Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Naam Sergiño Dest duikt opnieuw op in de Premier League

Laatste update:

Chelsea is in de zoektocht naar een nieuwe verdediger andermaal uitgekomen bij Sergiño Dest, meldt the Athletic. De vleugelverdediger van Barcelona staat al langer op de lijst en moet nu een van de projecten worden van de nieuwe eigenaren. Dest beschikt bij de Catalaanse grootmacht nog over een contract tot medio 2025, maar kreeg onlangs van Xavi te horen dat er voor hem geen toekomst is in het Camp Nou.

Vast staat dat de nieuwe eigenaren van Chelsea de zaken anders willen aanpakken dan Roman Abramovich al die jaren heeft gedaan. Als voorbeeld wordt de trainerspositie genoemd. In de afgelopen negentien jaar onder Abramovich werden veertien trainers versleten. De club sprak regelmatig over stabiliteit in de dug-out, maar die kwam er nooit. De nieuwe eigenaren zijn momenteel te spreken over de manier waarop Thomas Tuchel zich presenteert en hebben uitgesproken hem graag te willen behouden.

Waar wel in geïnvesteerd wordt is de selectie. Met Antonio Rüdiger en Andreas Christensen vallen minimaal twee spelers weg uit de achterste linie. Rüdiger verkast naar alle waarschijnlijkheid naar Real Madrid, terwijl Christensen wordt begeerd door Barcelona. Die twee plekken dienen opnieuw te worden ingevuld. Mocht Chelsea daadwerkelijk besluiten om te investeren in een vleugelverdediger, dan staat Dest hoog op de lijst, weet the Athletic. De Amerikaans international wordt sinds begin dit jaar gevolgd door Chelsea en heeft het voordeel dat hij op beide flanken uit de voeten kan.

De positie van vleugelverdediger is een duidelijk probleem bij Chelsea. De club loopt met de intentie om na zes jaar afscheid te nemen van Marcos Alonso. Ben Chilwell is zo goed als hersteld van zijn zware knieblessure die hij opliep in november en zal vermoedelijk zijn rol aan de linkerkant terugkrijgen. Aan de rechterkant is de spoeling een stuk dunner. Van Cesar Azpilicueta wordt aangenomen dat hij ondanks een mondeling akkoord deze zomer gaat vertrekken. Barcelona heeft hem een betere deal aangeboden voor twee jaar met een optie voor een derde seizoen. Bovendien zou de Spanjaard hebben aangegeven weg te willen.

Is Chelsea een logische vervolgstap voor Sergiño Dest?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dest of Reece James , dit is een hele lastige keuze voor Tuchel , hier zal hij dagen over piekeren, voor Dest wel een goede keuze kan hij van de Barcelona bank naar de Chelsea bank waar hij wordt verwelkomt door zijn Amerikaanse vriend Pulisic, kunnen ze samen naar interlands van USA reizen en daarna samen NetFlix kijken op de bank.

31 mei 2022 om 14:12

Dat is toch alles behalve een lastige keuze? Dest is een redelijke back maar James is 10 klassen beter.

31 mei 2022 om 14:13

Het was dan ook sarcasme in zijn eerste zin denk ik

31 mei 2022 om 15:30

Dest mag wel nog wat aan de gewichten gaan hangen...ik heb nou niet het idee dat de PL op zijn lijf geschreven is.

Wat heeft Dest te zoeken bij Chelsea? Ze hebben James, dus Dest gaat niet spelen. Chilwell aan de andere kant vormt hetzelfde probleem.

31 mei 2022 om 14:13

Tja een stand-in voor James is niet overbodig toch? Dest is geen wereldtopper, maar kan misschien als wingback in een 3-4-3 nog prima van waarde zijn als James geblesseerd is. Hij zal niet als serieuze concurrent gehaald worden, maar James is dan ook één van de beste rechtsbacks ter wereld, daar kan Chelsea geen gelijkwaardige of iets mindere vervanger voor halen als stand-in omdat die ook wel weet dat die niet veel gaan spelen. Backs van het niveau Dest zijn waarschijnlijk meer content met een reserverol

31 mei 2022 om 14:25

Kunnen ze beter Lemptey terughalen. Eigen jeugd en beter dan Dest.

31 mei 2022 om 14:31

Dat denk ik ook, maar Lamptey is dus precies wat ik bedoel eigenlijk te goed als stand-in voor Reece James. De Europese (sub)top zit al jaren achter hem aan en hij kan bij heel veel goede clubs (bayern München, Manchester United, Arsenal en Real Madrid een tijdje terug) hadden interesse in deze jongen en bij heel veel van deze clubs kan hij potentieel basisspeler.

Één van de enige clubs ter wereld waar hem dat naar alle waarschijnlijkheid sowieso niet gaat lukken is Chelsea omdat James één van de drie beste rechtsbacks ter wereld is. Dan moet je als tweede rechtsback een niveautje lager kijken.

Hahahahahaha, kunnen ze mij niet een baantje aanbieden daar bij Chelsea? Kom op zeg, Dest is 10 x niks. Vooral als je Reece James daar hebt staan. Zou het raar vinden als er zulke clubs echt serieus naar een speler als dest kijken.

31 mei 2022 om 14:11

Kan James ook niet op het middenveld uit de voeten? Komt hem misschien wel ten goede een linie naar voren, is nu al vaak belangrijk geweest voor Chelsea met zijn goals.

31 mei 2022 om 14:34

James kan ook centraal in de verdediging uit de voeten, op het middenveld heeft hij volgens mij nog (bijna) nooit gespeeld, tenzij je de wingbackpositie bij Chelsea als rechtermiddenvelder beschouwt, maar daar speelt hij natuurlijk altijd al.

31 mei 2022 om 15:31

Waarom zou je James weghalen op een positie waar hij rendeert voor Dest? Dan kun je net zo goed een goede middenvelder erbij halen en Dest laten waar hij is. Ik snap sowieso niet hoe hij aan zulke clubs komt. Misschien moeten ze iets meer gaan scouten en niet in de mond-op-mond-reclame trappen.

31 mei 2022 om 15:38

Ik zeg niet dat je hem moet weghalen, maar hij scoort veel, door hem een linie naar voren te halen, kan hij wellicht vaker in die positie komen. Vanuit die gedachte redeneerde ik. Wie is de back-up achter James eigenlijk?

31 mei 2022 om 16:35

@ Vitesseasr: Een Chelseafan kan je dat beter vertellen, maar volgens mij speelt Azpilicueta weleens op de wingback, evenals Hudson-Odoi weleens, maar dat zijn allebei geen spelers die eigenlijk op de wingback thuishoren

toch apart hoe dest bij barca terecht is gekomen, is een zeer middelmatige rechtsback.
zou het dan toch komen omdat hij voor het amerikaanse elftal uitkomt? (commercieel gezien een leuke zet voor de club geweest?).

sportief gezien hoort hij bij een eredivisie club, misschien dat hij zich vanaf daar verder kan ontwikkelen tot een grotere europese club. momenteel verdoet hij zijn tijd qua ontwikkeling op de bank in barca. gaat daar geen basis speler worden volgend of komende seizoenen heb ik zo het idee.

dit bericht over chelsea is ook lachwekkend, ook hier kan ik alleen maar commerciele doeleinden bij bedenken (nieuwe amerikaanse eigenaar etc.)
qua niveau bij lange na niet het chelsea niveau, of uberhaupt premier league

31 mei 2022 om 15:24

Nou ja, definieer 'uitstekend'. De Jong, Van De Beek en Van Der Wiel hadden zich allang bewezen en waren op hun positie min of meer sterkhouders in bepaalde jaren. Babel was zo'n 'misschien zit het erin-talent' die bepaalde kwaliteiten had. Dest deed het gewoon normaal. Ik heb nooit begrepen waarom hij op een gegeven moment de strijd op rechtsback won toen Mazraoui weer fit was.

Naar mijn mening heeft Dest een leuke techniek en hij kan hard rennen, maar daar houden z'n kwaliteiten ook wel op. Z'n voorzet is niet goed, z'n overzicht is ook niet wat het zou moeten zijn en verdedigende kwaliteiten heeft hij buiten z'n snelheid niet. Hij is zo'n vrijblijvende speler die op een aardig niveau weliswaar meekomt, maar zowel aanvallend als verdedigend eigenlijk niet echt meerwaarde heeft.

Het is eigenlijk ook gewoon zo dat jonge spelers die bij Ajax speeltijd krijgen, automatisch op de lijstjes komen bij grote clubs. Daar valt ook wel wat voor te zeggen, maar het zorgt er ook voor dat talenten als Dest die qua niveau bij lange na niet top zijn, toch bij clubs als Barcelona terechtkomen naar mijn mening.

Laat dit alsjeblieft waar zijn. Echt een dramatischste speler..

Yesss deze Amerikaanse eigenaar is een held als hij hem haalt

Dest zal dan hooguit als een soort roulatiespeler gehaald worden, want hij heeft natuurlijk als voordeel dat hij zowel rechts- als linksback kan spelen. Maar zowel op rechts als links zie ik Dest James en Chilwell er niet uitspelen en denk dat hij dan een soort Marcos Alonso 2.0 wordt qua rol, alleen dan voor beide kanten.

Wel een goed teken dat de nieuwe eigenaren van Chelsea willen gaan investeren, alleen moeten ze dan niet teveel spelers als Dest binnenhalen. Want zoals ik al schreef zal Dest hooguit een soort leuke roulatiespeler zijn door zijn multifunctionaliteit maar dat is het. Verder moet Chelsea 'n centrale verdediger (waarschijnlijk Koundé), een controlerende middenvelder en een nieuwe spits binnenhalen en dan spelers als Sarr, Alonso, Barkley, Ziyech, Hudson Odoi en Lukaku of Werner verkopen en dan waarschijnlijk nog een aantal versterkingen binnenhalen, maar voor nu moeten dus sowieso 'n centrale verdediger, een controlerende middenvelder en een spits aangetrokken worden.

31 mei 2022 om 15:28

Het probleem is alleen dat Marcos Alonso een goede voorzet en een goede trap in de benen heeft. Twee aspecten die bij Dest missen. Daarom ben ik ook van mening dat men door is geslagen met de nieuwe manier van backs scouten. Een 'mislukte' aanvaller mislukt niet voor niets. Die kwaliteiten die missen heb je ook nodig als je als back gaat fungeren. Dat gaat naar mijn mening ook op voor Dest. Verdedigen kan hij niet, dus dan ben je afhankelijk van zijn aanvallende kwaliteiten. Hij heeft een goede techniek en is behoorlijk snel, maar onderaan de streep heb je nog steeds een goed overzicht en een goede trap in de benen nodig. Anders ben je eigenlijk een back die niet kan aanvallen en niet kan verdedigen, maar volledig vrijblijvend zo nu en dan een (paar) mannetje(s) voorbij dribbelt op het middenveld.

Haha hebben we nog recht op een percentage? Hij moet een goede zaakwaarnemer hebben want hij is absolute middelmaat

Wat een nationaliteit met je carriere kan doen zeg.. ik hoef hem niet eens na vertrek van Nous terug bij Ajax en dat zegt genoeg. Een van de beste deals van de afgelopen 10 jaar. Mckennie en Adams worden de volgende targets in dit tempo haha.

Denk dat hij barca meer minuten krijgt dan bij Chelsea. James is een zekerheid en ook vele malen beter. Die speelt hij nooit uit de basis. Dest kan beter voor een club waar hij basisspeler word. Op zijn leeftijd wil je gewoon zoveel mogelijk spelen .. komt er geen club dan lekker bij barca blijven

Dest... terwijl ze Reece James al hebben lopen. Buitengewoon ongeloofwaardig gerucht dus. James staat kilometers boven Dest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren