Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Natuurlijk was ik boos in die tijd, maar Ajacied ben je en blijf je’

Laatste update:

Quincy Promes speelde tussen 2002 en 2008 in de jeugdopleiding van Ajax, maar werd op zestienjarige leeftijd weggestuurd omdat hij onhandelbaar was. De 28-jarige aanvaller haalde via Haarlem en FC Twente alsnog het profvoetbal en keerde afgelopen zomer terug in Amsterdam. Op de website van Ajax vertelt Promes over de invloed van de scheiding van zijn ouders op de roerige periode in zijn jeugd.

“Voor mij was het plaatje in de war. Ik woonde bij mijn moeder, verhuisde van buurt naar buurt, kreeg nieuwe en foute vrienden en kwam in een soort tornado terecht. Eerst was alles rustig en stabiel en in 1 klap was dat allemaal weg. Daardoor werd ik ook bij Ajax onhandelbaar. Ik geef dat niet schuld van mijn vertrek bij Ajax, maar het had wel invloed. En achteraf gezien heeft het feit dat ik weg ben gestuurd bij Ajax mij op een positieve manier aan het denken gezet”, legt Promes uit. De aanvaller legt uit dat hij een ‘ander mens’ werd nadat Ajax hem wegstuurde.

“Ik besefte ineens hoe het was om geen Ajacied te zijn. Ik speelde bij de beste jeugdopleiding van Nederland, we werden opgehaald door het busje een hadden alle faciliteiten. Op dat moment vind je dat normaal. Maar als je vervolgens een ander pad bewandelt, dan besef je pas hoe goed je het had”, vervolgt de veertigvoudig Oranje-international. Hij stelt dat er een ‘overlevingsmentaliteit’ ontstond om aan de top te komen. “Daardoor ben ik nu international.”

“Ik dacht niet dat ik Ajax 1 ging halen, maar ik bleef er van dromen. Toen ik voor het eerst mijn Ajax-shirt aantrok en de ArenA kwam binnenlopen kreeg ik kippenvel. Als ik dan ballenjongens zie, dan denk ik altijd terug aan toen ik daar zelf zat. Hoe zij naar mij kijken, zo keek ik ook naar spelers als Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar”, geeft Promes te kennen. Ajax nam hem afgelopen zomer over van Sevilla en voorlopig was hij dit seizoen in 28 wedstrijden goed voor 16 doelpunten en 5 assists.

“Toen ik werd weggestuurd was de droom weg”, concludeert Promes. “Maar nu ben ik volwassen, heb ik het een plek gegeven en het heeft gelukkig positief uitgepakt. Natuurlijk was ik boos in die tijd, maar Ajacied ben je en blijf je. Iedere keer als ik scoor in de ArenA, dan denk ik: shit, het is gelukt!"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap echt wel dat hij weg gestuurd is, elke keer als ik Promes aan de bal zie denk ik van, kan je nou echt niet een actie maken of een keer niet het balletje terug spelen? Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind Promes super belangrijk voor Ajax en hij voegt met z’n doelpunten echt wat toe, maar buiten dat is het niet erg veel.

4 april 2020 om 13:08

Zoals je wellicht hierboven gelezen hebt(of niet) is hij weggestuurd vanwege andere zaken. Talent had hij wel.

4 april 2020 om 13:27

Hij zegt dat het invloed heeft gehad, dus niet de uitiendelijke reden is geweest. Zoals ik hem zie voetballen, verwacht ik ook dat hij gewoon is afgevallen ivm gebrek aan kwaliteit. Aan de bal is het gewoon echt niet veel en mist hij toch wel wat. Hij is geen speler die het team op sleeptouw kan nemen, mocht het minder gaan. Hij is een typische meevoetballer die meegaat in het niveau van het team en zijn matige spel verbloemt met zijn doelpunten.

4 april 2020 om 14:30

Inderdaad 16 goals en 5 assist zijn heel erg mager. Ik ben ook geen fan van promes maar je kunt niet ontkennen dat hij het gewoon goed doet. Heeft het in Rusland erg goed gedaan en nu bij Ajax haalt hij ook weer goede statistieken. Dan moet je toch wel een beetje kunnen voetballen lijkt me.

4 april 2020 om 16:45

Maar bij hoeveel van die doelpunten stond Ziyech wel niet aan de basis? Promes heeft een goed gevoel voor ruimte en kan aardig afmaken, maar dan moet hij wel iemand hebben die de kansen voor hem creeert. Dat wordt voor hem volgend seizoen erg moeilijk. Ziyech vertrekt en Tadic wordt steeds ouder. Verder hebben we het over de Eredivisie, terwijl hij speelt in misschien wel de meest dominante ploeg van Nederland...

4 april 2020 om 13:21

Je onderschat zijn kwaliteiten in de kleine ruimtes en zoals Ten Hag het al aangaf is hij tactisch erg sterk

4 april 2020 om 13:22

Klinkt als een spits zoals je hem beschrijft. Snap niet dat ie daar niet vaker staat.

4 april 2020 om 13:46

@De Spreekwoord, helemaal met je eens, in Rusland stond hij ook in de spits en dan gebruik je zijn kwaliteiten gewoon het beste denk ik.

4 april 2020 om 15:48

Maar toch niet in een 4-3-3 formatie? Volgens mij samen met een Braziliaan? Correct me if im wrong.

4 april 2020 om 13:24

Mocht je ooit niks te doen hebben (lol) dan moet je eens een wedstrijd terug zoeken toen hij op 10 bij go ahead speelde onder ten Hag. Heel sterk in de kleine ruimtes.

4 april 2020 om 13:49

Ja op z’n 19e grootste talent in de Jupiler is niks klopt, net als Nouri. Maar je hebt gelijk omdat je in de Jupiler speelt heb je geen techniek of ben je niet goed in de kleine ruimtes.

4 april 2020 om 13:35

Hij is superbelangrijk en voegt met zijn doelpunten echt wat toe, maar buiten dat niet erg veel?? Hahaha rare zin, wil je dat ie a la ronaldinho 12 man passert?? Iedereen heeft toch zijn eigen kwaliteiten en met zijn kwaliteiten voegt hij, zoals je dat zelf zegt, iets toe aan Ajax en is hij daarmee dus een meerwaarde. Meer is er toch niet nodig..?

4 april 2020 om 13:44

Byrazzz, Kan je mij even citeren waar ik zeg dat er meer nodig is? Ik ben het toch gewoon met je eens? Alleen kan ik wel begrijpen dat hij mede door z’n kwaliteit is weg gestuurd, aangezien het geen ideale Ajax speler is, maar hij nu gegroeid is in meer in killer zijn, dat was hij in Rusland ook al. Je zag bij Sevilla dat ze weer uitgingen van z’n individuele acties en daarin komt hij gewoon te kort. Zolang hij wordt gebruikt naar z’n kwaliteiten is het inderdaad een prima speler.

4 april 2020 om 14:39

Je zegt dat elke keer als je hem ziet spelen je denkt of hij niet een mannetje kan passeren of een bal niet niet terug kan spelen, daarmee wek je dus heel erg de indruk dat je mist dat hij continu de dreiging op zoekt en mannetjes passeert terwijl ik van mening ben dat dat niet nodig is aangezien hij op een andere manier wel een meerwaarde is.

4 april 2020 om 13:42

Wat moet hij nog meer doen dan doelpunten maken? Zolang die scoort heeft hij gewoon een grote waarde voor dit Ajax. Hij is inderdaad niet een buitenspeler die constant een man opzoekt en uitspeelt, maar moet dat dan als je zo veel goals maakt? Buitenspeler kun je op meerdere manieren invullen.

4 april 2020 om 13:56

@kelderklass Promes is niet echt iemand die een individuele actie in huis heeft, dat zie je ook in Oranje. bij Ajax rendeert hij daarom ook beter omdat het meer een afmaker is die vaak in stelling word gebracht door de geniale passes van Ziyech. qua op tijd diep gaan, de ruimtes induiken en afmaken doet Promes het echter wel uitstekend en dat is natuurlijk ook een kwaliteit

4 april 2020 om 16:43

Echter mag je je ook afvragen wat je nog aan Promes gaat hebben als Ziyech vertrekt. Het gros van zijn doelpunten waren een direct gevolg van de genialiteit van Ziyech. Promes heeft iemand nodig die de doelpunten voor hem voorbereidt. Kwaliteiten als dat van Ziyech zijn voor Ajax niet meer te koop in het huidige voetbalklimaat en het is maar afwachten of Tadic zo'n rol nog kan invullen. Tadic wordt namelijk ook een jaartje ouder.

Ik vind Promes op zijn best als hij op 10 speelt. Komt hij vaker aan de bal en kan dan het spel verleggen.

4 april 2020 om 16:40

Promes het spel verleggen? Promes is alleen nuttig als je iemand hebt die ballen achter de verdediging kan leggen of hem in stelling kan brengen. Hij kan aardig afmaken, heeft een redelijk schot en ziet de ruimte, maar verder is hij in alles behoorlijk matig voor Europese begrippen.

Promes is niet de man van de dribbel of de intelligente pass. Maar hij is vlug als water, heeft slimme loopacties en een neusje voor de goal. Dat maakt hem in de ploeg die Ajax nu heeft (had...) een enorm belangrijke pion. En ja, het is een domme jongen, en dat wekt soms irritatie op. Maar hij heeft toch z'n waarde voor Ajax.

Helaas niet veel geleerd in die tijd. Lekker gaan voetballen met je vrienden in deze corona tijd. Ook de opmerkingen in de video enliven weinig goed. Wel goede voetballer. Mentaal niet sterk genoeg voor de echt top denk ik

'Maar nu ben ik volwassen.' Ik ga je ff uit je droom halen Promes. Je bent niet volwassen. Nog steeds een kind. Leeftijd zegt niets over je volwassenheid het is het gedrag die dat bepaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren