Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

MVV geeft zege in Limburgse derby uit handen na krankzinnige slotfase

Zondag, 12 januari 2020 om 14:26Yanick Vos • Laatste update: 14:38

De Limburgse derby tussen Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Vlak voor tijd kwamen de bezoekers op 0-2 via Koen Kostons, maar door twee goals in blessuretijd kwam Roda terug tot 2-2. Scheidsrechter Pol van Boekel was genoodzaakt om het duel in de openingsfase twee keer te staken nadat supporters vuurwerk afstaken.

Van Boekel legde het spel al snel stil en moest dat na een kwartier spelen opnieuw doen. Een zware rookwolk ontstond achter het doel bij de harde kern van Roda, terwijl er ook knal- en siervuurwerk werd afgestoken. Na ongeveer tien minuten besloot Van Boekel het duel weer te hervatten. Tegenover FOX Sports liet hij weten dat het de laatste kans was voor de fans. “Als er nog een keer vuurwerk wordt afgestoken, wordt de wedstrijd definitief gestaakt”, aldus de arbiter. Zover kwam het niet, want in het restant van de wedstrijd hielden de fans zich rustig.

Niet lang na de onderbreking dacht MVV op voorsprong te komen via Joshua Holtby. Hij kopte raak, maar omdat Schroijen zijn tegenstander had geduwd, keurde Van Boekel de treffer af. Het werd een open wedstrijd met veel mogelijkheden voor beide ploegen. Met nog twintig minuten voor tijd was het Schroijen die de score opende. Op aangeven van Thijmen Goppel werkte hij een voorzet tegen de touwen: 0-1. Roda had nog genoeg tijd om wat terug te doen en kreeg direct na de goal van Schroijen een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Ronald Alberg werd vrijgespeeld bij de tweede paal en kon van dichtbij scoren, maar MVV-keeper Nigel Bertrams kon de gelijkmaker voorkomen.

Roda JC was genoodzaakt om meer risico te nemen in de jacht op de gelijkmaker. Daarbij gaf de thuisploeg veel ruimte weg en dat leverde bijna de 0-2 op. Holtby probeerde het met het hoofd, maar stuitte op Tom Muyters. Vlak voor tijd werd het alsnog 0-2 door een prachtige goal van Kostons. Hij werd de diepte ingestuurd en scoorde met een fraai wippertje. Met een marge van twee doelpunten leek de wedstrijd gespeeld en dacht MVV de overwinning binnen te hebben. Roda zette echter nog even aan en wist een punt uit het vuur te slepen.

Vlak voor tijd ging Schroijen gigantisch in de fout. Met een te korte terugspeelbal zette hij Alberg vrij voor de keeper. De aanvaller van Roda JC omspeelde Nigel Bertrams en bezorgde Roda de aansluitingstreffer. Het geloof bij de thuisploeg was volledig terug en de druk op de achterhoede van de bezoekers groeide. In blessuretijd was het Bertrams die blunderde bij een hoekschop, waarna Ike Ugbo de 2-2 kon maken en Roda JC daarmee nog een punt bezorgde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door adzevedo)

Dat is wel een pijnlijke blunder zo op het einde zeg, spijtig voor die knul.krijgt Roda nu ook punten aftrek wegens een falend fouilleer beleid wat kan leiden tot dit gehele vuurwerk fiasco? Ik kan er met m'n pet niet bij dat je zoiets niet kunt ondervangen, tenzij je bang bent voor die paar leeghoofden

12 januari 2020 om 14:41

Wat is dit voor een reactie.. daar kan je NOOIT punten aftrek voor krijgen, hoe dom die actie ook was. Zoveel clubs hadden dan al punten aftrek moeten krijgen... volgensmij moet je de regeltjes even opzoeken

12 januari 2020 om 14:43

Vind het niet meer als normaal als die koempels flink punt mindering krijgen hoor.Falend beleid dient af gestraft te worden

12 januari 2020 om 14:59

Dan zou feyenoord laatste staan na al die pyro acties. Tuurlijk niet

12 januari 2020 om 15:34

Ik moet helemaal niks Jaap, ik stel de vraag en jij beantwoord hem. Mooi hoe dat werkt op een forum!

12 januari 2020 om 17:12

normaal dan*

12 januari 2020 om 15:13

Bereken je dan meteen even hoeveel punten je eigen club minder zou moeten krijgen?

12 januari 2020 om 15:34

Goed tegenargument man, super nuttig in dit artikel!

12 januari 2020 om 15:47

Heeft niks met tegenargument te maken. Jij zegt dat hier onder dit bericht. Maar onder een bericht van Ajax zou je nooit vragen om punten aftrek. Bij Ajax gebeurd dit namelijk een stuk vaker dan bij een club als Roda. Waarom zou het dan bij de ene club wel moeten en bij de ander niet?

12 januari 2020 om 15:47

Ik vind het een vrij goed tegenargument. Als je hiervoor punten af wilt trekken is elke club al gauw wat kwijt. Je moet op de personen zelf boetes uitdelen en de club verplichten tot betere controles, pas als dit structureel vaker voorkomt moet je gaan ingrijpen en uiteindelijk punten aftrekken.

12 januari 2020 om 16:30

Hahaha dit is eigenlijk gewoon een terecht tegenargument en super makkelijk punt. Fijn dat je hem zelf ook even voorzet, inkoppen is dan makkelijk. AZ staat dus eerste op jouw ranglijstje?

12 januari 2020 om 15:49

Denk dat je dit nooit helemaal tegen kan gaan, tenzij je echt met van die poortjes gaat werken die ze ook op vliegvelden etc. hebben. Puntenaftrek is natuurlijk overdreven, maar snap je punt. Nog een oprechte vraag, heeft Ajax eigenlijk nog ooit straf gekregen vanwege dat vuurwerk dat in het PSV publiek werd gesmeten tijdens de kampioenswedstrijd van PSV tegen Ajax? Kan me dat namelijk niet meer voor de geest halen.

12 januari 2020 om 18:59

Ik durf het je niet te zeggen, ik ben tegen al het gebruik van vuurwerk en heb al vaker geroepen dat clubs punten aftrek moeten krijgen

Tja, waar je denkt dat je aan het eind met lege handen staat krijg je uiteindelijk alsnog een punt in de schoot geworpen door Mvv. Ik heb de tweede helft maar gedeeltelijk kunnen volgen, maar vooral in de eerste helft vond ik het een leuke, open wedstrijd waar Roda achterin wel veel meer ruimte liet vallen. Ook weer balen dat (een klein deel) beide supportersgroepen zich weer van hun slechtste kant laten zien. Totaal nergens voor nodig maar voor mij halen dat soort dingen een hoop plezier weg van de hele derby.

Bizar. Vorig seizoen 2 punten verloren na een voorsprong maar nu 1 gewonnen. Wat een einde van het duel, MVV verdient absoluut niet 0-2 te winnen, een 0-0 of 1-1 was eerlijk geweest... maar dit??? Daar kwamen flink wat engeltjes op onze schouders 😂😂

12 januari 2020 om 14:56

Ik heb de eerste helft niet gezien, dus kan moeilijk oordelen over hoe de verhouding toen erbij lagen. Maar na rust vond ik MVV toch wel de betere ploeg, daar zaten echt spelers tussen die voetballend wat konden. Bij Roda ontbreekt echt voetballend vermogen, maar ja als MVV ze zo cadeau doet dan krijg je een punt toch wel in de schoot geworpen.

Ik kan het niet geloven.. wat is dit zuur!

Drama pot van beide kanten, maar je komt op schitterende wijze op 0-2. De daaropvolgende minuten spreken een beetje voor ons seizoen.

Echt serieus hoe kun je dit weggeven? Echt om te janken dit... te erg ook dat de enigste doelstelling van t seizoen weer gehaald is, onderling winnen van roda. Joepie

Zeer vermakelijk einde. Eigenlijk net zo bizar als de hele beleving rondom de wedstrijd; de vernielingen, de staking, de bezoekersaantallen... Het oogt toch allemaal als een trieste bedoeling. De bevestiging dat 3 profclubs in een vergrijsd gebied als Zuid Limburg niet gaat.

12 januari 2020 om 14:47

Vergrijsd gebied als zuid Limburg?

12 januari 2020 om 15:09

Mwah, met ruim 8.500 duizend toeschouwers voor een duel tussen de nummer 15 en 16 van de KKD op een vreselijk tijdstip vind ik eigenlijk dat ze het niet eens zo slecht doen. Dat drie clubs in Zuid-Limburg niet gaat is wat mij betreft onzinnige discussie. Als je kijkt naar de gemiddelde toeschouwersaantallen van zowel Roda JC als MVV dan zul je zien dat Roda JC qua aantallen nummer 6 is en dat MVV nummer 8 is. En dat dus voor teams die beide bedroevend presteren. In de Eredivisie scoort Fortuna net iets minder als FC Emmen en duidelijk betere cijfers dan VVV en Rkc. Als je dat vergelijkt met de Brabantse clubs in de de KDD of de kleinere clubs in regio Rijnmond dan zou je eerder daar tot de conclusie komen dat het niet meer gaat met zoveel profclubs.

12 januari 2020 om 19:18

8500 klinkt al meer dan dat het er uitzag op televisie. Feit blijft wel dat er nog plaats is voor 12.000 anderen... voor de wedstrijd van het jaar is het dan uiteindelijk nog weinig...

12 januari 2020 om 20:23

@simontahamata - Dat er 12.000 lege stoeltjes zijn zegt voor mij meer over waar Roda vandaan komt. Het stadion is gebouwd eind jaren 90 toen Roda tot de subtop van Nederland behoorde en het goed ging met de club. Zelfs in de jaren dat ze in de Eredivisie tegen degradatie speelde zaten er gemiddeld 12 tot 14.000 man op de tribunes. We weten allemaal dat Roda te lijden heeft onder het financiele en sportieve wanbeheer en daarom tegenwoordig aanrommelt in de marge van de Kkd. Roda scoort nu tussen de 6.000 en 6.500 toeschouwers gemiddeld. Een deel van je achterban is minder fanatiek en zit nou eenmaal niet zo te wachten om op vrijdagavond wedstrijden te kijken tegen FC Eindhoven en kijkt liever naar Roda JC - Groningen op een zaterdagavond of zondagmiddag in de Eredivisie. Mochten clubs als Heracles, ADO of PEC degraderen zul je ook een aanzienlijke terugloop zien in de supportersaantallen. Helemaal als ze vervolgens in de KKD ook tot de minst presterende ploegen behoren. Maar mijn belangrijkste punt is het iedere keer het verhaal dat die drie profclubs in Zuid-Limburg echt teveel van het goede zijn. Terwijl FC Oss, Helmond Sport, FC Eindhoven, FC Dordrecht en Excelsior supportersaantallen trekken die vele lager zijn.

12 januari 2020 om 21:26

Klopt. Heb je zeker gelijk in. Je hebt het mooi onderbouwd. Maar ik zie nog steeds de betere jaren voor me met een mooi gevuld stadion. Daarom is de beeldvorming van vandaag ook pijnlijk.

Betreft de 3 profclubs. Het is levensvatbaar, alleen zou ik het Limburg gunnen om met een concept te werken met daarin als voorbeeld Racing Genk. Dit zou vooral de Limburgse jeugd ten goede komen, want dit is al vele jaren ondermaats. Samen 1 sterke club vormen, die tot een mooie subtopper in de Eredivisie kan uitgroeien. Dromen mag toch, haha...

12 januari 2020 om 22:15

Die beeldvorming is inderdaad pijnlijk, dat ben ik helemaal met je eens. Ik snap de hoop op een mooie en stabiele subtopper wel, maar dat hele concept van FC Limburg gaat niet werken. Allereerst begin je dan automatisch een club zonder historie die nog naam en aantrekkingskracht moet opbouwen. Daarnaast haakt een groot gedeelte van de fanatieke achterban van de drie betreffende clubs af, die gaan niet mee verhuizen naar een nieuwe club. Die zijn verbonden aan hun eigen club met hun eigen stad, club en tradities. Daarom denk ik dat ze zich beter kunnen richten op hun eigen rol in het profvoetbal. Roda is in potentie nog steeds een Eredivisie club, alleen niet voor de subtop maar voor het rechterrijtje / middenmoot. MVV moet voorlopig proberen een gezonde club in de subtop van de KKD te worden. Fortuna heeft een eigenaar waardoor het voorlopig makkelijker kan pieken, maar normaal gesproken is Fortuna net als De Graafschap een club die eens in de zoveel tijd in de Eredivisie speelt en dan weer een periode in de Kkd. Het probleem is echter dat vrede hebben me je omvang niet zo makkelijk is. Zodra je boven verwachting presteert ga je al snel dromen van meer en denken dat er meer mogelijk is op structureel gebied. Kijk naar Twente, wat dacht dat het mogelijk was onder Munsterman om een stabiele topclub in Nederland te worden en waar het vervolgens helemaal fout ging.

12 januari 2020 om 17:24

@simontahatatatamaa: Zover ik weet gaat het hier om 2 profclubs, ik neem aan dat je op Fortuna doelt als 3e club? Daar zit momenteel beleid en muziek in, kijk eens waar ze staan. Daar zijn Roda en MVV momenteel mijlen van verwijderd, de feiten spreken voor zich

12 januari 2020 om 19:27

Zuid Limburg telt inderdaad 3 clubs waaronder dus ook Fortuna. Fortuna doet het sinds enkele jaren inderdaad gewoon goed. Wat uiteraard een goede ontwikkeling is. Gelukkig zijn ze het stadion ook van de buitenkant aan het opknappen, waardoor het ergens op begint te lijken. Maar vergeet niet dat de jeugd van Fortuna ook nog steeds ver onder de norm zit van pak m beet 20 jaar geleden. Fortuna doet het prima maar er moet nog veel gebeuren wilt het zich ontwikkelen tot een stabiele club, met daarin de juiste randvoorwaarden.

12 januari 2020 om 19:31

Onzin, doelstelling is het behalen van de vooraf gestelde norm. Die norm is lijfsbehoud in de Eredivisie op lange termijn. Totaal niet relevant waar je mee komt

Wat een zwaktebod, je moet de wedstrijd tot twee keer toe staken, en daarna speel je gewoon weer verder alsof er niks gebeurd is? In kaarten termen, je geeft geel, daarna nog een keer geel en dan zeg je "oh maar blijf maar wel op het veld staan hoor en meespelen". Je staakt, gaan die eencelligen daarna nog een keer door, dan stop je de wedstrijd punt-uit. Kan je wel zeggen "ja zonde van de fans die zich wel gedragen", maar die mogen hun afkeur dan maar richten op de eencelligen en niet op de scheidsrechter. Volgende keer bij dit idioot gedrag de wedstrijd staken, niet dit halfzachte gedrag.

Ik heb de 2de helft gekeken en moet zeggen dat ik in MVV veel meer voetbal zag dan in Roda. Voetbaltechnisch waren ze echt beter, waarbij die Holtby en Goppel wel leuke dingen lieten zien met en ook Schrooyen regelmatig gevaarlijk was. Maar oh oh, wat geven ze het op het einde weg met Schrooyen en Betrams die schutteren. Het was op deze manier toch wel een memorabele derby.

12 januari 2020 om 17:21

Naar wat ik heb gehoord en gedeeltelijk gezien zakte Roda de tweede helft wat weg. In de eerste helft vond ik Roda aanvallend het initiatief nemen tegen een MVV dat het achterin erg gesloten hield. Als MVV er dan een uitkwam, meestal via Schroijen, lag er daardoor ook meteen veel ruimte bij Roda. Ik vond bij Roda vooral Croux tegenvallen. Probeerde wel veel maar bijna al zijn voorzetten en corners waren niet goed, meestal veel te kort.

12 januari 2020 om 17:53

Dat zou best kunnen, ik mag ook wel hopen voor Roda dat ze de eerste helft beter speelde dan de tweede helft. Want voetballend was het van Roda kant zeer bedroevend in de tweede helft. Nou weet ik ook wel dat je gezien de stand niet te hoge verwachtingen mag hebben gezien de stand op de ranglijst, maar hetzelfde geld voor MVV natuurlijk. En daar zag ik toch enkele fraaie diepte ballen (vooral van die Holtby) en enkele goede en simpele combinaties op het middenveld. Terwijl ik ook begreep dat MVV enkele belangrijke spelers miste. Dat vind ik toch aanknopingspunten die je moet zoeken wanneer je zo laag op de ranglijst staat. Dat waren dingen die ik bij Roda eigenlijk niet zag. Afgezien van dreiging over de linkerflank (ik weet niet wie daar precies stonden) met voorzetten kwam er eigenlijk voetballend helemaal niks uit.

12 januari 2020 om 18:17

Dat is ook het probleem van dit Roda: een verdediging die te zwak bezet is en een middenveld met te weinig voetballend vermogen. Klaasen valt erg tegen en brengt weinig voetbal, Rösch is oké maar moet het vooral van werklust/loopvermogen hebben en Cotan is aardig met de bal aan de voet maar kan tot nog toe de ploeg niet beter laten voetballen daarmee. Zonde, want met Alberg-Ugbo-Croux heb je een prima aanval rondlopen die met een sterker middenveld wedstrijden voor je kunnen winnen.

12 januari 2020 om 20:32

Het is en blijft doodzonde om Roda zo te zien worstelen, helemaal op bestuurlijk vlak waar Roda het vooral moet opnemen tegen de eigen bestuurders. Toch mooi om te zien dat een deel van de achterban de ploeg blijft steunen. Ik ken de regio en weet dat er veel verbondenheid met Roda is. Hopelijk komen jullie er weer bovenop binnenkort. Voorlopig lijkt het vooral overleven te zijn, maar het kan omkeren. In de Eredivisie zitten met RKC en Fortuna ook twee ploegen die nog niet al te lang geleden moesten knokken voor het voortbestaan en die inmiddels weer prachtig perspectief hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Willem II3819
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. DaneelsAanvaller174
E. Peña ZaunerAanvaller176
M. SchmidAanvaller163
A. van der HeideAanvaller152
K. BuckerKeeper140
M. PouriéAanvaller50
L. BeertenVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

0 fans
Aanvaller, 123 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren