Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Nederlanders zijn nu eenmaal mondiger en arroganter dan wij’

Laatste update:
/

In de Belgische competitie zijn dit seizoen diverse Nederlandse trainers te vinden. Foeke Booy is de laatste Nederlander die de trek naar het zuiden heeft gemaakt, door bij Cercle Brugge de opvolger te worden van Bob Peeters. Daarmee voegde Booy zich bij onder anderen Mario Been (Racing Genk) en John van den Brom (Anderlecht).

“De trainer heeft nieuwe ideeën”, legt Cercle-middenvelder Tim Smolders (in de seizoenen 2004/05 en 2005/06 actief bij RBC Roosendaal) uit in Het Nieuwsblad. “Nederlanders zijn nu eenmaal mondiger en kunnen het goed uitleggen. Ze zijn ook iets arroganter dan wij en dat probeert de nieuwe trainer er nu ook bij ons wat in te pompen.”

Booy startte zijn periode in Brugge met een knap 2-2 gelijkspel tegen AA Gent. “De trainer wil dwingender spelen en tegen Gent is ons dat bij 0-2 goed gelukt”, aldus Smolders, die zelf afgelopen zomer overstapte van Gent naar Cercle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het ligt eraan waar je woont vooral in het Westen des lands is de arrogantie ten top.
Van Den Helder tot aan Rotterdam met daar tussen in Den Haag/amsterdam.
Ik woon in Amsterdam geef mij toch maar de gemoedelijkheidt nuchterheid uit het Oosten,limburg/
Brabant niet dat daar geen arrogante mensen zijn die heb je overal maar veel minder.

12 november 2012 om 14:09

Westerlingen zijn helemaal niet arrogant, ze hebben gewoon een grote bek. Die gemoedelijke nuchtere dorpjes waar je het over hebt zijn de plekken waar arrogantie de toon voert. Aangezien ik zelf uit zo'n dorp kom kan ik je wel vertellen hoe men "buitenlanders" (alles wat niet uit het betreffende dorp komt) met de nek aankijkt.

O-t: Belgen zijn gewoon te lief of te lui. Kijk naar hun nationale elftal met wereldklasse spelers, al jaren goede aanwas alleen gaat het er nu pas op lijken dat ze zich plaatsen voor een eindronde. Je Nederlanders arrogant noemen (een tikkeltje) maar ik noem het bewustzijn van eigen kwaliteiten en eruit halen wat erin zit en dat is heel wat anders.

12 november 2012 om 14:15

Rhb89 Ik ben het ook niet eens met Booy,kijk in het Weste v/h land gaat alles 100xkeer sneller en willen mensen ten kosten van anderen presteren.
Het zou best kunnen dat jij misschien in een dorpje woont waar mensen zo zijn.
Echter zijn mijn ervaringen in het Oosten Noorden Zuiden des lands gewoon dat mensen veel gemoedelijker zijn en ruimte is voor het menselijke aspect en niet constant dat gestres wat je hier zo in het Westen heb.

Niet iedereen in het Westen is Arrogant ,echter zijn er veel te veel die het wel zijn.

12 november 2012 om 14:17

Net alsof het oosten, Limburg en Brabant alleen uit dorpjes bestaan. Breda, Tilburg, Eindhoven, Maastricht en Enschede zijn niet echt dorpjes.

Hier in Breda is het echt een stuk gezelliger dan als je pakweg een half uurtje naar boven gaat richting Dordrecht en Rotterdam..

12 november 2012 om 14:18

En in welk gedeelte van Nederland mag dat dorpje dan wel liggen als ik het vragen mag?
Persoonlijk woon ik in een stad in het westen des lands en ben opggroeid in Brabant,man wat een wereld van verschil in vriendelijkheid ,beleefdheid ,en arrogant gedrag..
En toen ik nog in Brabant woonde kwam ik echt wel is buiten de dorps grenzen

ps,,het is geen toeval hoor dat de meest gastvrije stad van Nederland al 3 keer Den Bosch is met op de 2e plaats Breda en 3e plaats Maastricht..

i rest my case..

12 november 2012 om 14:48

sswaa, ik ben het helemaal met je eens. Begrijp me niet verkeerd, ik hou ook van de warmt en het ons-kent-ons van deze regio's en zou ook voor geen geld in het westen willen wonen. Alleen noem ik het gejaagde Westen niet alleen om prestatiedrang arrogant. M.a.w. arrogant is niet de juiste woordkeuze, niet door Booy voor Nederlanders ansich en ook niet om het Westen te typeren.

12 november 2012 om 16:13

Te lief of te lui.
Rhb89 wat voor arogante praat.
Wist u dat 80% van de Belgische gezinnen hun eigen huis hebben,dat doen Hollanders niet,waarom? Te lui?zou er dan toch een waarheid in zitten,als de Belgen zeggen:stom Hollanders!!!

12 november 2012 om 22:57

Gezien de verschillen in huizenprijzen ook niet verwonderlijk. Echter had ik het niet kopen over een huis maar over het verschijnsel zelfvertrouwen dat als arrogant bestempelt wordt. Hoe wil je anders het gebrek aan prestatie van het voetbalelftal verklaren door het onbenut laten van het vele talent in België?

Mondiger kan een voordeel zijn.
Arroganter is niet echt iets om trots op te zijn,helaas is het wel de waarheid wat Smolders zegt.
En dan inderdaad vooral in het westen des lands,wat sswaa ook al zegt..

hij heeft alvast veel werk bij cercle..

ik weet nu niet of hij de nederlandse voetbalschool laat primeren of eerder het spel op behoudt van punten..

cercle heeft een goede kern dus.. hopelijk een leuke combinatie van beide!

Hoezo zijn wij arroganter. De mensen moeten wel een onderscheid maken tussen zelfvertrouwen en arrogantie. Als ik vertrouwen heb in een overwinning is dat dan arrogantie?

12 november 2012 om 14:07

Wel als dat vertrouwen nergens op is gebaseerd.

12 november 2012 om 14:10

In sommige gevallen wel inderdaad..

(arrogant
[bijvoeglijk naamwoord]• denken dat je beter bent dan anderen)

Er moet maar is een Europese wedstrijd zijn tussen een Nederlandse topclub en een Belgische topclub.
Lees dan voor de grap maar is hoe laatdunkend en minderwaardig er wordt gedaan over de Belgische club.
Dat is een voorbeeld van misplaatste arrogantie..

12 november 2012 om 14:14

@mc_rulez

Ik geef hem gewoon gelijk.. de Nederlanders gingen naar het Ek en dachten even van Denemarken en Portugal te kunnen winnen en een gelijkspel tegen Duitsland te forceren. Dat is geen zelfvertrouwen maar arrogantie vind ik, alleen omdat ze in 2010 de Wk finale hebben gehaald dachten ze dat ook op het Ek te doen.

12 november 2012 om 14:25

@oetel

Als je toch iets op zoekt plaatst dan wel de gehele tekst ;

arrogant bijv.naamw.uitspraak: [ɑroˈxɑnt] als je jezelf heel goed vindt en als je op anderen neerkijkt

@breedje vertrouwen is een gevoel en gevoelens zijn niet altijd verklaarbaar

@ ramos; ook jij moet dus het verschil nog leren

12 november 2012 om 14:30

Ramos 4 Daar ben ik het niet mee eens, zoveel mensen maken die fout .wie heeft beweert dat Nederland even die landen zou winnen .

Aan de andere kant is het logisch dat je iets mag verwachten van een Wk finalist.
Dat het vertrouwen daarom groter is dan wanneer je het toernooi daarvoor in de 1ste ronde eruit lag.

Er waren een aantal spelers die Arrogant waren naar mijn mening:v.persie,affelay,v/dwiel (misschien ook Huntelaar echter had hij er een reden voor.)ook Robben verder dan die spelers kom ik zelf niet.

12 november 2012 om 14:33

Waarom de hele tekst mc-rulez.? is wat jij plaats de hele tekst????
Het gedeelte wat ik kopieerde paste naar mijn mening het beste bij het bericht waar het over ging.

En daarbij..is zelfoverschatting ook niet een vorm van arrogantie?

Ach ja Nederlanders zjn misschien iets arrogant maar Belgen dan hahha dat is pas een achterbaks volkje. Ik heb een hoop Belgische collega's maar doe mij maar liever de Nederlandse arrogantie. Ze komen altijd zo lief over met hun schattige accentje maar op het moment dat je je omdraait lullen ze over je.

12 november 2012 om 14:17

generaliseer maar mooi....

12 november 2012 om 14:26

ahh iedereen lult achter iedereen zijn rug hoor.. belg, nederlander of whatever..

maar ik apprecieer wel de nederlandse 'arrogantie', het rechtuit zijn.. weet je direct
wie of wat je tegenover je hebt..

belgen laten dit inderdaad minder merken..

12 november 2012 om 14:30

Dat bedoel ik precies! Ik hou er idd ook wel van dat iemand gewoon zegt wat hij denkt. En tuurlijk wordt er in Nederland net zo goed achter je rug geluld. Maar vaak komen er collega's van mij in Belgie maar dan hoor ik toch regelmatig dat er weer iemand schofterig behandelt is.

12 november 2012 om 15:00

Ajax Je laatste zin , kom op zeg in Nederland lult iedereen toch ook achter elkaars rug om .overal ter wereld gebuert het.

Onze ploegen doen het beter in de europa league dan twente en psv hoor

12 november 2012 om 14:22

Dat is ook niet zo moeilijk ,dit is gewoon duidelijk een minder jaar hopelijk een incident.
Ik hoop gewoon dat de Belgische teams het goed doen,dan kan ik na de wintstop in ieder geval op het Belgische kanaal nog Europa leauge voetbal zien.

12 november 2012 om 14:23

onze ploeg doet het beter in de CL hoor

12 november 2012 om 14:25

Jjiipp Anderlecht kan ook nog doorgaan.

12 november 2012 om 14:28

ja maar tegen veel slechtere tegenstanders

12 november 2012 om 14:51

Ja dat kan makkelijk omdat Nederlandse clubs de Europa League niet serieus nemen.
Ze gaan liever voor competitie om kampioen te worden.
Maar ja in de Champions League spelen wij wel goed met Ajax !! Daar gaat het om
Hoop dat Anderlecht en Ajax doorgaan. Zo sportief zijn wij wel.

12 november 2012 om 15:27

Nou ja, Genk doet het beter. Club Brugge bakt er verder weinig van en Anderlecht en Ajax presteren gelijkwaardig waarbij Ajax in een veel sterkere poule speelt.

Om maar te zwijgen dat we over langere termijn waar de Nederlandse clubs het structureel beter doen; Nederland staat een stuk hoger op de coëfficiëntenlijst, de laatste ploeg uit de Benelux die een Europese beker won was een Nserlandse ploeg (feyenoord 2002), laatste Europacup I/cl winnaar was een Nederlandse club (ajax 1995), laatste ploeg die in de CL de poulefase overleefde was een Nederlandse ploeg (psv 2007), aantal Europacup I/cl gewonnen door clubs in de Benelux Nederland 6 (ajax 4x, Feyenoord 1x, PSV 1x), België 0. Zo'n beetje alle parameters staan in Nederlands voordeel. Maar wacht, nu ben ik arrogant.

Echter dan nog is het de vraag wat versta Ik onder het woord Arrogant. Ook dat is voor iedereen weer verschillend.

Voor mij is iemand arrogant als ie ten koste van mij wil presteren,door mij te kleineren voor lul te zetten.
Ook kan het met uitstraling te maken hebben,iemand die zijn armen helemaal vol met tatoeages heeft en ook nog met een te zelfverzekerde blik oploopt is voor mij arrogant.en in de praktijk heb ik gemerkt dat de meeste van dat soort gasten een te grote muil hebben nog net niet denken dat ze jezus zijn.

Ook het contineu bot overkomen met voetbalwedstrijden,op werk of Buren onderling.

Ik vind dat altijd zo'n vooroordeel, het is ook wel een beetje treurig als je anno 2012 nog zo in stereotype denkt. Ik vind Nederlanders allesbehalve arrogant. Mondiger kan ik begrijpen, directer ook. Maar arrogant, dat valt heel erg mee. Nederlanders durven misschien hun succes sneller te benoemen, maar evenzeer kan er ook sprake zijn oor open, eerlijk en snoeiharde kritiek als het minder gaat.

Maar dat hebben wij Nederlanders ook zelf afgedwongen. Omdat we beter club voetbal hebben.
En ook als nationale team staan we stukken hoger na de goede prestaties van de afgelopen jaren.
Belgische clubs mogen hun handjes dicht knijpen met al die Nederlandse trainers.

Veel Nederlanders en met name die uit de grote steden hebben hun hart op de tong. Wie daar moeite mee heeft kan zijn oortjes gewoon sluiten en doorgaan met zijn/haar eigen leven.
Maar nee, men moet daar uit frustratie voor hun eigen gebrek tegenaan schoppen zodat het onvermogen om je goed uit te spreken wordt gecamoufleerd. Eigenlijk zou je medelijden met deze mensen moeten hebben.

Wel grappig dat in het geval van dit topic arrogantie dan weer een positieve werking heeft

12 november 2012 om 15:07

Gabstra Het hart op de tong mag, maar dan moet je niet huilen als iemand in dezelfde bewoordingen terug reageert.daar komt het probleem vaak.
Het ligt er ook aan hoe je iets zegt of brengt.als iemand tegen me praat alsof ik een hond ben zal ik gewoon agressief terug reageren.

Heb ik een Chef die tegen me gaat schreeuwen me verrot scheld ,dan scheld ik gewoon terug.
De meesten mensen die volgens jou z..g hun hart op hun tong hebben liggen.
Zijn vaak van die tokkies die je in de kroeg tegenkomt van die vrachtwagenchauffeurs,magazijnmedewerkers.niet dat ze allemaal zo zijn he.

12 november 2012 om 15:19

Je bent volgens mij niet helemaal lekker sswaa. De Tokkies waren bijzonder, daarom waren ze op TV. Volgens mij geloof je echt dat er duizenden Tokkies wonen in Amsterdam. Om van de andere beroepsgroepen maar te zwijgen, ben je daar niet een beetje arrogant in?

12 november 2012 om 15:43

Ik woon zelf in Amsterdam en weet ook wel dat Amsterdam niet alleen maar uit Tokkies bestaat .echter leeft er genoeg zowel Hollands als buitenlands tuig hier.

Mooi dat je nu zelf zegt:ben je daar niet een beetje arrogant in?
Nu zie je dus dat het helemaal niet zo leuk is ,om alles er precies zo uit te gooien als je in je hoofd denkt.

foeke booy zal wel lekker draaien met Uchebo in de spits daar in Brugge hahaha.

Wat een geweldig artikel om elkaar te beschuldigen en bewijzen dat ze niet arrogant zijn. Door die stelling trachten te bewijzen ben je juist wel arrogant -.- Zelf maak ik geen onderscheid ertussen ; Hollanders , Vlamingen , Walen , Catalanen , Spanjaarden , Schotten , Denen of wie dan ook. Iedereen zal wel achter elkaars rug lullen en willen bewijzen dat ze hét perfecte volk zijn door hun wederzijds respect en altijd braafjes en netjes zijn en mooi zelfzeker. Nice try voetbalzone.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren