Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Myron Boadu: ‘Dat vonden ze mooi, waardoor ik meteen lekker in de groep lag’

Laatste update:

Myron Boadu heeft een inkijkje gegeven in zijn leven in Monaco. Sinds hij begin augustus aankwam in de Côte d’Azur beleefde hij een stormachtige tijd, waarin hij zeker op het veld nog niet het onderste uit de kan heeft gehaald. Ook buiten de lijnen was het niet makkelijk voor de spits om te aarden, zo geeft hij te kennen in een openhartig gesprek met De Telegraaf. “Ik kende de jongens natuurlijk niet en moest een liedje zingen. Dat zijn niet de leukste dingen”, vertelt Boadu.

De aanvaller maakte in augustus de overstap van AZ naar AS Monaco, waar hij zijn handtekening zette onder een vijfjarig contract. Hoewel het een mooie stap is, heeft Boadu lang in dubio gezeten over zijn toekomst. “Het heeft me natuurlijk enorm bezig gehouden; iedere seconde van de dag. Ik dacht: blijf ik nog een jaar om 20 goals te maken of ga ik mezelf uitdagen? Stap ik uit mijn comfortzone en ga ik naar Monaco om daar een grote speler te worden? Ik denk dat ik deze stap nodig heb en koos voor het laatste”, erkent de twintigjarige spits.

Bij aankomst in Zuid-Frankrijk was ook de ontgroening in de kleedkamer een moment waar hij tegenop zag, maar uiteindelijk is hij goed ontvangen in de spelersgroep. “Ik kende de jongens natuurlijk niet en moest een liedje zingen. Dat zijn niet de leukste dingen. Ik was zenuwachtig en heb voor een Nederlands liedje gekozen. Van rapper Frenna. Dat deed het goed en ze vonden het mooi, waardoor ik gelijk lekker in de groep lag. De jongens praten veel met mij, in het Engels nog. Als ik straks terug ben, ga ik Frans leren. Dat zie ik echt als een verrijking”, zegt Boadu, die veel familiebezoek kreeg in de eerste weken en inmiddels een Nederlandse vriendengroep heeft.

“Het is fantastisch dat hij zo dichtbij speelt, we wonen op twintig minuten rijden bij elkaar vandaan”, vertelt Boadu over Calvin Stengs, die bij OGC Nice onder contract staat. “Ik zie Cal bijna nog vaker dan bij AZ, haha. En Justin Kluivert en Pablo Rosario zitten nu ook bij Nice. We hebben het goed met zijn vieren”, besluit Boadu, die achteraf erg blij is met zijn keuze voor een avontuur bij de Monegasken en inmiddels een goede verstandhouding heeft opgebouwd met concurrent Wissam Ben Yedder.

“Ik wilde echte concurrentie hebben, want bij AZ speelde ik altijd. Ik kan veel leren van een fantastische voetballer als Ben Yedder. Een speler met wie ik voorin ook kan samenspelen. We gaan best veel met elkaar om. Hij is heel lief en helpt mij, dat vind ik mooi. Ik heb meegemaakt dat een spits mij niks gunde, maar zo is hij helemaal niet. Ikzelf trouwens ook niet. We hebben respect voor elkaar. Op de training wil ik laten zien dat ik de beste ben, maar daarbuiten moet alles normaal zijn”, aldus Boadu.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd hoe hij en de andere het gaan doen in Frankrijk. verwacht dat de mannen bij Nice toch de meeste
kans hebben op speelminuten, voor Boadu zal het lastiger worden.Benn nu wel benieuwd wie dan de spits was die hem niets gunde

4 september 2021 om 00:23

Ferdy Druijf? Want die kreeg ook niets. Of Woutje Weghorst, want die zal alles doen om het zelf te maken (wat natuurlijk ook echt een kwaliteit is van een topsporter/spits)

4 september 2021 om 15:15

Druijff is het. De zure interviews van Druijff recentelijk bevestigen die nare houding. Druijff is prima als pinchhitter maar geen top 6/7 eredivisie basis materiaal, Boadu wel.

Want weghorst is al 2+ jaar weg en in het laatste jaar van weghorst was Bosch zwaar geblesseerd en 17/18.

Boadu zal gewoon snel indruk moeten maken bij Monaco, want als de goal te lang uitblijft, zal het een moeilijk verhaal worden. Het is nou eenmaal zo dat je bij een club als Monaco direct moet presteren en je anders een andere club kunt gaan zoeken….

4 september 2021 om 00:42

Uiteindelijk hebben we het (met alle respect) over Monaco. Die club heeft mooie dingen gedaan, maar de dalen waren misschien nog wel groter. Zolang hij momenten van veel talent laat zien, zullen ze wel een plan met hem hebben. Ik vraag me vooral af of dit nou zo verstandig was. Je bent al snel geneigd je blind te staren op de cijfers, maar Boadu heeft de Eredivisie nou niet bepaald kapot gespeeld. Zeker in het geval van een spits bij een redelijk dominante ploeg is dat wel een vereiste voor het buitenland, en zelfs dan is een hele nauwkeurige blik betreft scouting belangrijk.

Met welke status is hij eigenlijk aangetrokken, iemand die er gelijk staat, of een jongen die tijd krijgt om te wennen en steeds meer minuten maken?

Weet dat hij veel geld gekost heeft, maar hij blijft erg jong en voor het eerst buiten Nederland bij een club.

4 september 2021 om 08:07

Ik denk dus het tweede Monaco investeert wel vaker in de jeugd of althans jonge spelers.

Ik wed om alles dat die concurrent die hem niets gunde Wout Weghorst was.

4 september 2021 om 15:13

Lever maar in dan want het moet Druijff zijn, Boadu speelt pas 2 jaar basis en weghorst is al meer dan 2 seizoenen weg. In het laatste seizoen van weghorst was Boadu 17/18 en überhaupt bijna het hele jaar geblesseerd

Daarnaast is Druijff bekend als een lastig ventje, terwijl het gros van de AZ fans (en staf) Boadu simpelweg beter vinden

Wel een leuk interview, maar het blijft me altijd wel verbazen hoe spelers zichzelf zien. Die jongen zoekt concurrentie, maar de Eredivisie heeft hij allerminst kapot gespeeld. Optisch is z'n rendement leuk gezien zijn leeftijd, maar hij was nog lang niet uitgeleerd. Anderzijds is AZ wellicht ook naief geweest om op jongens als Stengs en Boadu te bouwen. Natuurlijk creeer je waarde, maar je creeert ook een situatie waarin die jongens de luxe hebben om laks te zijn. Dat zou ik me voor kunnen stellen als we het over een Ziyech of zo zouden hebben, maar we hebben het hier over twee jongens die toch wel van een beduidend lager niveau zijn. Ik denk dat Boadu z'n eigen potentie met zo'n 20 procent heeft doen zakken (mijn inzicht), terwijl Stengs naar mijn mening sowieso een grote hype geweest is.

“Ik dacht: blijf ik nog een jaar om 20 goals te maken of ga ik mezelf uitdagen?” Mag ik ff 🤣 .. alleen de eredivisie zelf was al een hele uitdaging voor deze jongen laat staan 20 goals maken.

Hoop echt dat Boadu gaat slagen bij Monaco
Helaas nog niet het begin waarop we gehoopt hebben maar geef hem dit seizoen de kans om te wennen in Frankrijk maar wel fijn voor hemzelf dat hij goed in de groep ligt
De spelers bij Nice hoop ik ook voor dat ze het gaan redden alleen denk dat hun meer speeltijd zullen krijgen om zich in de kijker te spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren