Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Na wat hij heeft gebracht, moet je de keuze bij Schöne neerleggen’

Laatste update:

Lasse Schöne en Ajax gaan na zeven jaar mogelijk uit elkaar nu de Deense middenvelder in de belangstelling staat van Genoa. Volgens diverse media wil de nummer zeventien van het vorige Serie A-seizoen zich versterken met de Ajacied, die door de stevige concurrentie op het middenveld in Amsterdam niet meer zeker lijkt te zijn van een basisplaats. Kees Kwakman en Mark van Rijswijk vinden dat de 33-jarige routinier nog van waarde kan zijn voor de ploeg van Erik ten Hag.

Wanneer bij het programma Voetbalpraat van FOX Sports wordt gezegd dat Ajax hem naar de Serie A moet laten gaan, trapt Van Rijswijk op de rem. “Transfervrij laten vertrekken? Nee! Ajax komt er elk seizoen achter dat ze hem nodig hebben. Succes met het zoeken van een vervanger. Tuurlijk, je hebt Eiting, Marin en Blind: genoeg mensen. Maar Schöne kan je niet zomaar vervangen. Je onderschat hem. Als hij per se weg wil, kan je hem niet tegenhouden. Maar gunnen?”

Kwakman denkt er anders over. De oud-speler van onder meer FC Volendam en NAC Breda is van mening dat Schöne veel voor Ajax heeft betekend en dat de club hem daarom een transfer naar Genoa moet gunnen, wanneer Schöne dat graag wil. “Hij is op een bepaalde leeftijd. Als hij denkt: mooi, nog even twee jaartjes Italië. Dan kunnen je zeggen: oké, voor de bewezen diensten mag je gratis weg.” Het contract van de Deen in de Johan Cruijff ArenA loopt tot medio 2020, met de optie voor nog een jaar.

“Na wat hij heeft gebracht, moet je de keuze bij Schöne neerleggen. Als hij naar Italië wil, dan mag hij naar Italië”, vindt tafelgenoot Yordi Yamali. “Iedereen zei toen hij werd aangetrokken: wat moeten we ermee? Maar elk seizoen is het hetzelfde gegaan. Eerst afgeschreven worden, dan komt hij er weer in en gaat Ajax voetballen”, aldus de voetbaljournalist. “Misschien gaat Erik ten Hag er wel voor liggen. Dat hij absoluut niet wil dat Schöne vertrekt. Dan gaat Schöne overstag, denk ik.”

Ajax moet Lasse Schöne proberen te behouden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien is dit wel het juiste moment om afscheid te nemen. Iemand als Eiting zal toch ook zijn minuten moeten gaan maken. Schøne is natuurlijk de perfecte 12e man en al jarenlang Ajacied. En bizar knap dat hij zich seizoen na seizoen weer in de basis speelt. In die zin zou het een gemis zijn.

1 augustus 2019 om 00:19

Daar maak je de fout. De perfecte 12e man? Schone hoort in de basis.

1 augustus 2019 om 00:50

Stief dat vind jij, ik heb groot waardering en respect voor alles wat Schøne ons gebracht heeft. Maar ik wil dit seizoen Blind als 6 zien, en twee jongere middenvelders. Vooral Europees was het af en toe te zien, en in lastige potjes in de eredivisie tegen Feyenoord, Psv en Utrecht kon hij het vlagen niet meer bijbenen.

1 augustus 2019 om 00:56

Edit: Al zie ik hem liever blijven Ajax blijven, want hij kan zonder basisplek alsnog erg van waarde zijn voor ons. En zie ik hem graag net als Tadic, na zijn carrière een rol bij Ajax krijgen als trainer bijvoorbeeld mits hij dat ambieert.

1 augustus 2019 om 01:07

Wacht maar weer af... Eind van het seizoen staat hij weer lekker in de basis te dartelen en is iedereen weer gek op hem. Natuurlijk, een middenveld met Blind, Vd Beek en Ziyech/marin is ook top, maar laten wij eerst maar eens kijken hoe de verdediging het doet met een Alvarez//schuurs en Martinez, voordat wij Blind definitief naar het middenveld doorschuiven. Daarnaast is het verplaatsen van Ziyech naar het middenveld een risico vanwege zijn risico in zijn spel en verder weet niemand hoe een Marin het gaat doen.

1 augustus 2019 om 08:13

Kijk, en daar maak JIJ de fout! Want je zegt IK wil dit seizoen Blind als 6 zien.... Maar JIJ hebt hier helemaal niks over te zeggen. Sterker nog, wie zegt dat Lasse zelf wilt? Volgens mij is er vaker interesse geweest in Schone, en wilde hij zelf nooit omdat hij zijn gezin niet wil meenemen in alle rompslomp wat een transfer met zich meebrengt. Als Schone gaat, dan gaat Ajax heel veel kwaliteit inleveren. Natuurlijk kunnen we met z'n allen roepen dat hij het niveau niet meer aan kan, maar dat is echt de grootste bull-shit, want Ten Hag heeft altijd gezegd:"je hebt meer dan 11 spelers nodig om veel te bereiken" en daar hebben we Lasse heel hard bij nodig!

Als ik moet kiezen tussen Schone en Eiting dan ga ik nog steeds blind voor Lasse. Schone kan nog zomaar heel belangrijk worden komend seizoen. Zowel binnen als buiten het veld.

31 juli 2019 om 23:38

Hoewel ik nu niet meer blind voor Lasse zou kiezen is hij van de afgelopen karen echt mijn favoriete ajacied. Hij is eenn winnaar vind ik, hij is ontzettend loyaal en geeft altijd 100%. Ook een fantastische trap en ook een goed persoon. Heb ontzettende respect voor Lasse en hoop nog dat ie een contract voor t leven krijgt. Ik zie geen ajax zonder Schone. Een fenomeen garant voor elk seizoen de mooiste goal van het jaar.

1 augustus 2019 om 06:25

Ga jij blind voor schone, ga ik Blind voor Schone ik denk dat als de verdediging overeind blijft Daley op zijn plek komt. Andere optie, die ze vorig jaar ook probeerde was Nous daar neer te zetten. Ben heel benieuwd wat het gaat worden.

1 augustus 2019 om 18:04

Net als die twee "analysten" besef jij je ook niet dat het helemaal niet tussen Schone en Eiting gaat, want Ajax heeft maar liefst 3 Cv's die ook op die positie kunnen spelen, namelijk Blind, Martinez en Alvarez.

EtH heeft Schone helemaal niet meer nodig, en Eiting eigenlijk ook niet, want die positie is prima bezet. Daarom vind ik dat als Schone perse wil, Mark hem voor niets of weinig moet laten gaan uit respect voor wat Schone al die jaren gebracht heeft.

Overigens denk ik dat Schone liever blijft, en dat is ook goed.

Wat is dat ineens voor een onzin?? Doet de media dit weer omdat hij z’n plek ws kwijt raakt? Hij en Huntelaar geven al bijna een jaar aan bij Ajax te willen blijven. Ook al spelen ze niet alles. .

31 juli 2019 om 23:45

Half geinformeerde exspelers zitten hun eigen overwegingen te reflecteren op een gerucht van het AD. Niks meer, niks minder.

Van beide heren (Schone en Huntelaar) kan je niet bepaald zeggen dat het onrustige twijfelaars zijn, dus als Schone weg wilt zal hij het zelf kenbaar maken.

1 augustus 2019 om 13:06

@Onelovechris

Schöne geeft aan dat hij het ontzettend fijn heeft bij Ajax. Daarentegen lijkt het er dit jaar meer op dat hij echt minder aan spelen gaat toekomen. Als hij toch nogergens aan spelen wilt toekomen en deze kans komt voorbij dan zou je hem kunnen laten gaan. Wel verstandig is om een terugkoop optie of iets dergelijks op te nemen. Deze jongen blijft hopelijk (na zijn buitenlandse avontuur) nog vele jaren verbonden aan Ajax!!

Waarom zou hij naar Genoa gaan terwijl hij met Ajax voor de prijzen kan spelen? Zo groot is zijn prijzenkast nog niet. Lekker blijven en weer proberen de dubbel te pakken.
Daarbij, die jongen is helemaal vernederlandst, vrouw uit Heerenveen, kinderen hier op school; wat is dan de meerwaarde van degradatie voetbal in Italië als je daar ook naar toe kan op vakantie.

31 juli 2019 om 23:26

Misschien toch het aangaan van het avontuur, het spelen in een top-5 competitie, het geld (?), een andere cultuur? We kunnen het niet invullen voor Schøne, maar er zijn genoeg redenen om een dergelijk avontuur aan te gaan. Uiteraard zijn de zaken die jij aanvoert ook prima redenen om lekker bij Ajax te blijven ballen.

31 juli 2019 om 23:38

Een competitie die honderd maal sterker is, het leven in Italië, het klimaat, het eten? Daarnaast verwacht ik dat we volgend jaar met de gedane aankopen gewoon in de middenmoot zullen gaan spelen, in ieder geval niet strijden tegen degradatie.

31 juli 2019 om 23:45

Honderd maal sterker slaat natuurlijk nergens op. De Serie A is dan wel van iets hoger niveau, maar absoluut niet de competitie die het ooit was. Waarom zou je met je hele gezin verhuizen voor misschien 2 of 3 jaar, terwijl je nu perfect op je plek zit. Bij Ajax wordt hij gewaardeerd en kan hij na zijn carrière ook aan de slag. Als hij wil gaan gun ik het hem van harte, maar ik zie hem niet vertrekken.

1 augustus 2019 om 00:05

Honderd maal was natuurlijk gechargeerd, maar ik ben wel van mening dat de Serie A echt veel sterker is. Dat Utrecht en AZ weer eens stuntelen tegen Europese dwergen bevestigt dit punt. Buiten twee jaar Ajax (EL finale en CL afgelopen jaar) is het op een aantal uitzonderingen misschien na echt lachwekkend wat de clubs presteren. En de Serie A is langzamerhand op de weg terug aan het geraken, waar ik de Eredivisie alleen maar verder af zie glijden.

1 augustus 2019 om 00:09

En toch kunnen jongens als Hateboer en de Roon zich daar met gemak staande houden, terwijl het zowel in de eredivisie en oranje hele matige voetballers zijn.

1 augustus 2019 om 00:24

Denk dat het leven in Aerdenhout met zijn salaris ook prima is. Onlangs nog verhuisd vanuit Heemstede. De zon schijnt misschien iets minder in NL, maar daarentegen speel je wel voor de titel en ben je waarschijnlijk in de CL actief.

1 augustus 2019 om 08:56

Daarbij kan ik me niet voorstellen dat Genoa nou zoveel meer betaald dan Ajax.

1 augustus 2019 om 16:10

@stefgenoa Schone heeft vorig seizoen al in Italie gespeeld, tegen Juventus. Verder een groot Champions League avontuur en ziet zo heel Europa. Wat wil hij dan, in desnoods de Italiaanse middenmoot? Nee man, Genoa is echt geen meerwaarde.

1 augustus 2019 om 00:09

Precies dit

Gewoon proberen te behouden.
Hij is zo vreselijk belangrijk en heeft een ton aan ervaring inmiddels.
Ik moet persoonlijk niets van Ajax hebben, maar heb een kleine zwak voor spelers als hem.....komen....een lading kritiek krijgen omdat je van NEC komt en dan jaar in jaar uit vanaf de bank bewijzen dat je onmisbaar bent.
Een heerlijke speler om naar te kijken, met een fluwelen traptechniek.
Hadden wij maar zo'n fantastische gast lopen...

Hoop dat Schone gewoon blijft. Die man is ontzettend belangrijk geweest en heeft een top mentaliteit. Daarbij is het gewoon een hele nuttige kracht met dode spelmomenten. Mocht Lasse het zelf willen dan transfervrij laten gaan uit respect voor die jongen. Meeste wedstrijden gespeeld van alle buitenlanders die bij Ajax hebben gevoetbalt. Wereldgozer

Als hij echt zelf weg wil gewoon laten gaan en hem bedanken voor de bewezen diensten.
Was zo belangrijk op bepaalde momenten dat ik hem dit gun.
Hoop dat hij met zijn ervaring gewoon bij Ajax wil afsluiten en de jeugd kan en gaat begeleiden

31 juli 2019 om 23:44

Precies dit. Ik hoop echt dat hij blijft en ook verder gaat bij Ajax als trainer oid, maar als Schone aan geeft te willen vertrekken dan moet je hem voor een kleine transfersom laten gaan. Schone heeft zich altijd perfect opgesteld, ook als hij weer eens op de bank belandde en hij heeft super veel voor ajax betekend. Ajax moet hem, indien hij het wilt, die transfer gunnen want dat verdient hij.

Op een gegeven moment moet je doorselecteren dus wat dat betreft is het geen ramp als hij gaat . Als hij wilt , zo niet is het ook een ideale 12e man. Maar natuurlijk niet voor niks . Wat is dat voor onzin, Ajax is geen liefdadigheid instelling . Een erg schappelijke prijs , bv 5 miljoen zou redelijk zijn .

1 augustus 2019 om 00:28

Doorselecteren? Iets meer credits voor deze held. Vervolgens opgescheept zijn met een Eiting zeker.. Ook niet vergeten dat Ajax niet heel ruim in de middenvelders zit. Ik denk dat elke Ajacied Schone alles gunt qua transfer als hij zelf wil, maar doorselecteren.. We zijn geen Real Madrid ;-)

Iedereen praat die man opeens naar de uitgang. Analisten enzo bedoel ik. Rot op joh. Hij heeft altijd aangegeven gelukkig te zijn bij Ajax, heeft een rol en is belangrijk. Kan daarna in de staf treden of in de opleiding gaan werken. Gezin is gelukkig in Amsterdam. Stop met deze onzinnige berichtgeving.

1 augustus 2019 om 01:22

Benieuwd hoe vaak zijn gezin in Amsterdam te vinden is Denk eerder Haarlem. Denk verder dat de selectie van Ajax alleen maar gezelliger is geworden voor een Schone qua leeftijdsgenoten met een Huntelaar, Blind en Tadic

Ik vind inderdaad ook dat de keuze bij Schöne zelf zal moeten komen te liggen. Ik hoop gewoon dat hij wil blijven en dat hij na zijn carrière eventueel als jeugdtrainer of techniektrainer of iets bij Ajax verbonden blijft. Maar mocht hij zelf echt nog heel graag de stap willen maken naar een mooie buitenlandse club dan is hem dat van harte gegund!

Was er niet sowieso al een afspraak dat Ajax geen transfersom zou vragen, juist ook omdat hij gratis gekomen is. Daar staat me toch iets van bij.

Maar inderdaad, laat de keuze aan hem. Als Schone dit wil, mooi voor hem. Maar ik moet het nog zien, heeft het prima naar z'n zin bij de club en z'n gezin in Amsterdam. En Genoa is persoonlijk al rond met Biglia.

1 augustus 2019 om 00:02

Mwa ietsje anders. Schone is een speler die uit zijn contract mag lopen, zonder dat hij bang hoeft te zijn daardoor buiten de selectie gelaten te worden. Omdat hij gratis gekomen is alles gegeven heeft mocht hij telkens zelf bepalen of hij transfervrij ergens anders wilde tekenen of bij tekenen bij Ajax. Met zijn laatste contract heeft schone er eigenlijk voor gekozen om bij Ajax af te sluiten. Nog een jaar plus optie voor nog een jaar is zo goed als einde carrière.

Ik denk als zo.kans 2 a 3 jaar geleden was gekomen was hij gegaan. Maar hij is nu een ajax icoon geworden onderhand plus al 33 jaar. Is geseteld in nederland met zijn vrouw plus kinderen. Zal het een opmerkelijke stap vinden

Dat buitenland wordt zo ontzettend overschat. Oké het is leuk om soms naar Spanje, Portugal, Italië of Griekenland te gaan. Maar om te wonen en te werken gaat er nog niet zo gek veel boven Nederland.

Schone heeft een NL vriendin en een gezin hier. Hij gaat echt niet naar Genoa. Hier speelt hij nog voor prijzen, hij kent de club door en door en zou na zijn carriere bij Ajax aan de slag kunnen als jeugdtrainer en zelfs als analist op TV. Zeer nette welbespraakte persoonlijkheid.

Nee nee , blijf gewoon in Amsterdam,prima kerel.
Hoort gewoon bij Ajax, geef hem er dan maar een paar ton bij,
Gewoon blijven. punt..

Ik denk dat men bij Ajax al lang weet wat Schone wil; blijven bij Ajax of niet. En dat dan ongeacht de eventuele belangstelling die er nu ineens uit Genua komt. En dus weten ze nu ook of ze serieus naar dit verhaal moeten kijken of niet.
Als Schone echt nog wil proberen naar Genua over te stappen dan moet Ajax m.i. die paar centen die dat oplevert meepakken en Schone die transfer gunnen.
Maar een beter scenario is dat de leiding van Ajax haar grote waardering voor Schone uitspreekt en dat Schone gewoon blijft. Wat hij was net als Huntelaar vorig seizoen nog heel belangrijk.

Tsja, lastig. Vanwege zijn loyaliteit, persoonlijkheid en hetgeen hij Ajax gegeven heeft, gun ik hem deze transfervrije stap. Mocht hij het willen uiteraard. En ik denk dat daar ook de oplossing zit. Juist door hem dit aan te bieden, duidelijk te maken dat we hem helemaal niet kwijt willen maar de keuze wel bij hem te laten vanwege zijn verdienste etc., denk ik dat hij juist maximaal beseft hoe geliefd en gewaardeerd hij is. Daarna wil hij al helemaal niet meer weg, mocht hij daar nu aan twijfelen. Laat de man de waardering voelen en de keuze is nog makkelijker voor hem. Waardering is zo belangrijk... niet alleen voor voetballers ;-)

Lasse mag niet weg bij Ajax!! Hij is onze held! En hij draagt ook het elftal mentaal en soms ook nog fysiek. Hij is een hele belangrijke schakel in het elftal. Hij is 33 jaar, laat hem lekker nog de laatste jaartjes genieten in Amsterdam. En daarna net als Tadic zijn trainersdiploma bij Ajax gaan oppakken. Want ook in Lasse zie ik wel een goede degelijke trainer schuilen. Dus blijf alsjeblieft!!

En iedereen reageert weer op de mening van dit keer 3 wereldsterren bij een wereldomroep
Mijn God mannen dit is bladvulling!!
De 3"kenners" moet je toch alleen maar om lzchen

Helemaal eens met wat de meesten hier zeggen. Lasse gaat never nooit naar Genua kom op mensen. Genua! Ben je wel eens in Aerdenhout geweest?

Helemaal eens met wat de meesten hier zeggen. Lasse gaat never nooit naar Genua kom op mensen. Genua! Ben je wel eens in Aerdenhout geweest?

Zeven jaar de slechtste speler in een Ajax shirt. Snap niet waar die adoratie vandaan komt voor iemand die af en toe een stil liggende bal goed raakt.
Voor niks gekomen, heeft een hoop gekost. Een finale EC en minstens twee kampioenschappen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren