Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe beelden tonen aan: bal was niet over de lijn bij Newcastle - Arsenal

Laatste update:

In Engeland wordt het al omschreven als een van de meest complexe VAR-checks ooit. De 1-0 van Newcastle United tegen Arsenal had zaterdag behoorlijk wat voeten in aarde. Na vier minuten bestuderen besloot scheidsrechter Stuart Attwell de treffer toe te kennen, maar daar is niet iedereen het over eens. Nieuwe beelden tonen aan dat de bal in ieder geval niet over de achterlijn is geweest.

Newcastle United kwam na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Arsenal door een treffer van Anthony Gordon. De aanvaller schoot van dichtbij raak nadat de aanval in eerste instantie leek te stranden. Voorafgaand aan het doelpunt waren er echter drie momenten om over te discussiëren.

De VAR moest een oordeel vellen over een mogelijke overtreding van Joelinton op Gabriel Magalhães, een buitenspelsituatie én of de bal niet over de achterlijn was geweest. Dat laatste lijkt niet het geval te zijn, zo tonen nieuwe beelden aan.

Voormalig scheidsrechter Dermot Gallagher heeft bij beIN Sports beelden getoond die laten zien dat de bal niet in zijn geheel de achterlijn heeft gepasseerd. Gallagher benadrukte dat de scheidsrechters er ondanks een VAR-controle niet zeker van konden zijn dat de bal niet over de lijn was.

Volgens presentator Richard Keys waren er twee andere redenen om de treffer af te keuren: een handsbal en een overtreding. Ook Andy Gray had de treffer afgekeurd. "Er waren zoveel momenten om te bekijken. Het is onmogelijk om Newcastle United het voordeel van de twijfel te geven als er zoveel dubieuze beslissingen moeten worden beoordeeld."

Arsenal-manager Mikel Arteta was woedend na afloop. "Hoe hebben ze dit doelpunt in vredesnaam in stand kunnen houden? Het is ongelooflijk. Ik schaam me. Het is een absolute schande dat dit is toegestaan. Het niveau van de scheidsrechters komt niet in de buurt om dit als de beste competitie ter wereld te omschrijven."

Arsenal slaagde er niet in om de achterstand ongedaan te maken, waardoor the Gunners tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliepen. De ploeg van Arteta staat nu derde op drie punten achterstand van Manchester City. Indien Tottenham Hotspur maandag van Chelsea wint bedraagt de achterstand op de aartsrivaal vijf punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan was hij niet over de lijn. Dan was het nog steeds een overtreding en hands. En dus een afgekeurd doelpunt.

5 november 2023 om 09:50

De PL pretendeert toch het echte mannelijke voetbal te spelen? Dan is dit toch veel te licht?

5 november 2023 om 10:06

Dit is gewoon een overtreding, slaat echt nergens op. City krijgt ze bv wel. Er zijn zoveel dwalingen dit seizoen het is echt om te janken. Liverpool is genaaid, Wolves al 2x, Arsenal al 2x. Echt een totale aanfluiting en imo zelfs het grootste voetbalschandaal van het moderne tijdperk. Hoe kan het week in week uit zo vreselijk misgaan in de grootste competitie ter wereld.

5 november 2023 om 10:08

Iemand met 2 handen in de rug duwen heeft echt niks te maken met ‘echt mannelijk voetbal’. Overal op het veld zou er gefloten worden als je iemand met 2 handen in de rug duwt. Nu is het opeens toegestaan.

5 november 2023 om 11:14

.........Gekleurde-bril.jpg

5 november 2023 om 13:46

Dit is ook nog steeds gewoon een simulatie van BEIN. Dit is echt geen glas helder bewijs en verder is die achterlijn enorm dik bij hun maar tja toch apart dat die een beter oordeel kunnen geven dan de VAR team

6 november 2023 om 13:34

En BEIN is van SA ...heeft ook echt niets te maken met dit voorval *kuch

Achterlijn is even wat dikker gemaakt, de vlag staat niet op de hoek. Hier zit nog veel teveel lucht aan. Maar het maakt ook allemaal niet uit, de duw in de rug van Gabriel is een overtreding en al het andere is dan niet eens meer nodig. Maar goed, weer een excuus van de FA krijgen hebben we ook niets aan, meerdere coaches/managers moeten zich uitspreken. Ik ben daarom ook blij dat de club een statement naar buiten heeft gebracht en geen afstand genomen heeft van de woorden van Arteta.

Gewoon een geldig doelpunt, ook al zijn er drie discutabele momenten.

Ze wijzen alle drie wel in het voordeel van Newcastle ook al is het net aan. Bal was niet uit, het was geen buitenspel dus deze goal zou dan afgekeurd worden ivm die overtreding maar dat was echt te licht om hem af te keuren.

Ik vind dit juist een prima beslissing van de VAR ook al had ik gister Arsenal op m’n totoblaadje

5 november 2023 om 10:54

Dan nog had je de doelpunt niet moeten geven omdat Calum de bal controleert met zijn arm. Daar werd helemaal niet naar gekeken. Dus nee geen prima beslissing van VAR.

5 november 2023 om 11:12

De regels van hands veranderen regelmatig, dus correct me if im wrong. Maar volgens mij als het onbewust hands is, en de speler scoort niet direct met de arm, is het gewoon een geldig doelpunt

5 november 2023 om 11:29

Als je de bal kan controleren wanneer het op de arm komt dan wordt het altijd afgefloten als aanvallende partij.

5 november 2023 om 11:30

Aanvallend hands is altijd hands. Onbewust hands geldt alleen als verdedigende partij.

5 november 2023 om 11:36

Van de IFAB website:
Following this clarification, it is a handball offence if a player:

deliberately touches the ball with their hand/arm, for example moving the hand/arm towards the ball;
touches the ball with their hand/arm when it has made their body unnaturally bigger. A player is considered to have made their body unnaturally bigger when the position of their hand/arm is not a consequence of, or justifiable by, the player’s body movement for that specific situation. By having their hand/arm in such a position, the player takes a risk of their hand/arm being hit by the ball and being penalised; or
scores in the opponents’ goal:
directly from their hand/arm, even if accidental, including by the goalkeeper; or
immediately after the ball has touched their hand/arm, even if accidental.
Accidental handball that leads to a team-mate scoring a goal or having a goal-scoring opportunity will no longer be considered an offence.

5 november 2023 om 17:54



@kwiznix

Ik heb de betreffende pagina van de handsball rules van IFAB erbij gehaald en het lijkt alsof die laatste zin van je ''accidental handball that leads to a team-mate scoring a goal or having a goal-scoring opportunity will no longer be considered an offence.'' nergens te vinden is. De rest staat er gewoon onder kopje ''handling the ball'' dus dit is enorm verwarrend wat je hier zet.

Aangezien Joelington verder zijn handen gebruikt om Gabriel te duwen en daarbij de bal tegen zijn handen krijgt is het ook hands omdat dat sowieso niet een natuurlijk houding met zijn handen is.

Maar achja drie punten zijn al weg dus we gaan het zien met de scheidsrechters. Ik denk dat we weer een verontschulding gaan zien

5 november 2023 om 12:34

Zieke trol reactie... 2 handen in de rug en een duidelijke duwende beweging. Als dat geen overtreding is, wat dan wel?

Pre VAR gebeurde dit soort dingen wekelijks. Stop met zeuren en door.

5 november 2023 om 09:44

De VAR is juist in het leven geroepen om fouten te voorkomen en het spel eerlijker te maken. Gebeurt dat niet dan moet dat toch aangegeven worden? Anders gaat het nooit verbeteren. Jouw club heeft daar toch ook gewoon ervaring mee?

5 november 2023 om 09:58

De VAR is vooral in het leven geroepen om duidelijke fouten te voorkomen. Situaties die multi-interpretabel zijn hou je altijd bij voetbal. Buitenspel en een bal over de lijn of niet zouden minder tot fouten mogen leiden, maar of iets een overtreding is of reglementair hands is een stuk lastiger. Ook nu zie je dat er zowel mensen zijn die het terecht vinden als onterecht. Beslissing is genomen en er is geen duidelijke fout gemaakt. Dus we moeten weer door, al snap ik de frustratie wel als het je clubje betreft.

5 november 2023 om 10:06

Nou sommige situaties zijn zo overduidelijk dat je niet kunt spreken over interpretatie. De VAR maakt vooral in Engeland gigantisch veel fouten. Dat lijkt mij niet de bedoeling. Hier zie je ook dat je iemand met 2 handen in de rug mag duwen. Dit gebeurt elke wedstrijd 10 keer en er wordt 10 keer terecht voor gefloten en nu is het opeens toegestaan? Dat lijkt mij een duidelijke fout.

Situaties die overduidelijk lijken zoals bij buitenspel gaat ook genoeg mis. De VAR maakt in Engeland teveel fouten en juist die fouten zouden er uit gehaald moeten worden. Maar die worden zelfs met VAR nog steeds gemaakt.

5 november 2023 om 10:22

ze stonden ook lekker kort te dekken moet ik zeggen bij die bal die dus niet achter was. je kan t ook bij dingen zoeken waar je invloed op hebt, staan 2 spelers op 20 meter te kijken hoe die voorzet komt

5 november 2023 om 10:25

Ja leuk maar dat verandert dus niets aan het feit dat het afgekeurd moest worden.

5 november 2023 om 10:36

Gewoon een geldig goal, je zoekt nu echt naar van alles om te kunnen zeggen dat ie afgekeurd moet worden.

5 november 2023 om 10:59

Het was geen geldig goal. Calum kreeg de bal op zijn arm. Daar moet je voor fluiten en zien in de herhalingen.

Wordt er hier nu verwezen naar het zwarte lijntje waar de bal nét niet overheen is?
De zwarte lijn ligt toch duidelijk náást de witte (achter)lijn? Of zie ik iets over het hoofd?

5 november 2023 om 12:03



Ik snap m ook niet. Op dit plaatje is het toch heel duidelijk dat de bal over de lijn was. Wat doet die zwarte zijn daar?

De var heeft dus beelden gezien waarbij de bal NIET over de achterlijn was, anders keur je m niet goed. Dus is dan het plaatje bij dit artikel het zogenaamde nieuwe beeld, waarbij die er WEL OVER Was?

Maar als dat zo is, dan snap ik de tekst in het artikel niet:

-Nieuwe beelden tonen aan dat de bal in ieder geval niet over de achterlijn is geweest-

5 november 2023 om 13:19

Jullie zien inderdaad iets over het hoofd. Het grijze gebied is nog steeds onderdeel van de witte lijn. Het hele kleine dunne zwarte randje is buiten. Een deel van de bal bevindt zich boven het grijze gebied. Dus niet uit.

Ik ben een groot voorstander van het toekennen van goals in het geval van twijfel. Situaties zijn vaak op meerdere manieren te interpreteren en je zult daardoor altijd discussie houden. Heel objectief zijn die discussies tussen fans dan ook niet anyway

5 november 2023 om 10:37

Als hij niet in de rug word geduwd, kopt hij de bal dan weg of niet. Deze vraag heeft niks te maken met het feit dat ik Arsenal fan ben, maar ik neem gewoon waar wat er op het veld gebeurd. Ik zie dat een speler met 2 handen in de rug wordt geduwd, waarna hij volledig de bal mist, maar misschien zag jij wat anders

5 november 2023 om 11:00

Kijk de herhalingen en dan zie je dat de bal op de arm komt. Zo’n situatie is niet moeilijk te interpreteren.

Mensen zeuren vaak over de arbitrage in NL. Toch behoort deze tot de beste in de wereld. In de PL en La Liga heb ik het idee dat ze er zelf geen hout van snappen (of corrupt zijn).



-Arsenal kwam na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Arsenal-
Waarna Arsenal op jacht ging naar de gelijkmaker, maar Arsenal hield dus stand.

Een cornerflag is toch altijd op de plek waar de achter en zij lijn elkaar tegenkomen. Snap dus niet waarom de zwarte lijn er nog zo ver vanaf zit. Daardoor lijkt de achterlijn enorm dik. Verder is het voor mij nog steeds gewoon hands en aanvallend hands is toch altijd een overtreding.

Overtreding op Gabriel is het ook voor mij maar ik snap nog wel dat daar interpretatie in kan zitten. Heb verder ook nog geen uitleg gezien waarom dat dan geen buitenspel was. Als die bal van Joelington vooruit gaat dan is het toch sowieso buitenspel en maakt het niet uit of Gordon voor of achter gabriel staat omdat de keeper er niet meer was. Rare is dat ze met al de camera's niet konden zien wanneer Joelington de bal speelt en dus maar voordeel van twijfel hebben gegeven

5 november 2023 om 16:00

De bal gaat nog via de voet van Gabriel richting Gordon.

VAR is voor overduidelijke fouten. Als de VAR geen 100% uitsluitsel kan geven dan gaat die iets niet overrulen.

5 november 2023 om 16:12

Knap dat je kunt zien dat het van Gabriel komt want ik kan geen camera hoek vinden die dat duidelijk laat zien. Verder boeit het vrij weinig mocht Gabriel die bal raken omdat dat dan een deflection is en geen pass. Buitenspel regel is dat nog steeds dat het een pass is van Joelington.

Nogmaals hoe is de bal controleren met zijn handen geen overduidelijke fout dan? We gaan het wel zien wanneer ze met uitleg komen als ze dat uberhaubt gaan doen.

5 november 2023 om 16:44

5:45 in de samenvatting van Viaplay op youtube. De bal gaat recht naar beneden. Bij de voet van Gabriel gaat ie richting Gordon.

Vwb het laatste, zie de reactie van KwiznixFC hierboven.

5 november 2023 om 17:49

Pff dacht dat je met iets fatsoenlijks zou komen. De volgende hoek lijkt de bal weer van Joelington te komen. Je kunt hier toch niet glashelder gaan zeggen dan Gabriel als laatste de bal raakt als het zo slecht te zien is.

Verder heb ik de comment van Kwiznixfc hierboven gelezen en de pagina van de IFAb Rules erbij gehaald en die laatste zin wat er staat bij zijn comment ''accidental handball that leads to a team-mate scoring a goal or having a goal-scoring opportunity will no longer be considered an offence.'' Lijkt Kwiznixfc ergens anders vandaan te hebben gehaald. Die laatste zin geeft het wat meer kracht maar die komt niet van de pagina van handsball rules van de Ifab. De rest staat er woord voor woord dus het lijkt wel alsof Kwiznixfc hier iets bij elkaar geplakt heeft.

5 november 2023 om 18:53

Dit laat dus zien dat er geen 100% zekerheid is en er dus ruis is wat er precies is gebeurd. In dat geval blijft het oordeel van de scheids/grens staan.

We kijken allebei met een andere bril naar de situatie. Denk niet dat we er uit gaan komen. Een ding is zeker, de wedstrijd op Emirates gaat denk ik heel beladen zijn.

6 november 2023 om 05:23

Laat ze toch lullen joh ze hebben gewoon de pest erover in dat ze van ons verloren hebben en de achterstand op City zien oplopen. Als ik alle momenten moet benoemen waarop wij 'genaaid' zijn in de afgelopen 30 jaar dat ik deze club supporter dan wordt het een gigantisch lang bericht; en dat begint al met de titel die we misliepen dankzij Liverpool in '96. Iedereen wordt gedurende een seizoen een keer bestolen of heeft mazzel of wat dan ook. Wij komen vanzelf ook wel een keer aan de beurt hoor, alleen dan hoor je niemand hier. En al die keren in de afgelopen 20+ jaar dat Arsenal weer eens een penalty kreeg hoor je ook geen enkele Arsenal fan meer over. Nee, nu verliezen ze een keer door discutabele dingen en dan is hun wereld opeens te klein. Als je alles op een rijtje zet vanaf pakweg 1996 tot nu heeft Arsenal minstens 5x meer dingen meegekregen dan wij dus laat hun nou aub hun mond houden deze keer want als straks d'r return gespeeld wordt en Arsenal wint in de 97e minuut van ons, terwijl er maar 4 min blessuretijd bij zouden komen, dan vieren ze weer feest en dan is het weer 'terecht' omdat wij dan evt weer hebben lopen tijdrekken o.i.d. lekker laten gaan nufcmg. Wij hebben 3 punten en we staan maar 4 punten achter op plek 4. Iedereen die in de zomer zei; Newcastle had geluk vorig jaar met die 4e plek omdat andere slecht waren en komend seizoen gaat Newcastle CL in en dan gaan ze echt niet meer in de buurt komen van de 4e plek laat staan dat ze in de top 4 gaan eindigen. Nou tot nu toe is het tegendeel waar. We doen het gewoon weer super dit seizoen; we staan dicht bij de top 4 (voor het eerst sinds seizoen 2002/2003 hebben we uit onze eerste 6 thuiswedstrijden 15 punten gepakt) en we doen het super in de CL want ook daar doen we nog volop mee voor de volgende ronde te halen.Ik moet mezelf soms echt knijpen hoor dat dit allemaal zo goed gaat en dat we ook constant de 'grote wedstrijden' in de PL goed doorkomen, het is echt ongelofelijk. Vroeger waren we óf goed in de PL óf in de Europa cup. Nu is het gewoon allebei.Je wint uit met 3-0 van Man Utd en een paar dagen later win je weer van Arsenal (hoe maakt niet uit je wint hem) is echt ongelofelijk.Vroeger konden we niet eens 2x achterelkaar van een kleine club winnen nu win je constant 'back-2-back wins' zoals ze dat in Engeland zeggen. Echt super tijden en eindelijk mogen we ze meemaken als Newcastle fan. Het heeft een jaartje of 30 bijna geduurd maar de 'sleeping giant' is toch echt ontwaakt. Ik kan niet wachten tot we het programma krijgen tussen 25 november en 19 december; Chelsea thuis PL, PSG uit CL, Spurs uit PL, Milan thuis CL, Chelsea uit in de beker. Dat gaan hopelijk mooie weken en wedstrijden worden voor ons. Veronderstel dat je ze gewoon allemaal wint en doorkomt. Dan ben je door in de CL, sta je in de halve finale van de beker en sta je in de PL nóg dichter bij de top 4! #ToonToonBlackNWhiteArmy ⚫️⚪️⚫️⚪️

6 november 2023 om 13:39

Dit is natuurlijk volkomen dikke onzin wat je hier allemaal neerpent. Als jij vindt dat jouw club benadeeld is moet je dat zelf maar aangeven, nogal logisch dat er dan niemand van Arsenal verontwaardigd over gaat doen...net zoals jij nu omdat het jouw club mee heeft gezeten. Maar er zijn 4 onduidelijkheden rondom de goal, normaal gesproken wordt het voordeel aan de verdedigende partij gegeven en nu aan de aanvallende partij. Daar komt nog eens bij dat BEIN Sports, dat eigendom is van SA nu met dit beeld komt waar ook weer haken en ogen aan zitten...waarom is de lijn dikker dan normaal? Waarom staat de vlag niet precies op de hoek? Waarom hebben zij dit beeld wel en heeft de VAR dit niet gehad? Alsjeblieft hoor, dit stinkt naar corruptie...net zoals al die scheidsrechters die in SA in de watten gelegd worden en het weekend daarop potjes van Newcastle moeten fluiten. Het is gewoon open en bloot....schande.

6 november 2023 om 14:39

Ik had t niet beter kunnen omschrijven😇

6 november 2023 om 22:28

Bein Sports is een Qatarees bedrijf, Qatar enSA zijn haat en nijd. Daarnaast zijn ddit geen officiele VAR beelden maar Bein Sports technology.

Is er al beeld dat laat zien dat de bal 100% uit was?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren