Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Newcastle en AC Milan in evenwicht bij Champions League-debuut Reijnders

Laatste update:

Daags na het pijnlijke derbyverlies tegen Internazionale heeft een strijdbaar AC Milan met 0-0 gelijkgespeeld tegen Newcastle United. De Milanezen waren de betere ploeg maar wisten het veldoverwicht niet uit te drukken in doelpunten. Voor Newcastle was het de eerste Champions League-wedstrijd in twintig jaar tijd, maar daarin wist het dus niet te scoren. Beide ploegen staan daarmee nu logischerwijs op één punt in Poule F, waar Dortmund en Paris Saint-Germain later op de avond nog tegen elkaar uitkomen.

AC Milan-coach Stefano Pioli heeft daags na de 5-1 oorwassing in de Derby della Madonnina tegen Internazionale flink lopen sleutelen aan zijn basisopstelling. De oefenmeester voerde in elke linie van zijn basisopstelling een wijziging door. Tijjani Reijnders was een van de slachtoffers, daar Tommaso Pobega zijn basisplaats overnam. Ook de tegen Inter geschorste Fikayo Tomori keerde ten faveure van Simon Kjaer terug in de basis, waar Christian Pulisic plaats moest maken voor Samuel Chukwueze. Bij Newcastle stond Sven Botman uiteraard in de basis. Sandro Tonali keerde namens the Magpies voor eventjes terug in San Siro en ging na ruim een uur spelen onder luid applaus van het veld.

Na ruim dertig minuten spelen was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de Milanezen. Rafael Leão dribbelde zich in de zestien op weergaloze wijze langs een rij aan Newcastle-verdedigers maar struikelde vervolgens op knullige wijze, nadat de Portugees met een listig hakje poogde op doel te schieten. Het schot dat volgde, van Pobega, kon eenvoudig van de lijn gewerkt worden. Op het uur werd Reijnders dan toch ingebracht. In zijn Champions League-debuut oogde de Nederlander zeer gretig. Drie minuten na zijn invalbeurt waagde ook hij een poging op doel. De middenvelder kapte fraai weg bij Fabian Schär, maar zijn schotje was een prooi voor doelman Nick Pope. In de blessuretijd deed Reijnders nogmaals een poging, maar dat schoot vloog over.

In de 73e minuut was daar misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. Een ragfijne voorzet van Alessandro Florenzi vond het hoofd van de vrijgelopen Leão, die de bal hard op het dak van het net kopte. AC Milan, de beter spelende ploeg, trapte het gaspedaal in het laatste kwartier flink in, maar wist het veldoverwicht niet uit te drukken in een doelpunt. Daarmee bleven doelpunten in de wedstrijd uit, een eindstand waar Newcastle United het meest tevreden mee zal zijn. Wat i Rossoneri verder zorgen zal baren is het uitvallen van Mike Maignan. De Franse doelman ging er na tachtig minuten bij zitten en moest plaatsmaken voor Marco Sportiello. De Italiaanse sluitpost keerde in de allerlaatste minuut overigens nog knap op een harde inzet van Sean Longstaff.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Typische Newcastle wedstrijd. Lekker op de 0 gespeeld.

19 september 2023 om 21:12

Hebben ze dit seizoen dan toch nog niet goed gedaan.

Het is echt ongelofelijk dat Milan dit Newcastle niet met 6-0 heeft opgerold. Dit was echt een must win, ze hebben het helemaal aan zichzelf te danken als ze er straks uitvliegen.

- Theo Hernandez had in de 70ste minuut ofzo gewisseld moeten worden, hij was al vrij vroeg op
- Leao was compleet flut. Dreiging, ja. Maar 0,0 rendement.
- Spaanse scheids? Natuurlijk is ie ook slecht
- Newcastle heeft erg veel geluk gehad om met een punt weg te komen. Als de aanval van Milan (en Leao in het bijzonder) effectiever was, was het gewoon 3 of 4-0 geworden.
- Verdediging van Newcastle ging nog, maar het middenveld en de aanval van Newcastle verdienen allemaal onvoldoendes

Als je me na de pouleloting en vooraf deze wedstrijd gezegd had dat het gelijkspel werd, had ik dat wel prima gevonden, maar op deze manier? Newcastle was helemaal niets. We hadden ze met huid en haar op moeten vreten. Nu blijft het bij 0-0. Milan 25 schoten, waarvan 9 op doel, nul goals. Newcastle slechts 1 schot op doel… Newcastle niveau was triest(Botman wel sterk), Milan’s afronding was triest.Ook nog eens Maignan geblesseerd. WEER! Al weet ik niet hoe ernstig. Enfin. Als je zo tegen Newcastle kan spelen, moet alle buiten de top 7 Italië geen probleem zijn. Dus knallen dit weekend

19 september 2023 om 20:50

Overschatten Newcaslte ook niet gewoon omdat ze 1 topseizoen gehad hebben en in de Pl spelen? Bedoel ploegen als Union Berlin en Lens gaan we toch ook niet meteen als topclubs zien. Ze hebben echt een veel mindere selectie dan een Arsenal en Liverpool. Ik zie ze dit jaar ook niet weer CL halen.

19 september 2023 om 20:55

Serieus? De makkelijkste tegenstander van de poule thuis had je getekent voor een gelijkspel.
En als Milan zo met hun kansen omgaat als tegen Newcastle en zo verdedigt als tegen Inter wordt het een heeeel zwaar seizoen

19 september 2023 om 21:01

Ben het daar wel mee eens. Newcastle heeft in Europees nog helemaal niks bewezen in tegenstelling tot Dortmund en Milan. In dr PL zijn ze ook niet sterk begonnen.

19 september 2023 om 21:10

@derkaiser gek hé? We spelen voor het eerst in 20 jaar weer in de champions league, en überhaupt voor het eerst in 10 jaar! Weer Europees voetbal, mogen we dan even wennen? Deze wedstrijd was gewoon heel zwaar en dit niveau heeft Newcastle lang niet meer hoeven spelen, of gespeeld. Ik vind het bijzonder knap dat we gewoon de nul houden tegen een goed Milan, dat met het mes tussen de tanden speelde na die afstraffing van van het weekend. Na mate de wedstrijden vorderen in deze poule zullen we echt wel beter en sterker worden in onze wedstrijden, daar ben ik wel van overtuigd. En het feit dat we überhaupt al de 0 weten te houden, ondanks dat we zoveel minder waren is ook al heel knap. Vroeger was de verdediging juist onze zwakste punt en kregen we heel veel tegendoelpunten, zeker als we zo speelden als vanavond. Het feit dat onze Verdediging nu, ondanks legio kansen, de nul houdt zegt meer dan genoeg.

19 september 2023 om 21:15

Ach ik zag toch velen regeren dat Newcastle wel even 2de zal worden. Volgend mij was jij daar ook een van.

19 september 2023 om 21:24

Ik heb gezegd dat we een (goede) kans maken om in deze poule 2e te worden ja omdat ik ons niks minder vind dan Dortmund en Milan. En als je uit al gelijk tegen Milan een punt kan pakken dan ben je toch ook niet kansloos voor de 2e plek of wel? Het kan ook zomaar zijn dat we 3e worden en naar de EL teruggaan (wat ik ook niet erg zou vinden, Zolang we maar Europees blijven spelen na de winterstop) maar het ligt vrij dicht bijelkaar, en dat wist ik van tevoren al en daarom zei ik ook dat we 2e kunnen worden in deze poule! Maar als het tegenzit kunnen we ook 4e worden, zo dicht zitten ze bijelkaar. Daarom is het belangrijk en super knap dat we gelijk al, bij de grootste concurrent voor plek 2 imo, een punt pakken

19 september 2023 om 21:36

Das waar. Zelfs PSG kan 4de worden.

Waar heb ik naar zitten kijken. Een veel sterker Milan als zaterdag, maar wat was dat Newcastle zwak zeg. Hoe zijn die ooit in de champions league terecht gekomen en hoe maakt Milan dit niet met 2 à 3-0 af.

Dit Newcastle zal wel even in de top-2 eindigen als we iedeteen moesten geloven. Milan had deze pot gewoon dik moeten winnen. Wel gunstig dit voor Dortmund.

Morele winnaar vandaag is Newcastle. Helaas aanvallend niets gebracht tot dat laatste schot. Middenveld loopt nog steeds niet waardoor het verdedigend ook minder solide is dan vorig seizoen.Gelukkig had Milan het vizier niet scherp. Burn op linksback is toch wel de zwakste schakel, ben benieuwd of Lewis Hall snel zijn plek inneemt.

In de thuiswedstrijden moet het m.i. gebeuren dus ieder punt uit is meegenomen.

19 september 2023 om 20:53

@nufcmg precies dit! Thuis en uit is (en was vroeger ook al) een wereld van verschil bij ons, en uit is elk punt een winst punt! Als je zo slecht speelt en je pakt dan toch een punt uit in Milaan dan kan iedereen lullen wat ze willen dan ben je gewoon ontzettend goed bezig. Ik zie ons zeker niet kansloos voor de 2e plek want ik zie in Milan een betere concurrent dan in Dortmund. Hopelijk wint PSG straks en dan staan we er (nu al) goed voor, na de een na zwaarste uitwedstrijd in deze poule! Ben echt super trots op mijn cluppie, gewoon de nul houden in Milaan, klasse!!

19 september 2023 om 20:58

Snap dat je blij bent met een punt, maar het is natuurlijk niet knap als je zoveel kansen tegen hebt gekregen en door geluk de 0 hebt gehouden. Maar tuurlijk is dit een enorm fijn resultaat voor Newcastle.

Genoten van AC. Alleen de kansen niet afgemaakt, jammer.

Erg jammer en vergelijkbaar met ac milan vorige keer in de cl, gewoon erg veel pech. Hopelijk draaien ze dit nog om want in deze poule heb je alle puntjes nodig.

20 september 2023 om 11:07

Vorige keer hadden ze juist geluk met zwakke poule met Zagrep, Chelsea en Salzburg. Vervolgens Spurs en geluk tegen Napoli.

20 september 2023 om 15:57

Napoli had niks te vertellen 3/4e van het tweeluik (om het maar niet over de tussentijdse competitiewedstrijd te hebben ). Wat een gezwets over geluk. Ik snap dat ze de gunfactor hadden maar ze kwamen gewoon tekort in de CL.
Net zoals Milan vervolgens tegen Inter.

Wat is er toch aan de hand met Newcastle? Deden letterlijk niks. Vorig seizoen geweldig in Engeland en dit seizoen nog erg zoekende terwijl er amper spelers zijn vertrokken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren