Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Harde kern van Ajax kondigt nieuwe actie aan tijdens restant Klassieker

Laatste update:

De F-side, de fanatieke supportersgroep van Ajax, wil woensdagmiddag tijdens het restant van De Klassieker opnieuw actie voeren tegen de beleidsbepalers binnen de club. Dat valt te lezen op X. Fans worden opgeroepen om woensdag om 13:00 uur te verzamelen bij de Johan Cruijff ArenA. Het restant van Ajax - Feyenoord wordt om 14:00 uur hervat bij een 0-3 voorsprong voor de Rotterdammers.

"De eerste stap is afgelopen zondag gezet, we gaan door in onwillekeurige volgorde", schrijft de F-side op Twitter. Achter de naam van Sven Mislintat staat een vinkje. De directeur voetbalzaken werd zondagavond na het duel met Feyenoord uit zijn functie ontheven. Pier Eringa, Georgette Schlick, Annette Mosman, Maurits Hendriks en Jan van Halst moeten de volgende slachtoffers worden.

Wat opvalt is dat in de reacties op de post vooral wordt geschreeuwd om het vertrek van trainer Maurice Steijn. "Dat Steijn niet op jullie lijstje staat is wel echt idioot. Wat heeft die man gedaan dat jullie 'm zo blijven dekken? Ondanks alle herres binnen de club moet je met dit materiaal gewoon in de top 3 staan", luidt een van de reacties. Een ander: "Jullie vergeten de belangrijkste: Steijn. Alsof de RvC vervangen zo veel gaat opleveren."

Afgelopen zondag zorgde de harde kern van Ajax ervoor dat het duel met Feyenoord vroegtijdig werd gestaakt. Nadat tot twee keer toe vuurwerk op het veld was gegooid voelde scheidsrechter Serdar Gözübüyük zich genoodzaakt het duel definitief te beëindigen. Woedende fans begaven zich vervolgens richting de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA, waar een toegangsdeur werd geforceerd en forse schade werd aangericht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verschrikkelijke sukkels die het verpesten voor de rest. Hoop dat de ME flink in grijpt morgen.

26 september 2023 om 22:24

Er zullen toch geen duizenden mensen op die oproep afkomen? Dat maakt het voor de ME in ieder geval een stuk makkelijker.

26 september 2023 om 22:49

Nou, dat moet je niet onderschatten, vrees ik. Want deze knapen zijn bijzonder vindingrijk in het vinden van manieren om de boel op stelten te zetten, ongeacht dat ze daarmee ook hun eigen club treffen. Een volgende thuiswedstrijd wordt waarschijnlijk weer staken, want ze krijgen het heus wel voor elkaar om vuurwerk naar binnen te krijgen. Waren het eerst nog de beleidsmakers, RVC, AD, TD, die destructief bezig waren/zijn binnen Ajax, nu hebben ze met de F-side ongewild er een bondgenoot bij. Nog even en het failliet van Ajax is aanstaande.

27 september 2023 om 05:45

Het ergste is dat we in Nederland geen machtsmiddelen hebben om hier iets tegen te doen. Nu ze allemaal bij elkaar komen is het natuurlijk een ideaal moment om ze op te pakken, te voorzien van een levenslang stadion verbod en meteen te onderzoeken wat ze in hun vrije tijd doen, maar ja dat mag natuurlijk weer niet. Wel jammer, zou veel op kunnen lossen voor het voetbal en voor de maatschappij

27 september 2023 om 13:49

werk er naast, niks aan de hand hier

26 september 2023 om 22:25

Dat het verschrikkelijk volk is is wel duidelijk. Maar als deze gasten niets doen denkt een v Halst straks dat hij ook nog wat goeds heeft gedaan voor Ajax. Eruit met die zakkenvuller, samen met die andere namen. Daarna gelijk het vak waar die gasten staan de rest van het seizoen dichtgooien.

26 september 2023 om 22:54

Weet je wat het leuke is aan een club als Ajax? Dat je als supporter daadwerkelijk een plek aan tafel kan kopen. Als je zo graag willen bepalen wie er waar zitten of vertrekken, zorg als collectief dat je de knaken bij elkaar krijgt en een plekje aan tafel krijgt. In plaats van dit imbeciele gedrag.

27 september 2023 om 00:22

Zou zo'n "fan" in theorie ook degene kunnen zijn dienzijn veto moet geven voor transfers? Zoals die namen die nu het veld moeten ruimen? Dat dit gedrag belachelijk is ben ik ook echt wel met je eens. Maar deze types zijn, buiten jouw optie om de enige die kunnen zorgen dat dit zooitje eruit word gekegeld.

27 september 2023 om 00:43

Ik denk wel degene die kan meebeslissen of een bepaalde hoge functionaris wel of niet blijft zitten.

Verder vraag ik me af wat er gaat gebeuren als het er echt op aankomt. Als alle namen van dat lijstje hun poot stijfhouden en gewoon blijven zitten, ondanks alle ‘protesten’. Iedere week de wedstrijd verstoren? Wedstrijden boycotten? Volgens mij schaadt men met iedere actie de club. Verder wel met je eens dat de namen op dat lijstje de boel compleet door de WC hebben gespoeld (en daar is een ander soort Ajax voor bedoeld).

27 september 2023 om 04:21

Het punt is, 95% van deze gasten verdient zijn geld zwart met waarschijnlijk criminele activiteiten. Daar kun je lastig een plekje aan de tafel mee kopen bij een beursgenoteerd bedrijf, waar al het geld wit moet zijn haha.

27 september 2023 om 09:30

Ok. Dus eigenlijk vind je de acties toch wel goed? Dit is dus de manier om Ajax beter te maken? Denk je dat ze stoppen als deze mensen opstappen? Dan gaan ze verder met het bepalen wie er wel de club mogen leiden. Denk je echt dat zij meer verstand hebben van het leiden van een beursgenoteerd bedrijf dan de mensen die er nu staan?
Op deze manier zijn de Nazi’s ook aan de macht gekomen trouwens…

26 september 2023 om 22:25

Stelletje werklozen die blijkbaar op een random doordeweekse dag een middag herrie kunnen schoppen bij t stadion.

26 september 2023 om 22:39

Dat noemt zich Ajax supporters bah bah .

27 september 2023 om 06:19

@hafcahaas,

En ze hebben nog de illusie dat ze de club vertegenwoordigen ook. Ze worden nog harder uitgefloten dan de ploeg zelf. Ik schaam me kapot voor dit gedrag!!

Mochten Feyenoordsupporters nog steeds denken dat het louter om Feyenoord of de vernederende tussenstand te doen was of is, dan lijkt me dit een teken aan de wand dat dit niet alleen het geval was. Het gedrag van deze "supporters" moeten we ten alle tijde afkeuren, maar die gasten die alleen om eigen belang in de RvC zitten hadden niet zo arrogant moeten reageren gisteren en al eerder. Want deze onvrede heerst ook onder de normale supporters. Ben wel benieuwd wat er nu gaat gebeuren gezien dit "dreigement" niet in, maar buiten het stadion gaat plaatsvinden en het dus nu wel direct een probleem van de Gemeente is geworden. Zowel op sportief als op veiligheidsvlak zou de gehele RVC er verstandig aan doen direct op te stappen, scheelt een hoop ellende.

26 september 2023 om 22:20

Er is natuurlijk wel het een en ander aan de hand bij ajax. Toch vraag ik me af of dit ook gebeurt was bij een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg en de kans dat over de streep te trekken.

26 september 2023 om 22:21

Dat vraag ik me niet eens af hoor, dan was het 100 procent zeker niet gebeurd.

26 september 2023 om 22:23

Nee, dan was het niet gebeurd. Maar ik begreep zowel op voorhand als naderhand dat Ajax deze wedstrijd nooit voor had kunnen staan, laat staan met 2-0.

26 september 2023 om 22:20

Lijkt me dat het voor iedereen wel duidelijk is dat dit een opstapeling van meerdere factoren is waardoor het zo escaleert. Maakt het niet minder triest overigens.

26 september 2023 om 22:26

Had je afgelopen zondag 3-0 voorgestaan was er geen vuurwerk het veld op gekomen.

De stakingen zijn dan niet meteen voor deze wedstrijd an sich, maar de wedstrijd draagt wel bij aan het gevolg, al is het inderdaad maar één van de zoveel variabelen.

26 september 2023 om 22:30

Maar de namen die nu worden opgesomd door de F-side zijn toch de directe oorzaak dat we nooit 3-0 hadden voor komen te staan?

26 september 2023 om 22:40

Niet direct. De enige die je het kunt aanrekenen zijn Mislintat en Steijn. De rest heeft indirect een ja woord gegeven maar beslissen niet welke spelers komen en wie er spelen.

26 september 2023 om 22:43

@arsenal890: RVC heeft en Mislintat alle macht gegeven, kopstukken als Tadic (die ook na z'n voetbalcarriere een erg belangrijke persoon was gebleven bij Ajax) als tuig behandeld en hield transfers van spelers met Ajax-DNA tegen. Dus, Mislintat kon je veel aanrekenen en die is dus al weg - de RVC moet er ook uit.

26 september 2023 om 22:47

Ik reageer op het ‘als Feyenoorders denken dat het om de tussenstand ging’ stukje in je reactie door te zeggen dat ja, het is niet enkel en alleen deze wedstrijd die bijdraagt aan het protest, maar de uitslag was wel degelijk de druppel die de emmer deed overlopen en ze tot actie maande.

Dat deze mensen hebben bijgedragen aan de huidige stand van zaken binnen Ajax is een feit. Ze hebben er indirect aan bijgedragen door niet genoeg kennis van voetbalzaken te hebben, dat is wat ik opmaak uit het interview met Eringa vanmiddag. ‘Wij zijn een controlerend orgaan, geen beleidsmakers’ is hoe hij zich probeerde te vrijwaren van de huidige malaise. Ze stelden een aantal vragen en vonden de antwoorden bevredigend, het kwam op mij heel erg over als een formaliteit uitvoeren ipv echt op de rem trappen (hoeveel mensen hebben we op welke positie?).

Daarom moet er in een RVC van een voetbalclub een mix zijn van beleidsmakers uit het bedrijfsleven voor de organisatorische beslissingen en structuur en mensen met voetbalknowhow die de aankopen ook echt kunnen beoordelen. Het is je core business, zet er dan specialisten neer, geen hobbyisten.

Da’s geen opzet, da’s onkunde, en ik weet niet wat ik erger vind.

26 september 2023 om 22:48

@zanazanyan: De tussenstand, niet de uitslag, was het perfecte moment om de boel te gaan boycotten of hoe je dat wangedrag maar wil noemen. Maar die tussenstand is een direct gevolg van het wegpesten van een Tadic of Klaassen, het niet willen halen van ras-Ajacieden en het onvoorwaardelijk steunen van een Mislintat. Want Steijn, hoe ongeschikt hij ook voor Ajax is, heeft 0 invloed gehad op de spelers die nu voor hem moeten spelen.

Over je laatste zin ben ik het helemaal eens - Cruijff bewerkstelligde dat 13 jaar geleden al. Het is ongelooflijk dat direct na de succesperiode er allemaal weer van die haantjes in de RVC zitten.

26 september 2023 om 23:01

Helemaal eens met bijna alles wat je zegt hoor. Maar myvision duidt denk ik op het feit dat heeeeel veel feyenoorders op dit forum hun club zo belangrijk achtten dat de enige reden was dat de f-side deze wedstrijd heeft laten staken komt door het feit dat ze het niet konden verkroppen dat feyenoord op weg was naar een recordzege en dat het staken dus voortkwam uit angst voor feyenoord.Was er afgelopen zondag tegen volendam gespeeld en had het 0-2 voor volendam gestaan was dit ook gebeurd. Dit is een actie geweest puur uit onvrede, omdat de club van rvc tot kantinepersoneel verrot is (bij wijze van spreken). Zo'n wedstrijd tegen feyenoord werkt zeker mee aan de onvrede maar is niet de directe oorzaak van deze actie

26 september 2023 om 23:02

@myvision “De tussenstand, niet de uitslag”

Fair.. helaas 😂

@Real klopt, dat is wat ik hierboven ook zeg. Causaliteit vs correlatie, hoe zat het nou ook alweer? 😉

27 september 2023 om 00:51

@myvision Ik ben het volledig met je eens dat de huidige top er een potje van heeft gemaakt hoor.

Maar als Klaassen en Tadic zo goed zijn en zo’n hart hebben voor ‘hun cluppie’, dan blijven ze toch gewoon ongeacht welke passant er op het stoeltje van de trainer of TD zit? En verder vraag ik me af welke beschikbare ras-Ajacieden bij dit Ajax de kar zouden kunnen trekken. Van de Beek kent de club, maar is hij een leider? Ziyech was onhaalbaar. Veltman (even de enige naam die mij zo nog te binnen schiet) wilde niet. Lang had wat branie gebracht, maar vind ik ook geen type die in een slechtdraaiend team de moed er in houdt.

Er zijn 100% verkeerde spelers aangetrokken, en voor veel te veel geld, maar dit is ook het resultaat van teveel steunpilaren/leiders tegelijkertijd laten gaan. Je kan niet Timber, Alvarez en Tadic in een zomer allen laten vertrekken.

26 september 2023 om 23:18

Want waarom is er dan niet voor gekozen dit meteen aan het begin van de wedstrijd te doen bij een 0-0 stand, of in bijv. de wedstrijd tegen Marseille. Ik begrijp best dat het minder stoer klinkt dan het toe te wijzen aan de rvc of wat dan ook, maar het is overduidelijk dat ze gewoon doodsbang waren voor een historische vernedering. Eén voordeel: morgen is er niks wat ze kunnen doen om de wedstrijd op het veld te beïnvloeden.

27 september 2023 om 06:23

Het vervelende is, dit zag je wel ergens aankomen. Ajax wat niet draait, die Sven was irritant bezig, spel van Ajax was niet om aan te zien, de aankopen waren minder geweldig (zoals sommige het wel lieten zien in hun eigen wereld), Feyenoord kwam als favoriet binnen wat echt nooit gebeurd was, dan sta je ook heel snel 0-3 achter.

Vind het echt een slechte voorbereiding van Ajax zelf. Mochten zij dit het restanten wedstrijd beïnvloeden dan hoop ik toch dat KNVB harder ingrijpt. Punten aftrek en deze wedstrijd naar Feyenoord toe.

27 september 2023 om 06:44

Fijn dat je toch even uitlegt waarom de 3-0 voor Feyenoord hier niets mee te maken heeft. Het is uiteindelijk koffiedik kijken, wie weet zou Feyenoord ook wel met 3-0 winnen als er geen chaos bij Ajax was. Feyenoord is simpelweg ook veel en veel sterker en stabieler dan in de afgelopen decennia. En reken maar dat die stoere jongetjes geen vuurwerk hadden gegooid als Ajax met 2-0 voor had gestaan tegen een RKC of Heerenveen. Heeft zeker wel alles te maken met angst voor vernedering door de grote rivaal.

27 september 2023 om 07:06

Geen score is zo vernederend als smeken om genade. Kein Geloel 25-09-2023

De F Side ging namens Ajax op de knieen en smeekte om het einde van de wedstrijd. Het noemt zich de harde kern maar is zo zacht als een ongekookt eitje. Wat zondag gebeurde was small club energy in optima forma. Ajax is definitief nu de kleinste club van Nederland en een schandvlek voor het Nederlandse voetbal. Johan Cruijff schaamt zich dood in zn eigen graf. Je zal jezelf nu nog ajaxide noemen. Dan maak je jezelf toch een partij belachelijk. Zo klein.

27 september 2023 om 07:57

Wel mooi, je eigen RVC betichten van arrogant gedrag, terwijl dat 1 van de kernwaarden van de club en haar aanhang lijkt te zijn

27 september 2023 om 09:35

Dan geef die die idioten dus meteen wat ze willen hè. Dan hebben ze meteen alle macht in handen want dit gaat niet stoppen. Elke keer als ze het ergens niet mee eens zijn gaan ze de boel verpesten en dan gaat de club z’n oren laten hangen? Nee niet doen. Zitten droeftoeters in die RVC maar het laatste wat je moet doen is toegeven aan deze criminelen. Dan is het hek van de dam.

27 september 2023 om 10:22

Het had ook met de vernedering te maken

Nu maken ze het wel makkelijk. Kun je dat hele zooitje wat daar buiten staat morgen opschrapen met een bulldozer.

Deze dwazen vinden zichzelf echt veel te belangrijk. Wat triest zeg...

Deuren blokkeren.. inzet van het leger en ME en opruimen die zooi!

Sjonge jonge. Ze hebben het er maar druk mee. Een middagje vrij nemen en Verlossertje spelen.

Waanzin.

26 september 2023 om 22:23

Ik heb niet het idee dat ze een middag vrij hoeven te nemen

26 september 2023 om 22:25

Hahaha, precies dat.

26 september 2023 om 22:27

Snuiven en zuipen is ook een fulltime baan voor die gasten

26 september 2023 om 22:51

IK hoor altijd dat er advocaten en notarissen etc. tussen zitten ...

26 september 2023 om 22:54

Ja, op de Zuidas wordt ook meer gesnoven dan geslapen..

26 september 2023 om 23:06

@Airbags daar hoeven ze echter niet vrij van te nemen voor deze actie, integendeel.

26 september 2023 om 23:29

Eerder vragen of ze een middagje verlof krijgen bij de instelling.

27 september 2023 om 07:38Nifromvol
Even goed opletten welke er onverwacht gesloten zijn vanmiddag dan

Nee, zo’n vaart zal het niet lopen denk ik. Er zal wel een noodbevel afgegeven worden en een enorme politiemacht opgetrommeld worden. De wedstrijd gaat gewoon uitgespeeld worden en er gaat waarschijnlijk niks gebeuren. Ik vermoed dat het gewoon een schijnbeweging is. Maar goed, nog lekker 12 uur commotie op VZ bereiken we er wel mee.


26 september 2023 om 22:35

Oh er zullen helaas best een paar idioten in de buurt van het stadion komen om daar met vuurwerk en stoeptegels de politie onder vuur te nemen...

26 september 2023 om 22:43

We gaan het zien, zeg nooit nooit. Als iets viral gaat op social media dan heb je een boel omstanders en dan kan zoiets gebruikt worden. Maar dat alleen de F-Side naar de Arena gaat wandelen waar een peloton ME klaarstaat? Weinig kans. Zoals ik al schreef : een schijnbeweging.

27 september 2023 om 10:45

Oh die beelden van die paarden die ook gewoon door die stenen geraakt worden. Te triest voor woorden

26 september 2023 om 22:38

Het is toch wat. Een fortuin uitgeven als maatschappij om te kunnen zorgen dat in een leeg stadion een wedstrijd gespeeld kan worden.

Deze fans hebben afgelopen weekend de deuren geforceerd en geprobeerd maar binnen te dringen. Dan is het toch onverantwoord om nu een wedstrijd af te spelen?

Dit is een extra argument om er gewoon 3-0 van te maken en het af te gelasten.

De F-side gaat pas stoppen als deze personen zijn verdwenen en, als ze het echt willen, vertrekken al deze personen ook binnen 1 of maximaal 2 maanden. Het is gewoon een criminele organisatie die schijt heeft aan de wet en doorgaat tot zij hun zin hebben. Deze personen gaan bedreigd en geïntimideerd worden. Ze kunnen kort of lang tegenstribbelen, maar ze gaan op den duur beseffen met wat voor idioten ze te maken hebben en dat hun relatieve hongerloontje als RvC-lid dit totaal niet waard is. En ik ben het ermee eens dat zij ook vertrekken, maar de manier waarop de F-side dit nu tracht te bereiken is totaal niet acceptabel.

26 september 2023 om 22:35

Het is natuurlijk droevig dat als alle gewone Ajax supporters willen dat een falende trainer of bestuurder opstapt er nooit iets gebeurd. Hoe hard je ook “wegwezen” schreeuwt op de tribune of hoe creatief je spandoek ook is.

Maar zodra er bussen opgewacht worden of hoofdingangen worden bestormt er plots wel iets veranderd.


26 september 2023 om 22:53

Dat klopt ook, helaas. Als supporters zich niet roeren zal verandering ook (minder snel) doorgang vinden. Dit versnelt dat proces wel. Het liefst zie ik toch dat de club zelf adequater optreed bij falende directieleden/bestuurders/trainers etc en dit soort acties daarmee voorkomen kunnen worden.

26 september 2023 om 22:40

Het ergste is dat deze mensen die ze weg willen waarschijnlijk binnen een jaar allemaal weg zijn omdat ze individueel en/of als collectief Ajax niet verder helpen en/of in de problemen hebben gebracht, maar dat de F-side zich dan op de borst gaat slaan omdat zij ze het stadion uit zouden hebben gejaagd...

26 september 2023 om 22:48

Ik heb zo'n vermoeden dat deze personen geen jaar de tijd meer krijgen om nog veel fouten te maken. Verwacht echt dat deze mensen binnen 2 maanden allemaal weg zullen zijn. Linksom of rechtsom, ze zullen een manier vinden om deze personen te intimideren. Die gasten hebben dit nu in hun hoofd en aangezien er weinig ruimte is voor meer hersenactiviteit zal er niet snel een gedachte doorgang vinden die ze in doet zien dat dit mogelijk geen aanvaardbare manier van handelen is.

26 september 2023 om 22:58

De toekomst @. Jij vind dat gelukkig onacceptabel wat nu gebeurt. Waarom zijn er zo weinig die dat ook vinden en zich niet laten horen.Ik begrijp heus wel dat het rommelt bij Ajax. Supporters zouden bij geen één wedstrijden komen om te laten zien dat ze er niet mee ééns zijn en niet tevreden.

26 september 2023 om 23:12

Als we niet meer naar het stadion zouden gaan, worden we weer successupporters genoemd... Afgelopen zondag was de sfeer, ook vanuit de F-side, echt wel zeer positief richting de spelers. Na de 0-1 ging de F-side er ook weer 100% achter staan om de club te steunen. Na de 0-2 idem dito. Ze hebben dat echt lang positief gedaan. Langer dan ik had verwacht, maar bij die 0-3 brak het. Toen was het echt klaar voor ze en dat begrijp ik echt wel. In het stadion brak er ook wat bij mij. Je kijkt ernaar, maar herkent niks van de club die je fan van bent. Geen speelstijl, geen beleving, qua kwaliteit niet, geen strijdlust en dat met zoveel onbekende spelers... De club moet gewoon zelf adequater handelen bij falende personen.

26 september 2023 om 23:37

De toekomst @. Hopelijk komt er geen rellen. En een positieve einde aan deze ellende .

27 september 2023 om 10:47

Toen was het klaar voor ze? Ze hebben van tevoren afspraken gemaakt over het vuurwerk. Dat heeft niets met die 0-3 te maken

Zo lang ze er alleen maar staan doen ze niets verkeerd: er is demonstratierecht...

27 september 2023 om 10:49

Dit heeft niets met demonstratie recht te maken. Deze gasten gaan niet gewoon staan en niets doen en dat weet je zelf ook. En je vergeet dat als je wil demonstreren je eerst toestemming van de gemeente moet hebben. Je mag niet zomaar ergens gaan staan demonstreren zonder toestemming

Wel aardig van de F-Side dat ze het aankondigen. Kan de politie ze mooi opwachten met waterkanonnen.

van Basten toch weer gelijk

Acties mogen als ze het maar netjes houden. Er moet wat gebeuren.bij Ajax en de F side neemt het voortouw

26 september 2023 om 22:56

Precies.Demonstreren mag in Nederland...

"in onwillekeurige volgorde", dus ze moeten allemaal hun beurt afwachten anders gaat de F side daar weer een punt van maken?

26 september 2023 om 22:33

Als Maurits Hendriks morgen ontslag neemt, dan gaat de F-side ook weer actie ondernemen om hem weer aan te nemen, omdat het niet de volgende op de lijst is

26 september 2023 om 22:37

Moeilijk woord in “onwillekeurige” volgorde

Heerlijk krijgen we dat weet. Jammer zeg. Ik ben het toch grotendeels met ze eens dat die mensen weg moeten, maar op deze manier kan dat nooit goed gaan. Je geeft ze dan veels te veel macht. Tegelijkertijd kan het niet dat al die mensen die verantwoordelijk zijn voor de malaise zonder gevolgen mogen blijven zitten.
Nogmaals het kan helemaal niet wat de F-Side doet, dat is schandalig, maar dat er mensen in het bestuur maandenlang allemaal dingen uithalen die niet kunnen op bestuurlijk level bij een club als Ajax vindt ik ook genant. Wordt er allemaal heel verdrietig van. Ik kan er best mee leven dat Ajax even niet de beste club is van NL, maar dit is echt iets haal anders.

Tegen een beschaafde manier van protesteren kan toch niemand iets op tegen hebben?

27 september 2023 om 10:50

F Side en beschaafd? En je moet toestemming van de gemeente hebben en iedereen weet dat deze gasten daar geen toestemming voor gaan krijgen

Kansloos volk dat niks anders te doen heeft en zichzelf zo goed voelt, dat ze denken de boel te kunnen bepalen. Nooit gesnapt waarom mensen het voetbal zo een impact op zich laten maken.

Hoeveel zijn er zondag aangehouden? Hoeveel stadionverboden? Zolang er niet zwaar gestraft wordt gaan deze kneusjes gewoon door.

26 september 2023 om 22:54

Volgens mij maar 14.

26 september 2023 om 23:00

Bij aankomend F-side feestje (morgen) kunnen hun vrienden met stadionverbod natuurlijk ook weer eens hun "liefde" voor de club nogmaals kenbaar maken.

Achterlijke debielen, ga gewoon werken ofzo.... of in ieder geval solliciteren zodat je op woensdagmiddag iets nuttigs kan doen.

Wacht even, waarom mag er überhaupt publiek aanwezig zijn bij deze wedstrijd? Het publiek van Ajax, of in ieder geval een paar 'supporters' die hun emoties niet onder controle hebben, kan duidelijk die verantwoordelijkheid niet aan. En laten we eerlijk zijn, de mensen die op zulke korte termijn een vrije woensdagmiddag kunnen organiseren zijn doorgaans ook niet de types die je op de tribuines wil hebben. Dit is echt vragen om nieuwe problemen. Als ze nu nogmaals de wedstrijd moeten staken, maak er dan maar meteen een reglementaire 10-0 overwinning voor Feyenoord van en punten aftrek voor Ajax.

26 september 2023 om 23:14

Die komen het stadion natuurlijk niet op (legale) basis binnen.

26 september 2023 om 23:22

Tsja, dat kunnen we jammer genoeg alleen achteraf zeggen. Natuurlijk komen dezelfde 'supporters' het stadion niet in, maar hun 'medesupporters' die naast hen op de tribune stonden zullen ongetwijfeld gewoon aanwezig zijn. Heb zelf geen voorkeur tussen Ajax of Feyenoord (neig zelfs iets richting Ajax vanwege het verleden van Johan Cruijff), maar op het moment dat de wedstrijd opnieuw gestaakt moet worden lijkt me dit wel einde verhaal. En dan mag er wat mij betreft ongenadig hard worden opgetreden; reglementair verlies en puntenaftrek.

27 september 2023 om 01:13

Dit gaat om een actie buiten het stadion. De wedstrijd wordt zonder publiek uitgespeeld, dus van staking zal het niet komen om die reden.

27 september 2023 om 10:52

Er is geen publiek in het stadion. Niemand komt er in. Er gaat niet nog een keer gestaakt worden. Dit is allemaal buiten het stadion

Ik ben en blijf een trotse Ajacied, maar als je dit soort dingen leest schaam je je als supporter. Maar wat er vaker wordt gezegd: dit is slechts een deel van de supporters die het verpesten voor de rest. Als je het al supporters mag noemen. De echte supporters zijn de supporters die klappen als Vos rood krijgt. Daar moeten we meer naartoe. Maar ja, de rotte appels zitten overal in de samenleving helaas...

26 september 2023 om 23:17

Zat je in het stadion zondag? De F-side bleef ook heel lang achter de club en spelers staan en aanmoedigen. Dat is, als het zo slecht is, echter een keer klaar. Hun gedrag kan natuurlijk totaal niet, maar het lieve aanmoedigen is ook eens klaar.

26 september 2023 om 23:20

De Toekomst heel lang als in 18 minuten of zo?

26 september 2023 om 23:28

Hahahaha de F side die achter hun club blijft staan. Hoeveel hebben zij Ajax en de maatschappij nou gekost, omdat ze hun testosteron niet in bedwang kunnen houden. Zieligerds.

26 september 2023 om 23:37

Ze moeten eens het korps mariniers er op zetten en ze helemaal afrossen deze mafkezen brengen je club ten gronde , en durven zich ook nog supporter te noemen , plus dat Ajax het vak waar deze kanslozen staan de rest van het seizoen leeg laten , je moet nooit zwichten voor dit gajes .

27 september 2023 om 08:18

Makkelijk scoren Regulator, maar de F-Side blijft, weliswaar binnen het stadion, ‘gewoon’ achter hun club staan. Ik was er zondag niet, maar ook de oorwassing tegen Napoli was er nog lang zat gezang vanuit de F-Side bijv.

27 september 2023 om 08:28

Zondag hoorde je ze niet hoor? Ajax heeft het grootste “singing when you’re winning” publiek van Nederland. En ja ik weet dat er sfeervollere stadions zijn dan het AFAS Stadion.

Nu moet ajax, hoe vervelend ook voor de goedwillende supporters, de poot stijf houden en deze mensen koste wat kost binnen boord houden.
Ook trouwens wel een beetje hooghartig van ze om te denken dat mislintat ontslagen is door hun acties. Althans, zo komt het op mij over.

27 september 2023 om 01:16

Ik vind de timing ook gewoon heel onhandig. Door Mislintat zondagavond te ontslaan wel je ook de indruk dat de rellen effect hebben gehad. Dit had de club anders aan moet pakken.

27 september 2023 om 08:23

Boyonline ja helemaal mee eens. Dat was ook heel onhandig.

Wel makkelijk voor Ajax dan, ga in overleg met de politie zorgen voor mankracht en pak iedereen op en beloof ze een levenslang stadionverbod. Ben je meteen van die kneuzen af. Wil je echt een stempel drukken op die gasten uit je met protesten voor/tijdens/na de wedstrijd met spreekkoren/spandoeken. En desnoods zorg je ervoor dat de f-side leeg blijft totdat ze opgestapt zijn. Geef ze maar allemaal een stadionverbod die dan komen opdagen.

Nou, als Famke nu slim is regelt ze even een straatverbod met een straal van 10 km rondom de arena voor iedereen die bij de F-Side hoort.

Of een meldplicht.

Degene die niet komen of wel komen kun je meteen de gevangenis in gooien!

Alle leden zijn sws bekend bij justitie, dus het moet niet lastig zijn om dit te voorkomen.

ME, zet nu dat grof geschut maar eens in. Dit tuig is vele malen erger dan demonstrerende burgers die de afgelopen jaren al te gemakkelijk met het waterkanon werden en worden weggeblazen. Het is ook te gek voor woorden dat de club niet ingrijpt en die zwakzinnige bijstandstrekkers ook nog tegemoet komt. Wat een miezerig volkje.

Eigenlijk wil je niet zwichten voor dit soort supporters, maar eigenlijk zouden ze allemaal tegelijk op moeten stappen. Kijken of de supporters dan gelukkig worden. Een club zonder enige vorm van leiding.

Nou Femke, geef het goede voorbeeld aan de clubs wat betreft ingrijpen en doe het voor ze. ME erbij, waterkanon op standje 10. Aanpakken en oppakken die gasten.

27 september 2023 om 10:53

Die vrouw krijgt toch alles weer over zich heen wat ze ook doet.

27 september 2023 om 11:40

Bedoel het dan eigenlijk ook niet als kritiek, meer als aanmoediging.

De timing van het ontslag van mislintat is ook niet goed hè. Je laat ze nu denken dat zij daar verantwoordelijk voor zijn en zij dat voor elkaar hebben gekregen door die idiote acties. Nu heb je ze voer gegeven voor meer acties. Lekker slim gedaan weer. Die idioten denken zo echt dat ze alle macht hebben, en als je er aan toe geeft, dan hebben ze die ook. RVC moet weg maar qua timing moet dat niet nu zijn. En er verandert dan ook niets op korte termijn.

Nou Femke, kun je gelijk die harde taal van je inpraktijk brengen, allemaal oppakken en levenslang stadion verbod met meldplicht, of ga je weer met een vingertje wijzen wie het wel moet oplossen

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren