Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neuer is aanvoerdersband Duitsland kwijt en moet ook vrezen voor basisplek

Laatste update:

Manuel Neuer is niet langer de aanvoerder van het Duitse elftal. Dat bevestigde bondscoach Julian Nagelsmann dinsdag tegenover BILD. De 37-jarige doelman stond sinds eind vorig jaar al niet meer onder de lat, als gevolg van een gebroken onderbeen. Hij lijkt op korte termijn zijn rentree te kunnen maken, maar hoeft bij Duitsland niet meer op de aanvoerdersband te rekenen. Sterker nog: ook zijn basisplaats zou hij wel eens kwijt kunnen zijn.

Afgelopen nacht speelde Duitsland een oefenwedstrijd tegen Mexico (2-2). In aanloop naar die interland nam Nagelsmann telefonisch contact op met Neuer, om hem te vertellen dat hij niet langer de aanvoerder is van die Mannschaft.

“Ik heb hem inderdaad telefonisch gesproken”, aldus de bondscoach. “Hij reageerde begripvol. Het is een professional.” Sinds september 2014 droeg Neuer bijna elke interland die hij meespeelde de aanvoerdersband.

In de afgelopen vijf interlands was Ilkay Gündogan de aanvoerder van Duitsland, en voorlopig lijkt hij dat te mogen blijven doen. Afgelopen weekend was de middenvelder tegen de Verenigde Staten (1-3 zege) nog trefzeker.

Neuer brak afgelopen december zijn onderbeen, tijdens wintersport. Sindsdien kwam hij niet meer in actie, maar drie weken geleden maakte hij wel zijn rentree op het trainingsveld. Het lijkt daardoor niet lang te duren voordat Neuer ook weer wedstrijden kan keepen.

Of hij ook nog voor Duitsland in actie gaat komen, is nog maar de vraag. Volgens BILD is het namelijk niet meer vanzelfsprekend dat de 117-voudig international elke interland onder de lat staat, nu hij geen aanvoerder meer is.

Marc-André ter Stegen is momenteel de nummer één. Neuer zal een van de uitdagers worden als hij weer hersteld is. Hij zou tijdens de interlandperiode in november weer bij de selectie van Duitsland kunnen zitten, maar voorlopig moet hij dan waarschijnlijk genoegen nemen met een plek op de bank”, aldus de Duitse krant.

Snap jij deze beslissing van Julian Nagelsmann?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Neuer zijn tijd is gewoon voorbij helaas, hij is al heel oud en nog steeds aan het herstellen van een zware blessure, Ter Stegen hoort gewoon de aanvoerdersband te dragen, is misschien wel de beste keeper ter wereld momenteel met Courtois.

18 oktober 2023 om 17:46

Ik vind Courtois nog beter, maar Ter Stegen verkeerd inderdaad in top vorm en hoort de eerste doelman te zijn. Hoop dat je in Marokko geniet. Wel jammer dat je mijn reactie hebt verwijderd en verder niks van jezelf hebt laten horen.
Fijne reis verder.

18 oktober 2023 om 17:58

@Binny

Ik vind Courtois en Ter Stegen gelijkwaardig, tegenwoordig wordt er meer gevraagd om een keeper die voetballend ook vooral goed is. En dat is Ter Stegen wel en Courtois niet.

Ik heb je reactie niet verwijderd kerel dat hebben de moderators gedaan.

En thanks man ben nu in Marokko met Familie hier gezellig aan het praten.

18 oktober 2023 om 18:48

Mijn excuses dan maat, niet aardig en eerlijk van mij. Je hebt gelijk dat Ter Stegen een betere voetballer is, geniet lekker van heten en nogmaals sorry

18 oktober 2023 om 19:18

@Binny

Geen enkel probleem maatje. En Ter Stegen is idd een betere voetballer.

Dankjewel kerel, ik ga zo lekker de stad in met Familie en heerlijk wat eten in Oujda waar ik woon.

19 oktober 2023 om 00:42

Oujda? Dat is de stad waar ik nu ook ben.

19 oktober 2023 om 00:46

Nee joh

18 oktober 2023 om 17:50

@messi

Hoezo hoort Ter Stegen de band te dragen? Naar mijn idee gewoon de meest ervaren speler en een van de besten uit het team en dan is Gundogan gewoon een betere optie.

18 oktober 2023 om 18:00

@Herosennin44

Omdat Ter Stegen ook een échte aanvoerder is, en heeft al vaak gezegd dat hij die aanvoerdersband wilt hebben en hij verdient het ook, hij is met Courtois de beste keeper van de wereld.

18 oktober 2023 om 18:13

In wat is Ter Stegen meer een échte aanvoerder dan Gündogan? Gewoon oprechte vraag hoor.

18 oktober 2023 om 19:50

Ik ben zelf niet zo fan van keepers de band geven. Een speler heeft toch meer invloed op t spel, kan makkelijker even overleggen en is sneller bij de scheidsrechter indien nodig.

18 oktober 2023 om 18:37

Doe mij maar Kimmich.

18 oktober 2023 om 19:08

“Neuer zn tijd is gewoon voorbij” kan je pas zeggen als Neuer niet meer op niveau terug komt.
Voor nu heel erg voorbarig om dat te stellen.

Nagelsmann en Neuer hebben sowieso geen goeie relatie. Dat hadden ze al bij Bayern met dat hele keeperstrainer gedoe. Dus dit had ik wel zien aankomen. Ik had persoonlijk gewoon zelf gewacht en kijken of Neuer nog op niveau is. Zeker omdat hij jarenlang aanvoerder was geweest. Hij is overigens ook weer begonnen met trainen en kan volgens mij deze week al spelen, mits Tuchel hem natuurlijk gaat gebruiken gelijk.

19 oktober 2023 om 00:44

Begrijpelijke beslissing van Nagelsmann. Neuer is als best wel oud en Ter Stegen is eigenlijk ook gewoon beter. Samen met Courtois is hij momenteel de beste keeper ter wereld.

Zeer begrijpelijk van Nagelsmann. Je hebt een aantal goede Duitse doelmannen. Neuer is, op een domme manier, zwaar geblesseerd geraakt. Ondertussen al 37 jaar en nu al tijden niet beschikbaar.

Logisch dat je dan een nieuwe aanvoerder kiest. En ook dat Ter Stegen, gezien zijn vorm de laatste jaren etc, nu de kans krijgt.

Ter Stegen is één van de beste doelmannen met keepers als Courtouis, Ederson, Allisson en Oblak... Logisch dat die nu gaat spelen.

Benieuwd of Gundo ook aanvoerder blijft. Persoonlijk zou ik bij Duitsland een Kimmich captain maken. Ook ervaren, gaat waarschijnlijk nog wat langer mee dan Gundo (gok ik) en staat ook op een cruciale plek (cvm). Vind ik ook meer een leider uitstralen dan Gundo, maar mij maakt het vrij weinig uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren