was de loting wel goed. Chelsea, Valencia en Lille zijn alledrie geen topploegen in hun land. Je had ook Barca en Inter kunnen loten met een gevaarlijk outsider als Slavia erbij.wat me vooral opviel is dat ten Hag dezelfde spelers gebruikte als tegen Twente die toen ook al faalde, Lang de Jong, Huntelaar, Mazraoui in het midden. Als je daarnaast een labiel persoon als Veltman hebt rondlopen, wordt het in de basis erg mager.

En weer bracht Ten Hag Siem De Jong...Heeft niks meer toegevoegd sinds hij weer terug is en toch blijft Erik hem maar gebruiken. Waarom geen Traore de kans geven?Neem aub afscheid van Siem in de winterstop! Is echt ergerlijk om naar Siem te kijken.

Bijzonder, kranten (en ajaxieden) die klagen over schwalbes en theater van de Spanjaarden. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

Het is vooral zonde voor het Nederlandse voetbal. Blijkbaar was vorig jaar toch gewoon een incident en behoort ajax niet tot de Europese top. Als een club als ajax met het huidige budget en opleiding niet in staat is om de afwezigheid van 2 spelers op te vangen is er nog een lange weg te gaan.

Alleen Zyech kon zich gisteren echt onderscheiden. De rest was gewoon van een grauwe middelmaat. Ik heb Tadic alleen gezien bij de tos voor de rest compleet onzichtbaar in positieve zin. In negatieve zijn liet hij zich wel weer gelden.

11 december 2019 om 12:55

Een incident...het scheelde maar 1 doelpunt uiteindelijk dat Ajax de poulefase niet doorkomt. Bovendien als je objectief kijkt was Ajax de betere ploeg in deze poule want ze waren over twee confrontaties beter dan Chelsea, beter dan Valencia en beter dan Lille. Dus zo dramatisch is het helemaal niet zoals jij het stelt.Ajax was ook dit seizoen Europese top maar kreeg wel erg veel nadelige beslissingen van de scheidsrechters tegen. Waarvan menige beslissingen dubieus waren.

De wissel Dest begreep ik wel. Zijn begin snelheid en onbevangenheid pakte goed uit. Wat ik dan weer helemaal niet begreep (en dat is zovaak met Ten Hag) zijn de wissels die daarna volgen. Je had gewoon het gevoel dat de goal wel zou vallen. Ze kwamen steeds vaker inn de buurt en dan gaat hij het totale plaatje omgooien door Huntelaar in te brengen en daarna De Jong. Noa Lang speelde echt belabberd en is totaal overschat en dat je die wisseld is zeker nodig geweest maar zet dan Traore in de spits zodat het voetbal erin blijft zitten. Maar nee Ten Hag is in het begin altijd wel degelijjk maar is qua aanpassing/wissels in de wedstrijd echt een drama.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren