Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Napoli legt druk bij Juventus, Inter verslikt zich thuis in promovendus

Laatste update:

Napoli heeft weer een stapje gezet richting een mogelijke Scudetto, de derde uit de clubgeschiedenis en de eerste sinds het seizoen 1989/90. De ploeg van Maurizio Sarri was in een aantrekkelijk duel met 2-4 te sterk voor Sampdoria en legt de druk dus weer bij achtervolger Juventus, dat zondagavond in actie komt tegen AS Roma. Napoli liep in ieder geval al twee punten uit op nummer drie Internazionale, dat in eigen huis in de fout ging tegen promovendus Carpi.

/

Sampdoria - Napoli 2-4
De vorige vijf ontmoetingen tussen Sampdoria en Napoli (uit en thuis) leverden 21 doelpunten op en ook zondag werd er weer een mooie wedstrijd op de mat gelegd. Gonzalo Higuaín zette de bezoekers na negen minuten spelen op voorsprong, nadat hij even daarvoor nog een grote kans om zeep had geholpen. De topscorer van de Serie A strafte een verkeerde terugspeelbal van Edgar Barreto af en maakte zijn 21ste doelpunt in zijn 21ste competitiewedstrijd. Barreto had sowieso een verschrikkelijke eerste helft, want even na zijn fout bij de openingstreffer veroorzaakte hij ook nog een penalty. Opvallend genoeg ging niet Higuaín achter de bal staan, maar Lorenzo Insigne maakte vanaf elf meter ook geen fout en verdubbelde de marge voor Napoli.

Sampdoria kroop na de rampzalige eerste twintig minuten wat meer uit de schulp en kort voor het rustsignaal bracht Joaquin Correa de spanning terug in de wedstrijd, door na een slim overstapje van Eder de 1-2 binnen te schieten. Napoli had de drie punten dus nog zeker niet binnen, maar na een klein kwartier in de tweede helft pakte Mattia Cassani van Sampdoria zijn tweede gele kaart en niet lang hierna maakte Marek Hamsik vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-3. De wedstrijd leek hierdoor gespeeld te zijn, maar Eder wist met een kopbal uit een corner toch nog de aansluitingstreffer op het bord te brengen, waardoor Napoli op moest blijven letten. Higuaín miste nog een behoorlijke kans, maar Dries Mertens bracht zijn ploeg hierna alsnog in veilige haven.

/

Internazionale - Carpi 1-1
Napoli liep dus twee punten uit op Internazionale, dat punten verspeelde tegen Carpi. De ploeg van Roberto Mancini stond bij rust nog wel met 1-0 voor, maar Inter had het zeker niet gemakkelijk met Carpi, dat dapper tegenstand bood. In de vierde minuut dacht Jerry Mbakogu de score zelfs te openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding van Matteo Mancosu op Jeison Murillo. Samir Handanovic kwam hierna twee keer als winnaar uit de strijd bij een één-op-één-situatie tegen Mbakogu, terwijl Rodrigo Palacio aan de overkant van het veld zag dat zijn kopbal met een spectaculaire omhaal van de doellijn gehaald werd door Roberto Crimi. Vijf minuten voor rust scoorde Palacio alsnog, toen een van richting veranderd schot van Ivan Perisic voor zijn voeten kwam.

Dit doelpunt viel in een fase waarin Carpi juist domineerde en kort na de openingstreffer dachten de bezoekers nog een penalty te verdienen toen Murillo hands maakte, maar de bal ging niet op de stip. Inter kwam dus met de schrik vrij en in de tweede helft had de thuisploeg wat meer controle over de wedstrijd. Palacio en Felipe Melo (terug van een schorsing) kwamen zelfs nog dicht bij een tweede goal voor Inter, maar Vid Belec hield zijn ploeg met twee fantastische reddingen op de been. Lorenzo Pasciuti werd even hierna met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer gestuurd en met een man meer leek Inter de wedstrijd eenvoudig uit te kunnen spelen, maar in blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker: invaller Kevin Lasagna schoot de 1-1 binnen.

/

Lazio - Chievo 4-1
Bostjan Cesar had zondag een opvallende hoofdrol bij het treffen tussen Lazio en Chievo: de verdediger van de ploeg uit Verona scoorde, maar kreeg ook rood, waardoor Lazio de zege naar zich toe kon trekken. De middag begon nog wel goed voor Cesar, die al in de vijfde minuut boven alles en iedereen uit torende en uit een indraaiende vrije trap binnen kopte. Kort na rust kreeg de Sloveen echter zijn tweede gele kaart te zien, waardoor Chievo dus bijna een gehele tweede helft met een man minder moest proberen om de voorsprong te verdedigen. Dat lukte niet: ruim twintig minuten voor tijd kreeg Lazio een penalty, die werd binnengeschoten door Antonio Candreva, en Danilo Cataldi zette de thuisploeg zelfs op een voorsprong.

Tien minuten voor tijd maakte Candreva na een fraaie aanval nog zijn tweede van de middag (3-1) en daarmee leek de wedstrijd gespeeld te zijn, maar Chievo kreeg nog een enorme kans om terug in de wedstrijd te komen: Stefan Radu trok een doorgebroken speler neer en kreeg daarvoor een directe rode kaart, maar de strafschop van Alberto Paloschi die volgde werd gekeerd door Etrit Berisha. Lazio hield dus stand, liep nog uit naar 4-1 (doelpunt Balde Keita) en pakte drie punten die de geplaagde coach Stefano Pioli heel goed kan gebruiken. Overigens kwam er geen enkele Nederlander (Edson Braafheid, Wesley Hoedt, Stefan de Vrij, Ricardo Kishna) in actie bij Lazio.

Palermo - Udinese 4-1
Oscar Hiljemark werd deze week in verband gebracht met Norwich City, Southampton en Everton en mogelijk speelde de middenvelder, die in de zomer de overstap maakte van PSV, zondag dus wel zijn laatste wedstrijd voor Palermo. In dat geval nam hij afscheid met een doelpunt: Hiljemark maakte tien minuten na rust de 2-0, door een van richting veranderde voorzet binnen te tikken. Voor de voormalig PSV’er betekende dit zijn vierde competitietreffer van het seizoen en in zijn loopbaan scoorde hij nog nooit vaker in een voetbaljaar. Bij het openingsdoelpunt van Robin Quaison, tien minuten voor het verstrijken van de eerste helft, was Hiljemark nog goed voor de assist. Het duel eindigde uiteindelijk in een 4-1 overwinning voor Palermo.

Denk je dat Napoli kampioen kan worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg sterk Napoli weer, als Juve straks, wat heel erg mogelijk is, punten laat liggen in en tegen Roma, ligt de weg naar de titel open voor Napoli, dan is het enkel kwestie van de koppen erbij te houden aangezien ze zat kwaliteit hebben. Die aanval is maniakaal goed, defensie is minder maar met zo'n voorlijn begin je elke wedstrijd al met een voorsprong bij wijze van spreken.

24 januari 2016 om 17:05

Hoop dat roma zeker gelijk speelt, anders wordt champ league heel moeilijk met zware gevolgen voor het team..

24 januari 2016 om 17:07

Napoli mag alleen wel stukken efficiënter worden. Higuain miste weer twee maal één op één met Viviano en ook andere Napolitani kregen grote kansen. Ze hadden er zeker zes moeten maken. Verdedigend valt het ook nog wel eens uit elkaar, met name op de counter zijn ze kwetsbaar.

Inter, tja ... Ik ben totaal geen Inter fan, maar ik kan nog wel wat voor ze opbrengen als ze leuk spelen. Maar 'parkeer de bus' tegen nota bene Carpi is echt bijzonder sneu. Gelukkig krijgt Mancini dan de deksel op zijn neus. Volgende keer aanvallender spelen dus en een veilige voorsprong behalen voordat je gaat verdedigen.

Lazio heeft eindelijk ook weer ruim gewonnen, 4-1 tegen Chievo is best prima.

24 januari 2016 om 17:10

In en tegen Roma? Juve speelt thuis hoor. Ik denk dat het een kleine overwinning wordt, ik ga voor 2-1.

24 januari 2016 om 18:03

Inderdaad! Mijn fout dacht dagenlang dat we uit moesten.

24 januari 2016 om 18:41

Geen probleem! Veel succes vanavond, hoop een overwinning voor Juve!

24 januari 2016 om 18:58

Thanx makker!

24 januari 2016 om 17:14

De wedstrijd niet kunnen zien. Misschien kan jij me vertellen hoe Insigne, Hamsik en Callejon speelde.

Volgens mij staat Insigne nu op 9 goals en 8 assists. Prima stats.

FORZA NAPOLI

24 januari 2016 om 17:34

We zijn net begonnen aan de tweede seizoenshelft. Napoli komt nog naar Turijn en Juve heeft alle moeilijke uitwedstrijden al gehad.

Dank u hartelijk inter Milan voor het verpesten van mijn toto dankzij de gruwelijke fout die u bent begaan ben ik €290-, misgelopen
Wat k hiermee wil zeggen is inter gore vuile k***club da ge zet

24 januari 2016 om 17:12

Nella vita, chi non risica,non rosica
-In het leven, wie niet waagt, niet wint.

Je kans komt welbweer, rustig blijven en door gaan. Inter de schuld geven is te simpel, het is en blijft voetbal

24 januari 2016 om 17:51

Begrijp mensen zoals jou nooit die dit moeten delen. Eigen schuld. Je bent zelf aan het gokken. Niet inter zijn schuld.

Napoli kan best kampioen worden, juventus of fiorentina ook ..

Schandalig. 1-1 tegen een Carpi met tien man. Mancini moet zich echt schamen, verdedigend spelen tegen een degradatiekandidaat die met een man minder spelen. Mancini mag van mij in de zomer wel weer vertrekken, maar 1-0 willen winnen tegen teams als Carpi is schandalig. Zelden zo boos geweest als vandaag.

Belachelijk. Je moet zelfs met man meer tegen degradatie kandidaat Carpi niet met 1-0 tevreden zijn. Dan krijg je wederom *zucht* in de laatste minuten van de wedstrijd de deksel op je neus. Je moet het vroeg killen maar inter creëert zeer moeizaam kansen. Ljajic moet niet teveel dom met bal naar voren lopen. Uit zijn interceptie viel de counter. Ik geloof dat dit de derde thuiswedstrijd achter elkaar is dat inter in de allerlaatste minuut het gewoon weer weggeeft. Heb medelijden met fans die naar het stadion zijn geweest en continu met een zuur gevoel het verlaten. Waar voorheen de 1-0 tactieken genoeg waren is dat nu niet het geval. Nu vallen ze de andere kant op. Miranda werd ook gemist. Met alle respect Nagatomo en Juan Jesus zijn niet de spelers die inter nodig heeft om naar een hoger niveau te streven.

Mertens pakt toch ook weer zijn goaltje mee. Zie hem graag vaker in de basis. Prima team, dit Napoli. Gun ze echt van harte de titel.

Inter verslikt zich? Inter moet zich kapot schamen en dan met name mancini met zn verschrikkelijke spelopvatting. Jongens probeer de 1-0 voorsprong te verdedigen we spelen namelijk thuis tegen carpi met 11 tegen 10 en dat is gewoon een lastige pot. Rot toch lekker op dit is als fan om je kapot voor te schamen. Ik was al niet blij met 1-0, je moet gewoon doordrukken en aanvallen tot er 4 of 5 inliggen maar nee hoor wij zijn weer het lachertje van de serie a. Mancini rot lekker op en neem spelers als nagatomo met je mee wat een aanfluiting is dit zeg. Ik wil een keer een coach die durft te voetballen zoals sarri. Who cares als je er 2 of 3 tegen krijgt zolang je er zelf maar 4 of 5 inschiet, heb je als neutrale toeschouwer ook tenminste wat om naar te kijken, misschien dat het stadion dan ook eens een keer meer dan halfvol zit.

24 januari 2016 om 17:37

Mourinho terug misschien? Mourinho zorgt dan ook niet altijd voor aanvallend voetbal, maar wel beter voetbal, collectief zeer sterk ook als team.

Inter krijgt hier gewoon keihard de rekening gepresenteerd voor de negatieve spelopvatting. Een spelopvatting die lijnrecht tegenover de spelopvatting van onder andere Fiorentina en Napoli staat. Daarom verdienen Fiorentina en Napoli een hogere notering ook veel meer dan Inter.

24 januari 2016 om 17:27

Goed gezegd en gefeliciteerd met jullie 4-1 overwinning

24 januari 2016 om 17:46

Thanks amico, jullie gefeliciteerd met de overwinning op Toro!

24 januari 2016 om 17:40

Ben het ondanks dat ik inter fan ben met je eens. Dat geluk met die 1-0 zouden we nooit een heel lang seizoen volhouden. Mancini moet offensiever willen gaan spelen maar de kans dat dat gaat gebeuren is klein.

24 januari 2016 om 17:48

Ik zou Mancini gewoon eruit knikkeren. Met een trainer als Sousa of Sarri aan het roer had je hier gewoon ruim gewonnen. Inter heeft gewoon een meer dan prima selectie, op een of twee teams na de sterkste van de Serie A. Dat je dan tot de laatste minuut een 1-0 tegen een 10-koppig Carpi over de streep moet trekken kan gewoon echt niet.

24 januari 2016 om 18:17

Het is gwn schandalig. Het meest beschamende resultaat in een thuiswedstrijd van inter. Mancini mag eruit. En idd een coach met meer aanvallende intenties

Giaccherini is hard bezig een vaste plek in Conte's selectie voor in Frankrijk te bemachtigen. Pikt nu alweer een doelpunt mee en heeft toch wel een groot aandeel gehad in Bologna's wederopstanding. Die ploeg treft nu wel een flink aantal keer bepaalde ploegen net op het juiste moment. Sassuolo nu ook, aangezien die niet in een beste vorm verkeren.

De twee ploegen uit Genua mogen overigens wel eens oppassen. Het is dat Frosinone, Hellas en Carpi (met uitzondering van vandaag misschien) zo bedroevend weinig van een vuist weten te maken dit seizoen, anders stonden beide nu onder de rode streep. Hellas doet me trouwens pijn aan de ogen: Genoa had een totale off-day vandaag, wist totaal niets klaar te spelen, en dan nog wist men in Verona niet wat het moest doen. Ze hebben geluk dat Pazzini of Toni zo nu en dan er wat in knalt. Die ploeg gaat zonder enige twijfel degraderen; 21 wedstrijden gespeeld nu en nog steeds niet één weten te winnen.
Het grootste mysterie van de afgelopen maanden blijft echter Montella. Ergens midden in het seizoen instappen als coach is nooit makkelijk, maar Samp zakt nu toch flink door het ijs met hem aan het roer.

24 januari 2016 om 17:46

Daar heb je gelijk in mbt Giaccherini. Zeer goed Ek 2012 gespeeld en nu weer in topvorm. Opstelling 352 Buffon Bonucci De Rossi Chiellini Darmian Verrati Pirlo Marchsio Giaccherini (candreva) Eder (rossi) Pelle (zaza)

24 januari 2016 om 17:52

Overigen :sirigu Perin - Barzagli Astori Romagnoli - Criscito De Sciglio - Thiago Motta Florenzi

24 januari 2016 om 17:59

Niet erg sterke opstelling. Pelle in de basis kom je niet ver mee. Pirlo moet ook gewoon niet meer mee. We hebben nu marchisio op zijn positie. Voor de rest in de opstelling nog niet zeker. Misschien dat immobile zijn goede vorm herpakt. Hopelijk weten ze ons te verassen. Maar heb er weinig vertrouwen.

24 januari 2016 om 18:53

@palombo , juvedeef

Pirlo's vorm is inderdaad niet al te best. Ik hoop dat hij onder Conte misschien wat van zijn magie weer tevoorschijn kan halen. Grootste zorgenkindje is inderdaad de voorhoede. Vier jaar geleden veel talent voor voorin, maar de grote beloftes van El Shaarawy en Balotelli zijn nooit echt uitgekomen. Wie weet moet Conte uit wanhoop zelfs spelers als Pavoletti oproepen. Een degelijke spits is dat zeker, maar geen topper.

ongelofelijk dramatisch. en we moeten woensdag naar juventus. ik verheug me er nu al op . net als de meeste interisti kookte ik van woede. echt zonde dat inter zo speelt want we kunnen ondanks weinig offensief van het middenveld kunnen we veel beter. helaas realiseert mancini zich dat niet. op zo'n manier tegen carpi in eigen huis spelen is gewoon vragen om problemen. op de counter speelde carpi heel sterk. zelfs met 10 man waren ze nog erg goed. mancini mag wat aanpassingen gaan doen aan zijn tactiek. van de spelers behaalde niemand zijn niveau vandaag. simpelweg een inter-onwaardige vertoning en hopelijk krijgen we in de zomer een andere coach.

Sassuolo verloren van Bologna dat had ik niet verwacht. Echter wel erg goed voor Milan om de 6de plaats te behouden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren