Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neres wees Dortmund af: ‘Heb geen moment aan een transfer gedacht’

Laatste update:

Borussia Dortmund bracht afgelopen zomer een concreet bod uit op David Neres. Toch heeft de Braziliaanse vleugelaanvaller een vertrek bij Ajax nooit overwogen, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International. Neres verlengde onlangs zijn contract in Amsterdam tot medio 2022.

“Het is een compliment dat clubs me in de gaten houden. Toch heb ik afgelopen zomer geen moment aan een transfer gedacht. Ik wilde bij Ajax blijven, omdat ik hier nog veel kan leren”, stelt Neres. Borussia Dortmund zou een bod van dertig miljoen euro uitgebracht hebben bij Ajax, maar de Duitse club kon de Braziliaan daarmee niet losweken in Amsterdam.

“Met de Champions League maak ik dit seizoen ook weer een nieuw podium mee. Dat is belangrijk voor mijn ontwikkeling en daar komt bij dat die competitie overal ter wereld in de gaten wordt gehouden. Het is geweldig om nu zelf in de Champions League te mogen spelen”, concludeert de aanvaller, die dit seizoen tot dusver negentien wedstrijden speelde. Trainer Erik ten Hag gebruikt hem dit seizoen ook geregeld als aanvallende middenvelder.

“Ik voel me lekker op rechts, maar heb in Brazilië ook geregeld vanaf links gespeeld. En op ‘tien’ vind ik het ook prima om te spelen”, zegt Neres over zijn positie in het elftal van Ajax. “Voor mijn ontwikkeling is het alleen maar goed als ik op meerdere posities uit de voeten kan. Zolang ik maar belangrijk voor de ploeg kan zijn, en in mijn geval is dat met doelpunten en assists. Dat wil ik elke wedstrijd laten zien.”

Moet David Neres altijd een basisplaats hebben bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat hij start vanaf rechts vanavond, Ziyech op tien

7 november 2018 om 12:48

Hoop dat hij start vanavond vanaf links, Ziyech vanaf rechts, Donny op 10 en Tadic in de spits. Daarnaast hoop ik wober centraal te zien, waardoor Blind naar het middenveld schuift en Schone naar de bank.

Dat is in mijn ogen de sterkste opstelling tegen Benfica. Die gaan komen, dat staat vast en dan wil je dat keihard kunnen afstraffen. Dolberg zit nog niet op niveau, die mag komend weekend weer zijn minuutjes maken.

7 november 2018 om 15:40

Donny zie ik het liefst op de bank sorry....denk dat labyad niet eens minder is dan donny...

30 miljoen is ook wel te weinig voor deze geweldenaar. Ik zit eerder aan 40-50 miljoen voor hem te denken. Mits hij een vaste basisplek weet te bemachtigen. Iets wat hij wel verdiend naar mijn mening.

7 november 2018 om 14:25

Ook 40 mio is nog te weinig wat mij betreft. Ajax heeft nu de mogelijkheid om een financieel gat te slaan met de rest van de ED. Zaak is dan om dit jaar kampioen te worden en volgend jaar CL te spelen en PSV moet dan geen CL halen. De Ligt, Zyech en de Jong verkopen en dik 150 mio uitlopen op de rest. Het jaar daarna Neres, Onana en Tagliafico verkopen en wederom 150 mio (transfer en CL inkomsten) uitlopen.
Dromen mag en de meeste zullen het niet met me eens zijn, maar een totale dominantie van Ajax in de ED zou ik geweldig vinden, de ED is sportief toch al als een gewond vogeltje. En gewonde vogeltjes moet je uit zijn lijden halen.

7 november 2018 om 15:14

@ wyzijnkampioen

Mee eens, maar ik ben vooral blij dat hij geen breuk forceerde toen Dortmund serieus werd, ik weet niet hoeveel (buitenlandse) spelers dat hadden kunnen weerstaan.

Ben blij dat hij nog bij Ajax speelt. Neres hoort naar mijn mening ook altijd in de basis te staan bij Ajax en dan als rechtsbuiten, want hij is ook gewoon de beste vleugelaanvaller van Ajax van dit moment.

7 november 2018 om 12:24

Is dat wel zo? Tadic was in zijn eerste 20 wedstrijden voor Ajax betrokken bij 18 goals door middel van een goal of een assist. Ik vind ze overigens beiden geweldig hoor.

7 november 2018 om 12:35

maar hoeveel wedstrijden heeft Neres op rechts mogen spelen, waar hij het beste tot zn recht komt?

7 november 2018 om 12:41

Ik zie Neres ook het liefst vanaf rechts, vanaf waar hij vorig seizoen 14 goals en 11 assists leverde. Ook vanaf rechts kan Neres gewoon meedoen in het doorschuiven en wisselen van positie, maar ik heb het gevoel dat als hij 60 procent van de tijd vanaf rechts komt dat hij meer rendement heeft dan nu. Tadic is heel belangrijk, maar die wordt gevaarlijk vanaf iedere plek op het veld.

7 november 2018 om 13:27

@Rochester, Neres is in ieder geval een van de weinige spelers uit de selectie met diepgang in zijn spel. Zou hem persoonlijk ook altijd opstellen. Al vind ik het wel jammer dat dat ten koste gaat van Donny. Verwacht vanavond wel Neres in de ploeg want er zal ruimte ontstaan in de omschakeling, gezien het feit dat ze bij Benfica wel moeten komen.

Neres komt op me over als een fijne en slimme gozer, en daarnaast is het een hele goede voetballer voor de Eredivisie. Ben erg blij dat ie bij Ajax zit. Alle grapjes over z'n wazige blik hebben we wel gehad inmiddels toch?

7 november 2018 om 12:23

Klopt, we kunnen het beter over Yaya Sanogo hebben. Zie jouw naam nu hier voorbijkomen en wat een miskoop was dat zeg, die Sanogo (ook al was hij gehuurd). Ik vraag mij ook af hoe hij ooit bij Arsenal terecht is gekomen en op basis van wat Ajax bij hem uitkwam😂😋.

7 november 2018 om 12:35

Sanogo is op voorspraak van Wenger transfervrij opgepikt bij AJ Auxerre.

Ik vind het knap hoe hij zich teruggevochten heeft nadat hij afgeschreven was. Ik ben benieuwd of Overmars nog steeds van mening is dat er teveel voor hem betaald is.
Ik vind hem de gevaarlijkste aanvaller bij Ajax die niet altijd goed behandeld wordt. Hij loopt slim in gaten zonder bal.
Hij zou eigenlijk als eerste in de opstelling moeten staan.
Ten Hag wisselt hem omdat hij andere spelers er niet af durft te halen. Neres is een makkelijke speler om eraf te halen omdat hij niet klaagt.
Er is veel te lang de focus gelegd op zijn zwakke punten ipv te focussen op zijn sterke punten. Nog steeds wordt hij niet volledig gewaardeerd.
Hij werkt tijd hard, hij loopt zonder bal diep, hij schakelt om. Maar zo'n volgevreten Tadic die geen cm terugzakt en alleen leuke dingen wil doen aan de bal wordt nooit gewisseld met zijn verongelijkte hoofd wanneer hij simpel van de bal wordt gezet en bij de scheids loopt te klagen ipv om te schakelen.

7 november 2018 om 12:55

En door wie werd hij afgeschreven? Door de club? Of Trainer? Bosz wilde zn oogappeltje Traore altijd in t veld ipv hem. De enige die m afschreven waren mensen op fora. Of geef anders een bron waar je mensen van Ajax hem hoort afschrijven.
Ben met je eens dat hij id basis moet. Ten koste van Donny wat mij betreft. Maar je vergeet wel dat Tadic zga elke wedstrijd bij een goal betrokken is. Volgevreten.. nou ja tis jou mening. Maar weinig feiten.

7 november 2018 om 13:03

@kush
Maakt de trainer geen deel uit van de club?
Hij liep te ballen bij Jong Ajax terwijl er spelers bij het eerste speelden die niets presteerden.
Kort daarna kwam Overmars aanzetten dat er teveel betaald was.
Alle analisten inclusief de Boer zagen het niet in hem zitten en zo kan ik doorgaan. Ik weet helemaal niet of de club het wel of niet im hem zag zitten. Ik weet wel dat trainers hem links lieten liggen. Volgens mij bepalen trainers de opstelling.

7 november 2018 om 13:36

Welke spelers dan? Younes was toen in vorm evenals Traore na de winterstop. Neres kwam in de winter. Onder t mom van wennen speelde hij niet en Bosz had liever traore want dat was zijn mannetje. T Seizoen erna was t eerste 2,3 wedstrijden puzzelen voor Keizer maar daarna heel t seizoen basis. Dit seizoen Rouleert Ten Hag. Men zag t niet zitten? Hij speelde Niet toen onder Bosz dat zeg ik net. De Boer zat al niet meer bij Ajax.. en hoort dus bij de media. Die repten over veel geld voor een speler die Bosz niet wilde in eerstte instantie. Overmars zei dat er teveel betaald was. Omdat t veel geld was ja. Meer geld dan Ziyech, maar t was een investering..

Je zegt je kan nog wel even doorgaan.. ga door dan? Wie binnen de club sprak uit of gaan aan dat hij afgeschreven was? En welke trainers zagen t niet zitten in hem?

Een andere mening kan.. en is juist leuk. Maar je wil en noet gewoon iets te zaniken hebben. Zoals wel vaker als t Ajax betreft.

7 november 2018 om 13:25

Bombanera: zit je nu alweer ten Hag zwart te maken met zogenaamde feiten? Hoezo durft ten Hag andere spelers er niet vanaf te halen? Hoe weet jij dat Neres een makkelijke speler is om eraf te halen? Hoe weet jij dat Neres niet klaagt?
Aannames, aannames, aannames....the mother of all fuck ups

7 november 2018 om 13:36

@Nick
Omdat hij smoesjes verzint voor Neres die ook van toepassing zijn op Tadic en Ziyech.
Hij zegt voor de 11 te kiezen waar de wedstrijd naar vraagt. Hij zegt ook dat hij wisselt als de wedstrijd ernaar vraagt. De wedstrijd heeft zovaak gevraagd dat Tadic gewisseld moest worden. Ten Hag haalt hem er niet uit.
Al zijn wissels zijn van te voren bekend. Ik kan jou vanavond als de opstelling bekend is vertellen wie er gewisseld zal worden in deze wedstrijd.
Ten Hag is een gebakken lucht verkoper. Om jou gerust te stellen. Bijna alle nlse trainers zijn gebakken lucht verkopers.

Uitstekende speler voor Ajax. Toch betwijfel ik of hij een club als Dortmund aan kan.

7 november 2018 om 15:28

@ Benzema

Waarom twijfel jij daaraan ? Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar tot nu toe hij het zowel nationaal als internationaal goed gedaan. Het feit dat hij geen breuk forceerde toen Dordtmund serieus werd blijkt naar mijn mening dat hij zijn eigen ontwikkeling serieus neemt (ik weet niet of veel "buitenlandse" spelers dat hadden weerstaan). Dus zelf ook heel goed beseft waarin hij zich nog moet verbeteren.

In het hedendaagse voetbal kunnen Ajax en PSV over het algemeen spelers niet lang vasthouden. Dus als jij met het tegen argument komt dat hij "het eerst over een langere periode moet laten zien" kan dat technisch tot op zekere hoogte wel kloppen. Zoals ik hierboven al zei; is die "tijd" er zelden in het hedendaagse voetbal, waardoor ook buitenlandse clubs sneller moeten beoordelen/ handelen of een de speler de juiste potentie heeft omdat de concurrentie voor clubs onderling op de spelersmarkt moordend is. Nu ben ik mij ervan bewust dat dit mijn aanname is, maar gevoelsmatig heb ik het idee dat dit de reden is waarom jij nog aan hem twijfelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren