Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nathan Aké scoort in spektakelstuk van negen goals in duel met RB Leipzig

Laatste update:

Manchester City heeft woensdagavond een ruime zege geboekt in de Champions League. Op eigen veld waren the Citizens met 6-3 te sterk voor RB Leipzig. Nathan Aké zorgde voor de openingstreffer na een kwartier spelen, terwijl Christopher Nkunku met een hattrick de grote man was aan Duitse kant. Het duel stond onder leiding van Serdar Gözübüyük. Het andere duel in Groep A, tussen Club Brugge en Paris Saint-Germain, eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Het duel in het Etihad Stadium draaide uit op een groot spektakelstuk. Basisspeler Nathan Aké opende na een kwartier spelen de score, toen hij hoog boven de Duitse defensie uittorende en uit een corner van Jack Grealish raak kopte: 1-0. Kevin De Bruyne, die voor het eerst sinds het EK weer in actie kwam, had een belangrijk aandeel in de 2-0. Een voorzet van de Belg werd volledig verkeerd ingeschat door Nordi Mukiele, die op ongelukkige wijze zijn eigen doelman verschalkte. Dankzij een treffer van Nkunku in de 42ste minuut leek RB Leipzig met goede vooruitzichten aan de tweede helft te kunnen starten, maar ook Riyad Mahrez kwam nog tot scoren.

Na een handsbal van Lukas Klostermann in de zestien mocht Mahrez een strafschop nemen en deed dat feilloos: 3-1. Zes minuten na de pauze vonden die Roten Bullen wederom de aansluitingstreffer, en het was opnieuw Nkunku die zijn naam op het scorebord zette: 3-2. Toch pakte City de marge van twee doelpunten weer terug. Champions League-debutant Grealish sneed vanaf de linkerkant naar binnen en vond met een geplaatst schot op schitterende wijze de verre hoek: 4-2.

RB Leipzig gaf niet op en kwam, met Bryan Brobbey inmiddels binnen de lijnen, een kwartier voor tijd op 4-3. Grote man aan Duitse zijde, Nkunku, voltooide op aangeven van Youssef Poulsen zijn ‘valse’ hattrick. João Cancelo maakte aan alle hoop van de bezoekers echter binnen twee minuten een einde en zorgde voor de 5-3. Even later kreeg Angeliño zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Gözübüyük, waardoor RB Leipzig met tien man achterbleef. Invaller Gabriel Jesus bepaalde de eindstand enkele minuten voor tijd op 6-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verdedigend blijft Ake echt niet best, schuld aan zeker 2 goals van Nkunku, maakt zelf ook een fantastische goal maar zijn prioriteit is verdedigen, dat moet veel beter. City scoorde wel echt heel makkelijk vanavond, misschien hebben we Kane dan toch niet nodig? Geweldige goals van Grealish en vooral Cancelo, wat een poeier was dat zeg.

15 september 2021 om 23:17

Wat is er met Stones gebeurd? Kreeg het niet goed mee van de commentator.

15 september 2021 om 23:43

Volgens Pep zijn Stones en ook Laporte bij het nationale team geblesseerd geraakt, onduidelijk wat ze hebben en voor hoe lang.

15 september 2021 om 23:28

Ik heb in zn totaliteit zeer weinig van Ake bij City gezien, maar zou het niks zijn voor bij Ajax naast Timber? Blind is ook niet constant meer en wordt te oud. Aangezien hij bij City volgens mij ook 4e keus is zou dat best een optie zijn?

15 september 2021 om 23:41

Ligt een beetje aan City zelf, ze hebben eigenlijk 3 hele goeie centrale verdedigers en staat daar achter Ake wanneer nodig, als hij vaker dit soort fouten gaat maken dan zie ik hem wel snel vertrekken, ik weet niet of hij dan echt een aanwinst is voor Ajax, beetje moeilijk te bepalen want hij maakt deze fouten op CL en PL niveau, weet dus niet hoe hij het bij Ajax zal gaan doen. Als Nederlandse CV wel een aanwinst voor Ajax maar kwalitatief een vraagteken vind ik zelf.

16 september 2021 om 06:23

Hoezo vergeet jij Martinez? Dat is de speler die altijd naast Timber staan. Niet blind

16 september 2021 om 09:04

Blind ook vaak genoeg als Tagliafico erbij is als lb toch?

15 september 2021 om 23:58

Geen enkele schuld. Wat een negatieve kijk.

16 september 2021 om 00:00

Volgende keer misschien handiger je reactie als 1 reactie te plaatsen. Ake geen schuld nee? Ik verzoek je dan toch de goals van Nkunku nog eens te bekijken, en dan hier terug te komen met een oordeel. En als je hem dan nog niet schuld vindt aan minimaal 2 goals, leg dan ook even uit waarom.

16 september 2021 om 00:25

Vertel mij waarom hij schuldig was.

Fantastisch voetbal gezien van City en Leipzig heeft lekker meegedaan. Ake met een goal, maar zag echt slecht uit bij alle tegengoals. Zodra Stones of Laporte weer fit is zal Ake asap op de bank zitten. Verder was Man City echt oppermachtig vandaag. Lekker man!

15 september 2021 om 23:16

Leipzig speelde tegen Bayern ook leuk mee en meer balbezit uiteindelijk verlies je met 1-4. 10 tegengoals is onacceptabel. Al zijn die persoonlijke fouten van Mukiele en Klostermann wel catastrofe. City heeft enorm veel kwaliteit toch schat ik Bayern als de favoriet. Hoe schat jij de kansen in deze poule?

16 september 2021 om 00:36

@DerKaiser City loopt gevaar tegen de counter van Bayern en PSG. Het niveau ontloopt elkaar niet veel. Bayern heb ik dit jaar als verwachte CL winnaar opgeschreven. Maar ook als je de betere bent kan je uitgeschakeld worden. Het gaat spannend worden. Ik verwacht dat City deze groepsfase gaat winnen.

16 september 2021 om 00:01

Geen enkele blaam voor Aké. Lastig om positief te zijn hè

16 september 2021 om 00:12

@Beste Frans. Dat ligt dan echt aan je verwachtingspatroon. Bij de 2e tegengoal was Ake wel echt te laat om door te dekken waardoor de aanvaller vollesig vrij kon inkoppen. Dat is het gevolg van slechte communicatie. Als je Dias-Stones of Dias-Laporte gewend bent dan komt dat zeer zelden voor. Bij die andere goals zag Ake er ook niet goed uit. Hij is geen dominante verdediger die vaak eerder bij de bal is en verdedigers de baas is. In voorgaande wedstrijden heeft hij ook geen beste indruk gemaakt. Hij begint zijn krediet wel echt te verspillen.

16 september 2021 om 00:40

Bij dat tweede doelpunt valt de bal tussen twee verdedigers.

16 september 2021 om 01:04

Nee. Ake was te druk met het dekken van een aanvaller die notabene door Zinchenko al werd gedekt. Ake reageerde daardoor veel te laat op de loopactie van Nkundu. Dat is communicatie, maar ook inzicht. Je kan nooit een vrije man ongedekt je penalty gebied in laten lopen. De verdediging zag er bij alle 3 de goals niet goed uit. Nogmaals, met Dias-Stones heb ik dit soort dingen een heel seizoen niet gezien. Altijd als Ake speelt komen vergelijkbare momenten voor. Het is chaos achterin met hem dat was met jongens zoals Mangala, Nastasic en Lescott bij City. Bij de absolute top wordt er echt meer van een verdediger verwacht.

16 september 2021 om 15:18

Misschien heb je gelijk. Maar ja, als hij speelt is het bijna nooit met de beste spelers. En elke keer een ander team. Diaz is wat minder hoor nu. Een hele poos Mendy naast hem. Er gaat van alles aan vooraf voordat de bal in het strafschop gebied komt. Bij twee doelpunten wordt de man die passt het erg gemakkelijk gemaakt. Heb je de hele wedstrijd gezien? Waarschijnlijk niet. Hij deed het goed. Ben nu eenmaal een fan 😉.

16 september 2021 om 15:46

@Frans Ik snap dat je hem verdedigd als iemand die sympathie voor hem heeft. Hij heeft ook zeker kwaliteiten: snelheid, hij kan fel verdedigen, prima aan de bal, hij is gretig, redelijk sterk in de lucht. En natuurlijk ging ook meer mis achterin dan alleen Ake. Mendy en Zinchenko zijn ook geen geweldenaren en daar zijn City volgers ook regelmatig kritisch op hoor. We zijn ook erg streng voor Ake, aangezien Ake heeft nog niet de kans gehad om een lange tijd in de basis te staan. Maar bij de absolute top krijg je die tijd niet, want er wordt verwacht dat je er meteen staat. Twee slechte wedstrijden en je zit weer een maand op de bank. Ake deed een aantal dingen gisteravond, maar ik vond hem niet sterk bij alle tegengoals en vooral bijnde 2e tegentreffer. Met Ake in de basis gaat het vaker fout in de communicatie en organisatie en mede daarom zie ik liever een Laporte of Stones naast Dias. Die hebben bewezen solide te kunnen spelen over een langere periode. En uiteraard kijk ik elke wedstrijd live van Man City, waaronder die van gisteravond.

Had je Upamecano en Konate nog maar of Sabitzer voor een Adams. Voorin heeft Red Bull enorm veel kwaliteit, ook Angelino is een halve linksbuiten. Defensie komt echter tekort om ver te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren