Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘No show’ van Messi krijgt nieuw hoofdstuk met gevolgen voor Argentijnse ploeg

Laatste update:

China ziet af van twee oefenwedstrijden van Argentinië, zo hebben de organisatoren laten weten. Aanleiding is de rel rond Lionel Messi, die ondanks contractuele verplichtingen onlangs niet in actie kwam in Hongkong.

Messi had vorige week namens zijn club Inter Miami in een vriendschappelijk duel met een All-Star-elftal van Hongkong in actie moeten komen, maar bleef negentig minuten lang op de bank. Het leidde tot veel woede bij de 40.000 fans én de regering.

Het publiek reageerde woest op het bericht dat werd omgeroepen. Op internet gingen al snel beelden rond waarop te zien was dat Messi werd uitgejoeld door de boze fans en dat marketingmateriaal van de Argentijnse aanvaller gesloopt wordt. Woedende fans eisten hun geld terug.

De 'no show' van Messi - de Argentijnse sterspeler verscheen wel in trainingspak langs de lijn - krijgt nu een nieuw hoofdstuk, daar China heeft besloten om toch niet als gastheer te fungeren voor de wereldkampioen.

Het plan was dat de Argentijnse ploeg tussen 18 en 24 maart in Hangzhou en Peking zou oefenen tegen Ivoorkust en Nigeria, maar daar ziet de organisatie nu dus vanaf.

"Vanwege welbekende redenen hebben we besloten om de vriendschappelijke wedstrijden niet door te laten gaan", zo valt te lezen in een verklaring. Het is niet bekend of Argentinië op zoek gaat naar een andere locatie of de wedstrijden schrapt.

Extra pijnlijk voor de Chinezen was dat Messi enkele dagen na de hevige protesten wel in actie kwam in Tokio. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Vissel Kobe deed de aanvaller een half uur mee. Inter Miami was op tournee door Azië ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Major League Soccer (MLS).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Messi is in een showteam, in een showcompetitie van een showman beland. Bizar dat hij daarvoor nog als beste voetballer van de planeet wordt beloond ook. Het is wel knap lullig dat zelfs de nationale ploeg van die fratsen nu last heeft.

10 februari 2024 om 11:06

Martinez (bondscoach van Portugal) heeft ook aangegeven dat hij niet wist voor welke periode de afgelopen gouden bal gold en dus dacht dat het WK er gewoon bij hoorde. Het zegt iets over hoe serieus die mensen de prijs nemen.

10 februari 2024 om 11:17

Het WK hoort daar ook gewoon bij. Je kan hem wel uitdelen voor een kalenderjaar. Maar dan moet je de prijs uitrijken in januari. Alsof wat je in november en december doet niet mee zou kunnen tellen. Beetje kinderachtig hoe men altijd met zo'n technicaliteit aan komt zetten wanneer het hun uitkomt. Overigens zijn de "regels" in 2022 ook aangepast. En gaat het sindsdien niet meer over een kalenderjaar, maar over het voorgaande seizoen..

10 februari 2024 om 11:17

Het wk hoorde ook bij de afgelopen gouden bal.

10 februari 2024 om 11:25

Excuses het was de “FIFA the best award” waar het over ging.

10 februari 2024 om 11:55

Het is knap lullig dat de nationale ploeg van die fratsen nu last heeft? De beste man was geblesseerd, dat is het risico als je een voetbalwedstrijd bezoekt.

Ontzettend triest van die Chinezen. Las ook ergens dat ze politiek gekrenkt zijn omdat Messi wél op het veld stond in Japan maar niet in China. Zij zien het als een politiek statement.

10 februari 2024 om 11:21

Nouja als het contractueel vast lag dat hij zou spelen en die mensen 100 euro voor een ticket betalen om messi te zien spelen. En even later in Japan wel opeens op het veld staat. Kan me wel ergens inkomen dat ze pissig zijn.

10 februari 2024 om 11:37

Voetbal is bij uitstek een sport die valt of staat bij kleine marges van fitheid en pijntjes. Dat is gewoon het risico van een kaartje kopen. Het daarna zien als politiek statement is toch ronduit zielig?

10 februari 2024 om 11:57

Als je dat als excuus gaat gebruiken moet een Miami ook niet contractueel vastleggen dat een Messi gaat spelen. Ook dat zal veel geld opgebracht hebben. Dus snap de Chinezen wel dat ze gepikeerd zijn. Het zien als politiek statement is inderdaad onzin.

10 februari 2024 om 12:07

Die chinezen moeten gewoon niet zulke domme contracten afsluiten. Dit was verleden week ook al gezeik met Ronaldo en nu met Messi. Voetballers zijn uiteindelijk mensen en blessures komen gewoon voor.

10 februari 2024 om 12:23

Gewoon een slim contract. Er is 1 reden dat ze Argentinië of Inter Miami willen hebben. Messi. Als die niet meedoet is er niks aan voor hen.

Dus dan is het toch gewoon slim te eisen dat die meespeelt?

10 februari 2024 om 12:35

Je kunt financieel inderdaad prima afspraken maken over zoiets, maar op het moment dat het dan door fysiek ongemak niet tot stand komt kun je het niet als politiek statement zien Lierse.

En zo boren ze Ivoorkust en Nigeria een wedstrijd door de neus ironisch genoeg. Daar hebben ze dan schijt aan maar wel klagen als Messi niet meedoet.

Ik zou als ik die Messi was nu ook gewoon nog even een statement brengen en mij uitspreken voor de vrijheid van Taiwan. Het is toch helemaal idioot tegenwoordig. We hadden laatst al dat gedoe rond die oefenwedstrijden met Ronaldo. En nu dit. Ik begrijp dat je zo'n ticket koopt met de hoop Messi te zien spelen.

Maarja, het is een fysieke sport en mensen kunnen eens geblesseerd raken. Jammer, zet je er overheen. Als een stel kleine kinderen zo gaan drammen en je aanstellen, kok toch op zeg. Om je kapot te schamen.

En dat hij drie dagen later wél een half uurtje mee speelde tegen Japan. Alsof een speler die geblesseerd raakt nooit meer een wedstrijd mag spelen. Drie dagen later voelde hij zich schijnbaar wel goed genoeg een half uur te spelen.

10 februari 2024 om 12:22

Daar heeft Messi niet de personality voor. Die wordt wel door zijn management ingeprent dat hij vooral positief over China moet praten want anders kan dat nog wel eens gevolgen hebben voor zijn sponsorcontracten. Messi heeft niet de persoonlijk zoals een Ali dat wel had.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren