Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC polst oude bekende voor erfenis Brood: 'Ik sta er voor open'

Laatste update:

NEC promoveerde met meer dan honderd punten naar de Eredivisie, maar moet het op het hoogste niveau zien te redden zonder Ruud Brood. Woensdag werd bekend dat de succesvolle oefenmeester is opgestapt; naar alle waarschijnlijkheid wordt hij assistent-trainer bij PSV. NEC is dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en Mario Been is gepolst door de Nijmegenaren.

/

De analist staat open voor een terugkeer bij de club waar hij tussen 2006 en 2009 al werkzaam was. Been was destijds erg succesvol met NEC, dat onder zijn leiding Europees voetbal haalde en zelfs de groepsfase van de Europa League overleefde. Hamburger SV schakelde NEC vervolgens uit. Mogelijk keert Been dus terug bij de Gelderlanders, maar na het eerste contact heeft hij niets meer gehoord.

"Zo gaat dat hè. Ik weet niets van andere kandidaten (Ernest Faber, red.) die ook genoemd worden", zegt Been tegen FOX Sports, waar hij momenteel werkzaam is als analist. "Een deadline? Heb ik niet gesteld. Ik sta er zeker open voor, maar we zullen wel nog verdere gesprekken moeten voeren over een aantal zaken. Over versterkingen voor de selectie bijvoorbeeld. NEC moet natuurlijk voorkomen dat ze na de promotie er meteen weer uitvliegen.''

Een andere oud-werkgever van Been, Excelsior, moet waarschijnlijk ook op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer: Marinus Dijkhuizen staat namelijk voor een overstap naar het Engelse Brentford. Been zegt echter dat hij niets voelt voor een hernieuwde samenwerking met Excelsior en dat NEC de enige club is waar hij serieus over wil nadenken.

Mario Been lijkt mij een goede opvolger voor Ruud Brood

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
28 mei 2015 om 17:16

Mooi! NEC blij en ik als Foxsportskijker ben van zijn obligate analyses af. Zie veel liever niet-trainers aan het woord. Die hebben doorgaans meer te melden (perez, vhalst) met Regi Blinker als uitzondering.

Dat zou erg leuk zijn als Been terugkomt naar Nijmegen. Zijn "alles komt goed" motto is nog steeds veel gehoord in de Goffert.

28 mei 2015 om 16:53

Sterker, tijdens het kampioensfeest scandeerde 17000 man het...

29 mei 2015 om 09:42

Echtwaar? Geweldig.

Dat waren nog eens tijden in Nijmegen zeg... Dat NEC gewoon de groepsfase doorkwam...

Nou dat zal een kwestie van tijd zijn, mooie coach voor Nec.

Mooi nieuws. Was even bang dat NEC eigenwijs ging doen en door voor Faber te gaan die nog niks of heel weinig gepresteerd heeft. Nu ff Been naar Boekhoorn sturen en het komt goed.

Zou geweldig zijn. Been is op elk punt de beste kandidaat die ik me kan bedenken en als Boekhoorn zijn gewenste trainer krijgt is misschien nog wel het belangrijkste.

28 mei 2015 om 16:39

Faber is nog steeds een optie. Maar die druktemaker moet je niet hebben. Been en Boelhoorn golfen een keer en het zou wel eens snel geregeld en bezegeld kunnen zijn.

28 mei 2015 om 17:08

Krijg ook het idee dat ze al contact met elkaar hebben opgenomen als je ziet hoe Mario praat. Ik zou toch wel blij zijn als hij weer komt hoor, heb Been liever dan Brood. Ik hoop dat ze het binnenkort rond kunnen krijgen en dat er geïnvesteerd gaat worden in goede spelers.

Aan de ene kant zou ik het mooi vinden als Been terug zou komen. Aan de andere kant heb ik ook mijn twijfels, omdat iemand terughalen die in het verleden heel succesvol bij een club is geweest meestal leidt tot teleurstellingen. Daarnaast ben ik het wel eens met de opmerkingen van Frtorres. Zijn humor wat een van zijn sterkste punten was tijdens zijn eerste periode bij NEC lijkt wat verdwenen te zijn en hij komt wat gefrustreerd over. Dat is niet de juiste houding om een groep te motiveren, maar ik hoop en denk dat hij het nog wel in zich heeft. In ieder geval is hij sinds zijn vorige periode bij NEC goed bevriend geraakt met Marcel Boekhoorn. Vanuit dat oogpunt zou een terugkeer wel positief zijn. Boekhoorn zal zeker meer gaan investeren in spelers als Been er weer zit.

28 mei 2015 om 16:46

Ja dat is een veelgehoord argument. Toch heeft hij het alles bij elkaar heel goed gedaan bij Genk. En misschien wel gewacht op deze kans. Daarbij heeft hij alles te winnen. Ik bedoel, niemand verwacht direct Europees voetbal toch?! Overigens vind ik de overige kandidaten echt helemaal niks.

28 mei 2015 om 16:53

Ik weet niet of Boekhoorn en Been 2 handen op 1 buik zijn, daar ben ik nooit bij. Ik heb wel sterk de indruk dat die 2 een vriendschappelijke relatie hebben.

Waarom ik absoluut voor ben: tijdens de eerste periode onder Been was NEC topfit. Mario Been zorgde er samen met zijn technische en medische staf voor dat alle spelers fit waren.

Uiteindelijk bleek dat de sleutel tot succes, zowat iedere wedstrijd na de winterstop werd gewonnen in de laatste 20 min. van de wedstrijd. NEC bleef maar gaan, zelfs Jhonny van de Beukering...

Dat zou ik graag terugzien in de Goffert, en daarom ben ik voor!!

28 mei 2015 om 16:55

Zeker waar. Maar de medische staf is sowieso echt heel erg goed hoor. Dit seizoen ook nagenoeg geen geblesseerden. Interessant en belangrijk gegeven. Je wint er gewoon op namelijk (refererend aan Rutten en Feyenoord).

28 mei 2015 om 17:06

Dat had meer te maken in het grote vertrouwen dat er nog gewonnen ging worden. Mentaal zat het gewoon goed. Bas Sibum zei ook dat hij gewoon elke wedstrijd het gevoel had dat ze hem gingen winnen.

28 mei 2015 om 17:42

Nec had toen ook wel een sterke selectie met spelers als Vadocz, Lens, Holman, Olsson, Wisgerhof, El Akchaoui en ga zo maar door. Been heeft de ploeg aan de praat gekregen en zette een reeks neer dat gewoon niet normaal was voor een ploeg als NEC.

29 mei 2015 om 09:48

Was inderdaad een ploeg waarin nagenoeg elke speler een stap omhoog heeft kunnen maken. Aantal toppers zaten er in. Nog steeds jammer dat Wisgerhof niet de Penders van NEC is geworden naar mijn idee.

Vadocz was ook een leuke speler om naar te kijken! Is dat geen jongen die NEC kan terughalen deze zomer? Speelde dit seizoen maar iets van 10 wedstrijden bij Grashoppers zo te zien.

Been heeft het fantastische gedaan bij NEC, Europees voetbal halen en vervolgens overwinteren is fenomenaal!

Maar zijn laatste half jaar, voordat hij naar Feyenoord ging was dramatisch. Veel ging verloren en het was duidelijk dat hij de groep niet meer lon bereiken.

Risicovrij is hij dus ook niet. Persoonlijk zou ik liever een Faber of Kalazic zien komen, maar Been is zeker niet de minste optie.

28 mei 2015 om 17:43

En waarom zou jij liever die twee zien? Die twee hebben amper eredivisie ervaring als trainer en kennen NEC niet goed, Been daarentegen wel.

28 mei 2015 om 18:00

Been is echt geen slechte trainer. Maar plat gezegd is hij al een keer op z'n bek is gegaan bij NEC. Faber heeft geen, en Kalazic weinig ervaring als Eredivisie coach, dat is waar... maar ik vond De Graafschap het prima doen onder Kalazic bijvoorbeeld, voor beide heren lijkt NEC me een mooie vervolgstap in hun carriere.

28 mei 2015 om 18:29

Uhm... In dat seizoen dat jij vind dat ie op zijn bek is gegaan heeft NEC Europees voetbal behaald en ver gekomen ook het seizoen erna. Faber en Kalezic hebben nog helemaal niks bewezen en NEC zou na Anton Janssen hopelijk ik niet meer dezelfde fout maken om een onervaren trainer voor de groep te zetten.

28 mei 2015 om 18:41

' Maar plat gezegd is hij al een keer op z'n bek is gegaan bij Nec'

Dit is waarschijnlijk een van de grappigste dingen die ik hier de afgelopen tijd heb gelezen. NEC hoeft onder Been Europees voetbal gehaald en overwinterd. Om het in perspectief te zetten: dat is hetzelfde als Ajax of PSV de halve finale van de CL zouden halen. Ik hoop dat als hij komt hij weer 'op z'n bek gaat'.

' Faber heeft geen, en Kalazic weinig ervaring als Eredivisie coach'

Hetgeen automatisch zou moeten betekenen i.m.o. dat ze geen kandidaat zijn. NEC moet leren van de fouten en niet de voetbalgoden verzoeken door weer die fouten weer te maken.

' voor beide heren lijkt NEC me een mooie vervolgstap in hun carriere'

Vanuit het oogpunt van die trainers misschien. Vanuit het oogpunt van NEC is Been om meerdere redenen een (veel) betere trainer met een veel betere staat van dienst. Faber is nog een brookie als trainer en heb zeer m'n twijfels of hij het kan handelen als het slecht gaat.

Kalezic daarnaast vind ik ten eerste natuurlijk totaal geen uithangbord voor je club, totaal geen uitstraling die man en komt moeilijk uit z'n woorden. Tuurlijk heeft ie het bij De Graafschap goed gedaan. Maar afgelopen seizoen 14e geworden met Jong Psv. Niet dat het slecht is maar bijzonder is het verre van.

Nee, als je Been kan krijgen en je gaat als NEC zijnde voor Faber of Kalezic ben je gek en moet je nagekeken worden. TIs hetzelfde als je een Playstation 2 gaat kopen terwijl je de nieuwste Playstation ook kunt krijgen. Been is op elk punt een betere optie dan zowel Faber als Kalezic.

28 mei 2015 om 18:51

Je kunt het grappig vinden, maar volgens mij zeg ik letterlijk dat zijn Europese prestaties fenomenaal waren. Dat is een feit. Echter pakte hij vervolgens in dat seizoen, nadat hij bij Feyenoord getekend had, amper punten meer. Dat is ook gewoon een feit. En daar doelde ik op. Dat toont aan dat ook Been niet alleen maar goede dingen heeft gedaan. Dus net als Faber of Kalazic zit er ook gewoon een risico aan hem als coach.

28 mei 2015 om 19:11

Nadat hij bij Feyenoord had getekend ging het inderdaad minder waardoor NEC op de laatste dag play-offs Europees Voetbal misliep. Maar het was absoluut niet zo dat hij op z'n bek is gegaan, dat is een totaal verkeerd beeld van de realiteit. Het ging wat minder, dat schijnt bij een club van het kaliber NEC wel eens te gebeuren. Maar hij is in het seizoen nadat Europees werd behaald nog gewoon 10e of 11e geworden, hetgeen gewoon prima is voor een club als Nec. Vergeet niet dat hij in de zomer van 2008 Vadocz, Lens, Holman en Ollson is kwijtgeraakt en in de winter van 2009 ook nog aanvoerder Wisgerhof. Dan kan dat het uiteindelijk wat minder gaat. Maar een halfjaar nadat Been wegging stond NEC 17e.... Zegt ook wel wat denk ik.

28 mei 2015 om 23:19

Maar Nahe, wat zijn jouw argumenten dat je Faber en Kalezic meer geschikt vindt dan Been? Waarom zou je die twee eerder aanstellen als hoofdtrainer?

Dit lijkt me de ideale opvolger. Natuurlijk kan hij het volgend jaar niet zo goed doen als in zijn vorige periode, maar dat hoeft ook niet. De eis was toen in het linkerrijtje eindigen, nu handhaving bewerkstelligen.

Iemand terughalen is zelden een succes. Ik zou persoonlijk Brandts ook een goede keuze vinden. Hij heeft het bij Dordt met bijna een begroting van een amateurclub helemaal niet zo slecht gedaan. Ik zou hem wel eens willen zien bij een club met een redelijke begroting. Denk dat hij NEC moeiteloos in de middenmoot parkeert.

Na Nec is het enige wat me bijstaat van Been die 10-0 in Eindhoven.

28 mei 2015 om 18:45

Bij Genk(2011-2012) werd Been in zijn eerste jaar derde en haalde hij Europees gezien de beste prestatie uit de clubgeschiedenis door ook Europees te overwinteren(2012-2013). Won dat jaar ook de beker met Genk. Jaar daarna(2013-2014) weer Europees gehaald en weer overwinterd. Was 17 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen met Genk. Werd daarna na een mindere periode ontslagen in februari 2014. Maar ook daar heeft Been het best goed gedaan.

Natuurlijk is Been geen Guardiola of Van Gaal, maar met de mogelijkheden van NEC wel met afstand de beste kandidaat. Want het is niet zo dat Ernie Brandts iets bijzonders heeft laten zien bij Dordrecht.

@keizerstad. Dan hoop ik voor NEC dat hij zich herpakt. NEC heeft nu natuurlijk beduidend minder materiaal als zijn eerste periode. Ik vind hem wat verzuurd, dus ik twijfel.

28 mei 2015 om 19:20

' NEC heeft nu natuurlijk beduidend minder materiaal als zijn eerste periode'

Enerzijds klopt dat natuurlijk ook wel. Maar aan de andere kant kwam dat vooral ook doordat spelers onder Been heel erg waren gegroeid. Bedoel, voorafgaand aan het succeseizoen 2007-2008 had NEC in principe gewoon een gemiddeld elftal. Olsson, El-Akchaoui en Wisgerhof waren gewoon redelijke verdedigers voor NEC die onder Been een veel hoger niveau hebben gehaald. Sibum en Davids waren echt doorsnee spelers. Vadocz was een absolute geweldenaar toen, maar ook pas na een tijdje. Zelfde geldt voor Holman, die had het in jaar daarvoor ook best lastig. Van Beukering was ook een normale Eredivisiespits.

En de absolute topspeler Lens was toen die kwam een leuke speler met dreiging uit het 2e van AZ. Hoe die zich ontwikkeld heeft was echt abnormaal, was in die vorm misschien wel een van de betere spelers van de competitie. Maar ook die had een heel moeilijk eerste halfjaar en was in beginsel ook totaal niet populair bij de supporters. Maar ik heb bij NEC nog nooit een betere speler gezien dan Lens in zijn goede tijd. Wat was die man goed.

Overigens is ook opvallend dat van dit succeselftal alleen Lens het een beetje gemaakt heeft. Die is international geworden en speelt bij een respectabele club in Europa. Voor de rest valt het met de successen ontzettend mee. Olsson speelt nog steeds bij West Brom en Wisgerhof heeft nog een aantal prima jaren bij Twente gehad. Maar dat was het ook wel en laat ook zien hoe ver die spelers boven zichzelf zijn uitgestegen onder Been. Want aan het begin was dat materiaal helemaal niet zo bijzonder volgens velen(incluis mijzelf).

Been heeft in België veel ervaring opgedaan.
Hij is weer een jaartje ouder.
Been is een aardige trainer voor Nec.

28 mei 2015 om 21:34

Een 'aardige' trainer? Zolang Jürgen Klopp niet wil gaan we niet veel beters krijgen hoor

Van mij mag hij terug komen. Het jaar 2008 was misschien wel het beste NEC aller tijden. 17e tot voor de winterstop, daarna bijna alles gewonnen met energiek voetbal. Kan me nog een 1-3 in de Kuip herinneren en een 6-0 in de playoffs tegen het toen ook nog sterke Nac.

Met been sta je dit keer niet meteen met een been in de europlayoffs, maar goede keuze!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren