Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Nachtmerrie van Feyenoord’ krijgt leiding over Ajax - Dynamo Kiev

Laatste update:

Clément Turpin is door de UEFA aangesteld om de wedstrijd tussen Ajax en Dynamo Kiev woensdag in goede banen te leiden. De Franse arbiter wordt geassisteerd door zijn landgenoten Ruddy Buquet en Nicolas Rainville, zo maakt de Europese bond bekend. Guillaume Debart is de vierde official in de Johan Cruijff ArenA.

Turpin floot in februari 2014 voor het laatst een wedstrijd van Ajax. Hij had de leiding over het Europa League-duel met Red Bull Salzburg, dat met 0-3 verloren ging. In Nederland is de arbiter echter vooral bekend van zijn rol in de Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma, een jaar later. Hij gaf Mitchell te Vrede en reservekeeper Erwin Mulder een rode kaart en staakte de wedstrijd een kwartier lang, nadat er voorwerpen op het veld werden gegooid. Het gooien van een opblaasbanaan interpreteerde hij als racistisch.

Diverse Feyenoorders uitten na afloop van die wedstrijd hun ongenoegen over de arbitrage. Turpin floot deze zomer twee groepswedstrijden op het WK: de wedstrijden Uruguay - Saudi-Arabië (1-0) en Zwitserland - Costa Rica (2-2) waren in zijn handen. Het duel tussen Ajax en Dynamo Kiev begint woensdagavond om 21.00 uur en wordt afgewerkt in een uitverkocht stadion.

Wint Ajax woensdag van Dynamo Kiev?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een verliezende partij is vaak onterecht boos op de scheids, maar deze man was destijds bij Feyenoord echt dra-ma-tisch. De 0-3 van Salzburg kan ik me niet voor de geest halen hoe hij daar floot, die wedstrijd heeft Ajax gewoon verdiend dik verloren. Baal wel van deze scheids, vind het een heel naar arrogant mannetje die veel te veel bezig is met duidelijk maken dat ie de baas is in plaats van de wedstrijd in goede banen te leiden.

21 augustus 2018 om 11:49

Die man was echt knetter gek in die wedstrijd. Ik durf te stellen dat we hadden gewonnen met een andere scheids. Hopelijk was het een incident en naait hij niet weer een Nederlandse club een oor aan.

21 augustus 2018 om 12:33

Het is lastig om een wedstrijdverloop te voorspellen onder andere omstandigheden, maar Feyenoord sloeg zeker geen modderfiguur tegen het sterker geachte Roma. Nederland en Frankrijk lijkt niet zo goed samen te gaan, getuige ook de kwalificatie van Lyon ten koste van Ajax door een 7-1 overwinning in Kroatië. Ben niet zo van de complottheorieën verder. Laten we hopen dat de man nu gewoon naar behoren fluit inderdaad.

21 augustus 2018 om 12:53

Bij de wedstrijd van Feyenoord floot hij niet goed en had het toen ook niet echt onder controle. Maar kan je hem daarvoor echt kwalijk nemen?

Feyenoord - AS Roma was toen echt knettergekke wedstrijd waar werkelijk van alles gebeurde. Opgefokte publiek (zowel thuis als uitfans), Intimiderend sfeer en aanstekers en andere voorwerpen die op het veld werd gegooid. En dan had je nog de trainers en spelers die bij elke kaart gingen zeiken en dat leidde ook tot een aantal opstootjes. Ik weet nog goed dat ik toendertijd met vrienden zat te kijken in een poolcenter en dit een van de wedstrijden die mij de afgelopen jaren nog is bijgebleven Dat hij toen niet goed floot is waar, maar we moeten niet vergeten dat het allesbehalve een makkelijke wedstrijd was.

Een stunt tegen AS Roma was in de maak, en ik schrok even erg van die rode kaart als Mitchell op die foto. Slechte herinneringen dus aan deze scheids, hoop dat Ajax dat omdraaid morgen.

21 augustus 2018 om 12:24

Herinner deze wedstrijd maar al te goed! Ik zat het met een vriendin te kijken die voor feyenoord is en we dachten als feyenoord zo speelt gaan ze wel door. Tot dit moment...

21 augustus 2018 om 12:32

Heb even de herhaling van destijds gekeken maar dit was toch wel zeer terecht een rode kaart, tegen de donkere kant van rood aan. Gewoon vol op de enkels?

21 augustus 2018 om 12:44

nee Te vrede komt te laat vanaf de zijkant. Daarnaast komt hij met 1 been in. Hij raakt de enkel inderdaad maar niet ' gewoon vol' op de enkels. Dus geen rode kaart in mijn ogen.

21 augustus 2018 om 12:56

Denk dat hier ook het verschil zit. De een vind het een terechte rode kaart en de ander niet. Feit blijft dat de scheids niet net als ons 100 keer de herhaling kan bekijken dus begrijp ik zijn beslissing wel

21 augustus 2018 om 13:19

Dat is de illusie van het Nederlandse veldoverwicht met verzorgd voetbal. Objectief gezien kreeg Roma de beste kansen. Ik weet nog wel dat Totti vrij voor de keeper werd gezet door een Feyenoorder en vlak daarna schoot Totti nog op de paal. Dergelijke kansen kreeg Feyenoord zelden. Ik vind het dan ook niet de schuld van die Turpin.

De enige nachtmerrie van Feyenoord waren de spelers van Feyenoord zelf. Met alle respect, maar om het op de scheids af te schuiven is wel een beetje sneu.

21 augustus 2018 om 11:47

helemaal mee eens, als de fans en spelers zich gewoon hadden gedragen was er niks aan de hand. de 'nachtmerrie'van feyenoord waren de spelers vooral zelf, en ook voor ons als kijkers

21 augustus 2018 om 11:48

Beetje makkelijk punten scoren, heb je de wedstrijd überhaupt gezien?

21 augustus 2018 om 11:48

Jij hebt die wedstrijd duidelijk niet gezien!

21 augustus 2018 om 11:49

Naast het feit dat de scheids bedroevend slecht was, waren de Feyenoorders dat toen natuurlijk ook.

21 augustus 2018 om 11:50

Totaal niet waar. We waren gewoon de betere. Als je dit durft te zeggen, heb je de wedstrijd niet gezien en probeer je gewoon wat te roepen.

21 augustus 2018 om 12:12

feyenoord was bedroevend slecht, als je een objectieve bril hebt had je dat ook kunnen zien. als je de betere bent en niet meer goals weet te scoren dan de tegenpartij vind ik dat je gewoon een slechte pot hebt afgeleverd, daar het immers gaat om het scoren en de wedstrijd winnen he? maar goed, als het niveau van toen het niveau is wat jullie als feyenoorders nastreven verwonderd het mij niks dat er nog geen witte zakdoekjes jegens van geel en gio in het stadion zijn gesignaleerd

21 augustus 2018 om 12:17

We hadden super veel kansen en kregen 2 roden kaarten.... We mochten die wedstrijd niet winnen. Feyenoord was zeker niet slecht, als jij je anti bril eens afzet en de samenvatting terugkijkt, dan praten we verder.

21 augustus 2018 om 12:23

ik heb geen anti bril op, als mijn club de betere is en toch verliest zeg ik ook dat ze het slecht hebben gedaan door niet te winnen als ze beter zijn. als je verliest heb je het in mijn ogen nou eenmaal niet goed gedaan omdat het spel draait om winnen en verlies je niks oplevert.

21 augustus 2018 om 12:23

Lekker provoceren 030u? Trencin uit was bedroevend slecht. Roma-thuis was Feyenoord gewoon sterk en had tegen AS Roma (beduidend betere ploeg) absoluut een grote kans om door te gaan. Zelfs met 10 man (zwaar onterecht) kregen we nog enorme kansen.

Edit: Oh, als je verliest was het dus een slechte wedstrijd. Dan hoef je toch ook niet te praten over 'bedroevend slecht', niveau of een objectieve bril? Aangezien verliezen automatisch betekent dat het slecht was..

21 augustus 2018 om 12:32

provoceren? omdat ik geen feyenoorder ben? ik mag toch gewoon mijn mening geven? moet ik me doen ook geprovoceerd voelen als jij zegt dat ze goed speelden terwijl ik die mening niet deel?

en wat betreft je edit, waarom reageer je niet op iedereen die de scheids bedroevend slecht vond of een groot drama? waarom reageer je enkel het feit dat ik je club die wedstrijd bedroevend slecht noem.. beetje kieskeurig

21 augustus 2018 om 12:47

normaliter heb je gelijk met de stelling dat je niet goed genoeg bent als je niet genoeg scoort en dus niet wint. Maar je vergeet voor het gemak even de omstandigheden met de rode kaart. Voor de rode kaart ging het minimaal gelijk op, dat je daarna met 10 man verliest heeft niet per se met goede of slechte wedstrijd te maken.

Ik vind dat je je mening eerst meer moet doordenken in plaats van meteen maar online te knallen

21 augustus 2018 om 13:05

Wat is het nou; speelde Feyenoord bedroevend slecht of was Feyenoord door het resultaat bedroevend slecht?

21 augustus 2018 om 13:09

@gloryunited, er zijn genoeg ploegen die ook met 10 man de winst over de streep trekken of juist een impuls krijgen door een rode kaart dus dat vind ik niet helemaal een legitieme reden, tuurlijk wordt het lastiger maar bijvoorbeeld ene bus parkeren en een resultaat uit t vuur slepen zou moeten kunnen als ze zo geweldig waren die wedstrijd.

@mgmv, wat jij wilt, ik stem op beide

21 augustus 2018 om 19:17

@elmo1908
Al hadden we 5 keer gescoord die wedstrijd dan had Roma 6 penalties gekregen, Ik ben helemaal niet van de complottheorien maar na de wedstrijd in Rome was het wel duidelijk dat de Uefa Turpin de opdracht had gegeven om alles te doen om te voorkomen dat Feyenoord zou winnen. Die opblaasbanaan was helemaal te gek voor woorden alsof je van grote afstand een soort van ballon voor iemand zijn voeten kan gooien en dan ook er bewust een racistische insteek achter zoeken, een schande was het.

21 augustus 2018 om 11:49

Die wedstrijd was het wel terecht anders, wat een drama was deze man toen

21 augustus 2018 om 11:52

Mwa, als ik echt een scheids moet aanwijzen die zo ongelooflijk dramatisch was in een wedstrijd tot nu toe, is het Turpin wel geweest. Te Vrede die zeer zwaar werd gestraft met rood voor een tackle, veelal in het voordeel van Roma fluiten, kaarten die niet aan Roma gegeven werden (in vergelijking met te Vrede's rode kaart), het ''racisme'' incident met de bananen, en dan komt het meest bijzondere nog: Erwin Mulder kreeg bij de gelijkmaker een rode kaart vanwege te uitbundig juichen, terwijl de gehele AS Roma bank als een gek tekeer ging bij de beslissende 1-2 en niemand ook maar een kaart kreeg.

Nee, mag hopen voor Ajax dat deze man ondertussen stukken beter fluit.

21 augustus 2018 om 12:18

Je vergeet nog dat De Rossi circa 6 gele en 2 directe rode kaarten had moeten krijgen maar die kwam overal mee weg.

21 augustus 2018 om 12:27

Haha oja de Rossi was ik naar op zoek. Dat was inderdaad echt waanzinnig. Kan me ook nog een tackle in de laatste 5 minuten herinneren van - volgens mij - nog een andere speler en nog erger was dan die van te Vrede, en die kreeg geel.

21 augustus 2018 om 12:34

Ik weet nog ene De Rossi die aan t begin rood had moeten hebben. Ik kan mij niet herinneren dat ik zo boos ben geweest op een scheidsrechter.. Dit was gewoon echt bizar!

21 augustus 2018 om 11:54

Jij hebt die wedstrijd helemaal niet gezien blijkbaar.

Ik wens alle ajacieden bij deze alvast sterkte met deze scheids. Het is een clown eerste klas die doet wat hij zelf wil.

21 augustus 2018 om 13:48

Heeft een goed WK gefloten vond ik. Hij lijkt minder een 'mannetje' te zijn tegenwoordig. komt goed

Neem aan dat de Ajax-spelers op de fratsen van deze clown worden geinstrueerd en dat ze er met hun gedrag op het veld rekening mee houden. Vooral niet tegen deze man gaan praten of ageren.

Nou dat belooft niet veel goeds voor morgenavond dan?!
Maar het feit dat hij onlangs WK wedstrijden heeft mogen fluiten kan betekenen dat deze scheids zich heeft ontwikkeld. Alleen heeft ie maar 2 groepswedstrijden gefloten en weer naar huis gestuurd, wat dus ook kan betekenen dat ie daar ook dramatisch is geweest. Het waren sowieso als ik het hier lees niet echte topwedstrijden. we will see

Die wedstrijd van Feyenoord was dramatisch maar op het WK floot hij vrij onopvallend. Kleine kans dat het weer zo'n drama wordt.

Waar hebben we het over? Iets van alweer 4 jaar geleden. De beste man zal vast gegroeid zijn in z'n vak anders fluit je ook niet op het WK

21 augustus 2018 om 13:50

Ja hij is zeker gegroeid. Vond hem prima fluiten de laatste wedstrijden die ik van hem zag. Fey-roma was ook geen makkelijke wedstrijd en alweer 4 jaar geleden

Ik weet niet eens of deze beste man echt wat te verwijten viel, en deze aanstelling bij de wedstrijd van Ajax heeft daarom daar tot op zekere hoogte ook niets mee te maken. Feyenoord - Roma was toen der tijd één groot vooropgezet plan. Er was voorafgaand en tijdens de heenwedstrijd in Rome gewoon veel te veel gebeurt wat gezichtsverlies betekende voor deze mooie sport en waardoor zelfs politieke belangen gingen meespelen. De Uefa heeft toen ingegrepen door onder andere deze man geïnstrueerd deze wedstrijd te laten fluiten, en alles aan te grijpen om dat seizoen een einde te maken aan Feyenoord's plannen en ambities buiten de landsgrenzen. Wie na het zien van die wedstrijd en alle gevolgen van dien nog geloofd dat het hier nog steeds ging om het spelletje voetbal met een winnaar of verliezer is ontzettend naïef. Feyenoord moest eruit, en misschien hebben ze nog wel gelijk gehad ook. Of het echter een risico is dat Turpin zich hier voor heeft laten lenen en het gegeven dat iemand daarnaast zich als persoon zo laat sturen door een organisatie geen indicatie is voor een verhoogd risico van beïnvloeding van buitenaf is een andere vraag, maar daar zullen we hopelijk nooit achter komen.

21 augustus 2018 om 15:30

Was het toen ook niet zijn 1e europese wedstrijd?

21 augustus 2018 om 15:38

Dat niet, maar mogelijk wel de bepalende voor het verdere verloop van zijn carrière. Dat hij vandaag de dag nog steeds WK- en Champions League wedstrijden krijgt toegewezen is voor mij wel een bevestiging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren