Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Declan Rice brengt Arsenal met rake kopbal diep in blessuretijd in extase

Laatste update:

Arsenal is op ongelooflijke wijze ontsnapt. De ploeg van manager Mikel Arteta begon als torenhoge favoriet aan het duel met degradatiekandidaat Luton Town, dat pas diep in blessuretijd werd verslagen: 3-4. The Gunners staan nu op 36 punten. Liverpool en Manchester City, die een duel minder gespeeld hebben, staan op respectievelijk 31 en 30 punten.

Bij Luton hield manager Rob Edwards zowel Tahith Chong als Tim Krul op de bank. Voorin moest spits Adebayo, die in zijn rug gesteund werd door Andros Townsend en Jacob Brown, voor de goals zorgen. Aan de kant van Arsenal koos Arteta voor Jakub Kiwior op de linksbackpositie, waardoor Oleksandr Zinchenko op de bank belandde. Verder geen verrassingen in de opstelling van de bezoekers, waar Kai Havertz, Declan Rice en Martin Ødegaard het middenveld vormden achter aanvallers Bukayo Saka, Jesus en Martinelli.

Arsenal keek de kat uit de boom in de openingsfase. Het was duidelijk dat de koploper de ploeg met het meeste balbezit zou zijn. De manschappen van Arteta waren bij vlagen dreigend, zonder dat daar serieuze kansen uit voortkwamen. Luton beperkte zich ondertussen tot verdedigen en loerde op de uitbraak. Bij de eerste grote kans was het direct raak voor Arsenal.

Amari'i Bell zag dat zijn matige terugspeelbal nog maar net tot inworp verwerkt kon worden door doelman Thomas Kaminski. Jesus was er als de kippen bij om de ingooi vlak bij de cornervlag te nemen en gooide naar Saka, die het overzicht behield en Martinelli bereikte. De Braziliaan schoot rond de penaltystip in de verre hoek binnen: 0-1.

Kaminski had niet veel later wel een antwoord in huis op een schot van Jesus, die te weinig kracht achter zijn poging zette. Tot verrassing van velen kwam Luton nog voor de 25ste minuut op gelijke hoogte. Alfie Doughty schilderde een hoekschop op het hoofd van Gabriel Osho, die niet gehinderd werd en fraai de gelijkmaker tegen de touwen kopte: 1-1. Arsenal leek geschrokken te zijn en creëerde al snel prima kansen.

Jesus schoot in het zijnet, terwijl de kans voor Martinelli nog groter was. De nummer 11 van Arsenal schoot verdekt richting de korte hoek, waar Kaminski op tijd bij zat. Ook Saka liet zich zien, maar zijn inzet richting de verre hoek werd onschadelijk gemaakt door Kaminski. Op slag van rust sloeg Arsenal alsnog genadeloos toe. Saka had een fraaie pass in huis op Ben White, wiens voorzet werd binnengekopt door Jesus: 1-2.

Vlak na rust liet Arsenal zich opnieuw de kaas van het brood eten bij een hoekschop. Raya kwam uit zijn doel, maar werd volledig afgetroefd door Adebayo, die simpelweg hoger en overtuigender sprong dan de Spaanse goalie: 2-2. Arsenal kwam enkele ogenblikken later nog dieper in de problemen. Townsend bereikte Barkley, die na een schaar ruimte vond om te schieten. Zijn poging vloog onder Raya door tegen de touwen.

Arsenal kwam tot teleurstelling van de meeste supporters op Kenilworth Road met een razendsnel antwoord. Een lange bal schoot door tot bij Jesus, die Havertz in staat stelde om van dichtbij binnen te tikken: 3-3. Arsenal nam het initiatief weer in handen na de gelijkmaker en ging andermaal op jacht naar de voorsprong. Ruim tien minuten voor tijd claimde Arsenal een strafschop nadat Osho een beuk uitdeelde aan Saka. Arbiter Samuel Barrott had even contact met de VAR, maar wuifde het voorval weg. Kaminski onderscheidde zich in de absolute slotfase nog door een kopbal van Havertz over de lat te tikken. Echter had de Belg geen antwoord op een kopbal van Rice in minuut 96: 3-4.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Arsenal3525555780
2Manchester City3424735079
3Liverpool3522944175
4Aston Villa3520782167
5Tottenham Hotspur3318691560
6Manchester United3416612154
7Newcastle United34165131953
8West Ham United35131012-949
9Chelsea3313911448
10AFC Bournemouth3513913-848
11Wolverhampton W.3513715-746
12Brighton & Hove Albion34111112-544
13Fulham3512716-443
14Crystal Palace35101015-1240
15Everton3512815-1136
16Brentford359818-835
17Nottingham Forest357919-2026
18Luton Town356722-2925
19Burnley 355921-3224
20Sheffield United353725-6316

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Declan is elke cent die voor hem betaald is dubbel en dwars waard. Wat een ongelofelijk goede speler die net als tegen United weer beslissend is. Coyg!

5 december 2023 om 23:36

Wist je dat Arsenal de meeste doelpunten weet te maken in de slotfase/blessure tijd? & ja! Nog meer dan United heeft gedaan.
United begon meer te scoren in de slotfase toen Fergie er zat, vandaar Fergie Time, maar Arsenal spant de kroon als All Timer!

6 december 2023 om 01:48

Ik ben vrij zeker dat het Liverpool is met all-time winning goals in blessuretijd en met redelijk wat afstand op de 2de.

Heerlijk 3 punten dankzij Rice, allerbelangrijkste. Maar zet die Raya op de bank aub. Door hem verlies je hier bijna punten. Wat een prutser

5 december 2023 om 23:19

Raya speelde vandaag voor Sinterklaas en heeft de neutrale toeschouwer een enorm cadeau bezorgd. Daardoor wederom een wedstrijd niet overtuigend weten te winnen.

5 december 2023 om 23:23

Ramsdale moest banken terwijl die nauwelijks een fout had gemaakt. Het waren echt twee grote blunders vandaag van Raya. Mag toch hopen dat Ramsdale er volgende wedstrijd instaat en het vertrouwen krijgt.

5 december 2023 om 23:30

Ramsdale had toch mentale problemen? Moeite met concenteren etc. Niet vreemd dat je hem dan vervangt.

5 december 2023 om 23:38

AjaxNL!,

Ramsdale heeft idd gezegd dat hij moeite heeft met concentreren. Dat zeggen wel meer keepers. Ederson heeft dat ook al is gezegd. Dat is geen reden om hem te vervangen voor een keeper die minder is.

6 december 2023 om 09:25

Van te voren weet je natuurlijk niet of hij minder is, was bij Brentford gewoon een hele degelijke keeper. De wedstrijd van Ramsdale in de beker was ook dramatisch.

6 december 2023 om 09:30

Ramsdale zijn vrouw heeft een miskraam gehad vorig seizoen, waar Ramsdale mentaal ook moeite mee heeft gehad (logisch). Dat was ook tijdens zijn mindere periode vorig seizoen. Ik denk dat dit overtrokken wordt naar alsof hij in zijn geheel mentale problemen heeft qua voetbal. Dat is volgens mij niet zo.

Uiteindelijk is de timing gewoon slecht van Arteta. Ramsdale speelde weer prima en maakte geen fout. De eerste 3 wedstrijden van het seizoen heeft hij gekeept en geen fout gemaakt. Toen uit het niets gedropt voor Raya. Daardoor is Ramsdale nu ook onzeker als hij wel mag keepen.

6 december 2023 om 09:32

Je zegt het zelf al, bij Brentford een degelijke keeper. Dat maakt je geen betere keeper dan Ramsdale. Uit bij Brentford was de eerste wedstrijd in maandentijd, nadat hij uit het niets op de bank gezet werd. Wat denk je dat het doet met iemands zelfvertrouwen?

6 december 2023 om 11:44

Brentford streed vorig jaar nog om Europees voetbal. Dat is helemaal geen slecht niveau, als je daar een sterkhouder bent is het helemaal niet raar om een stap hogerop te maken. Wie zegt dat hij een betere keeper moet zijn dan Ramsdale? Raya was vorig seizoen keepend sterk en aan de bal beter dan Ramsdale. Arteta wilde twee goede opties hebben in zijn selectie. Beetje makkelijk praten om te zeggen dat het een slechte aankoop was, dat het niet goed uitpakt wist je van te voren niet. Natuurlijk is het zuur voor Ramsdale maar concurrentie hoort er nou eenmaal bij. Het moet juist motiverend zijn om een hoger niveau te bereiken, zelfvertrouwen zou niet moeten uitmaken.

6 december 2023 om 11:51

Ja en Ramsdale was een sterkhouder bij Arsenal wat 3 niveaus hoger ligt. Als je een nieuwe keeper wilt halen ga je toch een betere halen? Wat heeft het voor zin om een mindere keeper te halen?

Raya is keepend en voetballend helemaal niet beter. Waar komt dat toch vandaan?

Van te voren had je prima al in kunnen vullen dat het een rare aankoop (eerst huur en nu gekocht) was. Is geen betere keeper dan Ramsdale. Dat hebben de meeste Arsenal fans ook al van te voren gezegd. Kun je zo teruglezen.

Als je goed keept en zonder enkele reden op de bank wordt gezegd is dat altijd slecht voor je zelfvertrouwen. Vooral als je ziet dat een keeper die meer fouten maakt gewoon mag blijven staan. Dat is gewoon zeer onlogisch gedaan van Arteta.

6 december 2023 om 12:33

Inderdaad Arsenal890. Ook vind ik dat Ramsdale sinds zijn komst veel cruciale reddingen heeft verricht. Mede dankzij hem zijn we uit het dal geklommen. Ik weet nog dat hij tegen Leicester een waanzinnige redding had op de vrije trap van Maddison. En ook tegen Liverpool had hij prachtige reddingen op schoten van Salah. Ik vind dat hij meer krediet verdiend dan Raya.

6 december 2023 om 13:32

Mja, ik zie duidelijk dat de voorkeur hier naar Ramsdale gaat, maar ik vind Raya dus voetballend echt wel beter dan Ramsdale. Ramsdale heeft een periode gehad dat alle lange ballen aankwamen, maar dat werd gewoon veel minder en hij is heel onrustig aan de bal. In ieder geval onrustiger dan Raya. Ik vind wel dat Ramsdale nu een kans verdient, maar dat is op basis van een paar zwakkere optredens van Raya. Uiteindelijk ziet de trainer ze elke dag aan het werk dus heeft die de meeste info beschikbaar om een keuze te maken. Het moet imo niet zo zijn dat een keeper na een slechte beurt direct vervangen wordt, want dan krijgen ze allebei geen vertrouwen en heeft de club er uiteindelijk ook niets aan.

Dat Ramsdale zonder reden op de bank gezet is, is natuurlijk onzin en fantalk van buitenaf. Elke medewerker zou een reden gegeven moeten worden waarom iets verandert en ik zie Arteta niet als een kille man naar zijn spelers toe. Maar dat is ook weer gelijk een mening gebaseerd op wat ik zelf zie.

7 december 2023 om 13:25

Ik vond Raya bij Brentford overigens voetballend een betere indruk maken, daadwerkelijk met de bal aan de voet/onder de voet etc. Qua balbehandeling en lange trap bijvoorbeeld.

Verder ook rustiger ogen. En ik vond hem door de lucht, ondanks zijn geringe lengte, sterker ogen dan Ramsdale bij Arsenal...

Maar nu zie ik hem tegen Luton weer onder een corner door duiken, lachwekkend.

En dan denk ik nog terug aan die goal van een Mudryk. Een afzwaaier, maar zo'n bal mag er toch never nooit in?

Vind zowel Raya als Ramdale niet overtuigend genoeg, mocht je uiteindelijk de absolute top willen bereiken (dus het winnen van de CL + Bpl).

Ramsdale kostte ons te veel punten vorig jaar (leverde ook enkele op) en Raya idem dito tot heden. Al kost hij ons geen punten momenteel, maar het kan niet goed blijven gaan hé.

Ken mij nog zo de pot tegen Soton herinneren met Ramsdale vorig jaar, Meine gute. Toen vroeg ik echt gewoon af waarom we perse altijd willen voetballen...

Vind overigens ook dat onze Cv's en backs beter moeten herkennen wanneer er geruimd moet worden en wanneer gevoetbald...

Zeker Zinny heeft daar een handje aan als middenvelder.

Jezus christus, wat redt Rice ons weer eens. Absolute klasbak. Maar alsjeblieft Arteta, pleur eens op met die Raya.

Luton Town uit altijd lastig voor de meeste ploegen dit seizoen

Raya verliest je hier bijna 2 punten maar toen was daar recordaankoop Declan rice! Wat een monster!

In wat is Raya precies beter dan Ramsdale? Verder moeizame overwinning voor Arsenal, Luton was klaar na de eerste helft.

5 december 2023 om 23:30

Dat is een goede vraag, ik zie het ook niet

5 december 2023 om 23:58

Raya is in balbezit erg goed voor een keeper. De verdedigers van Arsenal spelen graag de bal terug aan hem in de drukte. Dat deden ze een stuk minder bij Ramsdale. Voor een ploeg dat vaak 60% de bal heeft gaat mijn voorkeur nog steeds naar Raya.
Het was een lelijke wedstrijd van hem maar ik zie hem die blunders er wel uit spelen.

6 december 2023 om 00:43

Wat een onzin Soma.
Tegen dit soort clubs heb je geen voetballende keeper nodig. Hier heb je een keeper nodig die de enkele kansen die zo'n team krijgt uit het doel te houden. Luton heeft 5 kansen gehad en Raya heeft er 3 doorgelaten. Dan kun je nog zoveel beter kunnen meevoetballen maar als een bal op je afgeschoten wordt en je duikt er overheen op dit niveau en het niveau wat Arsenal wil aantikken (titelkandidaat) dan hoort zo'n keeper op de bank te zitten en moet je een keeper opstellen die reddingen verricht precies wat de taak is van een keeper. Anders kun je net zo goed een verdediger in het doel zetten die kan ook beter voetballen

6 december 2023 om 08:24

Schaar me hier volledig achter Jack. Leuk dat meevoetballen, maar een keeper moet in eerste instantie ballen tegenhouden.
Raya zag er gisteren tot twee keer toe heel amateuristisch uit, dat is zeer kwalijk voor het niveau dat we nastreven

6 december 2023 om 10:34

Ik zie het nog steeds niet hoor somagunner. Ben het dan ook met J.wilshere en Le_prof eens.

Ik snap niet waar dat ''raya is erg goed in balbezit'' vandaan komt. Dat is in mijn optiek namelijk alleen voor korte balletjes en zelfs die gaan uiteindelijk net zo vaak als bij Ramsdale mis. Vergeten we voor het gemak even hoe vaak Raya uiteindelijk al is gered door geluk of zijn verdedigers? Datzelfde overkomt Ramsdale 1x na 15 wedstrijden op de bank en gelijk krijgt hij daar ook weer kritiek op.

Daarnaast zijn de lange ballen van Raya juist weer slecht. Die gaan geregeld over de zijlijn of naar een tegenstander. Dat voordeel heeft Ramsdale dan weer t.o.v. Raya. Met die lange ballen kun je in gevaarlijke situaties juist een counter creëeren of het spel in één keer verleggen. Dat missen we nu heel erg. En qua reddingen vind ik Raya gewoon echt een heel stuk minder dan Ramsdale.

Prima dat Arteta misschien een ander type keeper wil. Maar Raya is dat absoluut niet.. Misschien dat hij a la Guardiola richting een Ederson wil, maar in mijn optiek is Raya dan de Claudio Bravo en niet de Ederson. Oftewel: de meevoetballende keeper die niet goed genoeg is maar puur door zijn profiel speelt, totdat er een uitzonderlijke keeper is gevonden die wel goed genoeg is (wat best moeilijk gaat worden).

6 december 2023 om 11:41

Raya had vorig seizoen een betere redding percentage dan Ramsdale. Behoorde tot de top 3 keepers. Heb bij Raya niet het goed gevoel dat hij zijn piek al heeft bereikt en ik ga ervan uit dat hij zijn blunders er wel uit krijgt.
Raya neemt soms te veel risico's in het vangen van hoge ballen maar ik vind hem niet slecht daarin.
Zijn lange ballen en korte ballen gaat niet zo vaak mis als bij Ramsdale. Raya neemt vaak schuine posities voor zijn doel om een man meer te krijgen in de opbouw. Ramsdale heeft die eigenschappen niet. Je ziet aan de spelers dat ze graag de bal terugspelen en dat veel vaker doen dan bij Ramsdale.

Mocht Raya vaker blunderen en hij krijgt ze er niet uit. Dan mag Ramsdale het overnemen. Maar voorlopig kan je beter Raya steunen. Nog een keeperswissel en dan zitten we met twee gebroken keepers in plaats van één. Daarnaast moeten we Raya de kans wel geven, hij zit er nog maar net en moet ook anders keepen dan wat ie bij Brentford deed.

7 december 2023 om 13:26

Raya krijgt de kans nog wel hoor. Als die blunders niet eruit gaan, zie ik Arteta zomaar weer een nieuwe keeper halen.

Ik hoop eigenlijk dat we cashen op Raya of Ramsdale (liefst Raya, want ik vind Ramsdale echt een publieksman ook + Engels) en dat wij Guillaume Restes van Toulouse halen. Wat een keeperstalent is dat zeg!

6 december 2023 om 06:43

In de Spaanse taal ;-)

Wow wat een ontsnapping, Hans Kazan is er niks bij. Feli arsenal fans!

60 million down the drain... En alweer! Rice Rice babyyyy

Dat is nu jammer, bij een gelijkspel en een win van ons hadden we morgen op kop kunnen komen. Nu ja dan de 23st maar … 🙈

6 december 2023 om 00:45

Geef jullie de 23ste grote kans als Raya op doel staat bij ons. Zeker als TAA eens schiet van afstand of Nunez kopt want die Raya komt ook nog eens nergens bij met corners

6 december 2023 om 01:35

Ramsdale is in de lucht natuurlijk ook alles behalve fantastisch, het probleem is dat er weinig keepers zijn van het niveau Allison dus je haalt ook niet zomaar veel beter dan de twee die Arsenal nu heeft

6 december 2023 om 08:26

Maar door de minuten die hij maakt, moet hij wel verplicht gekocht worden in 2024.

Wat een einde, in de extra extra tijd nog een belangrijk doelpunt van Rice. Zuur voor Luton maar uiteindelijk wel een terechte uitslag natuurlijk. Wat een drama scheids trouwens weer vandaag

6 december 2023 om 08:27

Elke week een nieuw dieptepunt met die scheidsrechters en VAR in de BPL

RICE RICE BABY!! Wat een pot! Raya 2 fouten maar koning RICE staat op!! COYG!!

We hebben veel te weinig betaald voor Declan Rice, echt veel te weinig.

5 december 2023 om 23:35

Helemaal mee eens. Als hij zo doorgaat wordt hij de beste duurste aankoop in de BPL

7 december 2023 om 13:27

Snap wat je er mee bedoeld, maar het is absoluut niet te weinig. Misschien uiteindelijk ook niet te veel in de huidige markt, dat dan weer wel!

Rice is het totale plaatje wel ja. Transformeert ons Arsenal wel echt. Jammer dat wij nog niet Odegaard - Partey - Rice hebben kunnen zien in vol ornaat.

8 december 2023 om 13:34

Tbh, ik zou niet verwachten dat je Partey ooit nog een belangrijke rol zal zien gaan spelen bij Arsenal. Je kan niet op hem rekenen qua fitheid en er hangt ook nog een strafzaak boven zijn hoofd. En hij is 30. Teveel hoofdpijn die man. Ik hoop vurig op een Saudi-prins met te veel geld om vervolgens een goede vervanger te halen. Misschien toch maar weer Kokçu in de gaten houden bij Benfica, is daar goed begonnen namelijk.

8 december 2023 om 14:41

Tsja. Die strafzaak hoor ik ondertussen wel ook al een jaar, als het niet langer is.
Blessuregevoeligheid is wel jammer ja. Bij Atletico was hij amper tot nooit geblesseerd. Opeens is hij bij Arsenal om de haverklap out...

Kokcu doet het goed bij Benfica, maar is denk ik (nog niet) het niveau van Arsenal. Zeker niet op dat tempo en die intensiteit.

Persoonlijk zou ik Partey verkopen en er een topper + talent voor terughalen.

Liefst zie ik Arsenal Yoro (lille - CV die ook CVM kan) of Gourna (cm/cdm Salzburg) halen als talent en een topper als 6/8.
Hierbij kan je denken aan een Zubimendi, Palhinha of Kamara. Of aanvallender ingestelde als Douglas Luiz, Florian Wirtz (wel een echte aanvallende '8' en extreem duur. Zou wel ideaal zijn. Ode - Rice - Wirtz

Keepertje maakt toch wel veel fouten. Snap wel dat Arteta Ramsdale wilde vervangen, die bracht nogal veel onrust. Maar keepend lijkt Raya toch te beperkt. Beide eigenlijk niet geschikt. Maar wat maakt het uit, wij hebben Rice! Wat een held is dat!

6 december 2023 om 10:37

Uiteindelijk is Ramsdale dan overall wel stabieler vind ik. Qua keepen echt beter dan Raya, wat gewoon een grabbelaar is. Korte combinaties is Raya dan beter. Lange ballen is Ramsdale weer veel beter in. Overall is Ramsdale in mijn optiek dus echt wel beter. En die korte ballen gingen bij Ramsdale vaak genoeg gewoon goed. Raya maakt daarin nu ook al net zoveel ''fouten'' als dat Ramsdale doet (te lang wachten, bal in de voeten van tegenstander).

6 december 2023 om 13:37

Ach kom op, nu is Raya opeens een grabbelaar? Wat een overdreven opmerking. Dat je een voorkeur voor Ramsdale hebt is prima, maar je hoeft daardoor geen onwaarheden te verkondigen. Gisteren was hij slecht idd en een pot daarvoor was het ook niet overtuigend, maar hem een grabbelaar noemen? Raya is aan de bal beter en de lange ballen van Ramsdale waren niet eens veel beter toen hij vervangen werd, Ramsdale heeft idd wel een periode gehad dat alles perfect aankwam, maar dat was al een tijdje niet meer zo. Het is opvallend hoe selectief het geheugen van fans kan zijn.

6 december 2023 om 15:38

Oké grabbelaar is inderdaad overdreven Samcro, maar jouw laatste zin kan ik net zo goed op jou flippen. Alles wat nieuw is, is bij jou gevrijwaard van kritiek en wordt met de bril der liefde positiever beoordeeld dan dat het is.
M.u.v. mijn term grabbelaar, is wat ik over Ramsdale versus Raya zeg gebaseerd op wat ik heb gezien recent en langer geleden. Ik romantiseer dus niks van Ramsdale.
Objectief gezien heeft Ramsdale in de beslissende maanden vorig seizoen een zwakkere periode gehad. Daarvoor was het sterk. En ook eind vorig seizoen heeft hij zich sterk herpakt. Begin dit seizoen heeft hij ook gewoon zonder fouten gekeept. Dus dan moet je zelf ook geen onwaarheden gaan verkondigen.

Hierboven praat je over dat het onzin en fantalk is dat Ramsdale onterecht op de bank is gezet, maar dat slaat toch nergens op? Wat ik zeg is dat Ramsdale op het moment geen slechte wedstrijden had gekeept en geen fouten had gemaakt. Oftewel: er was geen aanleiding om te wisselen. Bovendien won Arsenal de wedstrijden. Dus wat zou dan de terechte reden zijn geweest om te wisselen? De zwakkere periode die hij 5 maanden daarvoor had maar al uit was? Dat is dan toch onterecht..

Ik ben het er simpelweg mee oneens dat Raya geweldig aan de bal is. Dat is hij simpelweg niet. Prima dat je vertrouwen in hem houdt, maar dezelfde fouten die Raya maakt daar wordt Ramsdale door jou op naar beneden beoordeelt. Dus waar ligt bij jou de selectiviteit? Zeker gezien die slechte periode vorig seizoen dus ook deels te maken had met die miskraam van zijn vrouw, wat je gewoon niet in de koude kleren gaat zitten.

Nogmaals, als Raya geweldig zou spelen had je mij niet gehoord. Raya heeft een paar goede potten, een paar oké potten en een paar slechte potten gespeeld. Dat is dus niets anders dan Ramsdale deed daarvoor. Met als duidelijke toevoeging dat Raya meerdere keren goed is weg gekomen met zwakke momenten, waardoor de uitslag niet negatief uitviel en de kritiek op hem dus veel minder is.

Bovendien vind ik het juist van een ander deel van de fans weer opvallend dat die vorig seizoen Ramsdale ophemelden als één van de beste keepers van de PL en nu opeens doen alsof hij overduidelijk de mindere is ten opzichte van Raya, die dus niet eens elke wedstrijd overtuigend speelt..

6 december 2023 om 17:06

Nou ik sta er toch echt objectief in in deze, het is bij mij niet die 'shiny new toy' want ik vind Raya veel meer rust brengen. Arsenal is defensief veel sterker dan vorig seizoen en daar heeft Raya net zo goed een aandeel in. Daarnaast was Ramsdale's distributie al een tijd niet meer wat het moest zijn, dus snap ik het best als je hem vervangt. Dus dat flippen wat je wilt doen komt bij mij niet op de juiste plek in dit geval. En het is zeker zo dat Raya nu een paar mindere wedstrijden gespeeld heeft, maar ik denk dat het nog niet zo slecht is dat hij vervangen moet worden.

Oh en dat de defensie Raya gered heeft is ook niet heel sterk, hetzelfde is namelijk gebeurt bij Ramsdale.

En misschien moet ik ook maar vermelden dat ik mee heb gevoeld met hem toen zijn vrouw een miskraam had, omdat ik datzelfde mee heb gemaakt. Of dat ik hem een toffe peer vind, die geweldige saves heeft gemaakt en daardoor veel punten gepakt heeft. Het schijnt dat als je dat soort dingen niet vermeld je direct gezien wordt als iemand die iets tegen hem heeft...zo jammer op deze site dat je altijd zo'n disclaimer moet plaatsen. Overigens niet persoonlijk naar jou, maar het valt steeds vaker op hier.

8 december 2023 om 13:32

Tbh, ik vind Raya ook een complete grabbelaar, maar dat stemt al vanuit zijn Brentford-tijd. Neemt niet weg dat ik hem nu meer vertrouw dan Ramsdale, maar dat is ook een lat dat behoorlijk laag zit, Ramsdale is al een flinke tijd raar bezig in doel. Dus we zitten nu met twee keepers die ik zie als de duidelijke zwakste schakel in het basiselftal, wanneer ze spelen. Raya gaat helaas permanent overgenomen worden. Maar ja, ik heb eigenlijk nooit een Arsenal gekend met een goede, stabiele keeper. Ze waren of hilarisch slecht of mentaal instabiel. In sommige gevallen beiden.

Declan Rice is elke cent waard geweest en dat blijkt maar weer!! Wat een mooie slotfase en belangrijke punten. Dit soort uitslagen moeten het verschil maken aan het einde van het seizoen

Geloofde er niet meer in maar hij kwam toch echt. De winnende. Jammer van Raya vandaag. Als hij niet blunderde was er niet veel aan de hand.

Havertz maakt vandaag een belangrijke en Rice de winnende. Heerlijk om te zien dat de twee grootste aankopen het waard zijn. Bij Havertz duurde het langer maar zeer netjes om 3 keer te scoren in korte tijd. Ben benieuwd of de Chelsea fans hem nog steeds een miskoop noemen en een aantal onze eigen fans.

5 december 2023 om 23:30

Nou ja voor het bedrag wat je voor Havertz hebt betaalt mag hij nog wel een stuk of 10 van zon wedstrijden spelen voordat het geen miskoop meer genoemd kan worden.
Er zit zeker wel een positieve lijn in Havertz zijn spel de laatste wedstrijden. Nou maar hopen dat hij dit kan doortrekken.

5 december 2023 om 23:50

Havertz werd al afgebrand voordat hij tien wedstrijden kon spelen. Ik geloof wel dat hij door kan zetten. Hij werkt hard en speelt goed. We beginnen de Havertz van Leverkussen te zien. Het zit wel in hem om een seizoen lang goed te spelen.

6 december 2023 om 08:01

Voor ons heeft ie een CL finale beslist en alsnog was het niet wat we ervan gehoopt hadden. Dus ja die mag echt wel wat meer laten zien om (2 keer) zo’n prijskaartje te rechtvaardigen.

6 december 2023 om 09:47

Op dit moment is het een speler die het geld waard is. Wat moet ie nog meer doen? Scoort de winnende tegen Brentford uit, maakt de gelijkmaker en openingsdoelpunt in de CL. Dat zijn dingen die je alleen ziet bij kwalitatieve goede spelers.
Dat hij het moet vasthouden voor de komende jaren, dat klopt. Maar voor nu is het zeker geen miskoop meer.

6 december 2023 om 11:18

@somagunner, nou een kinderhand is snel gevuld. Er is 75m euro betaald voor Havertz, en een openingsdoelpunt tegen Lens (6-0) en een gelijkmaker bij degradatiekandidaat Luton wil zeggen dat hij dat geld al waard is? Wat een onzin. En ik heb Arsenal hoog zitten, maar Chelsea fans gaan echt nog niet minder zingen. Daar zal hij nog wat meer voor moeten scoren en beslissender zijn. Zoals John Terry zegt, bij Chelsea besliste hij een CL finale en ook daar werd hij uiteindelijk gewoon als flop gezien.

6 december 2023 om 12:14

Je vergeet de winnende doelpunt rond 89e minuut uit tegen Brentford. Heeft dit siezoen al 4 doelpunten en 1 assist gemaakt. Kinderhandje is niet zo snel gevuld want naast die doelpunten speelt hij goed op het middenveld.
Hij was al gekenmerkt als een miskoop zonder één minuut gespeeld te hebben en nu hij het goed doet is het te voorbarig?

6 december 2023 om 15:42

Dat laatste zeker niet Somagunner, maar jij bent nu zelf krampachtig aan het verkondigen dat Havertz een topaankoop is omdat je jezelf hebt vastgepraat. Zowel het negatieve als het positieve is veel te voorbarig.

Als je objectief bekijkt was Havertz gewoon 10 wedstrijden niet goed genoeg aan het spelen en nu ongeveer 4 wedstrijden wel goed. Dat het voor 75 miljoen nog magertjes is, is gewoon een terechte conclusie volgens mij?

Is hij nu al mislukt? Nee.
Is hij nu al geslaagd? Nee.
Doet hij het nu een paar wedstrijden op rij goed? Ja.
Kan het nog beter worden? Ja.
Zal hij uiteindelijk een geslaagde aankoop zijn? Dat moeten we afwachten.

6 december 2023 om 16:03

Hij was belangrijk tegen City en gaf de belangrijke assist voor de 1-0. Laten we het op 9 wedstrijden aanhouden.
Fair enough dat je het wilt afwachten. Ik vind hem nu al geslaagd. De assist tegen City, de winnende doelpunt tegen Brentford. Dat zijn 4 belangrijke punten die je misloopt zonder hem in de PL.

6 december 2023 om 08:48

Beetje voorbarig met betrekking tot Havertz. Rice is elke wedstrijd fantastisch geweest en is het meer dan waard. Havertz lijkt steeds beter in vorm te komen maar blijft afwachten met hem.

6 december 2023 om 09:30

Ik vind dat helemaal niet voorbarig. Je las echt overal van eigen fans en andere fans hoe slecht hij wel niet was. En ik had ook mijn bedenkingen. Maar hij is op dit moment in vorm en scoort belangrijke doelpunten zoals een gelijkmaker, de winnende of openingsdoelpunt. Hij moet dit vorm zeker vasthouden. Maar we weten nu in ieder geval dat het een waardevolle speler is met zelfvertrouwen.

6 december 2023 om 09:34

Nou ja je zegt dat Havertz het waard is. Dat is nog helemaal niet zeker, dat hij nu op de goede weg is, is duidelijk maar of hij het waard is, is afwachten. Sws kun je een speler pas beoordelen als hij 1 seizoen de tijd heeft gehad. Dat is bij Rice niet nodig omdat die elke wedstrijd fantastisch is, maar bij Havertz is dat anders.

6 december 2023 om 09:24

Havertz speelt met elke wedstrijd beter, alleen loopt hij er nog altijd een beetje bij alsof hij niet in zichzelf gelooft. Hopelijk kan Arteta wat zelfvertrouwen inbakken bij hem, dan zie ik toch veel potentie.
Heeft super Mik toch weer aardig gezien!

6 december 2023 om 09:32

Dat wordt steeds minder, hij durft nu te dribbelen en probeert af en toe een moeilijke pass. Waar ik het meest van geniet bij hem is de loopactie. Hij zorgt voor veel bewegingen voorin en dat deed hij al vanaf zijn eerste wedstrijd.

Odegaard was heel goed zeg. Die verdiende die laatste assist ook nog wel even. Knap gestreden van Arsenal!

Raya is sinds zijn komst alleen maar aan het blunderen. Dat meevoetballende aspect vind ik ook wel meevallen bij hem, zijn lange ballen zijn goed, maar vind hem niet zo overtuigend ogen als een Ederson of Vicario. Alweer een middelmatige keeper. Wanneer hadden voor het laatst nou echt een wereldklasse keeper?

Havertz speelde gelukkig wel weer goed, al had zijn kopbal er wel in gemogen maar op zijn spel had ik weinig aan te merken. Trossard vond ik trouwens echt slecht invallen, alles leek wel van zijn voeten af te springen, niet gewend van hem. White ondanks zijn assist ook matig, leek nog niet helemaal fit te zijn en zag er bij dat derde doelpunt van Luton heel zwak uit. Rice blijft een topaankop, al vanaf dag 1 neemt hij ons op sleeptouw.

5 december 2023 om 23:30

De laatste echte keeper van wereldklasse was Lehmann. Daarna vond ik enkel Szczesny en Ramsdale voldoen. Mensen vergeten snel hoe vaak Ramsdale ons gered heeft. Courtois is voetballend ook niet geweldig en heeft ook wel eens een slippertje

5 december 2023 om 23:40

Daviddein

Ik ben nog steeds een beetje boos op Wenger om hoe makkelijk hij Szczesny weg deed voor een oude Cech. Alleen omdat hij rookte in de doucheruimte nadat wij hadden verloren van Soton. Hij had zijn momenten maar hij was nog best jong en had jaren lang onze eerste keeper kunnen zijn.

5 december 2023 om 23:53

Ik kan het me niet meer zo goed herinneren maar door Szcesny aan de kant te schuiven haalde Arsenal CL dat seizoen. Dat werd bijna onmogelijk toen Szczesny zijn basisplaats verloor en Arsenal zette een sterke reeks neer. Szczesny had veel talent maar op dat moment was hij nog niet goed genoeg.
We verkochten hem wel veel te makkelijk toen hij bij Roma weer in vorm kwam.

6 december 2023 om 07:44

Tja roken onder de douche.. dat moet je bij een grootheid als Wenger niet flikken. Dat zou bij IJsselmeervogels al een rel worden, laat staan bij Arsenal. Helaas was zijn vervanger Cech nog stuk minder

RICE RICE Baby!!!!

Havertz en Rice hebben ons gered vandaag met hun goals. Pff Raya die ons gewoon bijna 3 punten kost.

5 december 2023 om 23:32

Vreemde beginners fout van Arteta, was zo onnodig zijn transfer. Met keepers moet je niet zulke rare acties uitvoeren. Keepers moeten het absolute vertrouwen voelen en niet concurreren met een ander. Dat gaat alleen maar averechts werken. Rams en Raya zijn nu alleen maar aan het blunderen, vertrouwen is niet zo waterdicht meer. Wie er ook begint.

5 december 2023 om 23:42

Tsja, sowieso toon je als trainer aan dat je je keeper niet vertrouwd als je gaat roepen dat je wou dat je de keeper kon wisselen in de 70e minuut.

Lucky arsenal. Maar ja wel verdient luton wilde niet voetballen. Maar hopen dat aston max gelijk speelt tegen arsenal. Voor mijn tottenham is gelijk beste beide clubs gunnen we niks haha

RICE RICE BABY!! Wat een aankoop! Havertz ook weer een hele goede pot. Bij de goal van Jesus erg belangrijk en scoorde uiteraard zelf ook weer. Had er meer kunnen maken als Saka de lange bal aan hem gaf of de pass van ødegaard wat beter was.

Raya met een zwakke pot maar mensen die zeggen dat ie niet meer moet spelen omdat ie 2 fouten gemaakt heeft zijn zeker vergeten dat Ramsdale er ook wat van kan. Die laatste verdient na deze pot natuurlijk wel weer een nieuwe kans.

COYG!

6 december 2023 om 10:52

Het gaat om vertrouwen Jari-Gunner. Ramsdale mag straks weer 1 potje onder hoogspanning spelen en dan is het niet goed genoeg volgens velen. Arteta heeft een situatie gecreëerd waarbij je nu Raya hebt die niet overtuigend speelt en Ramsdale die 0 vertrouwen voelt en daardoor ook niet direct top gaat spelen.

Overigens zeggen mensen niet dat Raya niet meer moet spelen vanwege deze 2 fouten, maar vanwege meerdere zwakke optredens en het gebrek aan reden om Ramsdale te droppen (zeker op het moment waarop Arteta het deed). Raya is weg gekomen met meerdere blunders, dankzij matig afwerken van tegenstanders of goede ingrepen van Gabriel/saliba of door stom geluk.

Gisteren 2 blunders. In de CL corner bijna in eigen doel geslagen. In de competitie bal direct buiten de eigen 16 in de voet van tegenstander gespeeld. Bal te lang bij zich gehouden door twijfel en had hij geluk dat de bal via de tegenstander net in het zijnet ging en niet in de goal. Zo zijn er nog meerdere momenten geweest. ''lange'' ballen die hij pardoes over de zijlijn schiet of die niet aankomen.

Nee, Raya is in niets beter dan Ramsdale en heeft al een lange periode het vertrouwen gekregen ondanks meerdere zwakke optredens. En ik zie bij Raya ook geen verbetering erin als ik het eerlijk bekijk. Ramsdale mag dan 1 potje in de beker keepen bijvoorbeeld, maar daar gaat een keeper ook geen vertrouwen van krijgen.

We komen er nu mee weg elke keer en dat is voor Raya een redding. Daarmee kan Arteta namelijk ook zeggen dat we top of the league zijn met Raya en er dus geen reden is om te wisselen. Zeker niet op zo'n manier dat Ramsdale meer dan 1 potje mag keepen. Maar die geknoei van Raya gaat ons opbreken. Want er gaan momenten komen dat Gabriel, Saliba of geluk hem niet gaan redden (zoals vandaag) en dan komt de kritiek.

Waar te beginnen.
- Slechte wedstrijd van Arsenal met weinig uitgespeelde kansen. Goed verdedigd ondanks de tegengoals waarvan er twee op het conto van die voetballende "keeper" Raya komen.
- Coaches denken tegenwoordig dat een keeper in eerste instantie moet kunnen voetballen voor dat deze kan keepen. Deze Raya kan simpelweg niet goed keepen. Zet Rambo er maar weer in
- Eindelijk beginnen we weer wat te zien van de scorende middenvelder Havertz, ondanks zijn povere veldspel in de eerste 60 minuten vond ik hem erna verdienstelijk spelen met goede loopacties.
- Saka en ødegaard niet de beste wedstrijd die ze ooit gespeeld hebben maar zijn toch weer belangrijk met assists.

Je voelde gewoon dat ie nog ging vallen. Rice is wek een topper. Het is me wel een speelronde in de PL geweest zeg, poeh. Ondanks drama refs hier en daar heb ik geweldige matches gezien.

5 december 2023 om 23:34

Dit was pas de 2e wedstrijd van de speelronde.

6 december 2023 om 07:34

Lol klopt ja. Heb het gevoel alsof dit een maandag game was dat nog bij het weekend hoorde vandaar. 🙈

In korte tijd zulke gekke matches gezien. Liverpool tegen Fulham. City v Spurs. Nu deze vandaar maar is idd een nieuwe speelronde. 👍

6 december 2023 om 08:28

En er komen nog hele mooie potten aan vandaag en in het weekend. Charme van het Engels voetbal hé!

Goed, zulke wedstrijden
Gun arsenal een moeilijke winst, zodat ze met een C elftal naar Eindhoven komen!

5 december 2023 om 23:55

Gaat PSV niet met een c elftal spelen? Jullie zijn al door en kunnen eerste plek niet meer pakken.

6 december 2023 om 00:24

Die wedstrijd in Eindhoven zal niets meer zijn dan een veredelde oefenwedstrijd. Beide ploegen zijn al geplaatst en PSV kan geen groepswinnaar meer worden. Ik hoop en verwacht dat Arsenal wel met een B-ploeg komt.

Ik noem dit gerechtigheid. Hoe kan de scheidsrechter Gabriel geen penalty geven? En nog meer bizar nieuws: Hoe kan het dat Arteta hier een gele kaart krijgt (en dus geschorst is)? Want wat hij deed was een goal vieren, volgens mij deed hij daar niets verkeerds.

6 december 2023 om 00:36

Arteta was onderweg om het doelpunt te vieren met de spelers maar werd door Cuesta eraan herinnerd dat dit hem een gele kaart kon kosten. Zag er alleen niet naar uit dat hij het trainersvak verliet. Hele bizarre beslissing. Pmgol laat zich hiermee kennen.

6 december 2023 om 08:29

Kan mij even niet herinneren welk moment met Gabriel.
Vond eerder het moment met Saka een overduidelijke penalty.

Arsenal veruit de betere, alleen Raya maakte het spannend met zijn 2 blunders. en door die cornergoal werd ook iedere corner/voorzet bijna billenknijpen door die clown...

Rice was weer top. Jesus idem

6 december 2023 om 11:09

Gabriel werd bij een corner aan zijn arm naar beneden getrokken waardoor hij niet kon koppen, was een duidelijke pingel maar niet verbazend dat er geen gegeven wordt.

7 december 2023 om 09:38

Ah, dan ben ik die in mijn blijdschap even vergeten, haha

6 december 2023 om 08:30

Arteta kreeg geel voor zijn ''celebration''. Die is er tegen Villa dus niet bij, hopelijk kost ons dat geen punten.

Al kan je vanaf de tribune misschien ook wel net iets beter/meer zien dan langs de kant
Bekijken het maar van de positieve kant. Moet er maar een Stuivenberg masterclass aan te pas komen.

Ik zie het somber in voor Arsenal. Het wordt weer zo een seizoen waarin ze goed beginnen en slecht zullen eindigen. Het zijn vaak nipte overwinningen en de selectie is gewoon te beperkt om de eindstreep te halen. Wel jammer, want ik gun het ze zo erg!

6 december 2023 om 08:00

Nou, zo goed is het seizoen qua spel in ieder geval niet begonnen dus in die zin kan het alleen maar beter.

7 december 2023 om 13:20

Het is vooral dat sleutelspelers eruit lagen en/of minder in vorm.
Saka leek op het begin uitgeblust, maar ondertussen wel weer wat beter.

Ode speelde met wat discomfort in zijn heup, lijkt ook weer stukken beter.

White was aan het einde van zijn latijn, paar potten rust dankzij Tomiyasu.

Enige wat jammer is, is dat Timber, ESR en Partey er zo lang uitliggen/hebben gelegen.

Zeker Partey en Timber hadden ons een andere dimensie kunnen geven.

Arsenal en minuut 90+6 lijkt een goude combinatie. Vorig seizoen was het Nelson tegen Bournemouth dit jaar is het Declan Rice.
Ik vind zowieso Arsenal de laatste 2 seizoenen zowieso goed in de laatste minuten seconde van een wedstrijd. Waar ik vroeger vaak bang was dat we in die minuten gelijk zouden spelen of zelfs een wedstrijd verliezen. Heb ik nu juist vaak goede hoop dat Arsenal het is de laatste minuten toch nog beslist.

Heb wel nog een verzoek zet aub Ramsdale terug op doel en laat die Raya lekker banken. Misschien kan Raya iets beter meevoetballen op alle andere aspecten vind ik Ramsdale gewoon beter.

Dit is zo'n pot waar bij je denkt, ze flikken het toch weer. Heel knap, wat is het ook een leuk elftal zeg. Come on ya gooners!

Arsenal en Liverpool blijven maar last-minute overwinningen uit het vuur slepen, maar je hoort mij niet klagen, de competitie is op deze manier veel leuker dan wanneer City tien punten los zou staan.

Ross Barkley was overigens weer lekker bezig voor Luton, blijft toch een rasvoetballer. Jammer van zijn blessures.

Heerlijke overwinning. Ik ging er nog goed voor zitten de laatste minuten en was al aan het kuchen. Doet die verdomde Rice het dan toch.

Raya een zware, maar dan ook echt zware onvoldoende. Verder vond ik Kiwior aan de bal echt heel erg timide en matig vandaag. Is geen echte linksback. Snap ook niet dat hij speelde tegen een defensief Luton...

Verder vond ik Arsenal goed spelen, alleen jammer dat Raya zo'n pot keept.

6 december 2023 om 09:37

Kiwior was een slimme zet van Arteta, Luton is dit seizoen voornamelijk gevaarlijk geweest over rechts. Zinchenko zou naar binnen trekken en ruimte laten waar Luton gevaarlijk uit kon breken. Kiwior bleef defensief en haalde die angel eruit, beetje jammer van de blunderende Raya anders was dit gewoon een comfortabele overwinning geweest.

7 december 2023 om 09:40

Nou, ik vond het niet sterk.
Je wist dat Luton enorm defensief ging spelen. Met Zinchenko had je op het middenveld veel meer creativiteit en voetbal gehad.

Kiwior stond nu maar wat aan de zijlijn te niksen...
Daarnaast kreeg hij meermaals de bal die bij, bijna, verspeelde....

Als je tegen een kleine ploeg speelt moet je willen domineren. Met Zinny gaat dat veel beter op die plek dan Kiwior, ondanks dat ik Kiwior niet slecht vond spelen (defensief gezien).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren