Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Newcastle denkt aan Oranje-international om gemis Tonali op te vangen’

Laatste update:

Newcastle United ziet in Teun Koopmeiners een mogelijke vervanger van Sandro Tonali, zo meldt het Italiaanse Tuttosport. De Italiaanse middenvelder is voor tien maanden geschorst naar aanleiding van een uitgebreid gokschandaal, waardoor the Magpies op zoek zijn naar een nieuwe controleur. Atalanta, de huidige club van Koopmeiners, heeft een behoorlijk hoog prijskaartje om de nek van zijn speler gehangen.

Volgens de sportkrant aast Newcastle op een deal in de winterse transferperiode.
Afgevaardigden van de club zouden al in Bergamo geweest zijn om over een deal te praten. Naar verluidt verlangt Atalanta een bedrag van zeventig miljoen euro om de 25-jarige Koopmeiners van de hand te doen.

Daarmee zou hij de op een-na-duurste uitgaande transfer van de club ooit zijn. Alleen Rasmus Højlund vertrok voor een groter bedrag, toen hij afgelopen zomer voor 75 miljoen euro de overstap naar Manchester United maakte.

Het gerenommeerde Transfermarkt.nl schat de transferwaarde van Koopmeiners in op 35 miljoen euro. Of de Oranje-international zelf interesse heeft in een avontuur in de Premier League is niet bekend. Hij speelde vooralsnog negentig wedstijden voor Atalanta, waarin hij zeventien keer trefzeker was en tien assists gaf.

Afgelopen zomer werd de voormalig AZ-aanvoerder ook al gelinkt aan een overstap naar Napoli en Juventus. Destijds werd gesproken over bedragen tussen de dertig en veertig miljoen euro, maar een deal kwam niet van de grond.

Atalanta nam Koopmeiners in de zomer van 2021 over van AZ. De Alkmaarders konden door de verkoop van hun aanvoerder zo'n veertien miljoen euro bijschrijven op de bankrekening. De door AZ opgeleide middenvelder tekende destijds een contract tot medio 2025, met een optie voor nog een jaar.

Schorsing Tonali
Tonali komt de komende tien maanden niet meer in actie. De 23-jarige middenvelder kan vanwege zijn illegale gokpraktijken een streep zetten door de rest van het seizoen. Hoewel Tonali zal balen van zijn schorsing, komt de controleur uit Lodi nog tamelijk goed weg. In eerste instantie repte men in zijn geboorteland over een schorsing van drie à vier jaar, maar omdat Tonali medewerking verleende aan het onderzoek komt een jarenlange schorsing te vervallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Hele mooie stap voor Koopmeiners. Newcastle doet wel een stap terug maar tijdelijk een prima vervanger.

3 november 2023 om 10:46

Newcastle moet ook maar wachten hoe Tonali er voor staat na een jaar niet spelen. Zowel fysiek als mentaal, een jaar zonder voetballen in Newcastle verblijven is al een straf op zichzelf. Koopmeiners krijgt daarmee de tijd om zichzelf te tonen, en natuurlijk zichzelf financieel onafhankelijk te spelen in een team zonder echte supersterren. Ik zou het een hele mooie stap vinden.

3 november 2023 om 10:55

Slaat ook nergens op waarom zou dat een straf zijn? Iedereen doet of de stad er nog steeds zo uit ziet zoals in 'Inspector George Gently' ofzo maar dat is allang niet meer zo het is nu een hele hippe en leuke stad met de een na grootste overdekte winkelcentrum van het land (op Londen na) mensen die altijd zeggen 'Newcastle is grijs en saai en blablabla...' zijn altijd mensen die er nog nooit geweest zijn. Heel Engeland is behoorlijk grijs omdat het er 300 dagen per jaar regent maar er zijn maar weinig steden in de UK leuker en hipper dan Newcastle, en dat zeg ik echt niet omdat het al bijna 30 jaar mijn club is.

3 november 2023 om 11:03

Ik ben er 2 jaar geleden nog geweest, voor de 3e keer, en ik kan mij totaal niet vinden in jouw beschrijving van dit gat. Naast de enorme overvloed aan lokale tokkies is en blijft het een grauwe en troosteloze stad. Daar kunnen die paar nieuwe, en broodnodige, gebouwen niets aan veranderen. Maar ieder zijn ding.

3 november 2023 om 11:05

Is ook niet heel moeilijk om te concurreren met de meeste andere steden in de UK. Als Italiaan uit Milaan is Newcastle zeker een wereld van verschil, in negatief opzicht. Als je dit over Sutalo had gezegd was ik het met je eens geweest, maar Milaan is niet mee te concurreren als Engelse stad, alleen al door het weer en eten.

3 november 2023 om 11:09

Wel een beetje raar als je het zo'n vreselijke stad vindt en je ziet het als 'een gat' dat je er dan al 3x geweest bent. Als ik ergens niks aan vind dan ga ik er echt geen 2e of zelfs een 3e keer nog heen.

3 november 2023 om 12:08

Misschien komt die er niet voor de lol? Zakenlijk of nodig familie whatever

3 november 2023 om 12:16

Nou ik ben 10 jaar geleden een paar weken in die regio geweest en mijn god wat was het grauw en de meeste mensen zagen er uit alsof ze wel wat minder suiker zouden kunnen eten. En een winkelcentrum vind ik persoonlijk niet echt iets om naar uit te kijken. Cheryl Cole komt daar vandaan maar dat is dan een bloem op een vuilnisbelt.

70 miljoen?? Dat is hij natuurlijk never nooit niet waard.

Vind het wel een speler die goed in het systeem van Newcastle zou passen. Zou deze stap voor hem zeker toejuichen!

3 november 2023 om 21:20

Nadeel van een uitpuilende portemonnee hebben, bij Atalanta zijn ze ook niet gek natuurlijk. Die weten precies waar Newcastle voor staat en kunnen het zich veroorloven om lekker hoog in de boom te zitten

Dan kan hij beter naar een club die hem voor de lange termijn haalt en niet enkel als een tussenoplossing.
Een aston villa of zo zou beter bij hem passen.

3 november 2023 om 21:21

Of tot het einde van het seizoen high exposure in de Premier League, kan altijd nog een vervolgstap maken

Zal Newcastle niet een leenspeler proberen te vinden voor ze 70 miljoen uittrekken voor een vervanger van een speler die 10 maanden geschorst is? Ik blijf overigens ook heel erg benieuwd of Newcastle nog gaat proberen om wat van de transfersom van Tonali terug te krijgen bij Milan, intern schijnt algemeen bekend te zijn dat Tonali een gokprobleem had.

70 miljoen voor een speler die als ''tussenoplossing'' gehaald dient te worden, helemaal gek zeg. Daarnaast is koopmeinders ook alles behalve een opvolger van Tonali en totaal niet een zelfde soort speler. Koopmeinders zou daar ook niet zo heel veel aan spelen toe komen denk ik.

3 november 2023 om 11:07

Jij hebt Teun zo uitvoerig bestudeerd als speler dat je z'n achternaam niet eens kent, impressive.

Voor 70 miljoen gok ik dat Newcastle wel op zoek gaat naar een alternatief zeg.
Op het middenveld hebben ze sowieso nog altijd Guimaeras, Joelinton, Willock, Longstaff bijvoorbeeld.
Tonali speelde ook wel een beetje als box-to-box speler bij Newcastle, toch? Dat kunnen Willock en Joelinton ook prima invullen naast Bruno...

Ik zie ze dan ook geen 70 miljoen neertellen voor Teun. Is hij ook niet waard in mijn ogen, maar goed.

Verder speelt hij in een 3-5-2 achtige opstelling volgens mij meer als nummer ''10'' dan als nummer 8 of 6 ala Tonali, toch?

Koopmeiners vind ik daarnaast qua handelingssnelheid denk ik niet in de snellere BPL passen t.o.v. de Serie A. Niet dat de Serie A langzaam is of wat dan ook, maar het tempo in de BPL is toch nog wel een stukje hoger!

Denk dat Newcastle beter naar een talentvolle Cvm/cm kan gaan kijken bijvoorbeeld. Als je bijvoorbeeld die Lucas Gourna van RB Salzburg kan oppikken? Ideale CVM die ook als CM kan spelen. Enorm jong en heeft toch al de ''nodige ervaring'' bij Salzburg.

Uiteraard hoop ik niet dat ze dat doen, want ik hoop eigenlijk nog steeds dat Arsenal zich weer eens wat meer op de jonge Franse talenten gaat richten. Al lijkt Arteta, op Saliba na, het niet zo daar op te hebben ofzo? Anders had die Elye Wahi ook al lang bij ons gespeeld (vond ik een zeer interessante optie voorin).

Gourna, Doue, Kroupi, Cherki. Zeer jonge en talentvolle middenvelders uit de Franse ligue1

Mooie stap zou het zijn voor Koopmeiners, stapt van het ene goed doordachte project (atalanta) in het andere. 70 miljoen is wel veel voor een 'tussenoplossing', al zit er veel restwaarde aan Koopmeiners als hij kan aanpoten in de PL en zou het dus een goede optie kunnen zijn. Mocht hij het goed doen zou een Chelsea of ManU wel weer met de grote zak met geld komen voor een capable controlleur.

3 november 2023 om 12:18

Newcastle verkoopt echt niet meer aan Chelsea of Machester United. Zij zijn binnen 10 jaar de rijkste club op aarde.zonder Financial fair play zouden ze het nu al zijn.

Ik zie hierboven een hele discussie over het wel of niet leuk zijn van de stad Newcastle. Laat ik er twee dingen over zeggen.

1. Of een stad leuk is of niet is gewoon een ervaring die ieder voor zich heeft. Ik ben in april voor het eerst in de stad geweest en vond het er best leuk. Ik had een hotel tegenover het stadion en liep aan de andere kant zo het gezellige centrum in. Ik had het geluk mooi weer te hebben, dat kan ook al wat in de beleving schelen. Daarnaast: ik ga jaarlijks naar Liverpool, dat is mijn stad en club. Dat vinden ook velen een pauperstad. Prima, de buitenwijken zijn ook niet allemaal geweldig, maar het centrum is geweldig leuk in mijn ogen. Maar dat hoeft niet iedereen zo te vinden.

2. Een voetballer kijkt nauwelijks naar of de stad nou zo geweldig is. De meesten wonen in mooie buitenwijken of dorpen buiten de stad waar ze voetballen. Dus die overweging is niet heel belangrijk. Als ze bij Newcastle Koopmeiners een salaris bieden dat drie a vier keer hoger ligt dan bij Atalanta dan is dat argument veel zwaarder wegend. Zeker als hij daarmee ook nog in de top van de Premier League komt te voetballen. Dan is het sportief en financieel heel duidelijk lijkt mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren