Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nainggolan komt niet terug op besluit: ‘De excuses waren zielig’

Laatste update:

Radja Nainggolan werd eerder dit jaar, tot verbazing van bijna heel voetbalminnend België, niet opgeroepen voor het WK en de middenvelder maakte vlak nadat het nieuws dat Roberto Martínez hem niet meenam naar Rusland bekend te stoppen als international. De dertigvoudig international leek door de snelheid van die beslissing wat overhaast gehandeld te hebben en de hoop in België was dat hij in de toekomst nog terug zou komen op het besluit. Nainggolan maakt nu echter duidelijk dat hier niet op gerekend hoeft te worden.

“Ik kom nooit meer terug. Ik heb gezegd dat ik zou stoppen als ik niet werd geselecteerd voor het WK en ik ben een man van mijn woord. Ik speel met veel liefde voor Internazionale, maar ik heb ook een ander leven buiten de voetballerij”, vertelt de dertigjarige Naiggolan aan ESPN. “Als er morgen een nieuwe bondscoach komt en hij ‘kom op’ zegt, is het nog steeds ‘nee’. Als ik iets besloten heb, blijf ik daar namelijk bij.”

“Ik heb niet gezegd dat ik niet geïnteresseerd ben zolang deze bondscoach er zit. Als ik zeg dat het voorbij is, is het voorbij, ik heb er goed over nagedacht. Iedere keer als er nu een interlandperiode is, heb ik vier of vijf dagen vrij en daar ben ik blij mee, omdat ik me dan kan concentreren op Inter en andere dingen”, vervolgt Nainggolan zijn verhaal. De middenvelder was in 2016 onder Marc Wilmots nog een vaste waarde op het EK en zijn afwezigheid op het WK kwam dan ook als een enorme tegenvaller: “Ik was enorm, enorm teleurgesteld. Ik zie het ook anders: er zijn spelers opgeroepen voor België die niet speelden bij hun clubs.”

“Ik speelde dat seizoen vijftig wedstrijden en werd alsnog niet geselecteerd. Ik heb ook nooit geëist dat ik zou spelen, ik verdiende het alleen om erbij te zitten in plaats van sommige andere spelers. Daarna kwamen de excuses, maar die waren allemaal zielig. Hoe kon het dat ik vijftig wedstrijden kon spelen voor AS Roma terwijl ik kritiek kreeg op mijn levensstijl? Ik vind het verkeerd als mensen iets zeggen zonder eerst met mij te praten. Je moet dat soort dingen in mijn gezicht zeggen, zodat we erover kunnen praten en elkaar de hand kunnen schudden. Als je me dan niet meer oproept, heb ik er meer respect voor dan wanneer je dat niet doet.”

Vind jij dat Radja Nainggolan geselecteerd had moeten worden voor het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De ene keer draait het om de bondscoach, nu lees ik weer dat het besluit definitief is. Beetje gebrek aan ambitie aan de ene kant als je zo graag vrije dagen wilt. Aan de andere kant is het goed dat hij van zichzelf weet dat hij die dagen nodig heeft..

22 november 2018 om 16:25

Nog nooit zo’n tegensprekende reactie gezien, letterlijk alles wat je zegt, spreek je weer tegen.

OT: radja had uiteraard mee gemoeten, geen discussie mogelijk.

22 november 2018 om 16:29

@nammak; paok zou zichzelf alleen tegen kunnen spreken als hij een kant zou kiezen. Nu licht hij het gewoon vanaf beide kanten toe. Zo vreemd is dat toch niet?
Wat ik vreemder vind is dat er hier op vz mensen reageren die Martinez bij voorbaat van het toernooi al met de grond gelijkmaakten... en dat na het toernooi vol blijven houden, met het argument dat ze met naingolan erbij kampioen waren geworden... dat is pas een vreemd verhaal

22 november 2018 om 16:35

Ik vind het eerlijk gezegd niet zo’n vreemd verhaal. Met Naingolan er bij heb je een echte pitbull in huis die ook nog is lekker kan voetballen. Ik denk niet dat hij per se het verschil zou hebben gemaakt maar hij zou de kans op succes toch wel een stuk verhogen. In ieder geval beter een Naingolan op de bank dan bijvoorbeeld een Thielemans.

22 november 2018 om 17:37

En in dat geval liever een gemotiveerde thielemans op de bank dan een muitende naingolan. Je zit tenslotte wel wekenlang op elkaars lip.

22 november 2018 om 19:45

Ik spreek niets tegen. Ik weet alleen dat hij in de media slingerde dat het hem om de bondscoach ging en hij daarom stopte. Nu zegt hij dat hij ook niet terugkomt als er een ander voor de groep staat.

Dat is prima natuurlijk, maar ik heb nergens gelezen waar dat op gebaseerd is. Het kan toch niet zo zijn dat je word thuisgelaten op een wk en dan bedankt voor heel belgie je hele carriere lang??

De keuze van Martinez was raar te noemen, vooral omdat hij wel een aantal kwalificatierondes wel was opgeroepen en dan opeens niet meer. Ik denk ook dat Martinez hier best wel als een pussy gehandeld heeft. Echter stel nu er komt een nieuwe bondscoach; dat betekent ook een ander selectiebeleid. En die selecteert je wel. Ga je dan echt zeggen Yooo, bedankt maar met de vorige had ik mot dus mij zie je niet meer terug in het nationale elftal? Lijkt me erg kortzichtig...

Beetje makkelijk punten scoren zo he, terwijl ik gewoon de situatie belicht? geld overigens ook voor @leipek.

22 november 2018 om 23:45

Hij zegt toch dat die niet eist dat die wou spelen maar dat die best geselcteerd had mogen worden ipv anderen na 50 wedstrijden voor as roma inclusief een halfe finale cl

22 november 2018 om 16:35

PAOK lees ze verhaal eens goed terug. Hij geeft duidelijk aan dat als hij een standpunt inneemt zich niet meer laat overhalen en ze laatste alinea geeft hij heel duidelijk hoe hij aan ze mening komt en dan geef ik hem groot gelijk. Hij speelt hoogste niveau alle wedstrijden en alle Roma fans waren teleurgesteld dat Monchi hem verkocht omdat hij echt wel heel goed kan voetballen.

Je kunt hem eigenlijk niet meer dan gelijk geven, of hij nou af en toe een lastig type is of niet. Ik vond hem toch altijd wel een van de vaandeldragers van de gouden generatie van de Belgen. Snel, goed overzicht en een monster van een pegel in de benen. Dat hij niet meeging naar het WK viel in dezelfde categorie als Sane die niet mee mocht met Duitsland; gewoon onlogisch. Zou me niet verbazen als hij moest glimlachen bij die oorwassing tegen Zwitserland

22 november 2018 om 16:37

Niet de eerste keer dat Belgie een oorwassing kreeg van een minder land. Sterker nog, 2 jaar geleden stond Radja zelfs op het veld tegen Wales.

22 november 2018 om 17:09

Grappig genoeg was hij toen wel de enige speler die scoorde namens Belgie

22 november 2018 om 17:14

Haha ja, was wel echt een prachtig doelpunt. Wat een pegel van een trap was dat.

Heb hem ontmoet in het uitgaansleven en heb hele fijne herinneringen aan deze man! Ik ken zn lifestyle een beetje en snap wel dat die het heerlijk vind om 5 dagen vrij te zijn. Kan die lekker flaneren en chillen ipv een uitwedstrijd in Wit-Rusland ofzo. Moet wel zeggen dat ik Martinez niet een goede coach vind en hem bijna debiel vind voor het niet selecteren van Radja!

22 november 2018 om 19:03

Ik ken Roberto Martinez vanuit zijn tijd bij Wigan en ik heb een hoge pet van hem op. Na de zomer sprak ik hem voor het laatst en toen heeft hij aangegeven dat Nainggolang het groepsproces ondermijnde. Het individu kan nooit de doorslag geven in een teamsport.

Begrijpelijk. Het is natuurlijk niet verstandig om een losbandige levensstijl erop los te houden als voetballer. Maar dit zou toch niet een selectie in de weg moeten staan... Hij is gewoon gezond en is een of twee keer 'betrapt' met een sigaretje. Het argument dat het dan geen voorbeeld is slaat ook best haaks vind ik, alsof kinderen met z'n allen het nieuws zo heftig ind e gaten houden. Toen ik klein was was ik fan van de voetballer kluivert, wist ik veel wat hij in z'n vrije tijd deed.
Ik vind dat men hier toch wel te ver is gegaan in het idee dat voetballers de perfecte jongens moeten zijn. Je weet natuurlijk nooit het volledige verhaal, maar deze jongen hoort zo lang hij fit is 100% in het Belgische elftal te zitten. Desnoods als rechtsback heeft hij meer kwaliteit en gif in z'n spel dan heel wat belgische spelers denk ik zo.

Ze hadden hem op het WK goed kunnen gebruiken, blijft een hele aparte keuze van die bondscoach.

Hij is er open en eerlijk over.
Ik snap het wel, als je je op een plek niet gewaardeerd voelt en je het niet voor het geld hoeft te doen, waarom zou je er dan heen gaan. Ik vind het juist goed van hem dat hij achter zijn eigen woorden staat en nu niet terugkrabbelt dat hij wel weer wilt worden opgeroepen.

Grappig dat men hier voor Naingolan zijn standpunt begrip kan opbrengen. Toen eerder dit jaar Bas Dost bedankte voor Oranje, was de wereld te klein en was de algehele opinie "het is een eer om voor je land uit te komen!" omdat hij een 'bad boy' is mag het ineens wel?

22 november 2018 om 16:57

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe terecht de reden van oproepen is en welke belangen er bij meespelen. Als heel België het onterecht vind dat je als speler niet wordt opgeroepen en het gaan om het grootste toernooi ter wereld is dat natuurlijk heel anders dan de situatie van Dost.
Dost was kwalitatief niet beter dan zijn vervangers, maar daarnaast zou ik het Dost ook het niet kwalijk nemen als hij afstand neemt van Oranje, hangt natuurlijk wel af van de reden. Als hij zich niet prettig voelt bij Oranje en hij ontevreden is dat het hem niet lukt om zijn kwaliteiten te laten zien zou ik het 100% begrijpen als hij niet voor Oranje uit wilt komen.

22 november 2018 om 17:13

Totaal onvergelijkbare situatie. Zoals al gezegd was Dost niet zo belangrijk voor Oranje als Nainggolan voor Belgie was. Laatstgenoemde speelde ook nog gewoon in de Italiaanse top en was daar een van de uitblinkers bij Roma. Als je dan om je vermeende levensstijl (ondanks dat je op het veld prima presteert) niet meegenomen wordt naar het WK en eigenlijk weggepest wordt, terwijl het land je ziet als een van de sleutelspelers... tja, dan snap ik dat je niet meer terug wil keren daar. Nainggolan verdiende het om dat WK te spelen en heeft zich voor club en land toch wel bewezen. Een grotere belediging was er dan ook niet denkbaar. Het verhaal van Dost was heel anders. Die liet juist veel te weinig zien bij de nationale ploeg, waardoor hij (terecht) kritiek kreeg. Dost is daarnaast dus ook gewoon niet zo'n denderende speler en je moet je systeem teveel op hem aanpassen als je er iets uit wil halen.

Blijft een schande en een ondoordachte handeling van Martinez. Akkoord, Nainngolan is geen koorknaapje die je kan opdragen wat hij moet doen. Maar dat hoeft ook helemaal niet, want hij doet exact wat hij moet doen. We hebben op het WK ondanks het mooie resultaat absoluut een jongen met wat grinta gemist op het veld.

Ook bij de match tegen Zwitserland is het nogmaals overduidelijk gebleken dat we jongens hebben opgeroepen die (met alle respect) momenteel tekort komen. Zo spelen er 2 jongens mee die voor een club spelen die momenteel moet vechten om degradatie te ontlopen... Dit is gewoon lachwekkend voor een ploeg die de laatste jaren grotendeels in de top 3 ranking van de Fifa heeft gestaan (al is deze ranking vaak toch ook een grap)...

22 november 2018 om 17:24

Toch wel de enige international samen met Fellaini met een echte winnaarsmentelaiteit. De rest loopt er vaak maar onverschillig bij. Tja, De Gouden Belgische generatie wordt gewoon verpest dankzij coaches als Martinez en Wilmots. Wilmots had gewoon geen tactische inzicht en Martinez kan niet om gaan met sterke persoonlijkheden.

Als je ziet dat een tribuneklant van een PL-middenmotor, een matige middenvelder van een Franse degradatiekandidaat en Praet die voetbalt bij een Italiaanse middenmotor wel worden opgeroepen in plaats van Naingolan die wel zijn niveau haalt en zelfs een dragende kracht is bij de Italiaanse top, dan weet je genoeg.

Ik weet niet of er iets achter de schermen is gebeurd, maar ik snap Nainggolan wel. Het was wel wat onverwachts dat Nainggolan niet eens bij de WK-selectie zat. Belgie heeft een geweldig elftal, maar in de breedte zijn ze niet dermate sterk dat je zo'n speler thuis kunt laten. Aan de andere kant snap ik Martinez wel een beetje. Nainggolan staat nou niet bepaald bekend als een modelprof en schijnt nogal een heethoofd te zijn.

Deze situatie doet mij een beetje denken aan Seedorf in de jaren dat Van Basten bondscoach was. Er bestond geen sterk argument om hem niet te selecteren. Nainggolan had nooit gepasseerd mogen worden en ik begrijp zijn beslissing volledig.

Ach zonder hem waren ze zelfs 3de geworden, voor een klein landje als België is dat een prima prestatie. Dus wat zeurt iedereen nou.

1 van de weinige echte mannen in het voetbal. Hij heeft gelijk hij is niet gewaardeerd door België en doet daad bij woord.
As Roma heeft em ook niet gewaardeerd zoals het zou moeten.
Wens hem alle geluk bij inter

22 november 2018 om 23:27

Waarom is hij een echte man dan? Omdat hij weinig discipline, een raar kapsel en veel tatoeages heeft?

Als je zo stoer bent moet je ook niet janken als een coach het team belangrijker acht dan jouw ego en eer. Het is immers een teamsport.

23 november 2018 om 00:33

Weet je waarom hij een echte man is? Omdat hij nooit op het veld jankt, durft uit te delen, kan incasseren, z'n longen uit zijn lijf rent, voor het team speelt, voor zichzelf opkomt en zijn leven leidt hoe hij wilt leven.
Hoezo moet hij discipline hebben? Als hij in staat is om te roken en te drinken en daarnaast presteert, is zijn prestatie dan minder waard dan van een gedisciplineerde speler? Sterker nog, als we over discipline spreken; voor zo'n bikkelharde middenvelder heeft hij in zijn carrière vele gele kaarten ontvangen en maar 3x rood. Altijd op het randje dus, (bijna) nooit erover.

Hij zegt nota bene zelf dat hij respect zou hebben als het niet oproepen hem gewoon in zijn gezicht zou worden verteld. Dat heeft met ego te maken ja, maar ook met een stukje zelfrespect. Als Martinez vindt dat Nainggo het groepsproces ondermijnt, waarom heeft hij hem dan in de kwalificatiewedstrijden opgeroepen? En als hij tijdens de kwalificaties pas zijn negatieve gedrag heeft opgemerkt, waarom is hij niet een simpel gesprek met hem aangegaan?

23 november 2018 om 04:30

Hij is een echte man omdat hij achter zn woorden staat en niet terug trekt als het even uitkomt.

Ik weet niet of hij weinig discipline heeft hij werkt zich te pletter voor zijn team.

Kapsel en tatoeages moet hij zelf weten ik vind het niet mooi maar hij waarschijnlijk wel.

De coach vond het team kennelijk niet belangrijker dan zn eigen ego bedoel je. Nainggolan is een speler die voor een topclub zou kunnen spelen als imago niet zo belangrijk was en is jarenlang een topper bij as roma

23 november 2018 om 10:21

Hij moet discipline hebben, omdat hij wordt betaald om in topconditie te zijn. Althans, het hoeft natuurlijk niet, maar dan moet ie niet verbaasd zijn als hij mensen voor het hoofd stoot hetgeen consequenties heeft.

Wat er zo stoer is aan lekker doen wat je zelf wil en je niks aantrekken van anderen snap ik al helemaal niet. Als de mensheid dit altijd had gedaan slingerden we nog steeds rond in bomen. Je schikken naar de wensen van anderen is geen zwakte, dat is een deugd.

24 november 2018 om 02:23

Je bedoelt mensen zoals Galileo, Newton, Einstein etc. die zich schikten naar anderen? Grappig genoeg besef je niet echt wat je zegt .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren