Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC maakt tegen De Graafschap einde aan matige thuisreeks sinds 2005

Laatste update:

NAC Breda heeft zich zaterdagavond hersteld van de afstraffing op de eerste speeldag tegen AZ. Zes dagen na de 5-0 nederlaag in Alkmaar zegevierde het team van Mitchell van der Gaag met 3-0 over De Graafschap, dankzij treffers van Mitchell te Vrede, Karol Mets en Gianluca Nijholt. Voor de bezoekers uit Doetinchem kwam de nederlaag als een koude douche: afgelopen zondag was men een maatje te groot voor Feyenoord (2-0).

NAC probeerde van begin af aan ten strijde te trekken in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Veel leverde de drang van het team van Van der Gaag naar voren echter niet op, behoudens een inzet van Mounir El Allouchi in de zevende minuut. Het schot ging over het doel van Hidde Jurjus. De Graafschap nam het initiatief in de wedstrijd langzaam over, maar werd in de eerste 45 minuten ook niet echt gevaarlijk.

Het was dan ook vrij onverwacht dat het stroef spelende NAC vlak voor rust op voorsprong kwam. Te Vrede kopte in de 43e minuut een voorzet van Mikhail Rosheuvel prima binnen: 1-0. Vier minuten na de onderbreking verdubbelde NAC de voordelige marge. Na een kort genomen corner belandde de bal via opnieuw Rosheuvel voor de voeten van Mets, die beheerst afdrukte.

NAC wilde het duel in het slot gooien en drukte door. In de 63e minuut maakte Te Vrede bijna een schitterend doelpunt, maar zijn halve omhaal ging net naast het doel van Jurjus. Twee minuten later was het alsnog raak. Nijholt maakt zijn tweede Eredivisie-doelpunt ooit, op randje buitenspel en na een voorzet van Luka Ilic: 3-0. Dat was tevens het laatste wapenfeit van het duel in Breda.

Het is voor het eerst sinds 2005 dat NAC de eerste thuiswedstrijd van een Eredivisie-seizoen wint. Na een 1-0 zege op Willem II volgden tot zaterdag drie remises en zeven nederlagen. Het team van Van der Gaag speelt over exact een week opnieuw thuis, tegen Excelsior. De Graafschap is volgende week gastheer van FC Groningen.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gefeliciteerd NAC, verdiend gewonnen. Waar helaas de graafschap geen vervolg kon geven aan de passie en beleving van vorige week, zagen we een goed strijdend NAC.
Ik veracht wel iets meer van De Graafschap dan wat er vandaag op de mat is gelegd. Afwachtend traag en futloos. Strijdend ten onder Oke, maar dit had met gemak 6-0 voor NAC kunnen zijn. Volgende week thuis tegen Grun weer nieuwe kansen, op naar de volgende.

Hele droevige wedstrijd van De Graafschap. Echt heel erg slecht. Had na vorige week de hoop om de zelfde strijdlust te zien maar dat was vandaag totaal niet aan de orde. Waarom Henk de Jong Narsingh inbrengt is me echt een vraag, die is zo slecht. Ach fijn wel genoten van het sfeertje bij NAC. Volgende week thuis tegen Groningen en dan moet het echt 10 x beter als vandaag.

18 augustus 2018 om 21:39

Graafschap uit of thuis blijft een wereld van verschil. Eerste helft was aardig maar kwam NAC een beetje vanuit het niets op 1-0 en toen was het over voor de graafschap.

Ze zullen de punten vooral in Doetinchem pakken, voor NAC is dit wel een leuke opsteker, lang geleden dat ze in de eredivisie met 3-0 hebben gewonnen.

Was vorige week best een lastige wedstrijd voor jou als ik naar je plaatje kijk...

18 augustus 2018 om 21:48

Laatste thuiswedstrijd vorig seizoen... NAC - Heerenveen 3-0.

18 augustus 2018 om 21:52

Ja het was niet makkelijk nee haha. Ben van jongs af aan voor Feyenoord. De Graafschap is voor mij maar 20-25 minuten rijden. Dus kom je daar ook wat vaker met vrienden die voor De Graafschap zijn. En mijn vriendin en haar vader hebben elk seizoen een seizoenskaart van De Graafschap. Zo is het een beetje gekomen. Vorige week heerlijk de 3 punten voor De Graafschap, maar ook teleurgesteld door het spel van Feyenoord..

18 augustus 2018 om 22:06

Combi graafschap en Feyenoord kan ik ook wel plaatsen. Beide een mentaliteit van niet lullen maar poetsen. Er zijn in de Achterhoek ook veel Feyenoord supporters, dus het komt daar meer voor.

Hoop dat Feyenoord zich herpakt dit weekend. Beter voor het niveau van Nederland als het wat drukker is aan de top.

18 augustus 2018 om 22:07

Had ik gemist Patrick die uitslag, dit is wel een lekkere seizoensstart.

Allereerst gefeliciteerd aan de supporters van Nac. Mooie sfeer en verdiende overwinning. Voor mijn eigen club vreesde ik in de uitwedstrijden al toen Henk de Jong verkondigde op resultaat te willen spelen in de uitwedstrijden. In de eerste helft ging dat nog aardig maar waren ze zo voorzichtig dat er te weinig man vooruit gingen om ook maar een serieuze kans te creã«ren. In de rust ook een gekke wissel om Nijlang eruit te halen die nog wel wat balletjes in een keer door kan spelen. Tweede helft al helemaal dramatisch en eigenlijk elk duel verloren van Nac. Verdedigend ook zwak en aanvallend was het helemaal niks. Hopelijk realiseert Henk de Jong dat met dit betonvoetbal er helemaal niks te halen is. Lekker erop knallen en maar risico nemen en dan maak je de meeste kans. Hopelijk komt dat volgende week tegen Groningen weer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren