Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

Nederland wordt wereldkampioen

Het wereldkampioenschap staat weer voor de deur. Met vuvuzela's en dansers wordt dit evenement op 11 juni geopend op een traditioneel Zuid-Afrikaanse wijze. Het belooft een waar festijn te worden waarbij we allemaal gaan genieten. Iedereen denkt te weten waarom zijn keuze kampioen gaat worden en ook wij willen onze keuze duidelijk maken aan jullie.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Mexico werd er in de media volop gesproken over de ‘Grote Vier’; Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. De media benadrukten dat zij persoonlijk wel eventjes de wereldtitel zouden binnenslepen voor Nederland. Nu, met de wedstrijd tegen Mexico afgelopen week nog vers in het geheugen echter kijken waarschijnlijk veel Nederlanders met weemoed naar de zomer. Tijdens een groot deel van de wedstrijd was het spel niet om aan te zien en was er continu duidelijk sprake van miscommunicatie. Hoe kan het nu dat Nederland haar opponent niet ongecompliceerd op de knieën kreeg en wat betekent dit voor de kansen van Nederland op het mondiale eindtoernooi in Zuid-Afrika. Pessimisme is nadrukkelijk aanwezig onder de bevolking, maar is deze pessimistische houding wel terecht?

Twee jaar geleden werd het Nederlands elftal overgoten met complimenten over het vertoonde spel tegen de WK finalisten Italië en Frankrijk. Er was creativiteit, overzicht, snelle omschakeling, accurate passing en een flinke dosis talent aanwezig in het elftal. De buitenlandse pers was lyrisch en roemde Oranje voor haar spel wat niet van deze planeet was. Het spel van Oranje werd wereldwijd bestempeld met de woorden: sensational, exhilarating, brilliant, like artists at work en met de bekende quote: What France can do, the Dutch seem to be able to do better. Nu is het wel duidelijk dat het Nederlands elftal goede wedstrijden speelde. Toch ging het op een bepaald punt toch mis, want door gebrek aan agressiviteit en volwassenheid werd er verloren van Rusland in de kwartfinale.

In de twee jaar na het toernooi in Alpenlanden hebben de internationals zich ontzettend ontwikkeld op mentaal, tactisch en technische niveau. In de verdediging werd er helaas afscheid genomen van Edwin van der Sar, maar nu ontstond er plaatst voor Maarten Stekelenburg om zich te manifesteren in Oranje. Hij is het niveau in de Eredivisie inmiddels ontgroeid en het doet hem goed dat hij nu onder de lat mag plaatsnemen. Daarnaast zijn André Ooijer en Khalid Boulahrouz uit de basis elf gespeeld door John Heitinga en Gregory van der Wiel. Kortom de verdediging bestaat nu uit kwalitatief betere spelers en van der Wiel gaat ook met regelmaat mee naar voren, waardoor de kwaliteit van het gehele elftal beter tot zijn recht komt met een aanvallende back.

Mark van Bommel werd in ere hersteld op het middenveld en mocht een koppel gaan vormen met Nigel de Jong die zich heeft bewezen in de Bundesliga en de Premier League. Samen een zeer effectief en dodelijk koppel als het gaat om het neutraliseren van de tegenstander en het is duidelijk te zien dat deze twee heren onderling een klik hebben. Het echte speelveld van Oranje is natuurlijk de voorste linie, want daar staat Nederland mondiaal bekend om. De bondscoach heeft hier de mogelijkheid om verschillende spelers te positioneren, namelijk Dirk Kuyt, van Persie, Robben, Sneijder en van der Vaart. De keuze voor de vieren heren die gaan spelen zal mede bepaald worden door de tegenstander en haar speelwijze. Een op papier zwakkere tegenstander zal vragen om extra creativiteit en zal vragen om de diensten van van der Vaart, maar bij een sterkere tegenstander is het verstandig Kuyt op te stellen.

Het team is deze laatste twee jaar geprofessionaliseerd op meerdere gebieden. Het is erg rustig rondom de nationale selectie en er komen geen negatieve geluiden uit het Nederlandse kamp, waardoor de interne sfeer aangenaam en prettig blijft om in te presteren. De meeste spelers hebben inmiddels de stap gemaakt naar de volgende periode in hun carrière en/of nemen bergen met ervaring mee naar het toernooi. Het grootste deel van de selectie verdient zijn brood in het buitenland wat erop wijst dat zij sterker zijn geworden, vanwege de zwaardere competities en intensieve concurrentie. De spelers zijn volwassen geworden dat is ook eens te meer bewezen door het feit dat er een onbekende mentaliteit is ontstaan binnen het elftal, namelijk: ‘tot hier en niet verder’ en ‘ik lust je rauw’. Dit is de mentaliteit die het laatste puzzelstukje vormt binnen de puzzel met de afbeelding van de Wereldbeker. Ten opzichte van het vorige toernooi is Oranje eigenlijk alleen maar gegroeid, want deze groep spelers spelen al heel lang samen en kennen elkaar door en door.

De spelers beseffen dat dit jaar hun jaar is, althans dit merk je uit de algehele situatie met media, sfeer en het team. Optimisme overheerst in het Hollandse kamp en dat is ook duidelijk zichtbaar wanneer je ziet met hoeveel plezier de voetballers zich op het veld laten zien. Een groot pluspunt vooraf aan het toernooi is dat de spelers nu eindelijk allemaal hetzelfde denken, de koppies staan allemaal dezelfde kant op. Het is een teamsport en iedereen moet samenwerken, maar ook voor elkaar werken. Dit zie je ook terug uit de situatie zo vlak na een gescoord doelpunt, want dan zie je alle spelers samen dansen, springen en feestvieren in plaats van een één speler die naar het publiek rent.

Ik had het laatst met een vriend van mij over de zomervakantie en toen zei hij mij dat hij jaloers was op mij omdat ik deze zomer lekker op vakantie ga naar Frankrijk tot en met 28 juli. Ik vertelde hem dat het een mooi land is met veel cultuur en een lekker klimaat en daar kijk ik natuurlijk ook naar uit. Wanneer ik echter eerlijk was moest ik toegeven dat ik juist jaloers ben op hem. Hij heeft namelijk de mogelijkheid om feest te vieren op het Museumplein in Amsterdam bij de huldiging van het Nederlands elftal, terwijl ik in Frankrijk in mijn eentje feest moet vieren met een koud biertje in mijn hand.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 13 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door Daniel221)

Alleen voor de titel al 5 sterren.
Voor de rest van de tekst overigens ook.

was wel een beetje een opsomming van wat we allemaal wel weten in 1 artikel, en ik vind niet dat stekelenburg beter is dan van der sar.
wat wel zo lijkt in het stukje.
quote: de verdediging werd er helaas afscheid genomen van Edwin van der Sar, maar nu ontstond er plaatst voor Maarten Stekelenburg om zich te manifesteren in Oranje. Hij is het niveau in de Eredivisie inmiddels ontgroeid en het doet hem goed dat hij nu onder de lat mag plaatsnemen. Daarnaast zijn André Ooijer en Khalid Boulahrouz uit de basis elf gespeeld door John Heitinga en Gregory van der Wiel. Kortom de verdediging bestaat nu uit kwalitatief betere spelers.

maar omdat het natuurlijk wel gaat over dat wij wereldkampioen worden toch 5 sterren, we zijn immers Nederlanders.

Redelijk stuk veel opsomming en een hoop open deuren. Daarnaast zou ik ongeacht de tegenstander altijd vd vaart boven kuyt zetten. Kuyt Elia en affelay zijn gewoon 1 van de eerste die voor vers bloed in de 2e helft moeten zorgen.

Fijne vakantie in Frankrijk

12 juni 2010 om 11:17

Thanks. Ik echter heb wel besloten dat wanneer Oranje de finale zou halen dat ik thuis blijf en niet mee ga op vakantie. Maar dat ik een aantal dagen later alsnog ga naar Frankrijk, maar dan op de fiets met een Holland vlag achterop.

12 juni 2010 om 23:04

Haha, jij hebt niks te doen om t egaan fietsen naar Frankrijk.

13 juni 2010 om 01:26

Naja. Dat heb ik er in ieder geval voor over om Nederland in de finale te zien terwijl ik in Nederland ben.

13 juni 2010 om 19:00

'' Ik echter heb wel besloten dat wanneer Oranje de finale zou halen dat ik thuis blijf en niet mee ga op vakantie.''

Als Oranje de finale zou halen? Heb je net niet een heel stuk geschreven om ons te overtuigen van het feit dat Oranje de finale sowieso haalt? NB: hem wint?
Beetje jammer

13 juni 2010 om 19:09

Touché. Daar liet ik een slippertje vallen. Nu moet je de reacties en het artikel eigenlijk ook wel een beetje kunnen scheiden als je snapt wat ik bedoel. Dit artikel schreef ik vanuit het perspectief dat Nederland kampioen wordt. Daarnaast mag ik in mijn reacties toch best iets genuanceerder zijn? Dat doet niks af aan het artikel lijkt mij .

Je trapt een hoop open deuren in vind ik. Je hebt wel een aantal punten maar die punten zullen veel onder jullie hebben denk ik, zelfs ik als buitestaander vind dat. Een redelijk artikel, beetje Chauvinistische en onrealistische titel maar goed. Drie sterren

12 juni 2010 om 09:50

Misschien is het doordat het niet helemaal gelukt is met mijn inleiding en een vierde column nét niet helemaal opgevallen, maar er staan drie columns met... wordt kampioen als titel, dus de titel is niet zozeer chauvinistisch maar afgesproken.

12 juni 2010 om 11:16

Lfcdutchy, respect2all en nog iemand wilden een serie met columns neerzetten en dan allemaal een ander land gaan belichten. Ik werd gevraagd om dit voor Nederland te doen, maar omdat we 'deze serie' wel wilden kenmerken als één wilden we een duidelijke titel nemen met dezelfde inleiding. Echter is deze inleiding gedeeltelijk weggehaald door vz bij Lfcdutchy en respect2all.

Ik heb geprobeerd aan te geven hoe ik als schrijver de grootste kans kon toedichten hoe Oranje kampioen zou gaan worden. Vanuit mijn perspectief was dat de bagage van het vorige toernooi meenemen plus de extra ervaring, volwassenheid en de geweldig gegroeide sfeer. Dat vindt ik het allerbelangrijkste wat heeft plaatsgevonden. En ja de een beetje chauvinisme kan geen kwaad toch wanneer je mensen probeert te overtuigen van het goed kunnen functioneren van een nationaal elftal?

Je hebt inderdaad genieten en genieten. Genieten door de WK overwinning te vieren in Amsterdam of genieten met een biertje in de Bretagne (of waar dan ook). Ik heb genoten van jou stuk. Meer dan die van Duitsland en England.

Rond om het elftal van Nederland heerst altijd heel veel optimisme en heel veel pessimisme. Je ziet vele colums van onder anderre Nico Dijkshoorn en andere bekende columnisten die schrijven over de enorme optimistische bevolking die roept dat wij wereld kampioen worden. Zo ervaar ik het echter totaal niet, ik denk dan waar lult die knaap over. Ik zie veel meer pessimisten dan optimisten. Veel van die 'so called' optimisten zijn overigens gewoon realisten met een uitgesproken droom.

De sfeer in het Nederlands elftal is werkelijk waar geweldig. Net zoals in de tijd van Marco van Basten. Dit komt denk ik omdat een paar rotte appels thuisblijven en iedereen respect voor elkaar heeft. Met een rothumeur kan je niet dansen, terwijl als je je goed voelt je alle moves uit de kast haalt. Daarbij komt nog dat onze media echt vele malen beter is dan bijvoorbeeld de Engelse. Een twitterafaire van dit formaat had de Engelse media aangegrepen omdat het team af te slachten.

''open deuren'' vind ik een enorme k*t uitdruking die werkelijk waar nergens op slaat. Ten eerste is het altijd relatief. Als je iets al heb gehoort dan is het een open deur, maar zodra een mening verwerkt is kan het in mijn ogen al geen open deur meer zijn. De mening is namelijk altijd een verassing. Je weet niet wat er zich achter die bepaalde deur afspeeld.

Daarnaast is het heel makkelijk om het Nederlands elftal af te schrijven stel je zou alle 7 wedstrijden naar de finale 80% kans hebben om te winnen, dan nog is de uiteindelijke kans maar.
0.8x0.8x0.8x0.8x0.8x0.8x0.8= 20%. Kortom, er is maar weinig nodig om af te vallen, en ook de beste wint niet altijd.

Belangrijk is dat wij er met zijn allen in geloven, dan kan je weliswaar teleurgesteld afdruipen maar dan ligt het iig niet aan de kritische fans en media.

Jij gelooft, ik geloof!

5 sterren!

heerlijk stuk alleen ik weet niet wanneer je dit geschreven hebt maar de twitter affaire was wel een beetje onrust ( voor 1 dag weliswaar ) en ze hebben inderdaad plezier als ze zelfs gaan ''kontjerouchen'' 5 sterren meer dan verdiend.

12 juni 2010 om 10:58

Je hebt gelijk harpoontje . Dit stuk heb ik geschreven na de wedstrijd tegen Mexico. Alleen door wat oponthoud binnen vz en persoonlijke sfeer kon het nog niet gepubliceerd worden vandaar dat de twitteraffaire en de robben situatie missend zijn in mijn stuk.

Dat is ook het belangrijkste voor mij wat jij nu aanhaalt: de sfeer. Die is zo uitermate goed op het moment. Geen problemen in de media, geen echte grote problemen vind ik zelf. Daarnaast kunnen de spelers het ontzettend goed met elkaar vinden en zijn zij alleen maar dichter naar elkaar gegroeid sinds het vorige EK.

Mooi stuk, goed geschreven.
dit soort stukken maken me toch wel een beetje trots op ons oranje.
al verwacht ik niet dat we ook echt wereldkampioen worden, de punten die je aanhaalt doen me toch weer twijfelen....

Dutchmen,

Ik vind dit stuk een beetje tegen de categorie 'open deur in trappen' zitten. Maar je optimisme, je schrijfstijl en verwoording maakt veel goed!

Wat ik verder ook nog opmerkelijk vind is het volgende: 'tijdens een groot deel van de wedstrijd was het spel niet om aan te zien en was er continu duidelijk sprake van miscommunicatie. Hoe kan het nu dat Nederland haar opponent niet ongecompliceerd op de knieën kreeg en wat betekent dit voor de kansen van Nederland op het mondiale eindtoernooi in Zuid-afrika. Pessimisme is nadrukkelijk aanwezig onder de bevolking, maar is deze pessimistische houding wel terecht?'

Hoezo, pessimisme? Nederland speelde toen nog met de het sterkste elftal en het Nederlandse volk was helemaal niet zo negatief over het Nederlands elftal.

12 juni 2010 om 13:16

Tegen Mexico werd er niet gespeeld met het sterkste elftal, want dit was het duel wat werd gebruikt door B. van Marwijk om de laatste twijfelingen voor de definitieve selectie uit te proberen. Zoals Anita, Braafheid, Boulahrouz, Ooijer, Schaars, de Zeeuw, Engelaar. Het spel was niet om aan te zien en op de twee doelpunten na was er niks te beleven. Geen enkele bal kon normaal worden over gepasst en zeker de tweede helft stonden wij onder druk ipv Mexico. Wat ik op voetbalzone heb gelezen over die wedstrijd qua reacties en de reacties van mensen uit mijn persoonlijke omgeving, werk, studie, vrienden, familie vond ik een behoorlijk pessimistische houding. Vandaar.

Toch bedank voor je complimenten .

We worden never nooit wereld kampioen, als je dat denkt ben je echt naief bezig. Kwartfinale is zoals altijd het eindstation. We missen die mentaliteit die de saaie duitsers fransen en italianen wel hebben! Die vliegen er soms snedl uit om 2 jaar later de titel te pakken.

12 juni 2010 om 20:24

Zover je reactie op de inhoud. Het is ook leuk als je vertelt wat je van het stuk zelf vindt qua opbouw, schrijfstijl, taalgebruik et cetera in plaats van gelijk pessimistisch en teleurgesteld te gaan reageren over de kansen van Nederland.

13 juni 2010 om 09:43

De schrijstijl intresseert me niks eerlijk gezegd

Leuk stukje om te lezen en ik vind het zeker niet te optimistisch, ik denk namelijk ook dat deze groep tot veel in staat is. Technisch gezien behoord Nederland echt bij de wereldtop, spelers als van Persie, Robben, van der Vaart hebben unieke kwaliteiten. Nou ik wil de rest niet tekort doen, maar dit zijn spelers van een zeer hoge kwaliteit. Als dit team eenmaal in elkaar valt dan moet elk elftal ons vrezen, betekent niet dat we niet kunnen verliezen, ja kan altijd een mindere dag hebben op een Wk, of pech hebben of wat dan ook. Een WK winnen is meer dan alleen een goede ploeg en een goede mentaliteit hebben, geluk is ook een factor die soms doorslaggevend is. Iedereen kan zich wel een paar gelukkige momenten herinneren van WK winnaar. Ik hoop gewoon dat ik na het WK kan zeggen, ''ja ik heb genoten''

Leuk stuk, met je schrijfstijl is echt niets mis! Het was leuk om te lezen, maar je trapt, zoals hierboven al een paar keer is herhaalt, veel open deuren in. Maargoed, dit stukje doet me goed en ik heb er ook, net als jij, veel vertrouwen in dat het goed komt met Nederland!

4 sterren

jammer dat je tekst vol met spelfouten en andere grammaticale fouten zit, waardoor het mij niet uitnodigt verder te lezen.bijvoorbeeld:

”Ik had het laatst met een vriend van mij over de zomervakantie en toen zei hij mij dat hij jaloers was op mij omdat ik deze zomer lekker op vakantie ga naar Frankrijk tot en met 28 juli.”

Deze zin loopt niet lekker, onder andere omdat je het woord ”mij” drie keer gebruikt. Daarnaast is het een erg lange zin, het gebruiken van komma's zou ook niet misstaan.
Daarnaast vind ik dat je, zoals al eerder gezegd is, veel open deuren intrapt. Verder wel een aardig artikel.
2 sterren.

13 juni 2010 om 19:14

Drogba96. Zou jij me misschien kunnen aanwijzen waar deze fouten zitten dan. Ik zelf heb echt problemen namelijk met het vinden van fouten in mijn eigen teksten, vandaar dat ik ze nooit zie. Hoop dat je ze kan aanwijzen, want dan leer ik er nog wat van. Is een zin trouwens per definitie fout wanneer deze niet lekker loopt?

Wat ik wel grappig vind is dat je eerst een citaat uit mijn tekst geeft en daarna aangeeft dat je het na het lezen van veel fouten, waaronder dus ook de zin uit het citaat het jou niet uitnodigt verder te lezen. Echter is dat citaat van jou de derde laatste zin uit mijn artikel. Haha. Dat is wel krom enigszins.

Ben het volledig met je eens Dutchmen, een mooi stuk, en een genot om te lezen.
Al is het stuk in mijn optiek iets te onrealistisch maar, alles kan

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Nederland

FIFA ranking: 7
2233 fans
Selectie
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren