Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Newcastle United en Aston Villa komen met updates over Tonali en Zaniolo

Laatste update:

Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo kunnen komend weekend ‘gewoon’ in actie komen namens hun clubs Newcastle United en Aston Villa. Beide spelers worden verdacht van illegaal gokken, en verlieten daarom vorige week het trainingskamp van de Italiaanse selectie voortijdig. In afwachting van de conclusies van de lopende onderzoeken, focussen beide spelers zich echter gewoon op het voetbal.

Landgenoot en Juventus-middenvelder Nicolò Fagiolo werd eerder deze week voor zeven maanden geschorst vanwege illegaal gokken. Tonali en Zaniolo kregen nog geen straf, maar beide spelers werken wel mee aan het lopende onderzoek van de Italiaanse voetbalbond naar hun illegale gokactiviteiten.

Zaniolo liet via zijn advocaat al weten dat hij inderdaad doet aan online gokken, maar dat dit vooral om poker zou gaan. Persbureau ANSA zegt echter dat Zaniolo volgens de autoriteiten onderdeel was van een goksyndicaat. Daarbij was hij actief betrokken bij het inzetten en het verspreiden van informatie.

Zolang beide spelers nog niet schuldig zijn bevonden, lijken ze op speeltijd te kunnen rekenen bij hun clubs. Aston Villa meldt namelijk via een verklaring dat Zaniolo komende zondag ‘gewoon’ inzetbaar is tegen West Ham United.

Ook Tonali komt komend weekend mogelijk in actie, met Newcastle tegen Crystal Palace. “Hij kan er heel goed mee omgaan”, aldus manager Eddie Howe. “Hij heeft deze week twee keer met ons meegetraind en is beschikbaar voor de wedstrijd.”

Voor Howe zelf kwamen de berichten over Tonali als een verrassing, vertelt hij. “Maar we hebben allemaal zwaktes en kwetsbaarheden. Die moeten we opmerken en hem daar zo goed mogelijk bij helpen, zodat hij de optimale prestaties kan leveren. Maar het belangrijkste onderdeel van deze hele situatie is het welzijn van Sandro.”

Tonali kwam dit seizoen tot dusver tien keer in actie voor Newcastle. Daarvan stond hij acht keer in de basis. Ook Zaniolo is voor zijn club een belangrijke speler: namens Aston Villa kwam hij deze jaargang tot negen duels, waarvan vijf als basisspeler.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik las ergens dat 1 van deze 2 een schuld van 2,7 miljoen had, hoe krijg je 't voor elkaar op je 24e.

20 oktober 2023 om 14:10

Dat ging om fagioli. Niet om deze 2.

Maakt het natuurlijk niet minder erg

20 oktober 2023 om 15:19

Maar hij zal het met zijn salaris wel kunnen terug betalen uiteindelijk toch zou je denken?

20 oktober 2023 om 15:45

Dat lijkt mij niet zo snel gaan. Ik verwacht niet dat hij grootverdiener is bij Juve. Vaak hebben dat soort jongen ook geen goedkope levenstijl, duur huis, dure auto's met flinke vasten lasten. En daarbij hebben voetballers hele korte carrières waarin ze toch genoeg moeten verdienen om een tijd vooruit te kunnen.

20 oktober 2023 om 16:25

Hij schijnt een kleine 2 miljoen per jaar te verdienen en heeft nog een contract voor 3 jaar. Geen slecht uitgangspunt om schulden af te lossen.

20 oktober 2023 om 14:13

Dat is Fagioli, die van Juventus. Zo vallen die studieschulden in ons land opeens toch wel mee (boer met kiespijn).

20 oktober 2023 om 14:25

In verhouding valt het nog mee. Hij heeft iets minder dan 2 jaarsalarissen aan schulden. Blijft overigens alsnog te zot voor woorden aan gokschulden. Studieschuld is te verantwoorden uiteraard.

20 oktober 2023 om 15:21

Met een studieschuld krijg je er in ieder geval nog veel voor terug, met gokken kan je alleen maar verliezen

21 oktober 2023 om 07:31

Nouja.... met gokken kan je niet alleen maar verliezen... dan ben je gewoon te vroeg gestopt🙃

20 oktober 2023 om 15:43

Best veel beginnende profs hebben schulden weet ik uit ervaring (bij een NL grootbank), die krijgen een dik contract en rennen direct naar de bank om een dikke lening af te sluiten. Waarom wachten en sparen voor je Lambo en villa als je het met hulp van de bank direct kunt kopen.

Wat wel leuk een leuk feitje is, profs hebben vaak in hun contract een automatische salarisverhoging van 10%+ staan zodra ze international worden. Als een debutant dus in minuut 94 wordt gebracht hoeven we dat niet super zielig te vinden

20 oktober 2023 om 16:04

Een hypotheek nemen om een huis te kopen is iets wat ik niet heel vreemd vind als ik eerlijk ben, dat is wat de meeste mensen in Nederland doen als ze een huis willen kopen.

20 oktober 2023 om 20:21

Oja klopt fagioli sorry

Het is natuurlijk logisch dat dit soort mensen dergelijke problemen als gokken krijgen. Je krijgt van het een op andere moment krankzinnig veel geld, weet niet wat er mee te doen. Dan is het logisch dat je jezelf uiteindelijk verliest in drank en drugs, gokken, of avonden fortnite spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren