Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord wil talentvolle spits oppikken bij Champions League-deelnemer’

Laatste update:

Feyenoord is gecharmeerd van Jovan Mijatovic, zo melden diverse Servische media. Hoewel de achttienjarige spits bij Rode Ster Belgrado nog tot medio 2026 vastligt, mag hij komende winter voor ‘meerdere miljoenen’ vertrekken. Dat alles heeft te maken met de Europese uitschakeling van Rode Ster in het miljardenbal.

Rode Ster gaat als hekkensluiter eindigen in Groep G van de Champions League, waaruit BSC Young Boys doorstroomt naar de Europa League. Door de uitschakeling loopt de Servische recordkampioen behoorlijk wat miljoenen mis, waardoor onder meer Mijatovic zou mogen vertrekken.

De Servische jeugdinternational wordt in zijn geboorteland gezien als groot talent. Mijatovic wist met zijn club vorig seizoen beslag te leggen op de dubbel, maar is tot zijn eigen ongenoegen niet altijd basisspeler onder trainer Barak Bakhar.

Bij Rode Ster moet Mijatovic namelijk concurreren met Jean-Philippe Krasso, Peter Olayinka en Cherif Ndiaye, die allen meer ervaring hebben. Zelf speelde de linksbenige spits 32 wedstrijden in de hoofdmacht van Rode Ster, waarin hij goed was voor 6 doelpunten en 2 assists.

Mozzart Sport meldt maandagavond dat Feyenoord mogelijk de volgende bestemming van Mijatovic is. Transfermarkt taxeert de aanvalsleider momenteel op zo’n 1,8 miljoen euro, maar Rode Ster zou inzetten op minstens 5 miljoen euro. Ook Zenit Sint-Petersburg en Juventus zouden tot de geïnteresseerde clubs behoren.

Of Feyenoord bereid is meerdere miljoenen te investeren in Mijatovic is nog maar de vraag, daar de Rotterdammers afgelopen zomer al 9 miljoen euro neertelden voor reservespits Ayase Ueda. Wel maakte Arne Slot onlangs duidelijk dat de regerend landskampioen in de winter op zoek gaat naar een extra spits. Ueda vertrekt met Japan naar de Azië Cup, waardoor Feyenoord tussen januari en februari alleen Santiago Gimenez overhoudt.

De 1,79 m lange Mijatovic kan op beide flanken uit de voeten. Dit seizoen speelde hij pas 516 minuten voor Rode Ster, verdeeld over 15 officiële wedstrijden. Wel wist hij daaruit een aardig moyenne over te houden. Mijatovic was vijfmaal trefzeker en fungeerde één keer als aangever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mocht Gimenez onverwachts toch tussentijds vertrekken heb je meteen een stand-in die de concurrentie met Ueda aan kan gaan. Ken hem verder niet, maar wat ik tot nog toe van Ueda heb gezien is niet bepaald overtuigend te noemen.

5 december 2023 om 09:02

Niet overtuigend? Want? Ueda laat naar mijn mening juist veel zien. Laat duidelijk zien goed te kunnen koppen ondanks zijn lengte. Altijd in beweging en een goede techniek. Het scoren lukt nog niet helemaal maar met wat meer wedstrijdritme moet dat ook wel goedkomen. Daarnaast is hij nog geblesseerd geweest en wat aanpassingsproblemen gehad.

5 december 2023 om 09:12

Gelukkig zeg je erbij naar mijn mening. Meestal kun je beter nergens meer op reageren, want "mijn mening" wordt veelal direct afgefakkeld, of je wordt als idioot weggezet zie je ook nog regelmatig voorbij komen. Een spits wordt toch echt afgerekend op goals en impact. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een Pepi bij PSV, die prikt toch regelmatig raak, terwijl hij ook nauwelijks wedstrijdritme krijgt door de aanwezigheid van Luuk de Jong. Ik vond 'm zondag erg zwak in de duels.

5 december 2023 om 09:34

Ik ben ook nog niet overtuigd van Ueda, maar het enige dat opviel is dat ueda werkelijk al zijn kopduels won tegen PSV. Die gozer kan echt bizar hoog springen. Dus zwak in de duels? Uh...

5 december 2023 om 09:54

Is meer een voorbode op komende interlandperiode. Dan mis je Ueda wel even.

Beetje vreemd verhaal. Hebben CL geld binnengekregen dit seizoen maar zouden opeens een talentvolle spits moeten verkopen omdat ze geen EL spelen na de winter, terwijl ze nu al een aantal jaar geen CL hebben gespeeld? Die CL gelden dekken toch ruim de misgelopen opbrengsten van een extra ronde EL?

Alsof Rode Ster hun begroting baseren op overwintering in de Champions League- of zelfs 1 extra ronde Europa League (wat boekhoudkundig nauwelijks verschil maakt). Dus omdat je niet doorbekert in Europa verkoop je een toptalent voor drie miljoen euro?

Zwak verhaal. Maar hey, de welwillendheid om te verkopen kan wel degelijk echt zijn.

Een spits met de naam Mijatovic moet wél goed zijn. Alleen geen pingels laten nemen. WK '98 versus VD Sar cq de lat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren