Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe tapes Piqué lekken uit: ‘Laten we zorgen dat dit niet in de media komt’

Laatste update:

In de Spaanse media is veel te doen om gelekte audiofragmenten tussen Gerard Piqué en Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF). Waar eerder sprake was van mogelijke belangenverstrengeling van de centrale verdediger van Barcelona ten opzichte van de nieuwe inrichting van de Supercopa, blijkt uit nieuwe fragmenten dat de verdediger een plaats in het Olympische elftal van Spanje veilig wilde stellen met behulp van Rubiales.

De nieuwe audiofragmenten die El Confidencial publiceert lijken de invloed die Piqué bij bondsvoorzitter Rubiales heeft te bevestigen. De verdediger stuurde in 2019 een bericht naar Rubiales, waarin hij zijn hulp vroeg om een plek in het Spaanse Olympische team voor de Spelen van Tokio te bewerkstelligen. “Je moet dit voor mij doen, Rubi. Ik wil heel graag in actie komen op de Olympische Spelen", is te horen. "We moeten de coach (Luis de la Fuente, red.) samen benaderen, maar dit moet wel geheim blijven."

Piqué betrokken bij Supercopa-deal van 240 miljoen, 24 miljoen in eigen zak

Eerder deze week werd Piqué in verlegenheid gebracht door el Confidencial vanwege een vermeende deal om de Supercopa.Lees artikel

Piqué stelt in de tape voor om naar Madrid te komen. "Dan gaan we met hem (De la Fuente, red.) om de tafel zitten. Laten we ervoor zorgen dat dit niet in de media komt. We moeten het geheim houden, anders gaan andere spelers ook om een plek vragen”, maakt Piqué duidelijk aan Rubiales, die positief reageert. "Ik heb de coach op de hoogte gebracht. Hij is degene die de beslissingen moet nemen, maar hij is natuurlijk blij dat ik hem daarbij een handje help. Ik zou erg graag willen zien dat je meegaat naar de Olympische Spelen, maar je moet dit gesprek uiteraard geheim houden."

In een later gesprek uit Rubiales meer twijfel over de zaak. “Geri, ik heb vandaag met De la Fuente gesproken en hij vertelde me dat hij wil wachten tot ze zich gekwalificeerd hebben, als je dat goed vindt. Als dat gebeurd is gaat hij misschien met je praten. Ik ben hier niet zeker van, ik wilde geen suggesties bij hem doen of hem onder druk zetten.” Ieder team dat actief is op de Olympische Spelen krijgt de mogelijkheid om drie ‘dispensatiespelers’ in te schrijven. Deze spelers mogen ouder zijn dan 21 jaar, de maximumleeftijd waarop spelers mee mogen naar het toernooi.

Piqué bijt van zich af na ophef: ‘Er is gelekt met kwade bedoelingen’

Gerard Piqué reageerde eerder al verbolgen op de publicatie van el Confidencial over zijn vermeende miljoenendeal met de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales.Lees artikel

Rubiales wist uiteindelijk niet genoeg invloed uit te oefenen op De la Fuente om Piqué mee te nemen naar Japan: de oefenmeester besloot hem niet in te schrijven voor het Olympische team. De Spaanse oefenmeester maakte liever gebruik van Marco Asensio, Dani Ceballos en Mikel Merino als dispensatiespelers, aangezien zij ook deel uitmaakten van de kwalificatiecampagne van het Spaanse team. In Tokio reikten de Spanjaarden tot de finale, waar het in de finale na verlenging onderuit ging tegen titelverdediger en favoriet Brazilië (2-1).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

wat een enge vent is die pique zeg. Altijd provoceren op sociale media en in de pers richting andere ploegen, maar zelf een van de grootste clowns van de voetbalwereld zijn. Die man is op zijn 34 ste nog steeds een kleuter die maar niet volwassen kan worden. Een ramos is vaak bekritiseerd geweest en als smeerlap gezien geweest, maar die man is van een compleet ander niveau dan deze clown en mag niet eens in 1 zin genoemd worden met hem als we het hebben over de beste verdedigers van dit decennium.

20 april 2022 om 11:54

Precies en dan gisteren in een artikel hier anderen de schuld geven van zijn eigen uitlatingen

20 april 2022 om 12:14

Ben het met je eens dat Pique hier de fout in is gegaan, hoor. Met het vragen om diensten, ben je voorlopig compleet ongeloofwaardig. Toen de audios van Florentino Perez uitlekten, was de wereld ook te klein. Ben bang dat het schering en inslag is in het voetbal. Maar tot deze lek, dus het vragen om gunsten, vond ik niets aan de hand, aangezien het Kosmos is, het bedrijf met 100+ werknemers waar Pique eigenaar van is en die onder andere de Davis Cup organiseert, die ervoor zorgde dat er ipv 2 ton ruim 20 (of 30, weet ik even niet) miljoen euro verdient werd. Dat was win win voor iedereen (behalve de voetbalfan die na het stadion toewilde, uiteraard). Maar vragen om diensten, hoort natuurlijk niet.

20 april 2022 om 13:59

En wat hebben ze het goed gedaan bij de Davisc Cup toenie.... Ze hebben het hele systeem van thuis en uitwedstrijden weg gehaald uit het tennis en hiermee ook de sfeer volledig verknald. Wie gaat er in Madrid wedstrijden kijken tussen Nederland en Kazachstan? Is alleen maar support voor Spanje. Daarnaast wordt het volledig in een week gepropt wat zorgt voor nachtwedstrijden. Laatste wedstrijd was om 4 uur 's nachts klaar twee jaar geleden in Madrid toen. De tennissers vinden het verschrikkelijk wat met het toernooi gedaan is. Ze hebben een landentoernooi dat honderd jaar bestond met al haar tradities volledig veranderd om ordinair meer geld te kunnen verdienen. Ik denk dus niet dat het het beste voorbeeld is om erbij te halen.

20 april 2022 om 14:06

Oke, om eerlijk te zijn heb ik geen idee, ik volg het tennis niet zo. Maar blijkbaar was het oude format onhandig of niet langer houdbaar. Kan me voorstellen met de steeds drukkere agenda's van de tennissers dat het reizen, lange landentoernooien, niet houdbaar was. Maar dat is slechts een eerste ingeving. En het is bekend bij sporters en sportfans dat die moeten wennen aan nieuwigheden. Zag laatst een interview met oud scheidsrechter Colina, toen de terugspeelbal op de keeper werd verboden, werd er moord en brand geschreeuwd. Nu, enkele decenia later, moet je er niet aan denken dat dit kan, tijdrekken zou nog bizardere vormen aannemen.

20 april 2022 om 12:27

Beetje random om Ramos te betrekken in je uiteenzetting, want is niet super relevant aan dit artikel. Mits je weer een zinloze Barcelona/real Madrid discussie wilt gaan hebben. Dat Ramos een betere verdediger is, dat is toch algemene kennis? Op het veld is Ramos wel meer een smerige speler ten opzichte van Pique, en is het best een poser op social media, maar het is misschien wel de beste Spaanse verdediger samen met met Hierro en Puyol (mag je zelf de volgorde bepalen).

20 april 2022 om 12:34

het is gewoon schijt irritant dat ramos vaak te kijk is gezet door fans/media door zijn 'gedrag' en acties op het veld, maar deze pique is buiten het veld een 10x grotere clown. Ik heb ramos zelden een sneer zien uitdelen naar barca of andere ploegen op social media terwijl deze pique dit als gewoonte en hobby toepast. Dit is gewoon heerlijk om te lezen.

20 april 2022 om 12:44

Nu wordt Pique toch (weer) publiekelijk geshamed, dus krijg je toch je zin? Waarom weer dan zo'n domme Real Madrid/barcelona discussie maken. Hieronder heb je weer zo'n gast die erop hapt. Is gewoon enorm kansloos om dit erbij te halen.

20 april 2022 om 12:48

ik kies er niet voor om een real madrid/barcelona discussie op te zetten . Dit was alles behalve het doel van mijn reactie. Dat mensen gaan happen tja, niks aan te doen.

20 april 2022 om 13:02

Mua leek er wel op, want je reageert er zelf ook nog op. Je weet hoe sensitive men hier is als je (oud-)spelers tussen Barca en Real gaat vergelijken. Je wilt gewoon goedkoop duimpjes halen en het is gelukt ook. Maar beetje saai om zo'n discussie uit te lokken.

20 april 2022 om 13:12

nja ondanks dat dit niet mijn bedoeling was, zitten we hier nog steeds op een forum waar er gediscussieerd kan/moet worden en als er nu eenmaal mensen zijn zoals hieronder die dan met hele slechte argumenten komen, dan kan ik het niet laten om een reactie eronder te plaatsen.

20 april 2022 om 12:32

Ik ben het met je eens dat Ramos en Pique niet vergeleken met elkaar kunnen of mogen worden. Ramos is namelijk 10 keer respectlozer en smeriger dan Pique ooit kan zijn met al zijn overtredigne over de jaren heen op verschillende voetballers zoals Messi en Salah in de CL finale 2018. Meneer Ramos is ook recordhouder rode en gele kaarten daar kan uberhaupt een voetballer nooit aan tippen, laat staan Pique.

Ook als je statistieken naast elkaar wilt zetten is Pique superieur aan Ramos.

Pique vs Ramos
Clearance - 4.75 vs 4.64
C/S - 0.43 vs 0.35
Fouls - 0.75 vs 1.60
Errors - 0.063 vs 0.073
Accuracy - 89.8% vs 88.6%
Failed Passes - 6.48 vs 7.04
Pass Completed - 58.54 vs 53.87
(bron feedmegoal)

20 april 2022 om 12:40

Respectlozer omdat ie op het veld meer fouten maakt en vaker het licht uitgaat? Hahaha ik vind het dan treffender om naar de uitspraken naast het veld te kijken waar Ramos nooit loopt te provoceren in de media of online, jij niet?

Ook ronduit geniaal dat je de belangrijkste statistieken voor een centrumverdediger er gewoon niet bij zet en dan iets relatief nietszeggend als hoeveelheid passes wel of 2x praktisch dezelfde stat (pass % en hoeveelheid mislukte passes) omdat het in je straatje past.

Noem me ouderwets maar als ik wil bepalen welke verdediger beter is kijk ik toch eerder naar interceptions, tackles, aerial duels, succesfull pressures, dribblers attacked en dribbled passed. Dat jij op dat lijstje half relevante tot compleet irrelevante statistieken van je oprecht wil oordelen wie er een betere verdediger is vind ik stuitend.

20 april 2022 om 12:44



haha de bias ruik ik al achter mijn scherm zeg @one-kurd wat zet jij je voor schut man, abnormaal. 'pique superieur aan ramos' is dit een late 1 april grap of wat moet deze uitspraak voorstellen? Ramos was altijd de betere toen ze samen speelde bij la roja en als je dan ook nog statistieken als failed passes of passes completed gebruikt om dit te onderbouwen, ben je van mij al je credibility verloren.

20 april 2022 om 13:10

Pique was op zijn top een prima verdediger, maar is nooit echt in de buurt van het niveau van Ramos geweest.

20 april 2022 om 13:17

Nou wat een statistieken het verschilt echt minimaal. Daarnaast denk ik dat Ramos er een stuk meer gescoord heeft of komt dat net niet uit in de statistieken. Vind Pique en Ramos allebei engnekken maar omdat de 1 er zo stiekem naar lonkt zou ik lekker Ramos naar de Olympische spelen laten gaan.

20 april 2022 om 13:21

Pique is binnen het veld meer gentleman. Ramos, moet ik zeggen, was wel een winnaar die je in je team wilt hebben. Type Luis Suarez, die alles binnen het (on)toelaatbare doet om te winnen. Maar daar waar Pique buiten de velden een zakenman is (alleen al voor de Davis Cup is er een 3 miljard euro deal gesloten met Kosmos) en heel belangrijk in het debat (was erg belangrijk voor de terugkeer van de rust door zijn persconferenties tijdens de rellen rond het referendum van Catalunya), is Ramos dit totaal niet. Die staat namelijk bekend als een vrij simpele jongen, met alle respect. Waar ik wel benieuwd naar ben, is of er meer audios naar buiten komen. Want daar waar het niet netjes is te vragen om een gunst, is het ook niet het allerergste wat je kunt doen. Hij komt in principe in aanmerking om mee te doen in het Olympisch team (zou nog international kunnen zijn, als hij niet weggepest was door de Spaanse media), en kan me voorstellen uit sportief oogpunt dat hij alles gewonnen heeft, behalve deze prijs. Dus onhandig nu dit naar buiten komt, ja, maar compleet over de schreef en ontoelaatbaar, nee. Dus ik wil mijn eerdere reactie, dat hij compleet ongeloofwaardig is, afzwakken. Want als je gaat golfen met zakenvrienden, dan weet je dat dit soort onderhandse deals aan de orde van de dag zijn. Ik doe iets voor jou, doe jij iets voor mij? Maar het moet hier wel bij blijven. Als het morgen naar buiten komt dat hij om scheidsrechters gevraagd heeft, dan gaat hij te ver.

20 april 2022 om 13:37

Het artikel (meer een blog) waar je naar verwijst op feedmegoal is overigens vrij tot zeer kansloos als je het mij vraagt omdat ze naar nietszeggende dingen verwijzen. Los daarvan concluderen zij zelfs dat Ramos de betere spelers is/was. Hun laatst alinea is letterlijk de volgende:

All the above statistics suggest that Ramos is ahead of Pique in many criteria. Pique is a great defender while Ramos is a great defender, goalscorer and a great leader.

Wat jij doet is simpelweg uit een hele vergelijking het lijstje kopieren dat in Pique's voordeel spreekt, genaamd: -List of categories where Pique gives Ramos an edge-

Dat maakt jouw reactie al helemaal kansloos, vind je niet? Als je zo'n eenzijdige reactie gaat plaatsen, plaats de bron er dan toch niet bij?

20 april 2022 om 13:37

Puur als verdediger zou toch écht Pique boven Ramos verkiezen. Recordhouder rode kaarten heeft het op verdedigend vlak toch echt veel vaker verzaakt in belangrijke wedstrijden.

Aanvallend is ie Pique wel altijd ver voor geweest.

20 april 2022 om 13:41

Buiten de randzaken om, ben je sowieso niet een beetje een grap van een man als je constant voor onafhankelijkheid van Catalonië zit te pleiten, maar wel doodleuk voor het Spaanse elftal uitkomt en zelfs mensen wilt manipuleren om in aanmerking te komen om mee te gaan naar de Olympische spelen?

Getuigd niet van een man van principes.

20 april 2022 om 13:47

Bronvermelding is belangrijk, alleen laat vz het plakken van url's niet toe, wat dit weer bemoeilijkt. Je moet dan met google trefwoorden werken, best lastig dus. Hoe dan ook, het zijn 2 andere verdedigers. De 1, Ramos, is wat meer winnaar, vind ik. De ander was ook belangrijk bij zijn club en in de nationale selectie. Heb het idee dat Ramos bij de Spaanse ploeg minder aanweizg was, maar mss heb ik het mis.

20 april 2022 om 14:02

Moet binnen dit onderwerp als reactie op Pieterverbeek wel zeggen dat wanneer iemand zo verschrikkelijk veel overtredingen nodig heeft om zijn verdedigende taken uit te voeren je eigenlijk nooit kan zeggen dat diegene bij de beste verdedigers hoort van dit decennium. Vanwege zijn belangrijke doelpunten en leiderschap (organisatie neerzetten, vertrouwen geven aan de rest van het team etc) zou je hem wel als een van de beste spelers die in de laatste (of eerste) linie hebben gespeeld kunnen zetten. Maar of hij nou echt een goede verdediger is.. (geweest)?

20 april 2022 om 14:36

Ware het niet dat Pique helemaal niet "constant de onafhankelijkheid van Catalonië pleit" en zijn politieke idealen loskoppelt van zijn professionele leven.

Dat is toch precies wat jullie(algemeen, Nederlandse voetbalkijkers op VZ) pleiten?

20 april 2022 om 15:01

Komt er zo’n zielige Barcelona fan verhaal halen met een copy-paste van statistieken binnen het veld. Het ontgaat jou volledig waar de kritiek m.b.t. Piqué op gestoeld is. Kleuter.

20 april 2022 om 16:14

Defensief was Ramos sinds 2018 echt gewoon fantastisch. Een uitzonderlijk niveau behaalde hij toen met veel minder rode kaarten en schorsingen dan daarvoor.

Dat niveau is een niveau dat Piqué in zijn carrière nog niet eens benaderd heeft.

20 april 2022 om 16:37

Kom op Lierse, Piqué wordt hier toch echt veel te vaak als een soort halve zool neergezet. Buiten het veld vind ik hem ook irritant maar in het veld was hij tussen 2010 en 2015 (met name 2011) toch echt een van de beste verdedigers van de wereld.

20 april 2022 om 16:50

Zeker. Maar Ramos was in die periode gewoon echt fantastisch. Defensief geweldig, coachend echt vitaal (heeft jarenlang doen lijken dat Varane wereldtop was), voetballend echt goed en daarbovenop nog eens belachelijk belangrijk in aanvallend opzicht.

Dat heeft Piqué nooit gehad.

20 april 2022 om 12:38

Ik voel een lichte real voorkeur. Piqué en Ramos is één pot nat. Allebei ratten. En dat zeg ik als Barca fan

20 april 2022 om 13:36

Dat mensen zo verbaasd zijn dat er informeel van alles wordt gevraagd... Het klopt natuurlijk niet, maar tuurlijk komen deze praktijken voor. Voor Pique pijnlijk dat het echt opgenomen is, ontkennen lukt niet meer.

20 april 2022 om 14:47

Je keek naar die foto en dacht, clown is wel het goeie woord

20 april 2022 om 16:39

35 inmiddels. Maar inderdaad, altijd gekloot (ook online) met Ramos, maar Pique is de kleinste pik.

Die Pique begint een karikatuur van zichzelf te worden, hij kan beter stoppen voordat hij zijn legacy nog meer schaadt.

20 april 2022 om 13:30

Het valt me op dat dit soort korte, ongefundeerde meningen ontzettend veel duimpjes krijgt, ik vind daar wat van. Rubiales heeft nu net gereageerd (in de Spaanse pers, benieuwd of het ook VZ haalt). Er is nog een speler geweest die hem benaderd heeft om geselecteerd te worden voor het olympisch team. Ik denk serieus dat lobbyen schering en inslag is binnen (en buiten) het voetbal.

Wat een trieste bedoeling dit van piqué, zo een carrière gehad. En dan uiteindelijk zo smeken om een plekje? Dan ben je naar hoor.

De trotse Catalaanse separatist en gewone Barca-fan die een Spaans toernooi naar het Midden-Oosten loodst, weg van de fans, voor een mooie paycheck en vervolgens de verworven invloed gebruikt om een plek bij de Spaanse u21 op de Olympische Spelen te forceren dmv vriendjespolitiek. Valt hier wel een beetje door de mand nu he?

20 april 2022 om 13:15

hij is totaal niet vies om op welke manier dan ook geld te verdienen. Hij heeft al aangegeven ambities te hebben om ooit Barca president te worden, dan pas ga je goed moeten uitkijken, met hoe hij zich nu gedraagt voorspel ik Rossel 2.0 scenarios als hij de deals moet gaan maken.

20 april 2022 om 13:54

Klinkt als een match made in heaven

20 april 2022 om 13:54

Wat heeft Rosell gedaan dan? Behalve dat hij anti Spaans was, hiervoor bedreigd is door Spaanse politici en uiteindelijk als langste in voorarrest (645 dagen!) voor een economisch delict in de Spaanse moderne geschiedenis heeft gezeten? Om vervolgens vrijgepleit te worden, wegens gebrek aan bewijs. Hij heeft hier een boek over geschreven, een must-read, weet niet of hij vertaalt is: Un fuerte abrazo.

20 april 2022 om 15:33

Ben jij barca’s advocaat?

Deze vent is al zijn geloofwaardigheid verloren. Sprake van belangenverstrengeling, het proberen met het maken van een dealtje met iemand die neutraal zou moeten zijn en na dat bericht van gisteren zit er nog wat extra persoonlijk gewin in. Dit is echt heel heel heel fout en ik hoop dat dit keihard bestraft wordt met een goede (heel lange) schorsing en/of ontslag voor Pique en de bondsvoorzitter.

Prima toch. Die Olympische Spelen zijn qua voetbal niet zo interessant. Maar zo'n gouden plak kan richting je afscheid misschien nog wel mooi lijken.

Als je toch drie oudere spelers mee mag nemen. Zou ik het helemaal niet raar vinden als een Piqué, Ramos of Busquets nog even mee zou willen en een balletje opgooit bij de bondscoach.

Ik begrijp alleen niet dat zo via-via moet. En je die beste man niet gewoon zelf even een appje stuurt.

20 april 2022 om 12:00

Dat hij mee wilt en dat kenbaar maakt is natuurlijk geen schande, maar hij probeerde via via een plek in de selectie te verzekeren, dat is gewoon laag.

20 april 2022 om 12:48

Zoals ik zeg in mijn laatste alinea...

20 april 2022 om 12:51

Helemaal niet, de zomerspelen van Tokio werden pas in 2021 afgewerkt.

20 april 2022 om 12:54

Ging toch om Tokyo in 2021? Vorig jaar dus?

Nare streek van Pique, trek dan de stoute schoenen aan en geef bij de coach aan dat je beschikbaar bent voor het Olympisch team. Maar zo achterbaks iets proberen te regelen met de bondsvoorzitter, bah.

Ziehier waarom het een probleem is dat de voorzitter van de Spaanse voetbalbond nauwe banden onderhoudt met een Spaanse speler. Want als je dit kan vragen dan kan je ook andere dingen vragen denk ik dan.

20 april 2022 om 12:18

Ik denk ook wel dat dit het topje van de ijsberg is. Dit zal echt niet de grootste gunst zijn die hij heeft gevraagd aan de bondsvoorzitter. Dit nauwe contact hoort helemaal niet en kan alleen naar de indruk wekken dat er sprake is van belangenverstrengeling en zelfs mogelijk corruptie. Het is te belachelijk voor woorden dat hier door niemand nog onderzoek naar gedaan wordt.

20 april 2022 om 12:19

Een grote pot vriendjespolitiek. Ik ben gasten zoals Pique maar ook Alba (door zijn gedrag in game) liever kwijt dan rijk en dat roep ik al sinds onze laatste CL winst helaas

20 april 2022 om 12:27

Lijkt me ook niet dat Rubiales zijn functie kan behouden. Zeker nu ook uitkwam dat de Spaanse bond een boete moet betalen aan SA wanneer Barca of Madrid niet deelnemen aan de supercup. Als Barca niet 2e eindigt is het dus zover. Ga er dan maar aan staan als scheidsrechter vooraf. Een foutje tegen Barca als ref en het kan de bond miljoenen kosten, een foutje voor Barca en heel Spanje staat op zijn kop want Barca wordt geholpen voor de eigen portemonnee. Gewoon een bijzonder slechte regeling.

Dit is wel heel treurig als je op deze manier in de selectie wil komen. Of het strafbaar is weet ik niet maar het is vooral heel zielig. Een selectie moet je afdwingen op basis van prestaties en desnoods bel je de coach op om even te laten weten dat je heel graag met wil naar de Spelen maar om dit via een invloedrijke voorzitter te fixen is heel laag.

De mond vol hebben van de aartsrivaal in combinatie met foul play, en dan doe je dit. Ik zal me inhouden anders riskeer ik opnieuw een ban. Gadverdamme

Blijf het bijzonder vinden dat dit soort tapes altijd weer uitlekken... Iets tussen 2 personen blijft normaal tussen 2 personen, mits 1 van beiden iets gaat delen met anderen.

20 april 2022 om 12:12

Ik denk dat je “tenzij” bedoelde i.p.v. “mits”. Of je zou moeten zeggen mits beide niets loslaten.

Verder overigens eens dat het vreemd is dat dit uitlekt.

Wat een judas.. deze man is echt van het niveau wilfred genee.. meer dan terecht dat deze clown altijd word uitgefloten overal waar hij komt.

Lijkt me niet fout. Hij vraagt om hulp om geselecteerd te worden voor het Olympisch team.
Dat het geheim moet blijven lijkt mij meer dan logisch. Spanje kent veel grote voetballers, die natuurlijk allemaal mee zouden willen. Maar zij zijn niet op de gedachte gekomen,. Om de trainer te bleen of om de media te gebruiken is niet netjes.
Voorzitter, we kennen elkaar en u kent de bondscoach kunt u aangeven dat ik graag mee wil. De voorzitter wil hem best dit plezeirtje doen, En zo geschiedde.
Misschien ben ik naief, maar misschien ben ik gewoon niet zo slecht als anderen die er gelijk iets onoorbaars in zien

20 april 2022 om 12:02

Het lijkt je serieus niet fout dat een Spaanse voetballer vraagt aan de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, die zelf in een ander gesprek met hem gezegd heeft dat hij voor alles terecht kon bij hem, om druk uit te oefenen op een ondergeschikte van die voorzitter om hem te selecteren?

20 april 2022 om 12:28

Tja misschien bedoelt hij dat Pique niets illegaal doet, dat klopt natuurlijk. Gluiperig en achterbaks is het wel.

20 april 2022 om 12:04

Hij hoeft er niet voor geschorst te worden of dat dan ook, maar het is de manier hoe. Hij vraagt aan de voorzitter of die voor hem een plek kan verzekeren. Dat hij graag mee wilt is logisch, als hij zich (publiekelijk) had aangeboden is dat prima, maar niet via deze weg. Hij probeert gebruik te maken van zijn connecties en het moet in het geheim. Dan zou hij niet geselecteerd worden vanwege zijn kwaliteiten of omdat hij het verdiend, maar door vriendjespolitiek.

20 april 2022 om 12:12

Tjah dan ben je denk ik wel een beetje (erg) naïef. Als je dat vraagt, wordt er al een bepaalde druk op gelegd. En heeft iedereen die mee wil met het Olympisch team deze zelfde mogelijkheid om druk uit te oefenen of in ieder geval op zijn minst invloed aan te wenden?

20 april 2022 om 13:22

ja is wel waar wat je schrijft. Aks je het al+ vraagt is inderdaad druk uitoefenen

Begint steeds vervelender te worden omtrent Pique. Eerder al al zijn provocaties richting Spanje. Later volgde daar continue Real bij en dat werd weer vergroot naar dat alles en iedereen tegen Pique is. Ik denk dat je het momenteel ook steeds meer op je afroept en erom vraagt..

Vraag mij af of Barcelona er niet goed aan zou doen om afscheid te nemen van deze man. De club staat er al niet best voor en dan komt dit er ook nog bovenop....

Nou na deze leak, kan hij in de toekomst maar beter z'n mond houden over Real. Echt een clown.

Weet niet of dit waar is, maar mocht dit zo zijn is dit toch wel een walgelijke, achterbakse streek. Typisch Pique ook. Hij lijkt me echt zo een type dat via kontenlikkerij en slijmen zijn weg naar boven vindt binnen een bedrijf. Ben al 30 jaar Barcelona supporter maar gasten zoals Pique en Alba zijn toch verschrikkelijke ventjes

Jeetje dat is toch wel laag. Opgeroepen worden is een eer en er zou hierbij geen inmenging vanuit buitenaf op moeten zijn.

Lol, nu blijkt dat de gelekte tapes illegaal zijn verkregen en ook nog eens onjuist zijn, omdat ze juist in 2020 een contract tekenden waarin staat dat Saudi-Arabië veertig miljoen betaalt zelfs zonder het spelen van de wedstrijden daar, voor de komende tien jaar.

In het getekende akkoord betalen de Saudi's linea reacta naar Kosmos. Er gaat geen geld van de bond naar de club, de speler of het bedrijf van de speler.

Komt nog eens bij dat het getekende contract, volgens Rubiales althans en dat kan in de cijfers bekeken worden, veel beter uitkomt voor de kleinere clubs dan voor de twee grootste.

Kortom: leugens, de zoveelste campagne tegen Rubiales, El Confidential zou mogelijk bewust verkeerde informatie hebben gedeeld en de invloed van Pique is niet dusdanig dat ie mee is gegaan terwijl hij sprak over interesse in dat toernooi en niets meer dan dat.

Nóg korter: typische zaken van het bananenrepubliekje.

Neemt allemaal niet weg dat dat toernooi Nooit daar gespeeld zou moeten worden.

20 april 2022 om 12:54

Je gaat totaal niet in op de inhoud van dit artikel. Toeval?

20 april 2022 om 13:28

Integendeel, ik ga niet in op details, maar juist op de onbetrouwbaarheid van het medium en de sensatie eromheen. Pique had een verzoek en deze werd niet ingewilligd. Dat zijn de feiten.

Er wordt hier weer de suggestie gewekt van een bepaalde mate van belangenverstrelling en dat blijkt wéér onjuist te zijn.

20 april 2022 om 16:17

Ja omdat die trainer een ruggengraat heeft. Als Rubiales echt druk heeft uitgeoefend op die man (en de vraag stellen in naam van piqué is wel degelijk druk uitoefenen) dan is dat gewoon kwalijk.

Kan je weer naar alles en iedereen beginnen wijzen, maar je zou het ook gewoon kunnen erkennen.

20 april 2022 om 17:02

Interesse aangeven staat absoluut niet gelijk aan druk uitoefenen. Ik vind het heel vreemd dat een beetje netwerken ineens gezien wordt als iets ranzigs. Mogelijk dat ie het slimmer aan had kunnen pakken door het in de pers te gooien (zoals zoveel mensen in de voetbalwereld dat doen), maar dat is het dan ook wel. Alhoewel, als ie het in de pers had aangegeven zou waarschijnlijk ook jan en alleman daarover vallen omdat het Pique is.

Het feit dat er geeneens sprake is geweest van een gesprek geeft meer dan voldoende aan. En ik wijs niet naar alles en iedereen, ik wijs naar de enkele bron dat heeft aangetoond onbetrouwbaar te zijn als het om deze "gelekte" (maar waarschijnlijk gestolen) tapes gaat.

20 april 2022 om 13:11

exact wat ik ook aan het denken was. Je hebt 6 alineas geschreven maar geen een keer iets gezegd over de kern van het artikel: namelijk dat clown Pique, die op twitter en media altijd huilie huilie doet met zijn complottheorieën richting Madrid en scheidsrechters wanneer hij verliest en zich gedraagt als de ideale schoonzoon, maar ondertussen zelf een van de eng nekken is die in Spanje rondloopt.

Gezien hij al gezegd heeft ambities te hebben om Barca president te worden, denk ik oprecht dat hij een Rossel/bartemeu type gaat worden waar later veel lijken uit de kast gaan vallen, als je al ziet hoe sneaky hij zich nu als speler gedraagt.

Ik hoop oprecht dat hij ook nooit in die plek komt, dat zou je ook niet moeten willen als Barca supporter. Liever spelers gelijk Puyol en Iniesta op zo een positie, die naast legende status ook klasse uitstralen dan zo een clown gelijk Pique.

Vind het ten eerste erg pijnlijk dat privé telefoongesprekken uitlekken en beschreven worden in de pers zonder ze daar zelf in te betrekken. Dat Pique niet vies is van geld verdienen, dat weten we en daar is ook niets mis mee. Het achter de schermen misbruik lijken te maken van situaties is niet netjes maar we weten nog steeds de context niet. Dat iemand probeert een plekje in het Olympisch elftal af te dwingen door contacten zal wel vaker gebeuren. Het lijkt erop dat de bondsvoorzitter goed met de situatie omgaat en Pique slechts heeft aangeboden, het verder aan de coach latend wat hij ermee doet.

Maar het opnemen van gesprekken is verboden en Pique moet zeker aangifte doen om erachter te komen 1) wie het opgenomen heeft 2) wie het verspreidt heeft.

Naar zaakje voor alle betrokkenen, een hoop sensatie en wat illusies armer over Pique's zakelijke ethiek.

Het is allemaal niet heel netjes. Maar ik vind het ook geen schokkende onthulling. Pique is (hoe je het ook wendt of keert) een icoon van het Spaanse voetbal en hij vraagt als gunst om de Olympische Spelen ook op zijn palmares te krijgen. Ik vind als het om legendes gaat die op voetballend gebied om coulance vragen dat dat best in overweging genomen kan worden. Pikkie heeft het Spaanse voetbal enorm veel gegeven en als je dan puur op voetbalgebied iets terug kan doen lijkt me daar niets mis mee.

Het is gewoon de manier waarop die stinkt.
Vraag het gewoon direct aan zo een man of start een petitie of een andere openlijke ludieke actie.

Haha mijn hemel, een artikel waarop mensen met de username "barca" of "madrista" skip ik lekker de comments vanaf nu. Fanboys die elkaar over en weer alles verwijten zonder ook maar enigzins toegevoegde waarde.

Piqué gaat hier gruwelijk de fout in, vertel dat dan en hou je verder gedeist zeg...

Nou ben ik niet iemand die graag zijn gelijk wil halen. Maar voor de essentie van mijn tekst doe ik het toch. Want wat waren sommigen hier weer ongelofelijk naïef. Tuurlijk staat Rubiales bij Pique in het krijt zei ik meermaals. En tuurlijk wil Rubiales hem helpen om in het Olympisch team te komen. Goed dat De La Fuente niet aan die spelletjes heeft meegedaan en gewoon relatief jonge spelers heeft opgeroepen die het ook echt verdienen. Pique is gewoon een rotzak buiten het veld blijkt maar weer eens voor de zoveelste keer bewezen te worden. Wil een plek bij de Olympische Spelen claimen d.m.v. vriendjespolitiek. Zegt dat voetbal voor de fans is, maar regelt dan vervolgens een miljoenendeal met Saudi-Arabië. Om maar niet te praten over zijn onsportiviteit en provocaties op Twitter. Ps: er zullen vast weer rare figuren komen die over hypocrisie etc. komen wat betreft Tebas. Als er een artikel komt over Tebas, reageer ik daar op. Beloofd! Nu gaat het over Gerard ‘voetbal voor de fans’ Pique en die kale Luis ‘Geri, ik regel alles voor je’ Rubiales.

Kijk kijk kijk, gisteren nog een artikel waarin meneer Piqué stelde naar eer en geweten gehandeld te hebben en nu dit. Dat zet die andere zaakjes ook in een ander daglicht. Corruptie is a b*tch. Want dit is daar gewoon een vorm van.

Hopen dat de tapes ook worden gelekt van hoe hij heeft geholpen bij het vroegtijdige afscheid van Messi. Samen met Laporta zijn er hele vieze spelletjes gespeeld. Hele enge man.

20 april 2022 om 14:46

Barca fans slikken de woorden van Laporta als zoete koek feit blijft dat hij van Messi af wilde en contract van Messi expres af liet lopen omdat hij van Messi af wilde, omdat hij wist dat hij het niet meer in kon schrijven en zo als held naar buiten kon komen.

20 april 2022 om 15:19

Ik vind Laporta een enge man en ben het ook zeker niet eens met alles in zijn beleid maar wat mij betreft was het gewoon een uitstekende zet voor de club om afscheid te nemen van Messi als het met opzet was.

Haha toch vreemd voor iemand die overal complotten in ziet en het altijd over de scheidsrechters, Madrid en Perez heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren