Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nagelsmann en Duitsland hebben er plots aangename optie bij tijdens het EK

Laatste update:

Toni Kroos gaat zich opnieuw beschikbaar stellen voor de nationale ploeg van Duitsland, zo meldt The Athletic. De 34-jarige middenvelder had eigenlijk al afscheid genomen van die Mannschaft, maar kan de roep om een terugkeer niet weerstaan.

Kroos beëindigde zijn interlandloopbaan na het teleurstellend verlopen EK van 2021. Duitsland werd dat jaar in de achtste finales uitgeschakeld door Engeland na als tweede te zijn geëindigd in de poule achter Frankrijk.

Kroos onderhoudt een goede relatie met bondscoach Julian Nagelsmann en ziet het EK in eigen land als een mooie kans om een laatste dienst te bewijzen. De middenvelder van Real Madrid kwam tot dusver 106 keer uit voor de nationale ploeg en speelde een sleutelrol tijdens het gewonnen WK van 2014.

Kroos debuteerde in maart 2010 in een oefeninterland tegen Argentinië. Hij werd vervolgens door Joachim Löw opgenomen in de selectie voor het WK 2010 en kwam in actie in de laatste groepswedstrijd, de kwartfinale, de halve finale en de troostfinale.

Kroos, destijds speler van Bayern München, groeide in de kwalificatiereeks voor het EK 2012 uit tot basisspeler van Duitsland en maakte deel uit van de selectie voor het toernooi. In 2014 won hij met Duitsland het WK.

Hij werd opgenomen in het Team van het Toernooi, wat twee jaar later ook gebeurde na het EK 2016. Op het WK 2018 was het hoogtepunt voor Kroos een beslissende vrije trap in de blessuretijd tegen Zweden (2-1) in de groepsfase, maar door een daaropvolgende nederlaag tegen Zuid-Korea overleefde die Mannschaft de groep niet.

Tijdens het komende EK is Duitsland ingedeeld in Poule A met Schotland, Hongarije en Zwitserland. De ploeg van Nagelsmann was als gastland al verzekerd van deelname en hoefde om die reden geen kwalificatiewedstrijden te spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit soort dingen vind ik altijd schrijnend. Los van de kwaliteiten van een speler, maar je ziet bij iedere eindronde weer een speler die in geen velden of wegen te bekennen was in aanloop naar zo'n toernooi en vervolgens nog weer even binnenkomt als zo'n eindronde dichterbij komt. Natuurlijk snap ik dat en EK spelen in eigen huis wellicht een droom is, maar dat is nou eenmaal de keerzijde van gestopt zijn. Maar goed, dat is dan ook mijn persoonlijke mening.

Sowieso is de aanwezigheid van Kroos niet de missing link aan Duitse zijde. Het uitblijven van echt grote talenten (buiten Musiala), tactisch geklungel en matige verdedigers is een veel groter probleem. Het is al een hele poos geen collectief en in mentaal opzicht oogt het ook al jaren wankel.

31 januari 2024 om 14:19

Normaliter ben het eens met je eerste alinea. Echter: een van Kroos zijn beweegredenen om te stoppen bij de nationale ploeg, was het WK in Qatar en alle misstanden daaromtrent. Voor zijn besluit om niet mee te doen aan een voetbalfeestje waarvoor duizenden arbeiders gestorven zijn, kan ik alleen maar respect opbrengen. Wel had hij misschien wat eerder open kunnen staan voor een terugkeer, in plaats van zo kort voor het EK.

31 januari 2024 om 14:31

Aan de andere kant, Duitsland is de host toch? Waren al gekwalificeerd.

31 januari 2024 om 14:52

Dat duizenden arbeiders zijn omgekomen is allang al ontrackht maar toch blijven mensen die leugens verspreiden om hun eigen anti islam/arabische agenda door te zetten

31 januari 2024 om 15:33

Buiten dat verhaal zijn er natuurlijk nog genoeg voorbeelden waarom je tegen het WK in Qatar kunt zijn. De rechten voor vrouwen, of het feit dat je volgens de wet 3 jaar de gevangenis in moet als je homoseksueel gedrag vertoont. Maar laten we vooral roepen dat het allemaal wel meevalt in Qatar en dat het gebaseerd is op een anti islam agenda..

31 januari 2024 om 15:34

Door wie zijn die berichten ontkracht dan? De Fifa? Qatar zelf? In ieder geval niet door de nabestaanden van de slachtoffers, naar mijn weten... Ik ben niet anti-islam of tegen de Arabische wereld, wel tegen het schenden van mensenrechten.

31 januari 2024 om 16:02

Die hoeven het niet te ontkrachten. Als je dat artikel van The Guardian gewoon leest, zie je eigenlijk al dat ze zichzelf ontkrachten. Grote koppen met "duizenden arbeiders dood bij bouw stadions", maar wat er in het artikel staat, is dat ze feitelijk alle overleden gastarbeiders in Qatar in een bepaalde periode hebben meegeteld. Dus ook als iemand kwam te overlijden bij een auto-ongeluk, kwam die in de statistieken van The Guardian

31 januari 2024 om 16:17

Ontkracht ja? Door wie?

31 januari 2024 om 16:18

Kroos toen hij bekend maakte te stoppen:

''mainly because I want to focus fully on my goals with Real Madrid for the next few years. In addition, from now on I will deliberately allow myself breaks that have not existed as a national player for eleven years.''

''and moreover, as a husband and dad, I would also like to be there for my wife and three children.''

Ik lees niks over Qatar en de misstanden in het land omtrent het WK. Laten we ook niet doen alsof Kroos iemand is die voor zijn principes staat, toen er een fluitconcert was in SA tijdens een minuut stilte voor een Duitste voetballegende speelde hij ook vrolijk de wedstrijd door terwijl hij van het veld had kunnen lopen. Nee meneer stuurt liever een tweet na het geld in zijn zak gestoken te hebben.

31 januari 2024 om 19:43

Dit is een willekeurige bron waarin hij het Qatar-aspect toevallig niet benoemt. Ik zou de termen "kroos" en "qatar" eens tezamen googelen en een blik werpen op de tientallen, zo niet honderden artikelen die erover verschenen zijn.

Wat je laatste alinea betreft: je kunt vallen over iets wat hij NIET heeft gedaan, maar je zou het (er even vanuit gaande de je ook tegen moderne slavernij bent) ook kunnen waarderen dat er tenminste EEN voetballer is die zich bekommert om het lot van die arme arbeiders en zich hierover durft uit te spreken. De meeste mensen hebben alle narigheid genegeerd en konden gewoon genieten van dat verderfelijke WK. Bizar.

31 januari 2024 om 14:38

Een speler richting 35 jaar kan niet meer 70 wedstrijden spelen. Daarom alleen al vind ik het wel logisch om te bedanken. En ook logisch dat je je bedenkt. Of je hem moet oproepen hangt er dan vanaf of je genoeg kwaliteit hebt.

31 januari 2024 om 15:06

Zoals hierboven aangegeven wordt moest Duitsland zich niet kwalificeren. Dat verandert de situatie wel een beetje.

31 januari 2024 om 15:11

Florian Wirtz speelt korfbal?

31 januari 2024 om 15:34

Zelfde als Moukoko. En de onder-21 is nog zelfs europees kampioen geworden in 2021. Het is het uitblijven van een goede spits en een sterke verdedigingslinie dat Duitsland de nek gaat omdraaien. Rudiger is vrijwel de enige die op wereldtop niveau speelt en dat vind ik nog zelfs geen leider. Daar mis je gewoon een complementaire verdediger. Daarnaast is Moukoko nog jong en kost het nog tijd voordat hij echt de eerste spits wordt van Duitsland en Dortmund. En ondanks dat Fullkrug echt het goed doet voor Duitsland, zou je toch graag een Klose zien. Ze moeten een beetje op de ontwikkeling van Moukoko, maar ook Beier van Hoffenheim gooien. Dit EK maar aantreden met Fullkrug en wellicht ook Undav meenemen, die het heel goed doet bij Stuttgart. Die heeft de eerste spits positie van Guirassy heel makkelijk overgenomen.

31 januari 2024 om 20:48

Mats Hummels speelt nog wel echt enorm sterk hoor, speelt met Dortmund ook 'gewoon' hoog. Sprinten is niet z'n ding nee maar tactisch zo enorm sterk en voetballend is er denk ik geen betere verdediger.

Nagelsmann moet hem niet oproepen. Veelste oud en niet eerlijk tegenover anderen die de kwalificatie wel hebben meegemaakt.

31 januari 2024 om 14:10

Duitsland heeft geen kwalificatie gespeeld. Zijn automatisch gekwalificeerd omdat het in Duitsland is.

31 januari 2024 om 14:12

Al was hij 60. Nog steeds makkelijk goed genoeg voor een basisplaats.

31 januari 2024 om 14:13

Wakker worden! Welke onrecht wordt aan welke calimero aangedaan?

31 januari 2024 om 14:39

Nog altijd een van de beste middenvelder ter wereld. 34 is tegenwoordig ook niet echt meer oud in het voetbal.

31 januari 2024 om 15:20

Kroos is beter dan elke middenvelder daar bij Duitsland. Hij zou er gegarandeerd starten. Dit seizoen sowieso top 5 middenvelder in de wereld. Die kerel is subliem dit seizoen.

Ben erg benieuwd naar Duitsland op het komende EK. De laatste jaren slecht gepresteerd op eindtoernooien. Best apart hoe dat in elkaar is gestort.

met of zonder kroos, denk niet dat duitsland dan opeens kanshebber is op de titel.
ze hebben, vooral achterin en voorin, niet genoeg kwaliteit. Sommige landen zijn dan nog een sterk collectief en vechten zich erdoorheen... maar bij duitsland ontbrak dat ook de laatste jaren.
Zonder een echt goede spits en verder veel "waterdragers" gaat het niet veel worden vrees ik voor de duitsers.

31 januari 2024 om 14:40

Kijkende naar 2002 (ja ik ben oud). Verwachtte men vrij weinig van Duitsland en haalde ze de finale. Vlak die zuurkoolvreters nooit uit, er staat er altijd wel eentje op.

31 januari 2024 om 15:20

Toch apart.NeuerVleugelbacks van Leipzig?Rudiger TahKroos KimmichWirtzSané Musiala GnabryLijkt toch een enorm goed team. Spanje EK2012 speelden ook zonder echte spits. Heb je Gundogan, Brandt en Muller nog achter de hand.

31 januari 2024 om 16:06

Er zijn wel een paar sterkere landen op het EK, maar zo veel nou ook weer niet, en met een beetje mazzel kunnen die onderweg struikelen. Ik bedoel, het blijft een knockout toernooi, die hebben wel vaker onverwachte winnaars.

Net zoals het De Jong verhaal hier, niet meer aan beginnen. Ze zijn niet voor niks gestopt bij het nationale elftal natuurlijk, hebben niks bij gebracht aan de kwalificatie (geld niet voor Kroos natuurlijk) plus Kroos gaat zon elftal ook niet meer redden, dat zal Kroos toch ook wel zien? Ik persoonlijk zal er niet meer aan beginnen, van beide kanten niet..

Kroos erbij is natuurlijk een groot verschil, het blijft een geweldige voetbal die een wedstrijd dirigeert. Misschien trapt hij ook nog zo'n geweldige vrije trap erin. Is ook niet alsof ze kwalificatie hebben moeten spelen.

Kroos zou een enorme boost geven aan dat middenveld van Duitsland. Is echt subliem bezig dit jaar en degene die jonge jongens zoals Valverde, Tchouameni en Bellingham bij de hand kan nemen met zijn ervaring en vooral rust. Heb nog nooit iemand zoals Kroos gezien die letterlijk nooit zenuwachtig is. Ook is zijn passing natuurlijk een van de beste in Europa.

31 januari 2024 om 15:08

Werkelijk geweldige speler en misschien wel de meest ondergewaardeerde middenvelder van deze generatie. Natuurlijk krijgt hij veel lof, maar anderen (zoals Modric) krijgen toch een stuk meer waardering. Niet dat Luka die niet verdient. Kroos zijn techniek is subliem, heerlijk om hem te zien voetballen en logisch dat hij het nog een keertje doet met die Manschaft op het EK in Duitsland.

31 januari 2024 om 15:18

Ik schaar Kroos tussen de beste middenvelders aller tijden. Die kerel is al decennia lang heel erg consistent bij Real. En over zijn prijzenkast hoeven we het natuurlijk niet te hebben want dat is subliem. Ben ook blij dat Kroos nog één eindtoernooi kan krijgen. Want 2021 was toch wel een treurig einde destijds.

31 januari 2024 om 16:38

Eens, genot om naar te kijken. Hoop dat nog een paar jaar te kunnen doen. Alhoewel, niet dat ik hoop dat de Duitsers winnen, maar afsluiten met een EK zou een prachtig einde zijn voor een geweldige carriere.

Dat is geen goed nieuws. Ik heb liever een fitte uitgeruste Kroos voor het nieuwe seizoen, wat misschien zijn laatste zal worden bij Madrid.

Prachtig nieuws. Zo'n geweldige voetballer hoort ook op dat toernooi. Wordt DL ook een stuk sterker van. Nog steeds een geweldenaar en een genot om naar te kijken.

Ze melden volgens mij in internationale media dat hij het overweegt, niet dat hij een beslissing heeft genomen?

Als ik hem was zou ik het overigens niet doen. Ik denk niet dat het een succes zou worden namelijk. Kroos was vorig seizoen en het seizoen ervoor vaak een gevaar voor Madrid bij balverlies. Zozeer zelfs dat zijn bijdrage in balbezit er imo nauwelijks tegen op woog met momenten, vooral in de grootste wedstrijden tegen de sterkste tegenstanders. Dit seizoen is hij absoluut geweldig omdat Ancelotti een systeem heeft gebouwd waarin zijn zwaktes optimaal opgevangen worden en omdat hij met Tchouameni, Valverde, Bellingham, Camavinga etc doorgaans kompanen op het middenveld heeft die kunnen compenseren. Daarnaast speelt Mendy indien fit ook doorgaans op linksback. Er zijn weinig linksbacks die defensief zo sterk zijn dus een gebrek aan ondersteuning van Kroos op lcm levert niet noodzakelijk problemen op.

Duitsland speelt echter een 4231 en zal dat volgens mij ook blijven doen indien Kroos terugkeert. Dat wil zeggen dat hij centraal naast Gross of Gundogan of Kimmich zal spelen lijkt me. Dat is niet genoeg ondersteuning. Ook Gosens op linksback is geen Mendy defensief. Voeg daaraan toe dat Sane waarschijnlijk op links speelt die ook een broertje dood heeft aan verdedigen en ik zie Duitsland compleet overlopen worden waarna de vinger waarschijnlijk weer naar Kroos gewezen wordt.

Het is zijn keuze uiteraard. Wellicht heeft Nagelsmann wel beloofd een systeem te bouwen waarin hij optimaal kan uitblinken. Lijkt mij sterk maar het is mogelijk. Met of zonder Kroos verwacht ik sowieso niet veel van Duitsland.

Geweldig nieuws voor de nationale ploeg zie hem er graag bij, kan goed leiding geven aan dit team

Jammer voor Real Madrid (dit betekent waarschijnlijk dat hij hierna niet verlengt) maar goed voor Duitsland. Een speler als Kroos verdient een grote afscheid dan hoe het afliep met het EK in 2021.

Zou ook leuk zijn als hij meegaat en belangrijk wordt. Vooral omdat mensen zoals Hoeneß er tegen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren