Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nijhuis fluit eerste wedstrijd van kampioen PSV, Ajax krijgt Blom als leidsman

Laatste update:

Dit weekend begint het Eredivisie-seizoen 2016/17 officieel en de KNVB heeft inmiddels bekend gemaakt welke arbiters de leiding krijgen bij welke wedstrijden. Serdar Gözübüyük mag vrijdagavond het spits afbijten als NEC en PEC Zwolle aftrappen voor een nieuw voetbaljaar.

/

Kampioen PSV speelt zaterdagavond tegen FC Utrecht en krijgt daar in de Galgenwaard te maken met Bas Nijhuis. Feyenoord begint op zondagmiddag aan het seizoen tegen FC Groningen en zal Pol van Boekel als arbiter het veld op zien komen. Ajax trapt het jaar af tegen promovendus Sparta Rotterdam en die wedstrijd zal geleid worden door Kevin Blom.

Op zaterdagavond fluit verder Dennis Higler ADO Den Haag – Go Ahead Eagles, heeft Siemen Mulder de leiding bij FC Twente – Excelsior en is Allard Lindhout de scheidsrechter van dienst bij Willem II – Vitesse. Op zondagmiddag leidt Danny Makkelie nog AZ – sc Heerenveen en is Roda JC Kerkrade – Heracles Almelo, de laatste wedstrijd van de eerste speelronde, voor Jochem Kamphuis.

Denk jij dat de top drie van vorig seizoen hun openingswedstrijden gaan winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
3 augustus 2016 om 13:16

Blom, wat een drama scheids vind ik dat toch, die blijft ieder seizoen maar weer belachelijke beslissingen nemen en dan achteraf voor de camera zeggen dat die d'r inderdaad naast zat. Hij wordt echter alleen zelf nooit voor bestraft

3 augustus 2016 om 13:27

Het moeten sowieso 3 punten zijn. Met of zonder blom. Snap niet dat je eigen nog zo druk maakt ze zijn er geen kampioen mee geworden.

3 augustus 2016 om 13:48

Wat mij opvalt is dat scheidsrechters vaak dezelfde wedstrijden krijgen als het seizoen daarvoor. Van Boekel floot vorig jaar ook al Groningen-Feyenoord bijvoorbeeld. Nijhuis krijgt gelijk de kraker van het weekend, dus kan de gelijk de druk worden opgevoerd door de fans met dat hij teveel door laat spelen.

Misschien ligt het aan mij, maar ik heb nooit van Siemen Mulder gehoord.

3 augustus 2016 om 13:01

Ik ook niet

3 augustus 2016 om 13:05

Hij is sinds 2012 een Jupiler League-scheidsrechter maar mag dus klaarblijkelijk vanaf dit jaar debuteren op het hoogste niveau. De lat ligt in ieder geval niet heel hoog om het niveau van de andere scheidsrechters te evenaren..

3 augustus 2016 om 13:14

Hij heeft vorig jaar al aantal keer in de Eredivisie gefloten hoor

3 augustus 2016 om 13:11

Er staat nijhuis

3 augustus 2016 om 13:37

Nu wel ja, maar eerst niet

Echt he.. de eerste wedstrijd is nog niet gespeeld en er is alweer commentaar op de scheidsrechters!

3 augustus 2016 om 16:28

Het is me dan ook echt een raadsel waarom je hier een artikel aan zou wijden. Pure stemmingmakerij.

De eerste 3 punten voor PEC Zwolle dit seizoen.

3 augustus 2016 om 13:29

Zie Zwolle niet winnen bij NEC

3 augustus 2016 om 13:40

Hoezo niet nec is zijn sterkste spelers kwijt geraakt en moeten opnieuw beginnen, in de voorbereiding liepen ze ook niet lekker. iig wel een goeie scheids.

3 augustus 2016 om 13:40

Denk dat Zwolle eerder van NEC wint dan andersom.

3 augustus 2016 om 14:37

Zwolle heeft wel de betere spelers, dus waarom niet?

3 augustus 2016 om 15:55

Hup Twente. Kampioen!

4 augustus 2016 om 00:15

Van onderen zeker.

In de media gewoon minder belang hechten aan de heren met fluit... kunnen die rustig hun werk doen, zul je zien dat ze ook minder fouten gaan maken. Daarnaast gewoon alle technologie inzetten die voorhanden is. Zo worden de belangrijkste fouten zoals wel geen doelpunt en buitenspel al geen discussie meer.

Wat een verschil de eerste paar wedstrijden die psv moet spelen of die van ajax... lol ajax kan zo lekker rustig aan het nieuwe systeem wennen hebben ze geluk.

3 augustus 2016 om 17:33

Wat een verschil he die laatste paar wedstrijden die Ajax moet spelen....

Moeten 2 keer tegen iedereen... Wist je niet zeker....

3 augustus 2016 om 21:13

zucht... je snapt het niet hè

Beste mensen, het gaat er niet om wie welke wedstrijd fluit. Het gaat erom dat je als supporter je club steunt en niet elkaar afbrandt. Scheidsrechters en Assistenten zijn ook maar gewoon mensen die al met al door de Knvb worden aangesteld. Hun moeten gewoon de regels volgen die er zijn aangesteld door de voetbalbond. Dat hun fouten maken is een risico van het vak. Zelfs bij de amateurs worden er nog fouten gemaakt door de scheidsrechters. Het gaat er niet om waar je de openingswedstrijd staat, maar het gaat in het totaal na 34 speelronden. Daar gaat het uiteindelijk om. Niet of je de eerste wedstrijd de scheidsrechter mee of tegen hebt. Het gaat erom dat men zich realiseert dat men elkander niet meteen moet afmaken om welke scheidsrechter welke wedstrijd fluit. Tijdens de winterstop zal men zien hoe men d'r voor staat en wat er nog bijgeschaafd moet worden.

4 augustus 2016 om 16:28

Tegenwoordig en al een hele tijd bestaat er ook zoiets als matchfixing ben je vast wel bekend mee want t komt tegenwoordig steeds meer in het nieuws.

Dan kan ik mijn totto met een gerust hart op ajax zetten

4 augustus 2016 om 00:17

Kijk maar uit mijn reactie over blom werd ook al verwijderd omdat t niks zou toevoegen

Makkelie is echt een lulletje rozenwater. Vervelende scheidsrechter vind ik hem.

Higler is een fijne scheidsrechter! Ik denk dat we de 3 punten gewoon lekker in Den Haag houden en Go ahead met 2-0 verslaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren