Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘NAC maakt geen gebruik meer van samenwerking met Manchester City’

Laatste update:

NAC Breda ging bijna drie jaar geleden een samenwerkingsverband aan met Manchester City en kreeg sindsdien de beschikking over spelers als Angeliño, Manu García en Thierry Ambrose. Niet alle talenten die door the Citizens naar Breda werden gestuurd bleken echter voltreffers en de kans is aanwezig dat de samenwerking tweeënhalf jaar voordat de deal zou aflopen al zo goed als tot een einde is gekomen.

Het Algemeen Dagblad meldt woensdagochtend namelijk dat het huidige technisch hart van de club, waarbij Pierre van Hooijdonk als adviseur fungeert, geen gebruik meer maakt van de overeenkomst. De samenwerking tussen de twee clubs was in de tijd dat technisch directeur Hans Smulders en algemeen directeur Justin Goetzee de scepter zwaaiden bij NAC nog intensief, maar de Engelsen zouden not amused zijn door het vertrek van de twee.

Van Hooijdonk had daarna naar verluidt wel een gesprek met de leiding van Manchester City, dat echter kort was en een zakelijk karakter had. De club liet toen weten deze winter geen spelers in de aanbieding te hebben voor de Brabanders, wat betekende dat ook de huur van Philippe Sandler niet tot de mogelijkheden behoorde. NAC versterkte zich vervolgens zonder tussenkomst van City deze winter met Ramon Lundqvist, Khalid Karami en Sullay Kaikai, terwijl de Engelsen op hun beurt Ko Itakura verhuurden aan concurrent FC Groningen.

Het is de vraag of er op korte termijn verandering gaat komen in de ontstane situatie: Paolo Fernandes, Luka Ilic en Erik Palmer-Brown worden dit seizoen gehuurd, maar zij zijn, mede vanwege blessures, vooralsnog geen voltreffers gebleken. Doelman Arijanet Muric werd daarnaast na één wedstrijd weer teruggeroepen naar Manchester.

Denk jij dat het beter is voor NAC om de samenwerking met Manchester City te beëindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet niet of het slim is van NAC om de samenwerking volledig te beëindigen. Spelers als Angelino en Manu Garcia zijn spelers die ze normaal gesproken nooit zouden kunnen halen. Dit zijn spelers die het verschil kunnen maken in lijfsbehoud voor de Eredivisie of degradatie. Natuurlijk moeten ze niet te veel spelers huren van Manchester City, omdat ze anders te afhankelijk van ze worden. Maar 1 à 2 spelers per seizoen huren lijkt me gewoon goed voor NAC.

23 januari 2019 om 08:38

Je weet natuurlijk niet wat precies de afspraken zijn met city. Het zal waarschijnlijk niet zo zijn 'hier heb je een paar spelers en succes'. Er moeten ook wel wat plichten aanvast zitten. Of dit nu zoiets is als speeltijd garanderen, boetes als spelers niet spelen, maandelijks een bedrag betalen aan city of iets anders. Uiteindelijk staan deze spelers, spelers in de weg die wel iets van geld kunnen opleveren. En van de huurlingen waren de laatste paar niet bepaald een succes. Lijkt mij beter om deze samenwerking te beëindigen en op eigen kracht weer een stabiele eredivisie club worden.

23 januari 2019 om 09:07

Ik ben ook wel benieuwd wat de verplichtingen aan de kant van NAC waren. Twente heeft veel profijt gehad van de huurlingen van City. Overigens denk ik niet dat Pierre succesvol zal zijn in zijn functie. Ik denk dat zijn karakter en ego hem nog weleens in de weg kunnen gaan zitten.

23 januari 2019 om 10:21

Echter kunnen de spelers van man city ook geld opleveren aangezien NAC een bepaald percentage krijgt wanneer city die verhuurde spelers uiteindelijk verkoopt. Dus ja er zullen vast nadelen aan zitten, maar ook zeker voordelen. Uiteindelijk draait het vooral om welke kaliber speler je vanuit city krijgt.

23 januari 2019 om 21:18

Plicht van nac is om ze indien fit, ongeveer de helft te laten spelen(als Ilic&Fernandes weer fit worden gaan ze dat echt wel weer)...
Voor de rest vanuit nac geen plichten....
Wel wordt nac gesteund qua investeringen in accommodaties en jeugdopleiding(1 jaar oude spelervolgsysteem naar jeugd nac)

Feit is dat buiten Manu en Angelino, de meeste van die spelers echt niet veel toevoegen.
Daarnaast moet NAC geen satteliet club worden van Man City. City heeft namelijk een model waarbij het spelers uitleent die nooit in City 1 zullen spelen maar wel met gigantische winst worden verkocht. Zover ik weet heeft NAC niets overgehouden aan Angelino en Unal...

23 januari 2019 om 08:59

Een keer googlen was voldoende geweest om te weten dat Nac wel degelijk meeprofiteert van de verkoop van spelers die bij Nac hebben gezeten door de samenwerking met city

23 januari 2019 om 09:28

Aan Angelino, Manu Garcia, Pablo Mari en Thierry Ambrose heeft NAC handhaving overgehouden. Is toch vrij waardevol voor de club, lijkt mij. Ook in financieel opzicht.

En over een paar jaar vertrekt Van Hooijdonk omdat hij niet voldoet en dan krabben ze zich weer achter de oren omdat er geen samenwerking met City is. Ik kan me voorstellen dat je geen vierde garnituur spelers wil hebben maar aan de andere kant kan je ook niet elk seizoen een Angelino of Manu Garcia krijgen. Dat waren gewoon toppers voor Eredivisiebegrippen. Daarnaast ging die samenwerking volgens mij wat verder dan alleen het huren van spelers. Je konden gebruik maken van hun expertise en netwerk? Voor een club die nauwelijks wat te besteden heeft leek dit mij een prima samenwerking.

Ik vind het wel prima zo. Promotie en handhaving was afgelopen 2 jaar niet gelukt zonder city. Nu is Nac financieel gezond en moeten ze proberen het op eigen kracht te redden. Dat is de enige manier waarop je als club door kan groeien. De spelers die dit jaar zijn gekomen laten ook zien dat je maar beter niet afhankelijk kan zijn van city want je weet gewoon niet hoe hoog het niveau is van de spelers die je krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren