Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘1908.nl laat naam spits vallen; ook Danjuma kan Feyenoord-staf nog bekoren’

Laatste update:

Feyenoord hoopt zich deze winter te versterken met een buitenspeler die ook in de spitspositie uit de voeten kan, zo laat 1908.nl weten in een uitgebreid artikel over de winterse transferplannen van de regerend landskampioen. Daarbij passeren de namen van Jovan Mijatovic (Rode Ster Belgrado) en Arnaut Danjuma (Everton) opnieuw de revue.

Alireza Jahanbakhsh (Iran), Ayase Ueda (Japan) en Yankuba Minteh (Gambia) vertrekken in januari allen met hun geboorteland naar eindtoernooien, waardoor Arne Slot de komende weken hoopt zijn voorhoede te versterken.

1908.nl weet naar wat voor type Slot op zoek is. “Feyenoord prefereert qua versterking een multifunctionele, onvoorspelbare buitenspeler die creatief is, goed is in een-op-een-situaties, een dribbel in huis heeft, balvast is en goed meeverdedigt.”

Volgens het Rotterdamse medium hoopt Slot voornamelijk op een rechtsbuiten, die ook als spits kan spelen. Rode Ster-aanvaller Mijatovic, die eerder door Servische media aan Feyenoord werd gelinkt, wordt genoemd als voorbeeld. De achttienjarige jeugdinternational van Servië is de laatste weken echter behoorlijk op schot, waardoor zijn werkgever mogelijk hoger in de boom gaat zitten.

Door de afwezigheid van Ueda zal Igor Paixão de back-up van Santiago Gimenez worden, indien er niets bijkomt. Waar Javairô Dilrosun eerder nog op de nominatie stond om te vertrekken, lijkt zijn status in de selectie van Feyenoord enigszins gewijzigd. 1908.nl acht de kans daardoor groter dat Jahanbakhsh vertrekt, daar de Rotterdammers al hebben besloten de cluboptie in zijn aflopende contract niet te lichten.

Danjuma
Feyenoord informeerde afgelopen zomer al naar Danjuma, maar bleek toen kansloos te zijn. Mogelijk is de situatie veranderd nu de zesvoudig international van Oranje op huurbasis bij Everton nauwelijks aan spelen toekomt. Volgens 1908.nl zitten daar wel nog behoorlijk wat haken en ogen aan.

“Alleen indien Danjuma wil inleveren, Villarreal de huur wil intrekken én ook Everton daarmee akkoord gaat, zou Danjuma een optie worden en zich bij Feyenoord in de kijker voor het EK 2024 kunnen spelen. Maar voor nu is dat niet aan de orde. De naam van Danjuma kan de technische staf van Feyenoord wel nog altijd bekoren.”

Extra verdediger
Feyenoord overweegt naast een aanvaller overigens ook om nog een extra rechtsbenige verdediger aan te trekken. Nino (Fluminense) en Chris Richards (Crystal Palace) lijken momenteel onhaalbaar. De Braziliaan transfereert deze winter hoogstwaarschijnlijk naar Nottingham Forest, terwijl Richards steeds vaker aan spelen toekomt bij Palace. Varkenoord Youth Watcher meldde vrijdag via X dat rechtsback Givairo Read (17) meegaat op trainingskamp. De Amsterdamse jeugdinternational krijgt de kans zich in de kijker te spelen bij Slot.

Moet Feyenoord deze winter een extra aanvaller aantrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij Danjuma heb ik altijd het Dilrosun gevoel. Af en toe super en dan zie je hem ineens niet meer en zit hij op de bank

23 december 2023 om 10:50

Danjuma is wel een paar klassen beter hoor. Zou een enorme versterking zijn voor Feyenoord.

23 december 2023 om 10:51

Danjuma is wel van een heel ander niveau dan Dilrosun. Hij liep 1 op 2 in Laliga en de Championship. Dat soort spelers zijn voor de Eredivisie van een absoluut topniveau. Ik zou hem als type aankoop eerder vergelijken met een Lozano.

Verder vind ik het maar een vreemde optie. Waarom zou je voor het restant van dit seizoen nog zo'n speler huren? Het kost een plak geld en je hebt verder al 2 spitsen en 7 buitenspelers. Die Afrika- en Azië-cup moet je echt wel doorkomen zonder de eerder genoemde spelers. Je mist die spelers voor 4 Eredivisie wedstrijden en 1 bekerwedstrijd. En dat is alleen als alle spelers ook nog eens de finale zouden halen.

Aankopen doen voor deze periode lijkt mij echt compleet overbodig. Al helemaal als je een dure speler als Danjuma huurt die daarna jouw eigen spelers in de weg zitten.

23 december 2023 om 11:12

2e plaats levert +/- 70 miljoen op en de voorsprong op Twente en AZ is geen 10 punten.

23 december 2023 om 11:15

Met of zonder Danjuma, je wordt heel waarschijnlijk toch 2e in de competitie. Echter kan hij voor het Europese avontuur wel een leuke versterking zijn. Denk je niet dat hij direct de beste buitenspeler van Feyenoord zou zijn? Voor Danjuma zelf lijkt het me ook zaak om zsm weer aan het voetballen te komen. Feyenoord is dan natuurlijk een prachtige club.

23 december 2023 om 11:56

Ik begrijp dat de tweede plaats aanzienlijk meer geld oplevert door de plaatsing voor de Champions League. Toch denk ik ook dat wij dat zonder Danjuma die plek ook wel op die plek zullen eindigen. Verder lijkt het mij onwaarschijnlijk dat PSV nog genoeg punten zal verspillen om de eerste plek nog mogelijk te maken. Geef dan die tijd maar aan Paixao en Ivanusec.

23 december 2023 om 12:22

Verdiend Danjuma niet 3x het dubbele van de grootverdieners bij Feyenoord?

23 december 2023 om 13:26

3x het dubbelen is dus is 6x zoveel als Stengs die volgens mij ongeveer 2 mil pakt. Denk niet dat hij 12 miljoen verdient eigenlijk…

23 december 2023 om 11:32

Wat is er met deze Danjuma gebeurd? Had een top eerste seizoen bij villarreal. 2e seizoen moest hij opeens weg...? Toen koos hij voor spurs, geen handige zet denk ik kijkend naar speeltijd. Maar ook bij everton komt hij er totaal niet aan te pas. Is hij ineens zoveel minder geworden of is ie wat overhyped geweest ten tijde van villarreal?

23 december 2023 om 11:40

Volgens mij was het zo dat Villarreal destijds geld nodig had en Danjuma eventueel geld kon opbrengen. Daarbij was hij grootverdiener. Hij zou toen verhuurd met optie tot koop aan Everton worden tot dat Tottenham de deal kaapte. Danjuma kreeg de rol van bergwijn bij Tottenham. Naar mijn mening heeft hij daar gegokt en verloren. On: zou voor Feyenoord een geweldige aanwinst zijn. Al is het huur.

23 december 2023 om 13:55

Het verschil is wel dat het bij Danjuma echt ophoudt bij het niveau Premier League en dan vooral vanwege de snelheid en het fysieke van die competitie. Dilrosun is op ieder relevant niveau erg wisselvallig. Die moet gewoon naar de subtop van een middelgrote competitie en daar eerst consistenter worden. Een Danjuma haalt vast wel Bergwijn-achtige cijfers in de Eredivisie en dat heeft Feyenoord momenteel nodig van z'n flanken. Daar komt te weinig rendement vandaan.

23 december 2023 om 14:44

Totaal niet te vergelijken. Danjuma was flink op dreef destijds bij villareal, alleen had veel te maken met blessures. Dilrosun daarin tegen heeft zich 0,0 bewezen in het buitenland.

Waarom zou je een buitenspeler willen die ook in de spits kan? Zoek gewoon echte buitenspelers die goed zijn op de vleugels ipv die halve buitenspelers.

23 december 2023 om 10:44

Dat is momenteel een beetje het beleid van Feyenoord.
Spelers halen die op meerdere posities uit de voeten kunnen.

Hancko cv en linksback
Wieffer cv en cvm
Stengs mc en rechtsbuiten etc.

23 december 2023 om 10:59

Nu zijn dat posities waar je vrij makkelijk in kan schuiven, zijn genoeg spelers die dat kunnen of hebben gedaan. Denk niet per se dat dit een beleid is. Ik vind een spits en een buitenspeler daarentegen toch wel eentje met specifieke kwaliteiten, dat zijn vaker gerichte aankopen.

23 december 2023 om 12:46

Ik zou een lijntje uitgooien naar die jongen van Heerenveen. Sahraoui? Poeh. Die kan wel iemand voorbij lopen zeg.

23 december 2023 om 13:57

Maar het is ook weer zo'n jongen die dat niet kan vertalen in rendement. Ik vind hem ook best ineffectief spelen. Dan kun je als Feyenoord zijnde net zo goed Minteh blijven opstellen bij wijze van spreken. Absoluut een goede speler hoor, maar ik vind wel dat Feyenoord hoger moet mikken als ze de ploeg acuut willen versterken. Dan zit je wel op de categorie Danjuma e.d.

23 december 2023 om 14:07

Sahraoui geweldige speler inderdaad! Zou hem graag bij PSV zien volgend seizoen als Bakayoko vertrekt

23 december 2023 om 14:53

Klopt wel Sirius, helemaal eens, maar als hij ook al rendement had, zou Heerenveen m niet voor 2 miljoen kunnen oppikken en was ie nu al onhaalbaar voor iedereen in Nederland. Maar dat is nou net wat je kunt ontwikkelen. Saibari had tot dit seizoen hetzelfde stempel. En kijk hoe die nu gaat.

23 december 2023 om 16:58

Omdat Ueda straks weggaat en je die periode alleen Santiago als spits hebt. Een back up is toch wel prettig.

Buiten Minteh en Alireza kan je nog altijd beschikken over: Ivanusec, Paixao, Dilrosun, Sauer, Stengs (en Lingr op 10).

Heeft Feyenoord voor het eerst sinds ca. 30 jaar geld, gaan ze er zo mee om!

23 december 2023 om 13:11

Feyenoord en een gevulde portemonnee is net zoiets als, uhm, twee andere dingen die geen goede combinatie zijn.

23 december 2023 om 14:03

Het probleem is wel dat veel jongens tot nog toe Feyenoord niet per se beter maken. Als je dan Danjuma kunt halen, had ik dat wel gedaan. Dat is wel een zekerheid voor een leuk rendement.

Dilrosun komt tekort, Jahanbakhsh komt tekort, Minteh raak je in de zomer weer kwijt, Sauer is nog maar 18 jaar. Dan hou je Ivanusec, Paixao en Stengs over. Dan snap ik wel dat ze naar een buitenspeler kijken, vooral omdat Paixao en Ivanusec samen goed zijn voor slechts 5 goals en 4 assists. Zelfs Daan Rots heeft al 2 goals en 7 assists en da's verre van een goed talent.

Puur om die periode te overbruggen is er geen aanvaller nodig. Want ook met Ivanusec, Sauer, Gimenez, Paixao, Dilrosun en evt. Stengs kan je die paar wedstrijden prima overbruggen. Een kwaliteitsimpuls in de voorhoede zou meer dan welkom zijn, maar dan hoop ik dat je eerst Alireza en Dilrosun kan verkopen of anders Minteh kan terugsturen naar Newcastle.

23 december 2023 om 14:07

Ik denk dat het vooral de vraag is wat Feyenoord te besteden heeft. Wel moet je een Danjuma altijd binnenhalen als je de kans krijgt. Die gaat dan echt wel een leuk rendement halen, hoor.

Minteh raak je sowieso deze zomer weer kwijt en ik kan me voorstellen dat ze Jahanbakhsh tegen die tijd ook willen slijten. Dilrosun kun je eigenlijk in de winter al wel verhuren of verkopen. Die laatste zie ik ook wel graag naar FC Twente komen, want het is al snel beter dan Rots of Vlap op de flanken. Sauer is ook nog te jong om een basisplaats te geven. Die moet je rustig brengen. Dat lijkt Slot ook van plan.

Een multifunctionele buitenspeler die goed is in 1 op 1 situaties, balvast is, een actie in huis heeft en meeverdedigd.

Sorry maar lijkt mij dat iedere club een dergelijke buitenspeler wilt hebben, totaal geen bijzondere wensen verder.

Ja dan denk ik als Ajax supporter: Bergwijn naar de zandbak, Danjuma naar Amsterdam! En ja, die mag dan gewoon zes miljoen per jaar verdienen als we derde worden.

23 december 2023 om 12:49

Denk je dat bijvoorbeeld die Sahraoui van Heerenveen niet al een upgrade zou zijn voor jullie? Ik zouter enorm van balen als niet psv maar Ajax hem oppikt voor een bedrag onder de 8 miljoen

Mijatovic is straks niet meer haalbaar, waarschijnlijk nu al niet meer. Talentvolle speler, benieuwd wat die in een andere omgeving en competitie zou doen.

Dus een buitenspeler die creatief is, in de spits kan, een man uit kan spelen, mee verdedigd en scoort. Dat lijkt mij niet echt makkelijk om die als koopje binnen te halen.

Zie ook graag Slory eens de kans krijgen, rappe jongen met een prima voorzet, zet m op rechts met als enige taak langs die man en de bal voor, moet je zien hoeveel dreiging je kan creëeren door simpelweg eens die looplijn te hebben. Nu is het steeds kappen draaien en terug, mist die versnelling aan de zijkant

Mij lijkt dat afgelopen zomer wel voldoende is ingekocht, behoudens misschien een jonge spits. Tijd voor Slot om aan de slag te gaan met wat hij heeft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren