Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

4 Nederlanders op prestigieuze lijst van 50 grootste talenten; Hato het hoogst

Laatste update:

Overal ter wereld lopen grote talenten rond die uiteindelijk zullen worden opgepikt door Europese topclubs als Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United en Paris Saint-Germain. GOAL heeft de vijftig grootste talenten gerangschikt in NXGN 2024. Voetbalzone zet de top tien, en de vier Nederlanders die de lijst hebben gehaald, in de spotlights.

45. Julian Rijkhoff (Ajax)


Ajax staat bekend om de ontwikkeling van technisch begaafde middenvelders en defensieve talenten, maar echte doelpuntenmachines breken er nauwelijks door. Julian Rijkhoff kan deze trend weleens doorbreken.

De aanvaller verliet Ajax in januari 2021 om bij Borussia Dortmund voor zijn kans te gaan. In de jeugdopleiding van de Amsterdammers stond hij bekend als een makkelijk scorende spits en in Duitsland hield hij deze reputatie met 65 doelpunten in 79 jeugdwedstrijden vast. Uitzicht op speeltijd in het eerste elftal had hij bij BVB niet. Daarom keerde hij begin 2024 terug naar Ajax en die overstap pakt vooralsnog goed uit. De negentienjarige spits mocht al vijf keer invallen in de hoofdmacht en hoopt komend seizoen op nog meer speeltijd.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

34. Isaac Babadi (PSV)


PSV is hard op weg om ongeslagen kampioen van Nederland te worden. Buiten het veld was de grootste prestatie zonder twijfel het langer aan boord houden van Isaac Babadi, die met zijn spel inmiddels de aandacht had getrokken van Europese topclubs als AC Milan en Atlético Madrid. Niet heel vreemd, want Babadi is qua balbehandeling van de buitencategorie. Hij beschikt over enorm veel technische klasse, hetgeen ook direct als zijn grootste kwaliteit gezien wordt.

29. Dean Huijsen (Juventus, uitgeleend aan AS Roma)


“Waar het plafond van Dean Huijsen ligt? Die heeft hij niet, want hij heeft een spelintelligentie dat moeilijk aan te leren is aan een volwassen voetballer. Hij lijkt een ervaren dertigjarige verdediger.” Het zijn de woorden van Roma-trainer Daniele De Rossi, die diep onder de indruk is geraakt van de huurling van Juventus sinds hij het stokje van José Mourinho heeft overgenomen.

Huijsen wordt al lang gezien als een toekomstige sterkhouder van de verdediging van Juve en het achttienjarige talent heeft laten zien dat hij klaar is om op regelmatige basis wedstrijden in de Serie A te spelen. Hij nam recent ook een grote beslissing door de Spaanse nationaliteit aan te nemen. Hierdoor zal hij niet langer voor de jeugdelftallen van Oranje uitkomen. Door zijn gemaakte keuze lonkt komende zomer voor hem deelname aan de Olympische Spelen met Jong Spanje.

12. Jorrel Hato (Ajax)


Zelfs voor een club als Ajax, met een geschiedenis die zo rijk is aan het ontwikkelen van jonge spelers, was het bijzonder om te zien hoe Hato eerder dit seizoen op zeventienjarige leeftijd als aanvoerder het veld betrad in de Europa League. Maar dat zegt alleen maar iets over de volwassenheid van het toptalent, dat in de belangstelling van heel wat Europese topclubs staat.

Hato is een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax in een bedroevend seizoen, waarin de negatieve records zich in een rap tempo opvolgen. De verdediger heeft zich in de basiself weten te nestelen en maakte zijn debuut voor het Nederlands elftal. Hoewel Hato op fysiek vlak nog genoeg stappen kan maken, zorgt zijn spelinzicht en zelfvertrouwen aan de bal ervoor dat hij zich prima kan redden in zijn favoriete rol als centrale verdediger.

10. Leny Yoro (Lille OSC)


“Leny Yoro is buitengewoon. Nooit in mijn carrière ben ik zo'n volwassen jonge speler tegengekomen." Paulo Fonseca, de trainer van Lille die Yoro vorig seizoen liet debuteren, is lyrisch over zijn defensieve groeibriljant. De verwachting is dat de jeugdinternational van Frankrijk met zijn sterke optredens komende zomer een biedingsoorlog op gang gaat brengen.

De achttienjarige Yoro wordt vergeleken met Raphaël Varane en William Saliba nadat hij op jonge leeftijd doorbrak in de Ligue 1. Voor een centrale verdediger is hij enorm sterk aan de bal. Het komt dan ook regelmatig voor dat de aanvallen van Lille bij Yoro beginnen. Real Madrid, Paris Saint-Germain, Liverpool en Manchester United hebben allemaal al interesse in hem getoond. Yoro kan Lille weleens meer dan vijftig miljoen euro op gaan leveren als de transferwindow na dit seizoen opengaat.

9. Claudio Echeverri (Manchester City, uitgeleend aan River Plate)


Veel jonge Argentijnen zijn bezweken onder de druk wanneer ze de nieuwe Lionel Messi werden genoemd, maar Claudio Echeverri lijkt zowel het talent als het karakter te hebben om die last te dragen. Europa's grootste clubs hebben het afgelopen jaar alles in het werk gesteld om zijn handtekening te bemachtigen, maar uiteindelijk was het Manchester City dat aan het langste eind trok.

The Citizens hebben minimaal 18,5 miljoen euro betaald om de achttienjarige vleugelaanvaller naar het Etihad Stadium te halen. Daarmee wisten ze grote concurrentie van Barcelona, PSG, Real Madrid en Juventus af te weren. Echeverri wordt dit kalenderjaar nog uitgeleend aan River Plate.

Echeverri kan als nummer 10 of op beide flanken uit de voeten. De Argentijn is watervlug en met zijn dribbels kan hij verdedigers nachtmerries bezorgen. Het toptalent heeft ook al bewezen een neusje voor de goal te hebben. Zo was hij vorig jaar tijdens het WK Onder 17 goed voor een hattrick tegen de leeftijdsgenoten van Brazilië. Echeverri trainde voorafgaand aan het toernooi samen met Messi en de rest van de nationale ploeg van Argentinië. Als hij op dezelfde voet doorgaat, zal het niet lang duren voordat de tiener opnieuw op de radar van bondscoach Lionel Scaloni verschijnt.

8. Kenan Yildiz (Juventus)


Weinig tieners kunnen beweren dat ze na hun wedstrijden regelmatig telefoontjes krijgen van Alessandro Del Piero, maar Kenan Yildiz is geen gewone tiener. De aanvaller brak rond de jaarwisseling door in het eerste elftal van Juventus en heeft al genoeg laten zien om aan te nemen dat hij in het komende decennium, net als Del Piero eerder, een van de steunpilaren van de Oude Dame wordt.

De achttienjarige aanvallende middenvelder snijdt regelmatig naar hartenlust door de verdediging van de tegenstander en heeft veel van Del Piero in zijn spel. Hij besloot ook de doelpuntenviering van de legendarische oud-prof na te doen nadat hij zijn eerste doelpunt voor Juve in december 2023 had gemaakt. Yildiz kwam tegen Frosinone al vroeg tot scoren na een prachtige solo, waarbij hij met één passeerbeweging drie man in de luren wist te leggen.

Sindsdien is Yildiz nauwelijks meer buiten het elftal van trainer Massimiliano Allegri weg te denken. De Italianen wisten de groeibriljant in 2022 over te halen om bij Bayern München te vertrekken en hen te verkiezen boven Barcelona. Yildiz kan tijdens het komende EK weleens een sleutelspeler voor Turkije worden, nadat hij in november zijn eerste interlanddoelpunt maakte. Het was ook nog eens een bijzondere, namelijk de winnende tegen zijn geboorteland Duitsland.

7. Kobbie Mainoo (Manchester United)


Het vinden van betrouwbare centrale middenvelders is in het afgelopen decennium een van de vele problemen van Manchester United geweest. Het zorgde vaak voor heel wat ontevredenheid op Old Trafford, maar het lijkt erop dat er zich in Kobbie Mainoo eindelijk een speler heeft aangediend die in staat is om wedstrijden op het allerhoogste niveau naar zijn hand te zetten. De manier waarop het achttienjarige talent zich staande heeft weten te houden sinds hij eind 2023 doorbrak bij Erik ten Hag suggereert dat hij een grote toekomst heeft.

Mainoo is een product van Uniteds befaamde jeugdopleiding. Hij leek begin dit seizoen al op de deur te kloppen bij het eerste elftal, maar een blessure tijdens de voorbereiding zorgde ervoor dat hij drie maanden was uitgeschakeld. Na zijn rentree heeft Mainoo de hoge verwachtingen echter alsnog volledig weten waar te maken.

Mainoo's kalmte wanneer hij in balbezit is, is wat hem heeft gekenmerkt als een potentiële topspeler, terwijl zowel zijn passing als doelgerichtheid ook in het oog zijn gevallen. Zijn prestaties hebben er zelfs toe geleid dat hij deze interlandperiode door Gareth Southgate is geselecteerd voor het nationale team van Engeland.

6. Vitor Roque (Barcelona)


Brazilië heeft sinds het stoppen van Ronaldo moeite gehad om een nieuwe centrumspits te vinden die onomstreden is, maar het lijkt erop dat de Seleção met Vitor Roque eindelijk een opvolger van il Fenomeno heeft gevonden. Dat komt deels door de gelijkenissen in hun speelstijlen en paden die zij hebben bewandeld. Het lijdt geen twijfel dat de negentienjarige aanvaller over alle kwaliteiten beschikt om een grote carrière te krijgen.

Net als Ronaldo doorliep Vitor de jeugdopleiding van Cruzeiro, maar kort nadat hij bij de tweedeklasser was doorgebroken in het eerste elftal, sloot hij zich aan bij Athletico Paranaense om zichzelf te testen op het hoogste niveau van Brazlië. De gok loonde: Vitor maakte in 2023 21 doelpunten in alle competities. Barcelona betaalde afgelopen zomer 35 miljoen euro voor de aanvaller en haalde hem in januari naar Catalonië.

Vitor is een snelle en directe spits en deelt zoals gezegd veel eigenschappen met Ronaldo. Hij heeft het instinct om op het juiste moment voor het doel te komen. Nu Robert Lewandowski er niet jonger op wordt, is het de verwachting dat Vitor op termijn de plek van de Pool in de punt van de Catalaanse aanval gaat innemen.

5. Arda Güler


Als het gaat om het contracteren van tienertalenten zijn er maar weinig clubs die dat op dit moment beter doen dan Real Madrid. Het was dan ook geen verrassing dat de Koninklijke de race om de Turkse groeibriljant Arda Güler in de zomer van 2023 won. De middenvelder werd ruim een jaar lang in verband gebracht met vrijwel elke Europese topclub en het was al snel duidelijk waarom.

Hij brak in 2021 als jeugdproduct door bij Fenerbahçe. Tegen het einde van het seizoen 2021/22 was hij de jongste doelpuntenmaker ooit van de club en werd hij vergeleken met teamgenoot Mesut Özil. Sommigen doopten hem zelfs om tot de Turkse Messi vanwege zijn dribbelkwaliteiten en passing in de meest kleine ruimtes.

Real legde minimaal twintig miljoen euro neer om Güler in te lijven. De Madrilenen hebben tot nu toe echter slechts een glimp kunnen opvangen van het potentieel van de negentienjarige creatieveling doordat Güler tijdens zijn eerste halfjaar vooral met blessures kwakkelde. Nu hij fit is, is het te hopen dat hij in de slotfase van het seizoen de nodige kansen van zijn trainer Carlo Ancelotti gaat krijgen.

4. Mathys Tel (Bayern München)


Het seizoen van Bayern München is op zijn zachtst gezegd niet volgens plan verlopen. Maar als er dan toch een groot positief punt genoemd moet worden, dan is het de ontwikkeling die Mathys Tel doormaakt. De achttienjarige spits is nog geen onbetwiste basisspeler, maar toch weet hij geregeld wedstrijden als invaller in het voordeel van Bayern te beslissen.

Tel was tijdens zijn eerste jaren in de jeugdopleiding van Stade Rennes nog een centrumverdediger, maar werd daar uiteindelijk omgeturnd tot aanvaller. Op zijn zestiende verbrak hij het record van Eduardo Camavinga door de jongste speler ooit van les Rouges et Noirs te worden. Hoewel hij slechts zeven keer in actie kwam voor Rennes, was dat genoeg om Bayern ervan te overtuigen om in de zomer van 2022 twintig miljoen euro voor hem neer te tellen.

Tel kan als vleugelaanvaller en als centrumspits uit de voeten. Zijn snelheid en dribbelvaardigheid hebben ervoor gezorgd dat hij wordt vergeleken met Kylian Mbappé, terwijl zijn feilloze afwerking juist doet denken aan Karim Benzema. Tel leidde Frankrijk Onder 17 in 2022 naar winst van het jeugd-EK en doordat veel aanvallend ingestelde internationals op leeftijd raken, kan hij op korte termijn in de voorhoede van les Bleus zomaar een koppel gaan vormen met Mbappé. Het moet een angstaanjagende gedachte zijn voor heel wat verdedigers.

3. Warren Zaïre-Emery (Paris Saint-Germain)


Nog slechts enkele maanden en dan is het tijdperk van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain (voorlopig) voorbij. De Franse topclub moet op zoek naar andere spelers die het publiek in het Parc des Princes op de banken krijgen. In Warren Zaïre-Emery hebben ze al een tiener die het gezicht van de club kan worden voor de komende tien jaar.

PSG heeft geen geweldige reputatie als het gaat om het geven van kansen aan talenten uit de eigen jeugdopleiding, maar nadat Zaïre-Emery op vijftienjarige leeftijd in 2021 naam voor zichzelf maakte in de UEFA Youth League, werd hij snel doorgeschoven naar het eerste elftal.

Zaïre-Emery is PSG's jongste debutant en doelpuntenmaker ooit. Onder Luis Enrique is hij in het huidige seizoen bijna een onbetwiste basisspeler geworden. Alleen Mbappé is op het moment belangrijker voor de Parijzenaren in hun jacht op nationale en Europese successen.

Zaïre-Emery is een echte box-to-box middenvelder met een uitstekende techniek en fysiek. Hij wist bondscoach Didier Deschamps in november te overtuigen om hem te laten debuteren in de nationale ploeg van Frankrijk. Dat vertrouwen werd door de tiener vervolgens dubbel en dwars terugbetaald, want na slechts zestien minuten had hij zijn eerste interlanddoelpunt tijdens een monsterzege op Gibraltar (14-0) te pakken.

2. Endrick (Palmeiras)


Sinds de doorbraak van Neymar bij Santos is er niet meer zoveel opwinding in Brazilië geweest dan nu het geval is rondom Endrick. De aanvaller wordt gezien als een superster in wording na zijn razendsnelle ontwikkeling in de afgelopen twee jaar. Real Madrid is het daar zeker mee eens, anders hadden ze in januari vorig jaar niet zijn ontsnappingsclausule van zestig miljoen euro geactiveerd.

De zeventienjarige aanvaller verhuist pas in de zomer van 2024 naar Santiago Bernabéu, maar de opwinding onder de Madrilenen is voelbaar, zeker nadat ze zagen hoe Endrick Palmeiras eind 2023 naar de Braziliaanse landstitel schoot.

Endrick, de jongste speler in de clubgeschiedenis van Palmeiras, heeft in zijn korte carrière tot nu toe al vele verdedigers in de luren gelegd. Hij kan hen met speels gemak passeren en zijn feilloze afronding voor de goal betekent dat hij waarschijnlijk uiteindelijk als centrumspits eindigt.

De veelzijdige aanvaller is ook al twee keer opgeroepen voor de nationale ploeg van Brazilië. Hij werd in november zelfs de jongste speler ooit sinds Ronaldo die een uitverkiezing kreeg voor de Seleção.

1. Lamine Yamal (FC Barcelona)


Lamine Yamal mag dan pas zestien jaar zijn, binnen de muren van La Masía, de jeugdopleiding van Barcelona, wordt hij al langer gezien als supertalent. Voorzichtig durft men er uit te spreken dat zich eindelijk een waardige opvolger van Lionel Messi heeft aangediend. Het lijdt in ieder geval geen twijfel dat Barça met Yamal een speler heeft voortgebracht die uit kan groeien tot een absolute wereldster.

De lijst met records die Yamal al heeft gebroken is opmerkelijk; hij is de jongste speler die ooit voor Barcelona is uitgekomen, de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van zowel Barça als LaLiga, de jongste speler die ooit aan een Champions League-wedstrijd is begonnen en zowel de jongste speler als de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van het Spaanse nationale elftal.

Yamal speelt het liefst vanaf de rechterkant, zodat hij met zijn sterkere linkerbeen naar binnen kan kappen. Er is echt geloof dat hij de superster is waarrond een nieuw tijdperk van succes bij Barcelona kan worden gebouwd. Natuurlijk moeten de Catalanen voorzichtig zijn met Yamal, want de afgelopen jaren hebben ze te veel op tieners vertrouwd, wat tot vervelende blessures heeft geleid. Maar als Yamal op de juiste manier wordt begeleid, dan is er op dit moment nergens een tiener met meer potentie te vinden.

Bekijk hier de volledige top 50 van de NXGN 2024 voor mannen.

Bekijk hier de volledige top 25 van de NXGN 2024 voor vrouwen.

*Alle talenten op deze lijsten zijn geboren na 1 januari 2005.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is ook maar een populariteitsprijs blijkt maar weer. Gewoon natte vinger werk wat vaker niet dan wel uitkomt.

Hopelijk krijg ik niet weer punten in mindering voor het benoemen van het feit dat Dean Huijsen geen Nederlander meer is en daarvoor niet passend in dit topic. Hato scoort hoog trouwens, die kan nog genoeg doorontwikkelen.

19 maart 2024 om 19:27

Dat hij straks niet meer voor Oranje mag uitkomen betekent niet dat hij geen Nederlander meer is. Of heb jij nog nooit van een dubbele nationaliteit gehoord?

20 maart 2024 om 11:23

@mcmulenga, als je volwassen bent, en je vraagt een spaans paspoort aan zoals hij gedaan heeft, moet hij in principe afstand doen van zijn Nederlandse. Kijk maar op de site van de IND. Dean Huissen zal dus officieel geen Nederlander meer zijn.

Kinderen mogen wel altijd dubbel paspoort aanvragen, maar moeten dan kiezen op hun 18e verjaardag.
Maar als ik als Nederlander (in tegenstelling tot mijn kinderen en mijn vrouw ben ik enkel Nederlands) in Spanje ga wonen, en vraag na een aantal jaar een Spaans paspoort aan, dan verlies ik mijn Nederlandse. Doen de meesten dus ook niet, zeker niet als je binnen Schengen verhuist.

20 maart 2024 om 11:53

Uitzondering op dat verliezen van de Nederlandse nationaliteit is als je vijf jaar of meer in het land van aanvraag hebt gewoond voordat je meerderjarig werd. Kijk maar op de website van de IND 😉.
Voor Dean (5 jaar toen hij naar Spanje verhuisde) geldt die uitzondering.

19 maart 2024 om 20:07

Natuurlijk is het wel een Nederlander. De overheid pakt je paspoort niet af als je voor een ander land uitkomt.

20 maart 2024 om 02:56

Het is echter niet relevant om hem op een voetbalsite als Nederlander te vermelden. Of zijn buitenlandse oetballers die 5 jaar in Nederland hebben gewoond en gevoetbald en zodoende hun paspoort hebben verdiend en na hun vertrek naar het buitenland ook opeens Nederlander? Noemen wij op deze evoetbalsite Lasse Schone ook opeens een Nederlander? Is hij misschien in paspoort wel, maar als international niet.

20 maart 2024 om 08:01

Als zo'n Huijssens niet voor Nederland kiest nadat hij in de jeugdelftallen hier heeft gespeeld, hoef je wat mij betreft er ook niet meer aandacht aan besteden dan een andere random buitenlandse speler. Het is zijn goed recht, maar mijn interesse heeft hij dan niet meer.

20 maart 2024 om 11:15

Lasse Schone en ook bijvoorbeeld Kenneth Perez hebben voor zover bekend geen Nederlands paspoort, dat zijn gewoon Denen die hier al lang wonen. Niet iedereen die hier 5 jaar woont vraagt een paspoort aan, omdat dat vaak betekent dat je afstand moet doen van je orginele nationaliteit. En er is niet echt een reden om afstand te doen van een Deens paspoort ter faveure van een Nederlandse. Emotioneel zullen beide zich ook echt Deens voelen denk ik. Beide hebben ook een behoorlijk aantal interlands daar gespeeld, en zijn daar ook opgegroeid.

Er zijn wel wat uitzonderingen, bijvoorbeeld als je getrouwd bent met een Nederlandse, en je hebt een aantal uitzonderingslanden zoals bijv Marokko. Mijn kinderen hebben ook een dubbele nationaliteit, maar zodra ze 18 worden moeten ze kiezen, en zullen daarna dus enkel nog Nederlands zijn.

Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui zijn dus bijvoorbeeld wel Nederlands, die hebben dubbele nationaliteit.

Weet dus door mijn familie situatie iets van dit onderwerp, maar niet alles van Dean Huissen. Maar op basis van wat ik er van weet, maar gezien dat hij tot zijn 5e in NL heeft gewoond en ook hier geboren is, zal hij Nederlands paspoort hebben gehad. Hij is al 18, en heeft dus als volwassene het Spaanse paspoort aangevraagd, wat zal betekenen dat hij afstand gedaan zal hebben van zijn Nederlandse. Hij zal dus geen Nederlander meer zijn denk ik. Tenzij er uitzonderingen zijn voor voetballers, dat weet ik niet.

20 maart 2024 om 08:14

Nou vooruit dan, geen punt eraf. Maar hij is wel nog steeds een Nederlander he. Alleen geen voetbalnederlander.

20 maart 2024 om 10:50

Mijn excuses de differentiatie Nederlander/voetbalnederlander was bij mij niet geheel duidelijk.

Hoe kan Rijkhoff nou de trend doorbreken bij Ajax dat er geen doelpuntenmakers doorbreken als Brobbey net is doorgebroken?

19 maart 2024 om 20:57

Brobbey is voor 16 miljoen excl. of incl. (geen idee) gekocht

19 maart 2024 om 21:53

Maar hij is ook vanaf jonge leeftijd door Ajax opgeleid, dus dat staat er nog steeds los van. Hij heeft uiteindelijk maar 6 maanden bij Leipzig gespeeld en de rest van zijn voetbalcarrière bij Ajax.

19 maart 2024 om 23:04

Maar hij is dus niet als doelpuntenmaker vanuit de jeugd doorgebroken...hij is gekocht. Net als Rijkhoff,dus die opmerking slaat inderdaad nergens op want ze voldoen er beide niet aan

Pau Cubarsí had ook best op het lijstje mogen staan. Verder wel een interessant rijtje.

19 maart 2024 om 19:50

Die zal ook vast wel op het lijstje staan, word alleen hier niet benoemd.

19 maart 2024 om 19:58

Die staat op nummer 17

20 maart 2024 om 10:27

Wij van WC-eend….
Een Barca-volger vindt dat een Barca-talent erbij hoort, je verwacht het niet.
Cubarsi is zeker een talent, maar hoort zeker niet tot de top 10 van de wereld m.i.
De lijst slaat sowieso als kut op Dirk trouwens, want Hato op 12 is lachwekkend. De leeftijd is sensationeel, het talent valt best wel mee.

20 maart 2024 om 17:29

Als Lamine Yamal op 1 staat hoort Cubarsi zeker minimaal in de top tien staan, top 5 zelfs. Yamal is alleen een aanvaller die krijgen meer aandacht terwijl Cubarsi een centrale verdediger is.

Hato staat te hoog idd, enigste waar je gelijk in hebt

Hato 🤣🤣🤣 zo blijkt maar weer dat je dit soort lijstjes niet serieus kan nemen

19 maart 2024 om 20:09

Ondanks dat ik hem momenteel niet goed vind, is het natuurlijk wel een talent. Zet hem bij een PSV, Feyenoord of Twente neer en hij presteert veel beter.

19 maart 2024 om 23:05

Is het een talent op basis van zijn eerste 4 maanden? Want het gehele huidige seizoen laat hij niet zoveel talent zien dat zo n hoge plek rechtvaardigt.

19 maart 2024 om 23:48

Nou, hij staat nu op de lijst ivm zijn leeftijd in combinatie met Ajax. Zijn prestaties zijn nog niet goed genoeg om op dit soort lijstjes op 12 te staan. Er zijn legio talenten die beter zijn en een hogere ondergrens hebben.
Wel eens dat het een talent is en zich kan doorontwikkelen, maar bij Feyenoord Twente en Psv zou hij niet spelen op dit moment.

19 maart 2024 om 23:59

Marcel je hebt er echt de ballen verstand van.. wat een dwaas om alleen maar reacties uit te lokken. Het lukt je nog ook, dat moet ik je nageven

20 maart 2024 om 08:53

@fr010frdam,

Noem die legio talenten eens dan, die op hun 17e vaste basisspeler zijn van de grootste club van het land waarin ze spelen. Daarin ook nog maanden lang een van de sterkste spelers is geweest en in een zwak team wél continu blijft presteren.

Ondergrens van iedereen ligt laag, als je maar lang genoeg pure rotzooi om je heen hebt staan. Hato zou in een team met vertrouwen, dus bij Feyenoord en psv, gewoon zeker in de basis staan.

20 maart 2024 om 09:20

Natuurlijk zou die Hancko of Hartman er niet uit spelen.

20 maart 2024 om 10:30

Dat een speler als Hato basis staat bij ‘de grootste club van het land’ zegt meer over het verval van Ajax dan over het wereldtalent Hato.
Ik vind hem zeker een talent en ik geloof dat hij kan uitgroeien tot een topper. Maar voor nu maakt hij nog zoveel fouten en laat zich bij vlagen zo eenvoudig uitspelen. Dat mag ook, zeker. Maar veel Ajacieden maken hem groter dan dat hij is.

20 maart 2024 om 13:53

@jeroentje, nee hij staat nu niet in de basis op basis van zijn talent maar op basis van de hele matige selectie van Ajax. 4 jaar terug had hij met dit talent gewoon in jong Ajax gespeeld.
En nee, bij Feyenoord PSV en Twente zou hij nu zeker geen basisplaats hebben.

Ik ben echt heel erg benieuwd naar Endrick. Ik denk dat dat oprecht een groter talent is dan Vini en Rodrygo toen.

Hato op de 12de plek? Volgens mij is dit de ondergang van voetbal. Op basis van wat? Ajax is een drama in de opbouw, tegendoelpunten op recordhoogte, hij dekt elke wedstrijd wel verkeerd, de ranglijst en geen enkele statistiek bevestigd dat hij buitengewone kwaliteiten bezit. De enige wat bijzonder is, is dat hij op een jong leeftijd heeft gedebuteerd door gebrek aan beter. Het is niet zo dat hij zijn plek in het elftal heeft opgeëist. Sorry maar ik zie hem nooit de absolute top halen, als er een topclub wel komt gelijk strik eromheen.

Zou Babadi al spijt hebben? Sinds die jongen zjjn contract heeft verlengd krijgt hij geen speelminuten meer.

19 maart 2024 om 21:52

Daarvoor ook niet... We hebben gewoon 2 betere spelers die op die plek kunnen in Saibari en Tillman en een speler die, en ik had dit nooit gedacht, simpelweg beter presteert in Til.

Daar buiten is Babadi gewoon nog niet goed genoeg voor de basis. Volgend seizoen zou hij bij de eerste 15 moeten horen, seizoen er op bij de eerste 11.

Camarda komt binnen op 28e, heeft pas 2 wedstrijden gespeeld, maar ik klaag niet 🔴⚫️

Huijsen? Dat is toch die Spanjaard?

"vitor Roque eindelijk een opvolger van il Fenomeno heeft gevonden. Dat komt deels door de gelijkenissen in hun speelstijlen en paden die zij hebben bewandeld.", Helaas mis ik dan nog 1 club voordat hij naar Barcelona ging. Jammer genoeg zijn dit soort talenten helemaal niet meer betaalbaar vanuit Brazilië. Roque, Vini Jr en straks ook nog Endrick gaan voor zoveel geld al direct vanuit Brazilië naar de absolute top. Als Nederlandse clubs krijg je dan enkel nog de kruimels waarmee je met wat geluk alsnog goed kan cashen.
Toch moeten de Nederlandse clubs blijven scouten in Zuid Amerika. Zeker ook kleinere landen als Uruguay brengen veel talenten voort, die wellicht nog betaalbaar zijn (beter dan spelers uit Brazilië of Argentinië).

20 maart 2024 om 09:59

Araujo was destijds voor 5 miljoen overgenomen uit Uruguay. Genoeg talenten in Zuid-Amerika, maar degene die te boeken staan als toptalenten zijn ondertussen heel duur geworden.

20 maart 2024 om 12:48

Inderdaad, die echte toptalenten zijn veel te duur geworden. Maar door het ruwe talent heenkijken kan nog prima. Valverde net zo volgens mij, 3 miljoen. Als er ook maar 1 iemand slaagt van die "goedkope" talenten. Dan creëer je zoveel waarde.

2 Turken in de top 10 wauw! Ik ben echt benieuwd hoe deze jongens gaan presteren tijdens het EK.
Can Uzun en Semih Kilicsoy ook 2 parels, laat het EK maar beginnen.

Blijkbaar kijken ze alleen naar de opstellingen? Hey Hato staat weer basis, dat moet een goede zijn, prop hem er maar ergens tussen.

Hoeven we daar dan geen wedstrijd voor te kijken?

Nee joh, dat komt wel goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren